Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacika25
tag
Sziasztok!
Az én gépem most esett át egy kisebb műtéten, jobban mondva a ház . Szűkebb pénztárcájúak számára lehet hasznos. Én is az vagyok, így marad nekem is a kísérletezgetés. Szóval! A ventik zaját azzal lehet a legjobban csillapítani, ha az előttük, illetve mögöttük lévő védőrácsot kifűrészeled, vagy kivágod, utánna reszeled. Természetesen ehhez a művelethez mindent érdemes kiszedni a gépből a fémforgácsok miatt. Az alaplap felől lévő oldallemezre tettem egy akkora lyukat, mint a ventillátor, és oda 1db 8 cm-es ventit raktam. A másik oldalra 12 cm-es lyukat raktam + venti. Az összes ventim 22 Ohmos 5 W-os ellenálláson kapja a 12 V-ot. Ezek az ellenállások bírják azt a terhelést amit a venti okoz nekik, kisebb teljesítményű társai füsté válnak . A videókártya is kapott természetesen ellenállást. A proci, most teljes terhelés mellet is 7 fokkal hűvősebb mint volt és az alaplapon lévő minden alkatrész kap rendesen levegőt a 12 cm-nek hála. A gép halkabb lett, jobban hűl, pedig a ventik csak 66%-on működnek kb . A tápventi is kapott persze ellenállást. Ezt a módszert persze mindenki csak saját fellelősségére tegye, amint teljesen kész lesz a gép, felteszek pár képet a megfelelő topicba.Gigabyte GA-P61-USB3-B3, Intel Core i3 2100, 4GB Kingson RAM, ASUS HD6770 Direct CU 1GB, ACER monitor, 400 GB Samsung winchester, DVD író, FSP 350W-os tápegység, Cooler Master ház, Logitech EX110 billentyűzet és egér.
-
Lacika25
tag
Az értékek: alaplap(ASUS A7V400-MX régi:32-33 fok, új 28-29 fok. Processzor(Sempron 2800+ Socket A): régi(100%):58-59 fok, új 50-51 fok, üresjárat: régi 51-52 fok, új: 46-47 fok. Winchester: régi:32-33 fok, új: 29-30 fok. A videókariról nincs infóm, mivel Ati 8500, ez még nem tartalmazott hőmérőt .
Gigabyte GA-P61-USB3-B3, Intel Core i3 2100, 4GB Kingson RAM, ASUS HD6770 Direct CU 1GB, ACER monitor, 400 GB Samsung winchester, DVD író, FSP 350W-os tápegység, Cooler Master ház, Logitech EX110 billentyűzet és egér.
-
Lacika25
tag
Mindenképpen az ellenállásokat ajánlanám, persze akkor, ha tudod vállalni, hogy a ház oldalát is kissé átalakítod, hajlandó vagy rá lyukat vágni. A proci lábait a túlsó oldal kivágásával tudod hűteni, mivel a lábain keresztül is ad le hőt, így ezzel is segíted a hidegen tartását . Halkabb is lesz a gép és jobban is fog hűlni .
Gigabyte GA-P61-USB3-B3, Intel Core i3 2100, 4GB Kingson RAM, ASUS HD6770 Direct CU 1GB, ACER monitor, 400 GB Samsung winchester, DVD író, FSP 350W-os tápegység, Cooler Master ház, Logitech EX110 billentyűzet és egér.
-
Lacika25
tag
Azzal, hogy nem használod az egyik oldalát, azzal tényleg hűl a proci, de nekem így sem volt a mostaninál hűvösebb, viszont a többi alkatrészek ekkor nem hűlnek, emiatt választottam ezt a megoldást.A 8 cm-es ventit szerkeszd a winyó alá,de ne legyen a táp fölött, a siker tuti, mivel a tápból is meleg levegő jön ki, így érthető, ha meleg volt.
-
Lacika25
tag
Köszi gratot . Ide is rakok fel képeket, de még csinosításra vár, ez, ha minden jól megy vasárnapra készen lesz.
-
Lacika25
tag
Bocsi azoktól akiknek csak most válaszolok, de délelőttös vagyok és csak most értem haza, este 9-kor pedig már alszom általában. Mint fentebb írtam, vasárnapra nagy vsz. kész leszek és akkor rakok fel képeket. Egyébként a ''szerelő'' oldali lapra, alulra és kissé jobbra raktam a 12 cm-es ventit, hogy a levegő áramlási egyensúly ne bomoljon meg. A másik 8cm-es ventinek pedig oda kell lyukat vágni, ahol a processzor foglalat található. A ventik elölről mindig szívjanak, hátul pedig fújjanak, mert csak így tud a házból a meleg levegő távozni, különben a felgyülemlett meleg levegő miatt ott vagyunk, mintha nem csináltunk volna semmit, ez tapasztalat. A melegedő alkatrészeket nem érdemes eldugott helyre rakni, mivel nem kapnak levegőt, ezáltal jobban melegednek, gyanítom a winchester is emiatt nem tudott hűlni.
-
Lacika25
tag
Bocsi azoktól akiknek csak most válaszolok, de délelőttös vagyok és csak most értem haza, este 9-kor pedig már alszom általában. Mint fentebb írtam, vasárnapra nagy vsz. kész leszek és akkor rakok fel képeket. Egyébként a ''szerelő'' oldali lapra, alulra és kissé jobbra raktam a 12 cm-es ventit, hogy a levegő áramlási egyensúly ne bomoljon meg. A másik 8cm-es ventinek pedig oda kell lyukat vágni, ahol a processzor foglalat található. A ventik elölről mindig szívjanak, hátul pedig fújjanak, mert csak így tud a házból a meleg levegő távozni, különben a felgyülemlett meleg levegő miatt ott vagyunk, mintha nem csináltunk volna semmit, ez tapasztalat. A melegedő alkatrészeket nem érdemes eldugott helyre rakni, mivel nem kapnak levegőt, ezáltal jobban melegednek, gyanítom a winchester is emiatt nem tudott hűlni.
-
Lacika25
tag
Részemről is léghűtés, egyébként is nagyon drága, a vízkeringető miatt van hangja, plussz a házba mindenképpen kell venti, mivel a többi alkatrészeknek is hűlnie(memória, északi, déli híd, PCI kártyák) kell és a cső is párásodhat nagy melegben, kicsapodik a pára a cső külsejére,(ezt tapasztalom a munkahelyemen minden nyáron, de ott nem veszélyeztett elektronikát), amit szerintem szintén csak ventivel lehet száraz állapotban tartani.
-
Lacika25
tag
Teljesen mindegy, amelyik szimpatikusabb, persze ha működik, mert nálam nem működik. Volt már több gépem, de egyiken sem működött. 1 próbát megér.
-
Lacika25
tag
De van mindegyik venti helynek értelme. Ha van annyi ventid, építsd be azokat. A ház oldalára azért tettem plusszba 12 cm-es ventit, mert az direktbe az alaplapra fújja a levegőt, jobban hűti. A proci foglalat mögött, ha van tálca, azt is vágd ki, az én házamban nem volt.
-
Lacika25
tag
Én a fújást választottam, a szívást még nem próbáltam, így nagyon jól hűt. Szerintem jobb a fújás, mert az alaplap amúgy is melegebb mint a szabad levegő, ezáltal az alaplap felől meleg levegőt szív, rosszabb lesz az eredmény.
-
Lacika25
tag
Mivel a processzor lábain keresztül a meleg levegő áramlik át.
-
Lacika25
tag
Mint fentebb írtam, a levett ház oldala iatt az alaplapon lévő eszközök nem tudnak megfelelő mértékben hűlni, mint pl.: a mem, É/D híd stb...
-
Lacika25
tag
Ez az elrendezés nem rossz, de nem is igazán jó, mivel az alaplap alján lévő dolgokat nem tudja hűteni, ha a nagy plexi aljára tudnál szerkeszteni még egy ventit akkor tökéletes lenne, mivel az alsó dolgok is hűlnének, a felső venti pedig onnét is szívna, így fennálna ismét az egész házon belül a ''huzat.'' Egyébként nagyon tetszik a házad, naygon jó lett !
-
Lacika25
tag
válasz TriackFeri #74 üzenetére
Tudtommal nem. Az újabb alalplapok tudják azt, hogy automatikusan szabályozzák a venti fordulatszámát terhelés függvényében, mint a laptopokban. De ezt is engedélyezni kell, hogy állandó fordulaton menjen, vagy szábályozva.
-
Lacika25
tag
Sziasztok!
Pár napja írtam, hogy rakok fel pár képet a gépem hűtési megoldásáról. Sajna, még mindig nincs teljesen kész .
[link] oldalról 1, ez az alaplapot és a rajta található dolgokat hűti
[link] oldalról 2, ez hűti az alplap azon részét, ahol a proci helyezkedik el
http://www.kepfeltoltes.hu/060521/h_tulr_l_www.kepfeltoltes.hu_.jpg hátulról
A ventiket kívül helyeztem el, mert jobban tetszikGigabyte GA-P61-USB3-B3, Intel Core i3 2100, 4GB Kingson RAM, ASUS HD6770 Direct CU 1GB, ACER monitor, 400 GB Samsung winchester, DVD író, FSP 350W-os tápegység, Cooler Master ház, Logitech EX110 billentyűzet és egér.
-
Lacika25
tag
Bocsi, előbb összekevertem a linkeket, tehát a link 1, az ami a procit hűti és a link 2 ami az alaplapot + többi rajta lévő dolgot, a harmadok link mégegyszer: [link]
-
Lacika25
tag
A fehér anyag, amit a 12 cm-es venti körül látni, az akril, tömítő, hogy semmi levegő ne vesszen kárba. Le lesz még festve, de még nincs fekete festékem .
-
Lacika25
tag
A 28. hosszászolásnál láthatóak az értékek( hogy ne kelljen keresgélni ).
-
Lacika25
tag
Sziasztok!
Túl hangos a gépem, gondolom ezzel nem vagyok egyedül . A leghangosabb a tápom, pedig már ellenállással is levettem a feszt 7 Volt környékére. Az a kérdésem, hogyha a mostani viszonylag kicsi hütőbordákat lecserélem nagyobbra, akkor el hagyhatom-e a ventit. A táp ISO400PP, a nevével ellentétben csak 300 W-os. Az alaplap ASUS A7V400 MX, minden integrált, van 1 db DVD író, 2*256 MB DDR Ram, 2 db PCI-os kártya(1 tuner és 1 wireless kártya), 4 db ventillátor. Sajna a watt mérő progi nincs meg, így nem tudom megmondani a maximális fogyasztást, de kb. 180 W körül lehet. KösziGigabyte GA-P61-USB3-B3, Intel Core i3 2100, 4GB Kingson RAM, ASUS HD6770 Direct CU 1GB, ACER monitor, 400 GB Samsung winchester, DVD író, FSP 350W-os tápegység, Cooler Master ház, Logitech EX110 billentyűzet és egér.
-
Lacika25
tag
Köszi! Ebben igazad lehet, akkor megpróbálom nagyon lassú fordulaton járatni a ventit.
-
Lacika25
tag
Sziasztok!
Codegen házam van és eléggé hangos a ventije (80 mm). Sajnos a levegőszállításáról nincs tudásom, ezért kérdezek. Milyen ventit érdemes belerakni, max 4000 Ft-ig. Mielőtt valaki elkezdené szidni, tudom, hogy milyen, de nekem már több is volt és nem volt velük sosem gondom .
Köszi!Gigabyte GA-P61-USB3-B3, Intel Core i3 2100, 4GB Kingson RAM, ASUS HD6770 Direct CU 1GB, ACER monitor, 400 GB Samsung winchester, DVD író, FSP 350W-os tápegység, Cooler Master ház, Logitech EX110 billentyűzet és egér.
