- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os Sata SSD teszt. (Blue)
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Ivqkzy-: 2. gépem
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
j.bravo
addikt
Ezentúl nem lumen-t fogok használni, hanem candellát, az nem kibocsájtott fényt, hanem adott felületre jutó fényt ad meg. 1 lumen adott felületen 1 candella, tehát fényerőben, adott felületen ugyanazt érted alatta.
Nem felület, hanem térszög...
A fényerősség (kandela) a fényáramnak (lumen) a térszög (szteradián) szerinti deriváltja.
Illetve, értelemszerűen, a a fényáram (lumen) a fényerősség (kandela) teljes gömbre (4 pi szteradiánra) vett integrálja.
Nem okoskodásból (én se vágom ezeket készségszerűen, a jegyzetből néztem ki) csak hogy ne keverjük össze a felülettel....
Illetve, a másik téma: egy tükörrel nem duplázod meg a fényerőt, csak annyival kevesebbet vesztesz el/dobsz ki, amennyit az visszaver. Vedd bele azt is hogy azért el is nyel egy keveset, a beeső fény 90%-át visszaverő tükör már nem rossz. -
j.bravo
addikt
Jajjj, srác. Félre ne értsd, én nem az ügyeletes anyázó vagy észosztó vagyok, csak szeretném felhívni a figyelmed egypár dologra, ami csalódást okozhat. Nem személyeskedek, csak a véleményem mondom.
1) A DXX800 egy tök jó lámpa, és így most olcsó is, de egyrészt ökröt lehet vele sütni, másrészt az árába kalkuláld bele azt is, hogy ennek a tervezett élettartama mindössze 75 üzemóra. Egy fémhalogén lámpáé sokezer üzemóra... magyarul olcsó, de ezt a pénzt elég gyakran ki kell adnod.
(azért tart ez a lámpa ilyen rövid ideig, mert nagyon túl van hajtva. Egy halogénlámpa ''munkapontját'' többféleképpen is beállíthatják gyárban... a) a melegebb fény (kevesebb K), kisebb fényhasznosítás(hatásfok), és hosszabb élettartam, b) hidegebb fény (több K), nagyobb fényhasznosítás és sokkal rövidebb élettartam. Ez a lámpa az utóbbi...)
2) Nem néztem ill. gondoltam 100% utána, ki kéne nyitnom a könyvet a képletek végett, de attól tartok, hogy a lumen-kandela dologgal kissé nagy léptékű egyszerűsítéssel éltél. Ennyire nem lesz könnyű a számítás (már ha akarsz számolgatni). Csak azért mondom, hogy ne érjen csalódás ha egész más fényerőt kapsz mint az alapján várnád...
szerk.: még olvasom tovább majd a hsz-eket, de meló mellett lassan megy.
[Szerkesztve] -
polszki26
tag
nem túl sárgás a kép a 3200K-s izzóval?
nekem volt szerencsém élőben összehasonlitani a halogén és a fémhalogén ''szinét'' és kb mint ég és föld...
amugymeg bizonyára azért van a 2500 lumenes vetitőben 9000-es izzó, mert nem az izzó fényerejét írják rá, hanem azt a fényerőt, ami a legutolsó lencse után ''kijön''... -
kovi831
aktív tag
Én az AntiGlare-t tuti leszedem!
Ha nem is nyerek 40-50%-ot,de sztem 20%-ot biztos!
Ja, engem nem zavarnak a sarkok, általában 16:9-es filmeket
nézek.De 4:3-ba sem lehet olyan vészes!
A fresnelről sajnos nincs tapasztalatom, hogy
mennyivel növekedne a fényerő.Azé kéne 1 kis help.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest