Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Garry84: Sumák aprós?
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: Vanda ajándéka - 60 nap SkyShowtime előfizetés
- sh4d0w: Ez van, srácok...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- DarthSun: Retro kedvenceim 5. A P4 korszak a 423- tól a 478- ig
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csapos2
addikt
Üdv!
Nos, a jelenlegi tudásom szerint az elv a következő.
Fényforrás, fresnel, LCD, fresnel, optika.
A fényforrás és az LCD közötti fresnelre azért van szükség, hogy a fény egyenletesen és merőlegesen érkezzenek az LCD panelre.
Eddig még mindenhol azt olvastam és józan ésszel végig gondolva, én is úgy gondolom, hogy a fresnelt pontszerű fénnyel kell megvilágítani, ahoz, hogy optimálisan működjön, hiszen az is egy lencse, csak nem a megszokott formájú. Így van gyújtóponja, vagy mifene. Ebben a gyújtópontban kell elhelyezni a pontszerű fényt.
Mindezekért azt gondolom nem jó a fénycső.
Az írásvetítőben is meghatározott távolságra van az izzó a fresneltől elhelyezve úgy, hogy mögötte egy foncsor van.
De az optika sem az én területem. Ígéretet kaptam, egy nálam hozzáértőbbtől, hogy készíteni fog egy elvi rajzot. Erre várok jelenleg is.
Természetesen ezek mind feltételezések részemről elméleti, illetve gyakorlati tudás nélkül. De mindenfelé ezt olvasom.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3648, 96% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3428
- Xiaomi 11T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest