- Fórumok
- TV & Audió
- LCD TV topic
- (téma lezárva)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
2200 - 2101
29947 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
tib-bee
tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Nem a hibától függ, milyen kategóriás..
-
jlaci63
tag
-
Adolfka_
tag
Sziasztok Urak!
Egy kis tanácsot szeretnék kérni tőletek:
2008 februárban vásároltam egy 42-es FULL HD LG LF75-ös LCD TV-t, amit szinte kizárólag monitornak használtam a legnagyobb megelégedésemre. Azon kívűl, hogy a feketéje gyengusz volt, netezni és játszani kiváló volt, a HD filmek is gyönyörűek voltak, egyedül ugye a fimekben lévő sötétebb éjszakai jelenetek nem tűntek tökéletesnek a már említett gyenge fekete megjelenítés miatt.
Nade,
úgy alakult az élet, hogy ezt a TV-t ott hagytam szüleimnek én pedig most tervezek venni megint egy LCD TV-t szintén 90%-ban monitorként használva és 37-es méretben gondolkodom, legfeljebb max 40-es-ben.
Kinéztem magamnak a Samu C530-as típust, de egy csomó helyen olvasok erről az input lagról mint problémáról. Anno az LF75-össel semmi ilyen problémám nem volt, abban az időben is olvasgattam a topikot s nem is emlékszem, hogy ez korábban probléma lett volna. Ahogy értelmezem ez az input lag probléma gépre kötés esetén az új hiper-szuper képjavító elektronikák miatt van, gondolom ez anno ezért nem volt akkora gond..
Konkrét kérdéseim ezek lennének :
1. a Samu C530 szériában probléma-e ez az input lag, illetve ha "PC-mód" be van kapcsolva (a PC jelölésű HDMI-be lenne bedugva egy DVI-HDMI csatival), tehát csak kizárólag monitornak van használva, jelentkezik-e ez a probléma?
2. Van-e bármilyen különbség a 37-es és a 40-es C530 Samu között a kijelző méretét leszámítva?
3. Ha mégis olyan TV-t vennék ami tudja a 100Hz-et, akkor ez a funkció monitorként használva egyáltalán elérhető-e, ill. van-e értelme a VGA által kiadott jelet "megbolondítani" a TV 100Hz-ért felelős képjavításával?
Előre is köszönöm a válaszokat,
üdv
-
Forrest Gump
tag
-
TA68
őstag
-
törölt tag
Na Urak!
Felhívtam szervizes ismerősömet, mi a helyzet az LD750-nel.Az LCD panelon meg volt szorítva egy csavar, azért volt bevilágítás melegedésre.
A másik meg h panaszkodtam, hogy true motion-nél darabos néha a kép.Ezt is orvosolták, új sw-t raktak rá.De h honnan, mert neten nem találtam hozzá semmi újat
Szóval reménykedem, hogy tényleg jó lesz, mert egy fantasztikus tv(nem hiába prémium kategóriás)
-
TA68
őstag
A Samsungoknál mennyire gyakori a bevilágítás?
-
törölt tag
-
törölt tag
-
ORCA58
addikt
A 100 Hz beállítása akkor jó ha egyénire állítod, és az elmosódás csökkentést 9-10-re, a torzítás csökkentést pedig 0-ra teszed. A fix beállítások a kép tartalmától függően érdekes dolgokat tudnak produkálni.
Nem tudom milyen DIGI Tv-d van. Ha Digikábel akkor az antenna kábelt kell a TV-be dugni, behangolni a digitális adásokat és nézheted. Ha tányéros, akkor az antennát felejtsd el. -
TA68
őstag
Hát ez szívás..... Próbáltam lazítani a hátlap csavarjain, de semmi változás.
Ezek szerint az LD szériánál is megvan ez a bevilágítási probléma. Ez azért érdekes, mert ha jól tudom, azok már nem LGD panellel készülnek, hanem AUO-val. Szerintem az összeszerelésnél csesznek el valamit, mert nem hiszem, hogy ennyi selejt panelt gyártanának. -
jlaci63
tag
Ha a limit 200 K, akkor Samu 40c650 (40C630),
Ha 300 K akkor Philips 40(42)PFL7685.Xmodule:
Az LCD TV Monitorként való használata külön műfaj.
Gurunak ugyan nem, de eléggé tájékozottnak kell lenni benne. Én is még csak most tanulom.
Egyik topic társunk írt erről egy nagyon jó cikket a Logout-on (linket hirtelenjében am találom), ami további cikkekre is hivatkozik. Tegnap elkezdtem őket olvasni, de érzem többszöri nekifutásra lesz szükségem.Más. Tegnap megnéztem, Öcsémnél a Samu 40c530-on milyen a digi kábelen.
Hát elég siralmas. a HD-k kivételével az is mondhatnám, élvezhetetlen.
De szerintem nem TV-vel van a baj, mert amikor nálam teszteltem egy "hulladék" lepkeantennával a földi digitális TV-t, sokkal jobb volt. Valszeg kell indítania egy lepkeantenna-antennaközösítő projektet.
Please, közösítő linket valaki szúrjon be. Előre is
Ja, set top box nem kell a kábeles digi-hez
-
Gaben360
senior tag
Új firmwarefrissítés van philips 47pfl9664-hez,de szerintem a többi modellhez is!
-
törölt tag
-
TA68
őstag
-
Xmodule
őstag
Na ma megérkezett a 40 es C657 -esem. Delutan be is uzemeltem. Azota nezegetem a dolgokat miket tud. stb... Leirom az eddigi tapasztalatimat. Elöször is azt probaltam meg, hogy az ethernet portba a tvn beledugtam a digi-tv rj45 ös csatijat. Hat semmi nem törtent uhogy vissza dugtam a boxba aztan scartal a tv re kötöttem( majd veszek hdmi kabelt es akkor a scart kiesik). Igy kicsit zavaro hogy a boxnak a taviranyitojaval tudok csak csatornakat valtani...A tv ethernet portjára masodik felvonasban mar rendes netet kötöttem. Szepen el is inditottam az internet tv -t. Letöltötte a programokat (20 -at pontosan ilyenek hogy facebook, picasa, twitter, idöjáras, puzzle, meg ilyen kis jatekok). szoval ezeket kiprobaltam elegge meglepödtem mert egesz jol megvan csinalva. Pl picassan is meg facebookon is lehet irni kommentelni stb. Szoval eleg ugyesen megvan csinalva. Mondjuk a googlemapsnal utvonaltervezesnel csak kocsi es gyalagos opcio van. Nekem egy busz opcio hianyzik, vagy tömeg közlekedés. Következö körben a pc -t kötöttem rá. HDMI-HDMI csatlakozást hoztam létre, mivel a GTS240 en van HDMI csati. Kicsit kellet a tvt kalibralni hogy ne logjon ki a kep széle, de most már oké. Játekra kicsit fura... monjuk igy tavolbol a wirelees es bill meg eger is kesik kicsit de ha közelebb megyek is lehet erezni a laggot. Hat ez van nem jatszok amugy sokat. Filmeknel nem vettem meg eszre nagy csuszast ami mondjuk feltunne. Geprol full hd nagyon szep, viszont ha be van kapcsolva a Motion Plus akkor normalon es szemkimelön olyat csinal hogy gyors a kep meg minden de par masodpercenkent igy megakad egy kicsit mintha bufferelne vagy nem tudom, szoval eleg erdekes. Most tiszta uzemmodban hasznalom. Amit még nem értek, ha a pc böl a hangot jack dugoval akarom a tvbe vinni hogy a tvn halljam a pc hangokat akkor nem szol semmi. Hiaba dugtam be az audio in -be a kabelt. Hat kb ennyi ami feltunk. Ja meg a tavkapcsoloja nagyon fos szerintem. Egy az hogy alig veszi a jelet amin nagyon meglepödtem mivel a regi tvk tavkapcsoloja meg ellentetes iranybol is eszlelte a jelet. A gombok nyomasa is eleg gagyi. De legalabb világit a sötetben. Marmint van rajta egy gomb amivel lehet kapcsolni a tavkapcs vilagitast. Hat kb ennyi. Ha esetleg a problemaimra valaki tudja a megoldast kivancsian hallom. Ja kulsö lemezröl media lejatszovan az mkv fileoknal csak a hangsavot lehet valtoztatni a feliratot nem lehet elöhozni a file-bol. Hat ez eleg szomoru de majd leszeked egy srt- t.
-
tib-bee
tag
Rájöttem a megoldásra. Én úgy csináltam, hogy a catalystban beállítottam 1920x1080p és 24hz, ekkor a windowsban keret lett a kép körül, most levettem az overscant 0-ra, hogy a keret eltűnjön, ezt elmentettem. Kipróbáltam MPC-ban és tűéles volt a kép keret nélkül. Ezután vissza a katalystba, visszaállítottam 60hz-re, és ilyenkor mikor teljes képernyőn nézek filmet, magától átvált 24p-be, és tökéletes a kép. Remélem érthető.
-
törölt tag
Me elvitte szervizes ismerősöm az LD750-et, mert valószínű melegedésre jön elő a bevilágítás.Amikor kint volt nem látszódott semmi, igaz a szobát nem nagyon tudtam besötétíteni

Sokat olvasgatok a Samu C650ről.Ha gariztatják, valószínű ő lesz a következő.LG-t nagyon nem szeretnék 2 rossz tv után!Ráadásul ez az LD750 prémiumkategóriás az LCD panelesek között. -
Xmodule
őstag
Jaja onnan vettem. 10763 korona volt. En altalaban 26 al szorzom be de most nagyon gyenge a forint ahogy hallottam szoval lehet 28 as is szorozni es igy akkor kijön 301364ft ra.Ami lehet hogy sok de ebben benne van a 3 év teljes garancia+biztositas. Még akkor is ha mondjuk beledobom a taviranyitot a képernyöbe amit persze nem csinalok csak egy pelda volt. Szoval akkor is kapok egy masikat. Persze van valami minimalis önrész de tenyleg nem sok. Mondjuk lopásra nincs garancia de remelem ilyesmi nem lesz.
-
i.attila
tag
-
tib-bee
tag
Sziasztok! Vettem egy 32-C530-as tv-t, de az istennek se tudok rajta szoftvert frissíteni. Most még az 1002-es van rajta. Letöltöttem az 1016-ost, felmásoltam pendrive-ra, ott kettőt kattintottam, kicsomagolta. Bedugom a tv-be, szoftverfrissítés, majd kiírja, hogy nem talált semmit
Még egy kérdés: a catalystban az ovescan-t nem lehet valahogy mindig 0-ra beállítani? Mert amikor játszok és felbontást vált a tv, akkor mindig keret lesz körülötte.Előre is köszönöm a válaszokat.
-
GAgyiXyXy
aktív tag
-
Agyas
aktív tag
-
Agyas
aktív tag
-
törölt tag
-
i.attila
tag
Új kérdés. Mi a helyzet a pixelhibával? Tegnap vettem észre, hogy a bal felső sarokban van egy kék pixel, ami állandóan világít. Garis ez? Szombaton cserélték ki a 37"-ost a 40"-ra, ezen meg most pixelhiba van. Kalocsán vettem, mit tegyek? Csak ők cserélik ha garis, vagy ha van közelebb szervíz, akkor ott is cseréltethetem?
-
i.attila
tag
Megnéztem a beállításokat. A csel az, hogy mivel minden bemenetre külön kell beállítani az opciókat, ezért ha a menüben kikapcsolom a motion plus-t, akkor a HDD-ről lejátszásnál ettől még nem kapcsol ki, hanem csak akkor ha a tools-al manipulálok film nézése közben. Így már OK.
-
headhunter
addikt
-
jlaci63
tag
A 2009-es modelleknél:
B650T2, B651T3, B652T4, B653T5, B655T2, B656T3, B657T4, B658T5.
T2 = Black/ Grey U Shape.
T3 = Black/ Red U Shape.
T4 = Black/ Grey V Shape.
T5 = Black/ Red V Shapegondolom 2010-nél is csak design lehet...
-
nightshadow
veterán
-
Xmodule
őstag
Nem tudom pontosan miben kulönbözik a C650 meg a C6657. Szerintem ezek inkabb valami regio kodok marmint az utolso szam, mert en itt vettem svedben az onoff.se oldalon, de a magyar samu oldalon nem talaltam rola informaciot csak a sveden.
-
Gaben360
senior tag
-
Eight8
csendes tag
Tv vásárlása elött állok.A max keret 200k.Elsősorba Tv-t néznék rajta utána dvd és egy kicsi x-box.Ezekre a célokra szeretnék egy normális tv-t.Mérete olyan 102 cm. körül legyen.
Vki tud vmit ajánlani? -
törölt tag
-
Gaben360
senior tag
Sajnos ennyi pénzért max. 22"-ost kapnál újat,de az fos TN panelos,filmnézésre szinte alkalmatlan,ha nem pont szemből nézed.
32"-ost kapnál használtan,samut vagy LG-t,1-2 éveset.
Az ilyet hogy bush,technika,orion és társait meg kerüld el jó messziről!
A helyedbe még gyűjtögetnék egy kicsit,az árak úgyis lefele mennek. -
törölt tag
-
jlaci63
tag
Ja, amúgy a link a c650 (c630) tulajonak, a commentekkel együtt "kötelező olvasmány".
-
Gaben360
senior tag
-
törölt tag
Tudtok ajánlani valami jó LCD-t, 50-60k környékén?
-
59Laci
csendes tag
Érdeklődöm, hogy tud valaki olyan boltot
ahol megmondják, hogy a Samsung 40c650-ben
milyen panel van. Vásárolni szeretnék egyet,
lutri nélkül.
Előre is köszönöm. -
nightshadow
veterán
C650 teszt: [link]
Egyébként ebben a tesztben a következő beállítást használták. Próbáld ki, hátha neked is beválik.Picture Mode: MOVIE
Backlight: 4 (to achieve ~115 cd/m2 peak luminance – set this according to your viewing environment)
Contrast: 94
Brightness: 44
Sharpness: 0 for HD content, 20-30 for SD
Colour: 48
Tint: Neutral (50/50)Advanced:
Black Tone: Off
Dynamic Contrast: Off
Shadow Detail: 0
Gamma: +1
Colour Space: Custom (see settings below)
Flesh Tone: 0
Edge Enhancer: OffCMS Settings (R / G / B):
Red: 50 0 0
Green: 25 55 0
Blue: 0 14 71
Yellow: 52 52 0
Cyan: 24 52 54
Magenta: 43 9 55White Balance:
Offset (R,G,B): 28, 25, 24
Gain (R,G,B): 19, 26, 2410p White Balance: ON
Interval 1 (R,G,B): 2 0 0
2: 0 0 -1
3: 0 0 -1
4: -1 0 -1
5: 0 0 0
6: 1 0 0
7: 0 0 -1
8: 0 1 -2
9: 0 2 -2
10: 0 2 -3Picture Options screen:
Colour Tone: Warm2
Aspect Ratio: Screen Fit for 1080i/1080p, according to source otherwise
Digital Noise Filter: Off
MPEG Noise Filter: Off
HDMI Black Level: depends on source, “Low” for video devices
Film Mode: Auto 1 or Auto 2 depending on content
Motion Plus: Custom, Blur Reduction: 10, Judder Reduction: 0 -
i.attila
tag
Kösz, azt már próbáltam, nem segített túl sokat. Azt hittem valami elkerülte a figyelmem, de sajnos nem. Azért majd még próbálkozom.
Köszönöm. -
nightshadow
veterán
-
i.attila
tag
Hol kapcsolom ki, vagy hol állítom?
-
nightshadow
veterán
-
ORCA58
addikt
Ha az embernek sikerül egy ésszerű kompromisszumot kötni, akkor kényszerzubbony nélkül eljuthat a vásárlásig. Ha nem marad a diliház.
Tökéletes LCD vagy Plazma TV nincs és a technológiának köszönhetően lehet nem is lesz. Egyik ebben a másik abban jobb. Ezzel meg kell barátkoznunk, vagy nem kell TV-t venni. -
i.attila
tag
Tegnap próbáltam HDD-ről avit nézni az LE40C650-en, de nagyon szappanopera szerű volt a kép. Valahogy nem emlékszem, hogy az LE37C650-en ilyen lett volna, pedig azt is használtam 1 hétig
. Lehet ezen valahogy javítani? Próbáltam a game módot, állítgattam a motion plus-t, de még mindig nem adja azt az érzést, mintha filmet néznék, inkább híradó vagy szappanopera.
Hasonló tapasztalat? Ötlet? -
anrab
addikt
-
headhunter
addikt
Én a TV keresés közben, már kezdek ebbe az állapotba kerülni :

(Minél több információt szerzek, annál nehezebb a döntés!)
Pl:. "Ismerős" véleménye :
"Sajnos a Sharp az utóbbi időben elég sokat gyengült, Sony vagy Samsungot javasolok.
Philipsről nincsenek jó tapasztalataim (saját teszt), még a csúcskategóriában sem.
LG nem lenne rossz, de ennyi selejt alaplapot és panelt senki nem gyártott még, mint az utóbbi 1-2 évben ők tették.""A C650 tényleg elég jó lehet, bizonyos dolgokban jobb a Sony jobb HX-einél is.
Nem tetszett a hdtv-test-nek az új Samsung C-szériás (pl.C6000, C8000) ledes és ledes 3D TV, így a sima LCD-t (tehát a C650-est) jobbnak tartják, ha az árat nézzük és hozzávesszük azt,
hogy adott árfekvésben mit várhatunk a pénzünkért. Nagyon jó ár érték arányú a C650.Ahogy múltkor is írtam:
- Sony hasonló, de drágább,
- Sharp nem nagyon brillírozik, az új 4 színű (RGBY, alapszínek+sárga) led tv-vel sem,
- Philips LCD TV-t nem sikerült beállítani olyan színekre, ami nekem tetszett volna,
- LG elég jó, (én csak 2 napig teszteltem) de az alaplap-hibás TV-kről
és az 1 év alatt garanciában 3x cserés TV után elbizonytalanodtam
- Panasonic LCD TV-iről bárki bármit mondhat: a Pana gyártson csak plazma TV-t, abban a Pioneer bukása óta a legnagyobb király. (LCD TV-t csak azért gyárt a Pana, hogy abból is szakítson anyagilag, meg azért mert a kicsi plazma TV-k nem annyira népszerűek.)
" -
headhunter
addikt
-
jlaci63
tag
A saroknál bevílágítás dolgot ellenőrizd le még egyszer.
Pár napja panaszkodtam a Samu c630 betekintési szögére, azaz, hogy oldalról 65-70 fok alatt kékül (lilul) a fekete. Amúgy egyetlen kifogásom a készülékkel szemben.
Az elébb, mikor kissé oldalt a földről néztem, és ezzel az átellenes felső sarok már az említett 65-70 fok alá került, a felső fekete sávban (szélesvásznű film) előjött a kékesedés, amit akár bevilágításnak is néhet az ember, holott nem az.
-
jlaci63
tag
B-2009-es széria
C-2010-es szériaC-nek klasszissal jobb a médialejátszója.
Először én is B620-t nézegettem. De inkább a fenti ok miatt rászántam magam a C630-ra. a 620 tudja a 100 Hz-t. A másik kettő is valszeg, de a kiválasztás során számomra felejtősek lettek, az okra már nem emlékszem.
-
ORCA58
addikt
B 2009-es C 2010-es model. A C-be néhány szolgáltatást bele tettek ami még nem volt a B-ben.
Pl. Energiatakarékosság, médialejátszó bővítése, beállítás bővítése, földi-légi antenna együttes kezelése. -
ORCA58
addikt
Sajna igen. AUO és CMO panel is lehet, teljesen véletlen mit kap az ember.
Nincs clouding. Legalábbis szemmel látható nincs. -
oliver7777
tag
-
nyunyu
félisten
Panasonic TX-L**D25 (IPS LED LCD), Panasonic TX-L32D25, TX-L37D25, TX-L42D25...
260k a 32"-os?

Ott van 100k-val olcsobban a LED hattervilagitasu Sharp panellel szerelt Philips 32PFL5605.
Feketeje nem az igazi, viszont akarmilyen extrem szogbol nezem, ugyanolyan szinei vannak, mint pont szembol...
De ahogy nezegettem a fukar meg hulyevagyok boltokat, Sharp 32LE705-ot is kapni akciosan 160-170k kornyeken, abban jobb panel van (szinenkent 10 bites, mig a Philipsben csak 8 bites), viszont a kikapcsolhatatlan kepjavito funkcioi miatt bazi magas az input lagja, azert vettem inkabb Philipset.
(Na, nem mintha a Philipsnek nem lenne, tegnap probaltam nem PC modban filmet nezni, szemre 4-5 kepkocka lemaradas volt a hanghoz kepest
PC modban csak 2-3 kepkocka, de akkor nincs 100Hz.) -
jlaci63
tag
-
Xmodule
őstag
Na ma megrendeltem a SAMSUNG 40" LCD-TV LE40C657 L2WXXE -t. Kb csütörtökre itt lesz remelem. A kerdesem az lenne, hogy HDMI kabelbol milyet erdemes venni? Mert vannak eleg durva arak. Azok mivel jobbak? Nekem csak arra kell, hogy a szamitogepet rakössem, mivel a VGA -nak van HDMI kimenete. Persze nezni szeretnek 1080p -s filmeket is.
-
i.attila
tag
Szerintem nem nagyon vehetők észre különbségek. Próbálja az ember persze a legjobbat venni, de ma már szerintem egyik sem olyan rossz, hogy úgy érezd később, hogy ennek a panelnek a minősége rosszabb. Még a boltban egymás mellett levő TV-ken sem lehet mindig egyértelműen eldönteni, hogy melyik a jobb vagy rosszabb. Talán a benne levő elektronika többet számít, hogy pl. milyen módon jeleníti meg a TV adást a HD panelen, mint maga a panel. Szóval szerintem nagyon rosszat egy árkategórián belül nem foghatsz ki, hacsak nem zúg, mint a 37C650-es samuk
. -
dabadab
titán
Egyértelmű győztest nem nagyon lehet hirdetni, alapvetően a *VA-nak jobb a kontrasztja, az IPS meg jobban tartja a színét oldalról nézve.
A színhűség meg mondjuk TV-k esetén mindig problémás, nem lehet őket úgy bekalibrálni, mint vmi profi monitort, amiben ott a sokbites LUT, de ha csak az a cél, hogy szépek legyenek a képek, akkor bármelyik jó. -
gejala
őstag
Az idei szériában 40" fölött is teljesen vegyesek a panelek, de vannak olyan helyek, ahol általában egyforma paneleket kapnak. (pl. a kalocsai cégnél érdeklődhetsz, ha SQ kell, náluk általában egyformák vannak ugyanabban a szállítmányban) Clouding már nem szokott olyan nagy gond lenni az új SPVA-knál, de persze ez is szerencse kérdése. (enyémen nincs semmi például)
-
Monya78
veterán
-
headhunter
addikt
Felső árkategória :
Loewe Individual 40 Compose LED 400 DR+ (£ 3.399.99)...

Loewe: új Individual TV-k gyönyörködtető változatosságban
Az új Loewe Individual TV-k a LED háttérvilágítás, a teljes HD 400 Hz-es mozgókép-alkotás, az új kezelőmenü és multimédiás funkciók mellett energia hatékonyak, sokoldalúak és az egyéni ízlésnek igényeknek megfelelően konfigurálhatóak.Az új Loewe Individual TV-k gazdag választási lehetőségeket biztosítanak a színek a formák a képméret a hangrendszer a multimédiás képességek az integráció és a műszaki szolgáltatások tekintetében. A 82, 102, 117 és 140 centis (32, 40, 46 és 55 inch) képméretű készülékek valójában egymást kiegészítő komponensek alkotta, formaterv-orientált házi-mozi rendszerek.
Az Individual LCD TV-k a prémium kategóriát, a személyre szabható megoldásokat, a páratlan megjelenést és kiváló minőséget keresők készülékei. Az összes modell LED-es háttérvilágítással rendelkezik, így elsőrendű színreprodukciót és fokozott kontrasztot ígérnek, miközben energia hatékonyak is. Az Individual kontrasztszűrős képernyővel szerelt Compose, és fényes előlapi kerettel rendelkező Selection kivitelben kaphatóak. A 117 cm (40") és afeletti Compose modellekben 400Hz-es, intelligens háttérvilágítás-vezérlés javítja a mozgásfelbontást. A 24p képtartalmaknak megfelelő képalkotás ideális a Blu-ray filmekhez, a kódolt csatornák vételéhez pedig CI+ interfészt biztosított. A hangról a megválasztható 2.0, 3.1, 5.1 vagy akár 7.1 csatornás új Loewe hangprojektorok gondoskodnak.
Az új modellekben az új Media+ technológia teszi hozzáférhetővé a multimédia-funkciókat. A Compose sorozat alapkivitelben, a többi megrendelésre WLAN csatlakozást biztosít. A távvezérlő MEDIA gombjának megnyomására a Loewe médiaportálon érhetőek el a médiaszolgáltatások. A Loewe MediaHome segítségével képek, zenék és videók lejátszása lehetséges USB csatlakozón vagy hálózaton át, míg a MediaNet lehetővé teszi az internetes tartalmakat, például az internetrádiókat, videókat és webtévéket. A fentiek mellett az új funkciók letöltésére és a szoftverfrissítésre szolgál a MediaUpdate alkalmazás.
A digitális földfelszíni és kábeles, akár HDTV (MPEG4) vétel mellett a 102, 117 és 140 centis (40, 46 és 55") Compose tévék műholdas vételre is alkalmasak. A Selection és a 82 centis (32") Compose modellekbe utólag szerelhető be a DVB-S2 tuner.
Az Individual TV-k két vételi csatornás verziói DR+ merevlemezes felvevővel is rendelkeznek. A 250 GB kapacitásra HD felvételek is készíthetőek. A Loewe DR+ kompatibilis a hordozható MovieVision DR+ tárolóeszközzel, ami az archiválás mellett lehetővé teszi a HD felvételek lejátszását minden más kompatibilis Loewe TV USB csatlakozóján keresztül. A tartalom áttekinthetőségéről mintaképek gondoskodnak.
Az alaptartozékként mellékelt Assist 1 vagy az opcionális Assist Media távvezérlővel mindent egy helyről lehet irányítani. Áttekinthető, könnyen kezelhető menü-navigáció és elegáns kialakítású kezelőfelület gondoskodik a kényelemről.A készülékek alacsony teljesítményfelvétele és a takarékos anyagfelhasználás, de a különböző funkciók integrálása is hozzájárult a tervezők által kitűzött ökológiai célok teljesítéséhez. A LED háttérvilágítás akár 45%-kal is csökkentheti a teljesítményfelvételt a korábbi készülékekhez képest. Az OPC funkció a környezeti fényviszonyoknak megfelelően szabályozza a kontrasztot, míg az eco-standard üzemmód további energiát takarít meg aktív állapotban. A készülékek hálózati kapcsolóval teljesen kikapcsolhatóak.
Az új készülékeknél is puritán, letisztult, minimalista, klasszikus modern formavilágot követnek. A karcsú vonalvezetésű ház fekete, ezüst és fényes-fehér alumínium kidolgozása mellett, az Individual megjelenése egyéni ízlés szerint variálható a cserélhető oldalbetétekkel, amelyek színe a RAL spektrumból választható. Az új TV elegáns külsejét a stuttgarti Phoenix Design csoportnak alkotta.A rendelkezésre álló opcionális talpakkal, falra szerelési megoldásokkal és elegáns állványokkal bárki egyéni ízlése szerint integrálhatja a készüléket szórakoztató rendszerébe, a hangprojektorral együtt.
-
anrab
addikt
-
Kojak
aktív tag
Sziasztok!
Ledes lcd tv vásárláshoz szeretnék tanácsot kérni.
Max 300e a keret. Egyelőre két típust néztem ki:-Philips 42 PFL 7685 :
[link]-Philips 40 PFL 7605 :
[link]A Perfect Natural Motion vagy a HD Natural Motion az újabb és jobb technológia?
A kettő közül melyiket ajánljátok? Vagy esetleg valami más márka/típus?Előre is köszönöm!
Üdv:
Kojak
-
headhunter
addikt
-
a000
őstag
-
dabadab
titán
-
DrGonzo22
őstag
Sziasztok,
az alábbi tévék közül melyiket lenne érdemes választani? Monitorként szeretném használni, PC-re kötve. Az LG weblapján lényeges különbséget nem találtam a tévék között - meglepő módon pont a legdrágább modell van 8-bites panellal szerelve, a másik kettő 10-bitessel. Nem tudom, hogy az LG betűkódjai a modell évjáratát, minőségi szabványokat, stb. jelölnek-e. (A kezem kötve van az alábbi típusokhoz, mert az edigital vásárlási utalvány formájában akarja csak visszaadni a Philips tévé árát.)
LG 32LD450
LG 32LH3000
LG 32LF2510Köszönöm.
(Ha valakit esetleg érdekel az edigitalos vásárlási ajándékutalvány, kérem keressen meg.)
-
ORCA58
addikt
-
BBéci
legenda
-
Monya78
veterán
-
törölt tag
Ezt h érted?Csavargattam én a hátlapot, le is szedtem, de minden okés.Amúgy javító voltam 2 évig Philipsnél(plazma, lcd)
-
hattorihanzo
aktív tag
-
törölt tag
-
Monya78
veterán
Sziasztok...lecserélem az eddigi LCD TV-met, most olyat szeretnék venni ami NEM TN+film panelos, ismertek valamilyen oldalt ahol megtudnám hogy mely tv van spéci IPS, S-IPS panelokkal felszerelve? Köszi!
-
törölt tag
Lécci írjatok nekem egy frankó full hd-s lcd vagy led tv-t, aminél nincs bevilágítás, homogén a kijelző, van benne médialejátszó, meg minimum 100Hz.

-
törölt tag
-
anrab
addikt
-
z0d1AK
nagyúr
-
hattorihanzo
aktív tag
-
jlaci63
tag
-
SLYM
veterán
TV vásárlás előtt állok. ami fontos szempont. 100-120 centi közötti méret. full HD. és mpeg4-et ismerje, asszem ez kell ahoz, hogy ne kelljen sep top box-ot venni. igaz ez egyébként? max 200.000 HUF-om van rá. addig kellene nekem az ár/teljesítményben a legjobb TV. lehet plazma, vagy LCD, vagy tőlem bármi. csak TV-zésre használnám, semmi másra. köszi

-
jlaci63
tag
20 ezerrel drágábban megkapod az egy mérettel kisebb Philips 7685-t.
265 vagy 285? 10% sincs a felár.
Nekem csak 186 ezrem volt a samu le40c630-ra. Ott a plusz 100 rugó már sok volt.
Oliver7777: Egyszer volt szerencsém összenézni a samu c650-t a ledes tesójával. Nekem a ccfl képe jobban teszett.
100 Hz szerintem megéri. Ha mindenképp Samu, akkor c630 (matt) vagy c650 (tükr. valamivel szebb kép + van Internet@TV)Xmodule: Szerintem nevezett 6xx TV B6xx lehetett. a C630-am USB eddig mindent lejátszott DTS-sel is. Pár napja írtam, hogy a blue ray Lecsó-t nem, de kiderült a file volt hibás.
-
z0d1AK
nagyúr
-
BBéci
legenda
-
Xmodule
őstag
Viccesen fogalmaztad meg ezt a mondatot
hehe
Akkor megiscsak marad majd a samsung. -
nightshadow
veterán
-
Xmodule
őstag
Haveromnak van egy 40colos samsung tv je nem tudom pontosan a szamat de 6 os szeria. az a gond, hogy a hdd röl mikor jatszana le az mkv filmeket van ahol nincs hang de olyan is van ahol van hang de csak magyar, angol nincs. vagy nincs felirat. mindig mas a gond. mitöl lehet ez? masik kerdes mindegyik samsung tvnel van ilyen? sony nal is van ilyen problema?
-
iminim
csendes tag
Nos kérdezed milyenek a SONY tv-ék.
Én most vettem a VB előtt 40HX700-ast. Először én is a 40 EX700-ast akartam venni ami ledes. De itt a fórumban küldtek pár linket ami alapján inkább a CCFL-est vettem meg.Azt irják , hogy a HX nek egyenletesebb a fénye, és talán jobb bevilágitás terén. Én megvagyok vele elégedve DVB-T nézek ott lehet HD-ét ,a VB-ét nagyon jó minőségbe adták meg , T-satos műholdasom van, az szintén jó minőségű,A 4:3-at 14:9-ben nézem igy nem torzit és persze két oldalt van egy kicsi csik. de az anyira fekete , hogy nem lehet látni , mivel a TV nek is fekete az előlapja. Röviden ennyi -
k4shm1r
csendes tag
-
cvn69
tag
-
oliver7777
tag
LCD TV vásárlása előtt állok, 100 cm felettiben gondolkodok, legjobb lenne egy 117 cm-es. Ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem.
Én elsősorban Samsung párti vagyok, tehát ebben gondolkodok, de nem zárkózok el más márkától, ha az jobb.
Meg tudja vki mondani, hogy a LED-es TV-k mibe tudnak többet, érdemes-e ezekbe gondolkodni, mert árban jelentősen drágábbak.
Igazából nem kellenek extra funkciók úgy se lesznek kihasználva, elég a FULL HD, meg nem tudom érdemes-e 100Hz képfrissítésben gondolkodni vagy elég az 50Hz.
Ezek tükrében tud vki konkrét típust ajánlani, mert én nem igazodok el a rengeteg típus között.
Én egyébként ezeket néztem:
117 cm: Samsung LE46B550
102 cm: Samsung LE40C530, Samsung LE40C550
Aktív témák
-
2200 - 2101
29947 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- TV & Audió
- LCD TV topic
- (téma lezárva)
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- AKCIÓ! MacOS 26! UTOLSÓ GEN iMac 27" 5K i7-10700K 64GB RAM 512GB NVMe Radeon Pro 5700 XT 16GB gar
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760 i7 13700K 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Hátha az én tévémen is segítene.

Próbálkoztam és nálam ez volt a legjobb.
Remek..

PC modban csak 2-3 kepkocka, de akkor nincs 100Hz.)