Hirdetés
- Nintendo 3DS töltő "gány"
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Internetes kommentelés = Időpocsékolás (kommentelhető)
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti05
őstag
Üdv mindenkinek
A minap beruháztam egy FSP PNF350W-os tápra, több okból is, egyrészt, mert ténylegesen képes leadni a 350Wot(nem úgy, mint az előző 400Wosom, ami úgy 180W körül kiadadt), másrészt, mert el van látva néhány védelemmel, harmadrészt, mert azt hallottam, hogy igen halk. Az igazság az, hogy semmit sem halkul a gépem, ezért gyanítom, hogy valamelyik másik hűtő hangos.
Arra gondoltam ezért, hogy működés közben lehuzogatom a ventiket, és meghallgatom, mi a leghangosabb. 3500+os gyári hűtő pörög a gépben, a Gigabyte K8N Pro chipset ventije nem tudom mennyire lehet zajos(és hogy le tudom-e egyáltalán kötni). A VGA hűtőjét viszont semmiképpen nem cserélném, erre nem akarok költeni, viszont egy proci vagy egy chipset hűtőre még ki is adnék valamennyit.
Ezért a kérdésem az, hogy tudtok-e ajánlani 939-es amd-re valami nagyon halk hűtőt, ami azért legalább olyan "jól" hűt, mint a gyári, és persze ne kerüljön nagyon sokba. Egyik haverom 3e környékén vett egy Thermaltake 16dB-es coolert(am2őre), de nem tudom pontosan milyet.Köszi.
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
jolti05
őstag
válasz canniball #5623 üzenetére
Pedig reménykedtem, hogy a procihűtő, azt cserélném a legszívesebben.
Most nem tudok belenézni a gépbe, kicsit macerás és nem emlékszem, de chipset hűtőt le lehet kötni az alaplapról? Ugyanúgy kapja a kakaót, mint a cpu-cooler?
Azzal a 3k-s hűtővel meg van elégedve a haverom, azt mondja, hogy elég halk. Neki is 3500+a van, mint nekem, csak az már am2, és ő hangosnak tartotta a gyári hűtőt.
Természetesen, mielőtt mármit is eldöntenék, ki fogom próbálgatni, hallgatózok, hogy melyik hűtő hangos.Oibacsi: A freezer nekem is szimpatikus volt mindigis, csak nem vagyok benne biztos, hogy elég halk, viszont jól hűthet, amire nekem nincs igazán szükségem. Az 5500 forint még egészen baráti lenne, ha utána érezhetően elcsendesedne a gép.
Azt kifelejtettem, hogy a ház oldalán is figyel egy 9cm-es venti, JNC házhoz adták, 3 kék ledből már csak 1 ég, és valószínűleg csapágyas is, mivel bekapcsolás után pár percig kattog, aztán helyreáll.
-
jolti05
őstag
A mai napot hallgatózással indítottam. Rájöttem, a chipseten passzív hűtés van
Először lehúztam a ház oldalán lévő hűtőt, máris kellemesebb zajokat kaptam, tehát egy 9centis házhűtőt mindenképpen kellene vennem. Szóval az első kérdésem, mit ajánlotok, ami nem világítós és nagyon halk? A következő pedig az, hogyha ebben a gépben: [link] 3 vinyó lesz, egy 80as Samsung, egy 500as Samsung és egy 20as Quantum, akkor nem lesz benn egy kicsit meleg? Nem lenne szükség esetleg a gépház tetejére egy 12centis ventire? És ha igen, akkor adott a következő kérdés!Most jön a következő poén. A procihűtő elég halk, először azt huzogattam le, de nem sokat változott, kicsit más lett a hűtésfrekvencia, de nem sokat szólt bele az összképbe. Mind mondtam, a házhűtőm csapágyas, kattog, és ma rájöttem, hangos is. Úgyhogy canniball bizony a VGA hűtő a ludas. Kivettem a karit, lekötöttem a házhűtőt, és édesanyám már nem is hallottam, hogy megy a gép. Az én fülemnek is kellemes érzés volt. Házhűtő rá, akkor már borzadály, de a videokari hűtője az, ami fúj rendesen.
Kipróbáltam azt is, hogy milyen, ha csak a táp hűtője megy...hát emberek, ez az FPS tényleg durván halk, nem is hallani jóformán. A procihűtőnek is elég kicsi a hangja, tehát arra azt mondanám, hogy ennyi még lazán belefér.
Az elhatározásom az, hogy mégiscsak kellene egy vga hűtő, mert 1-2 évig nem tervezek semmilyen újítást(max +1gb ddr400..), úgyhogy most a helyért és a csendért "mindent".
Legrosszabb esetben így 3 hűtőt kellene vennem, 2 ház és 1 vga. Arctic Cooling Freezer-re semmi szükségem.Már el is kezdem nézegetni, de remélem azért számíthatok rátok és ajánlotok valami überhalk pénztárcakímélő megoldást Aztán ha már van tippem, ismét írok.
-
jolti05
őstag
Megmértem a ház oldalán található hűtőt...ez 8as lesz.
Eddig:
(1) Arctic-Cooling Arctic Fan 8
(2) Glacialtech SilentBlade 80/120
(3) Zalman ZM-F3
(4) Sharkoon Silent Eagle
(5) Arctic Cooling Accelero X1
(6) Arctic-Cooling Silencer 5. Rev 3.
(7) Gigabyte Cyclops
(8) Zalman VF700-ALCU4-5e-ből nem fogok kijönni. Mit ajánlotok?
-
jolti05
őstag
válasz canniball #5644 üzenetére
Nincsen elöl-hátul egyetlen ventilátorom sem Oldalra szeretnék egy hűtőt, mert anélkül ott egy "hatalmas" lyuk tátong
Ennek története van. Ez első winchesterem kb 600megás volt, erre jött egy 15 gigás, aztán egy 80-as, tehát helyben sosem bővellkedtem. Olyan jól esne kimondani, hogy van 600 giga helyem Én a 80ast nem érzem feleslegesnek, és a 20ast sem telhejesen. Egyrészt kipróbálnám, hogy az új táp bír-e ennyit, mivel a régim már két vinyónál kiakadt, másrészt 20 gigára ráfér 4 dvd film
A 80as vincsit gondoltam rendszervinyónak, esetleg szétpartícionálva, mégsem kell a winfosnak ennyi hely, a vistának is elég 20giga, a nagyobbik maradna egyben.
Abban viszont van valami, hogy zajos, ez egy figyelemreméltó megfigyelés. A kicsi quantum most egy 233-mas gépben figyel, és a leghangosabb eleme bizony a vinyó Jobban átgondolva nincs sok értelme belerakni. De adatmentésre vagy bármire még jó lehet, eladni nemigazán tudom. Csak azért gondoltam ilyen elvetemültségre, mert valljuk be, 500 gigát is hip-hop be lehet teríteni.Az Accelero S1 szép darab, első helyen 6e-ért vesztegetik, ez így egy kicsit borsós, főleg +1 ventivel X1-eshez mit szólsz? Az csak 4700huf.
Arctic-Cooling Accelero X1
Noise Level: 0.4 Sone (~30dB) Jaj, ez hangosnak tűnik De mintha állítható lenne a venti sebessége. Najó, nem tudom"RW üzemmódot..."
Gondolom ez arra vélt utalni, hogy olvassak vissza. Írtam, miközben hozzászóltatok, ergo ezeket addig nem láttam....és megint, S1 5k. Egy fokkal barátibb.
[ Szerkesztve ]
-
jolti05
őstag
2 fokkal barátibb
Csak ezt olvastad: A hűtőből egyelőre hiány van. Január óta nem tudunk rendelni belőle. A lehetséges okokról itt[link] olvashatsz!
Írok nekik nemsokára egy mail, hogy mi a helyzet ezzel a termékkel, de árban ez már teljesen rendben van és amit eddig olvastam róla az is rendkívül meggyőző. S1 nyert Hűtő mindenképpen szükséges rá szerinted?
Azt hiszem a VGA akkor letudva, megvan a termék, apró részletek hiányoznak.Második nekifutásra nem fog belekerülni a 20as, de a 80 giga azért nem hiszem, hogy árt
Úgy gondolom, ha megoldom most a gép csendességét, akkor egy időre megint leállok a költekezéssel, inkább nem leszek lusta, ha kell majd a 20as, kiveszem a gépet a helyéről, és berakom a gépbePont ezért akarok venni egy nagy vinyót, mert elegem van, hogy állandóan csak írom a dvd-ket
Összegezve: 4k lenne a vga hűtő, ha kap egy 1500forintos hűtőt, az 5500 fitying. De most jut eszembe, miért nem jó az, hogyha veszek egy hűtőt az oldalára, és fentre egy 12centiset? Muszály elöl meg hátul lenniük?
Okézs, tehát 8-9e forint lesz a hűtés. Hm, ahhoz képest, hogy 4-5-re gondoltamA lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
-
jolti05
őstag
"De ha sérülésmentesen cseréled ki és probléma esetén visszateszed a gyárit szerintem azt sem veszik észre és a gari él."
Ez így van, rengetegen élnek is vele, csak kicsit oda kell figyelniHmhm. Rendben. Lesz rá venti is, ha eljutok odáig, hogy megvegyem. Csak nem lenne rossz, ha nem 5+venti, hanem 4+venti lenne. Mit ajánlasz rá hűtésnek?
Értem, hogy átszellőzteti a gépet, csak olyan idegennek tűnik, hogy üresen marad a gép oldalán a venti helye. A mostanimmal meg nem tudom mit kezdjek, kidobni nem akarom, de a gépben használni sem.
Ebben az esetben melyik kettő legyen elöl és hátul? Sharkoon jónak tűnik a golflabda lapátokkal, de a két ventire nem szeretnék 3e-nél többet költeni, ez meg a dB rovására mehet.
Nem szeretném, hogy az legyen, hogy megveszem a vga hűtőt, rárakok valami überhalk hűtőt, végre cseng lenne, aztán a két házhűtő meg benyomja a volume up-ot
-
jolti05
őstag
válasz canniball #5661 üzenetére
Ebben biztos voltam, csak rettentő makacs és földhözragadt vagyok, de legalább helyén van az önkritikám
Az otthagyom lógva módszer egészen bejövősPedig a Sharkoon-okról sokat olvastam régen, és nagyon dícsérték. Szemetek
MOD:
Henk:Előbb inkább megnézem mi való előre meg hátra. De szerintem 8 vagy 9-es.
A helyzet a következő:
Elöl-hátul 2-2 8centis venti fér el, oldalt még egy 8centis, és felül egy 12-es.
A 990 Forintos 12cm-es venti elég jól hangzik, csak ha kereszthűtést szeretnék, akkor bizony nem jóAz S1-re jó lesz az Arctic, tetszetős, az ára is igencsak rendben van, de hiányzik még 2 nyolcas
Arctic-Cooling Arctic Fan 8 ?[ Szerkesztve ]
-
jolti05
őstag
Igen, valószínűnek tartom, hogy a két AC elég hasonló lehet, mivel [link] itt pl halálugyanúgy néznek ki.
Szerintem jó lehet...
Sajna ez van, nem tudok 12-eset rakni 8-es helyre"Most már a gép tetejébe is akarsz tenni?"
Az eredeti 5letem az volt, hogy oldalra egyet, plusz felülre egy 12-esetPontosan. Ettől félek én is, hogy a sok halk hűtő pont olyan lesz, mint most ez a néhány. Ha tudnám tartani a táp+cpu cooler hangeffektjét, akkor nagyon meg lennék elégedve.
Na várjunk. Jól értem, hogy most azt tanácsoltad, hogy vegyek egy 12cm-es hűtőt az S1-re(ezzel még semmi bajom, rendben van), és 3x8cm-est előre-oldalra-hátra? Ez így már elég durván hangzik, ennyire talán nem kell "túlbiztosítani" a szellőzést. Nekem előre-hátra, vagy oldalra-felülre bővel elég lenne venti
Akkor hogyisvanez?A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
jolti05
őstag
Az "otthagyom lógva" módszer szimpatikus lett, fentebb Így nincs lyuk, csak éppen nem forog.
S1 teljesen rendben, 1előre, 1 hátra és pont Minden AC.
Már ez is kicsit sok, de úgy gondolom, egye fene, ha tényleg halk leszVilágos, Michael Jackson
-
jolti05
őstag
Felmerült bennem még valami. VGA hűtéscserénél a memóriákat továbbra sem hűti semmi. Pont úgy ne törődjek vele, mint eddig, vagy szerezzek be Zalman bordákat? Úgy már 10k-ra jövök ki
[link] Még jó, h van itthon gyorszár. Valószínűleg hétfőn megyek vásárolni. Egy helyen megkapom mind a 4 hűtőt.
-
jolti05
őstag
Bezony El sem hiszem, jól kibabráltatok velem
[link] Valóban adnak hozzá, megkönnyebbültem A 6év gari is tetszik.
Sikeresen utánajártam, hogyan rögzítem majd a kis hűtőbordákat.
Sosem volt dolgom még vga-hűtő cserélve, de csak menni fog, ha egyáltalán kapható abban a boltban, amit kinéztem.[link]
Tetszetős az X1, S1-ről még nem találtam ilyen vagy hasonló tesztet.A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
jolti05
őstag
válasz canniball #5729 üzenetére
Filóztam rajta egy sort, de sokat nem tudok mondani.
Három féle hasonló hibával találkoztam. Első, mikor gyenge volt a tápom, felpörgött minden, de nem indult el a gép. Második, mikor valamilyen pittyegés is követi a be nem indulást(troubleshot). Harmadikról foggalmam sincs, összeraktam a ketyerét és egyszerűen nem ment, megmozgattam néhány hardware-t, többször próbálkoztam és elindult a gép. Talán nálad is valami ilyen misztikus probléma áll fennMOD: Ó! Amikor házat cserélem régen, ami hőmérővel is el volt látva, akkor a cpu és a borda közé beraktam ezt a kis vékony...talán termisztor lehet...és nem ugyanígy nem indult el a gépem! Viszont ha kivettem közülük, akkor hiba nélkül elindult.
[ Szerkesztve ]
-
jolti05
őstag
válasz canniball #5733 üzenetére
Ennyivel okosabbak lettünk
Más:
Arctic-Cooling Accelero S1 a hétvégén érkezik elvileg kis országunkba, legalábbis erről tájékoztatott egy szimpatikus hangú fiatalember telefonom keresztül. Rendeltem is egyet.
Plusz egy kis infó: 500 gigás Samsung vinyó jelenleg kb semelyik boltban sincs (legalábbis a mai felmérésem erre az eredményre vezetett )A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
jolti05
őstag
válasz mickemoto #5759 üzenetére
Nekem 79GT-m van, baromi hangos a hűtője, ha leveszem az oldalát, megsüketülök, ezért nem osztom a véleményed. A hőfokot nem néztem. Ha csak a tápom és a procihűtőm meg, alig hallani, hogy be van kapcsolva a masina.
-
jolti05
őstag
válasz Veriakilis #5819 üzenetére
Gratulálok, nem semmi
-
jolti05
őstag
Halihó.
Szerettem volna venni egy Arctic Cooling Accelero S1-et, meg is rendeltem az egyik boltban, nem érkezett meg addigra, amikorra mondták, érdeklődtem egy másik boltban is, ezt a választ kaptam:
"Sajnos az általad keresett termék már megszűnt így nem tudunk segíteni a
beszerzésében."
Remek-remek. Helyette szeretnék kérni jó tippet, valami más, lehetőleg olcsó, de mindenkép halk vga hűtőre.Köszönet
-
jolti05
őstag
válasz jorden06 #5961 üzenetére
Tudom, pontosan ezért akartam ilyet venni.
Olyan szinten próbálkoztam náluk, hogy ki van írva az oldalra [link], hogy hiány van belőle, ami számomra azt jelentette, hogy nincsen nekik De most akkor kicsit pipa lettem, hogyha mégis kapni náluk, ráadásul 4100 forintért...
Nem azt szeretném, hogy jól hűtsön, hanem hogy minél halkabb legyen, ez a fő szempont.
-
jolti05
őstag
-
jolti05
őstag
válasz jorden06 #5966 üzenetére
Alapul a mostani vga-mat veszem, plusz az extraköltségeket hűtőkre. Plusz 3-4e, és van egy 9600gt-m.
Elhatároztam, hogy nem költök pc-re, de csak visszahúz a múlt, csábít az új.
Nekem azért nem mindegy a hangja, mert egy másik hűtőre már se nem tellne, és ha lenne is rá pénzem, nem adnék ki még egy új videokártyán kívül 6-7e forintot rá.
És én még sosem cseréltem videokarin hűtőt (Pedig a 7600gt nem volt semmi 100%-on)A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
jolti05
őstag
válasz jorden06 #5969 üzenetére
Milyen és mennyiért kínálod? Hátha nekem kell
Az S1-et fel tudod rakni pl a 9600gt-re is? A kompatibilitásokkal nem vagyok tisztában, főleg nem felfele.
Még semmit sem határoztam el, csak gondolkodom, de azt nagyonA lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
jolti05
őstag
Sziasztok! Nem tudjátok véletlenül, hogy melyik topikban tehetném fel azt a kérdést, hogy ha adott egy gépház és szeretnék még bele hűtőket, akkor melyik cooler merre fújja a levegőt?
-
jolti05
őstag
válasz Dr. Gonzο #22890 üzenetére
Egy Aerocool RS9-es gép hazám van.
Elöl és hátul van 1-1 centi; annak megfelelően áramoltatják a levegőt, amit leírtál. Az oldalára és a tetejére lehet még tenni 2-2 12/14 centis ventilátort és kissé tanácstalan vagyok, hogy mindezt milyen elrendezésben tegyem.A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
jolti05
őstag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani néhány 80x80x20-as hűtőt? A leglényegesebb szempont a halkság (10-13dB).
Tervezek venni egy Zyxel NSA325 v2-es NAS-t és benne szeretném a hűtőt egyből lecserélni valami igen csendesre.A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
Új hozzászólás Aktív témák
- CoolerMaster MWE650 tápegység - NAGYON JÓ ÁLLAPOTBAN
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
- Akciós ventik / Lian Li Infinity ARGB / Corsair LL 140 / Asus TUF 120mm
- Corsair RM850x Gold 850W White / Fehér Moduláris Tápegység
- A tápok csúcsa, kevesebb mint féláron! Super Flower Leadex 2000W Platinum
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest