Hirdetés
- LordAthis: RETRÓnia - RETRÓ Mánia - Úton van hozzám egy csodás történelmi darab!
 - gban: Ingyen kellene, de tegnapra
 - Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
 - bambano: Bambanő háza tája
 - GoodSpeed: 24 éves a Windows XP! Nézzen ki úgy a Windows 11 mint az XP?
 - droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
 - sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
 - sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
 - GoodSpeed: Ennél jobb Windows 7 Aero Skin nem igen van Windows 11-re (WindowBlinds 11)
 - Pajac: Hámozott narancs

Új hozzászólás Aktív témák
- 

Skót
aktív tag
Ja igen a tupplur rolóról még annyi jutott eszembe, hogy van IKEA family kártyám, ha budapesti vagy, elmehetünk veszünk egyet, kipróbáljuk és ha nem jó visszavisszük, ugyanis 90 (family tagoknak 120) napig visszaveszik a nem szükséges termékeket ha bontatlan/hiánytalan a csomagolás magyarul ha vigyázunk és vissza tudjuk vinni közel teljesen ép csomagolással akkor visszajár az ár. Ha meg a csomagolás teljesen elveszett akkor 25%-ot levonnak a visszaadott árból asszem, mint újracsomagolás vagy ilyesmi.
Ha még mindig így van ikeáéknál akkor legrosszabb esetben letesztelni a rolót 2125 ft-ba kerülne (~8500ft körüli ára van most), a legjobb esetben meg működne jól és akkor lenne vele tapasztalatunk.
És az egészben azért fontos, hogy budapesti légy, mert neked már van hellyel-közel működő projektorod

- 

Skót
aktív tag
Hello!
Köszönöm az üdvözletet, már azt hittem teljesen kihalt a topic, de mégse
 Ennek örülök.
A képméretről annyit, hogy valóban érdekesen alakul, de épp ezért érdekelne, hogy hogyan lehet esetleg állítani/változtatni a fókusztávon.
Nem tudom mennyire pontos az allinbox-os számoló program, de ha beírtam a meglévő/kapható (diybeameres fresnellel számolva) alkatrészek adatait, és a vetítési távolságot úgy változtattam, hogy jó legyen a képméretem akkor 2,7m-ről jött ki a kb 2*1,5 méteres kép (500-as fókuszú ugyancsak diybeamer-es lencsével 3,25m-ről jön ki ugyan ez a képméret.)Ez nekem kicsit közel van pont a filmnézős fotelek közé kéne tennem a projektort, a ~80cm-el hátrébb tolás vagy az 500-as körüli fókusztáv nagyon sokat segítene. A képmérethez azért ragaszkodom ennyire, mert a falunk zöld, arra vetíteni, nos igazán érdekes lenne
 A másik, hogy egy nagyobb vászon drága, és helyigényes, a tupplur rolóból meg max. 2m*1,9m-es van, már ha az egyáltalán használható.A fémhalogén hőtermeléséről még nincs személyes tapasztalatom, tegnap sikerült ugyanis Őrült Ödönnel találkozni, tőle vettem egy 400w-os izzót és egy kondenzátort (hálás köszönet ezúton is
 ) a többi szükséges alkatrész megvolt már. Ő is mint szakértő 
 annyit mondott, hogy nem is igazán hűtés mint szellőztetés kell ezeknek. Viszont hétvégén nem vagyok otthon, így nincs időm sajnos összerakni a világítást és kipróbálni.A fresnelek hőre való viselkedése is érdekelne, mert ha álló "házat" szeretnék építeni ami praktikussági szempontokból nekem ideális lenne, akkor tudnom kell, hogy nem fog-e meghasasodni a fresnel és egyszerűen ráfolyni a lámpára/kijelzőre

Azt írtad, hogy az episzkóp lencse nem volt jó. Miben nyilvánult ez meg? Vinyettált? Az a helyzet, hogy nem hittem volna, hogy egy 12cm-es átmérőjű lencse nem tud kivetíteni egy a/4-nél nagyobb felületet, hogy nincs akkora látószöge.
A fresnel mivel teljes képet akarok marad rendelősre valszeg (hacsak nem adta fel valaki és akarja nekem eladni a megfelelő méretűt, de erre kevés esélyt látok). Ha netalán valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban, esetleg ugyancsak rendelni szeretne akkor szóljon, és lehet, hogy tudunk közösen a postaköltségeken faragni.
Még annyi a triplet varióssá alakításról, hogy volt valahol egy ismertető-szerűm az optikák működéséről, abban volt leírva, hogy egy triplet hogyan működik, igyekszem megkeresni és belinkelni valamilyen módon. Persze mondjuk attól, hogy ezt leírták, még egyáltalán nem biztos, hogy házilag kivitelezhető, és tartok tőle, hogy fikció marad, de gondolatkísérletnek nem rossz

Esetleg arra van ötleted/ötlete valakinek, hogy fix módon hogyan növelhető a fókusztáv?
Üdv: Skót

Új hozzászólás Aktív témák
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
 - AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
 - Soundbar, soundplate, hangprojektor
 - Vezeték nélküli fejhallgatók
 - Gumi és felni topik
 - Milyen billentyűzetet vegyek?
 - Kuponkunyeráló
 - Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
 - Tesla topik
 - Apple Watch
 - További aktív témák...

- Bomba ár! Acer Travelmate P215 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
 - HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3337, 94% Akkumulátor
 - DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T2000 32GB 512GB 15.6" 1év garancia
 - BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H170 i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB ZALMAN S2 TG A-Data 600W
 - 144 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)

Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Ennek örülök.
 ) a többi szükséges alkatrész megvolt már. Ő is mint szakértő 
 annyit mondott, hogy nem is igazán hűtés mint szellőztetés kell ezeknek. Viszont hétvégén nem vagyok otthon, így nincs időm sajnos összerakni a világítást és kipróbálni.