-
Lacika25
tag
köszi a választ, én is hasonlóban gondolkodom. Házat most kaptam karácsonyra, saját választásom volt, ez volt az a ház, amiben van 12 cm-es ventiknek hely és nem 20000-től kezdődik, 9500 volt, codegen m619. Egyébként csupán a tápventi hangjával van gondom, egyébként a feszeket frankón tartja, mérőprogi állandóan megy, az eltérés CPU-nál 1.65V helyett 1.62, 1.63, 3.3V helyett 3.31, 3.33, 12V helyett 11.8, 11.92 és 5V helyett 4.97 és 5.03 között van, everesttel mérve. Az alaplaphoz kapott progi mást mutat, 12 helyett 12.5, 5 helyett 5.02, 3.3 helyett 3.31, 1.65 helyett 1.56. Ha erre tudsz válszat, vagy valaki annak örülnék. Köszi
-
Lacika25
tag
Sziasztok!
A napokban tettem szert Glacialtech Silentblade II-es ventikre[link]. A levegő szállítása nagyon jó, és emelett rendkívül halk. Most már hallom a winchester kerregését, pedig le van halkitva programmal. Kapott 1 ilyen ventit a tápom(Codegen) és a procim(Sempron 2800+). Végre nem űz ki a gépem a szobából és az ára is nagyon kedvező, Győrben a Bit bolt-ban 1440 Ft. De most hoztam el az utolsó , de biztos lesz még nekik. Godolom a 92 mm-es és 120 mm-es társai is ilyen jók.Gigabyte GA-P61-USB3-B3, Intel Core i3 2100, 4GB Kingson RAM, ASUS HD6770 Direct CU 1GB, ACER monitor, 400 GB Samsung winchester, DVD író, FSP 350W-os tápegység, Cooler Master ház, Logitech EX110 billentyűzet és egér.
-
Lacika25
tag
válasz marcias #2887 üzenetére
Hali!
A honlapon található infók szerint 13dB-es a hangja, ami szinte hallhatatlan. A légszállítás is ehhez mért sajnos, mivel szinte alig szellőztet. Pár hozzászólással fentebb van egy hozzászólásom, ott van egy Glacialtech venti, nézd meg azt is, igaz az hangosabb kicsit, de ilyennel hűtöm a tápom és a procim..Gigabyte GA-P61-USB3-B3, Intel Core i3 2100, 4GB Kingson RAM, ASUS HD6770 Direct CU 1GB, ACER monitor, 400 GB Samsung winchester, DVD író, FSP 350W-os tápegység, Cooler Master ház, Logitech EX110 billentyűzet és egér.
-
Lacika25
tag
válasz marcias #2890 üzenetére
Amennyiben a 12 cm-es venti hangosabb mint 18 db, akkor a Glacialtechet ajánlanám, csupán 1400 Ft, tehát az ára is korrekt. Amennyiben a 12 cm-es venti is nagyon halk, akkor a másikat használd. A légmozgásnak a házon belül a legnagyobb feladata, hogy a nem hűtött alkatrészek se följenek meg(pl. kondik, amik szeretnek kiszáradni és furcsa dolgokat művelni).
-
Lacika25
tag
válasz Kapor_Ur #2889 üzenetére
Hali!
A két oldalt elnézve, egyetlen adat sem passzol a két uo. tartott venti között.
Mennyire használod ki a tápod? Ha nem nagyon, értem ez alatt, hogy 1 Winchester, 1 nem túl erős vkártya(pl 7300 GT, vagy hasonló), 1 magos proci, 1 optikai meghajtó, akkor a lenti link sztem megfelelő, nem fog elszállni a tápod. Az enyém hasonló gép, mint amit leírtam, és a Glacialtech 8 cm-es változata hűti a 350 W-os Codegen tápom.
[link]
Ha erősebb a konfig, akkor itt válogass[link]. De számomra a 99 cfm hihetetlen .Gigabyte GA-P61-USB3-B3, Intel Core i3 2100, 4GB Kingson RAM, ASUS HD6770 Direct CU 1GB, ACER monitor, 400 GB Samsung winchester, DVD író, FSP 350W-os tápegység, Cooler Master ház, Logitech EX110 billentyűzet és egér.
-
Lacika25
tag
válasz Kapor_Ur #2889 üzenetére
De ha biztosra akarsz menni, kérdezzd meg a tápszakértőket, ők biztos tuti tippet adnak. Egyébként milyen a tápod?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest