Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
230 V-os szerintem:
http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/8610
Sárga-zöld: védőföld
Barna: fázis
Kék: nulla.Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
vzozo
senior tag
Hasonlót megkapsz 7 ezer alatt: Moli spot lámpacsalád, 4-es spot, a maradék 3000-ből meg csak tudsz venni jó kis spotokat... Szvsz.
-
betyarr
veterán
bár nem egy szépség,de lehet hamarabb bevilágítod a szobát.messzebb vannak a lámpák,állíthatóak az y-szárak és a lámpák helyzete is.
karácsonyra ilyet veszek,csak még nem tom,hogy a nem szabályozható fényerejű canyon ledeket vegyem bele 5 év gari miatt,vagy keressek szabályozható gu10-eseket.például ilyeneket.csak jó lenne tudni ezekre hány év gari van...[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
gu10-ben pedig volt az edigiben.a fürdőbe olyat vettem akciósan.
sztem az 5 év gar magáért beszél!és az edigi még garifutárt is küld érte ha bekrepál.mod.: itt egy 4000k-s
[ Szerkesztve ]
-
xylacc
csendes tag
Már bocs, hogy beleszólok, de normál spot méretű ledes fényforrásba 400 lumen fölöttit csak akkor keress, ha nem zavar a gyors fényerő csökkenés, ugyanis nagyon kicsi a hőleadó felület, így nem tudnak ezek a termékek megfelelően hűlni. Inkább kettővel többet kell tervezni, mint erősebbet kevesebbet.
A fényerő csökkenést meg sajnos észre sem veszed hónapok alatt, csak amikor már feleannyira világít. -
xylacc
csendes tag
-
xylacc
csendes tag
Ha a garancia van rá, akkor nincs kérdés, jó választás, a fényerő pedig, ha nincs egész nap működtetve, akkor úgyis csak 2-3év múlva fog csökkenni, amit észre sem fogsz venni.
Nagyobb üzletekbe szereltünk be fényforrásokat, ahol 12 órát világítanak minden nap, ott voltak fontosak ezek a kritériumok, de így is 2év után 14% csökkenést mértem csak, ez még elviselhető.
Otthoni használatnál ez 6-10év múlva fog jelentkezni. -
Mate
nagyúr
Na beüzemeltem a lámpákat és izzókat.
A 13,5 w-os izzók melegszenek egy idő után, de nem vészes. Kb. mint egy 40w-os izzó. Meglehet fogni, de egy idő után azért kellemetlen.
A gu10-es szintén melegszik kicsit, de az sem vészes, pláne hagyományosokhoz képest.
A fényük pedig pazar. Gu10-ből 5-5 darabot akartam venni a 2 lámpába. Csak 6-ot tudtam. Most egyikbe 3, másikba kettő van és így is fényár. 5 már túl sok lenne
-
mzso
veterán
-
Chaser
legenda
van philips e27-ből ami jó fél ufo-ba is, nemrég szó votl róla
ez pl fali philips lámpa, de sok van nekik, linkelt oldal elég korrekt
szerk:
nTopee
2811 szalag 5050 chipekkel? méterenként max 12w körül van max fényerőn, gondolom pc-be 1m-nél nem raksz sokkal többet
ha igen akkor meg veszel külön csati fejet és kábelt, aztán küldheted 10a-rel is - egyébként a kommersz 60w-os tápokban sincs erősebb vezeték belül -, veszel itthon sodrott 1,5-es réz kábelt, az elég lesz pár a-ig ha 10000%-ra akarsz menni ( :
egyébként van 5v-os is, 2812 az már mehet onnan, akár usb-ről is - power usb 5a-t biztos tud, de akár tápról is meg lehet csapolni ha tud annyit -[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
farkas-j
őstag
Szerintem ezek brutál árak, legalábbis a GU10 és a az E27. A harmadiknál nem vagyok képben az árakkal. Nálunk mindenhol 4000°K-s V-TAC van (GU10, E14, E27). Arra emlékszem, hogy a 7W-os 38°-os 550lumenes GU10-eseket 570-590Ft körül vettem (biztosan nem voltak 600Ft). A 110°-os egy picit még olcsóbb volt. Az igaz, hogy én nem dimmelhetőt vettem. Sokat fikázzák a V-TAC-ot, de nekem 2 év alatt talán 2db romlott el a kb. 60-ból. Azok is az első E27-es 10W-osak voltak. Gariban cserélték őket a helyi boltban.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- Automata kávégépek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Ukrajnai háború
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Politika
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C robotporszívó feltörlőfunkcióval
- Eladó Krups Evidence One EA895N10 full automata darálós kávéfőző - garanciális időn belüli!
- 3 db Shelly Pro Dual Cover PM eladó
- TP-Link Tapo okos dugalj okoskonnektor Tapo P110M - ÚJ!!
- Transmitter BC49BQ Bluetooth autós MP3 lejátszó Fm LED kijelzővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest