Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bibby
addikt
válasz
korcsi #18585 üzenetére
Most azt fedeztem fel, hogy a trafón van egy kék led, és az egyszerre (több másodpercre a kapcsolástól) villan fel a led szalaggal. Szóval hajlok rá hogy maga a trafó ilyen, lehet inkább azt szeretné, ha folyamatosan áram alatt lenne? De én nem akarok plusz kapcsolót, a fali bőven jó.
-
Bibby
addikt
válasz
macilaci78 #18581 üzenetére
Elvileg nincs, én is úgy gondolom hogy nem a legolcsóbb dolgokból lett összegányolva.
Hangszóró kábel alatt ilyen piros feketét értek, de fogalmam sincs milyen átmérőjű igazából. Ha nincs jobb ötlet, megpróbálok majd ezen rövidíteni kicsit, megnézem hoz e változást.
Az az érdekes hogy volt olyan, amikor kb 2 másodperc alatt felkapcsolt, de max 1-2 alkalommal, fogalmam sincs miért. Alapból ez a 4-5 sec kapcsolási késedelem van. -
Bibby
addikt
válasz
macilaci78 #18579 üzenetére
& korcsi
Sikerült megtalálni a szalagot és a transzformátort is.
Led szalag
TranszformátorRosszul is írtam, mert 80 wattos. Lemértem a szalagot összesen 4,4 méter (90+185+165) körüli, és az a bekötési rajz nem pontos volt, mert U alakú konyhaszekrény alján fut, tehát nem ér körbe.
A kapcsoló egy fali kapcsoló a konyha melletti részen, mögötte hogy milyen a vezetékezés azt pontosan nem tudom, de "normál" háromeres villanykábel jön a falból. Erre lett rákötve a transzformátor. A transzformátor csatlakozója le lett vágva, és egy hangszórókábellel lett összekötve és az a szalag végére forrasztva (ez a kábel max 40-50 centi hosszú).
A szalag fénye egyébként szép egyenletes, nincs villódzás és nem is gyengébb a távolabbi végén sem. Semmi panaszom nincs, csak ez a késleltetés, TÉNYLEG 4,5 másodperc körüli, ha akarod csinálok videót. Lekapcsolásnál nincs késedelem. -
Bibby
addikt
válasz
macilaci78 #18574 üzenetére
Találtam egy kapcsolási rajzot, így lett bekötve
Tudom, itt rossznak írják, de ez egy konyhai pult világítás, és 4 méter sincs az egész.
A lényeg hogy vezérlő nincs, fali kapcsoló a 220hoz van, aztán egy táp (60 wattos), és sorban a szalag.
Sehol sincsenek több 10 méteres hosszok. -
Bibby
addikt
Fel lett szerelve egy sima fehér led szalag.
Azt mi okozhatja, hogy a felkapcsolás a gomb megnyomásától számítva vagy 5 másodperccel később történik meg? A tápegység a ludas? -
Bibby
addikt
válasz
macilaci78 #18502 üzenetére
Igen, tudom, csak valamikor távoli emlékeimben mintha olvastam volna ilyet, hogy ezeknek nem jó ha mindig áramtalanítva vannak.
De már igazából az is kizáró tényező lenne, ha lekapcsolás (áramtalanítás) után elfelejtené a beállított fényerőt-színt. Vagy ezeket azért már egy modern cucc tudja? -
Bibby
addikt
Ha veszek ledes mennyezeti lámpát, ami távirányítóval kapcsolható, meg lehet állítani fényerőt/színhőmérsékletet, annak valóban nem tesz jót ha a normál fali villanykapcsolóval van kapcsolgatva?
Új hozzászólás Aktív témák
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest