Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
hankpoke
tag
Üdv!
Úgy értettem azt, hogy aznos fényerőnél többet eszik a kompakt fénycső, hogy jobb a fényhasznosítása a LED-nek,mint a fénycsőnek. Ebből az következik hogy egységnyi megvilágításhoz kevesebb villamos energia kell LED részéről,mint kompakt fénycső esetén.
Röviden így tudnám elmondani miért ''eszik'' kevesebbet a LED-es lámpa.
Kétszeres élettartamot úgy lehet elérni, hogy paraméterei alatt működik a félvezető. Kicsit belemegyek a félvezető fizikájába: LED egy fényt emittáló dióda pn átmenettel,ugyan úgy is működik,csak erősebben szennyezett a hagyományos társaihoz képest. Minden félvezető öregszik, öregedést fel tudod gyorsítani úgy hogy névleges áram és feszültséget túlléped. Gyárakban így öregítik mesterségesen a félvezetőket.Ebből tudnak a gyártók egy maximális üzemórát kiszámítani, ez általában 50-70.000 üzemóra. Viszont ha félvezetőket a paraméterei alatt működteted logikusan lassabban is öregszik az eszköz. Ezért ha az üzemóra számít és nem az ár, 2× annyi eszközt beleépítessz alulhajtva hogy ugyan azt a fényteljesítményt kapjad, mint fele annyi darabbal normál használatban.Arányok csak a megrendelő óhaja szerint dölnek el és persze a pénztárcájától. Közlekedési lámpáknál fontos az üzemóra,ezért ott többet építenek be. Zseblámpába pedig szénné hajtott LED-eket használnak,mert ott a fényerő számít. Meg kell találni az optimumot...
Csak egy kis ízelítő mire képes 1 db 1W-os újgenerációs power LED(nem én építettem) :![[kép] [kép]](http://img.tar.hu/balu-1/size2/27314748.jpg)
Hankp
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 8 64GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1i - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest