Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Öregszem
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kia Ceed SW JD vs CD tapasztalatok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
axlrose32
őstag
válasz digikábeles #1476 üzenetére
... meg még 2010-ben is emlékeim szerint...de az lehet, hogy már csak az outletes RB-s széria volt.
A kép alapján én is azt mondanám, hogy tökéletes, de a régebbi AUO és CMO kijelzővel szerelt cuccok is tökéletesnek tűnnek txt ill. csak a menü lehívásakor, ennek ellenére pusztult bennük a gammakorrektor ic, és ez normális képtartalomnál bizony látszik.[ Szerkesztve ]
06703896891
-
axlrose32
őstag
válasz digikábeles #1485 üzenetére
Szia!
Egy jóképű samsung kijelző figyel benne.
Idővel lesznek kijelzőproblémák, de mindegyik orvosolható.
Összességében nekem is jobban tetszik, mint bármelyik led hátteres tömegcikk.[ Szerkesztve ]
06703896891
-
csocsoszán
őstag
válasz digikábeles #1510 üzenetére
Köszönöm, hogy válaszoltál!
Ennél nehezebb lesz a problémám megoldása. Amit leírtál jó tanács, de mindig így járok el.
Sőt ha forgatod a konnektorba bedugást és méred a pl: rca-n a a feszt a földhöz képest. Egyik irányba jóval kisebb lesz, úgy kell bedugva hagyni. Mindent külön így lemérsz és így dugod össze őket.
Szóval ennél bonyolultabb az esetem! De azért köszi![ Szerkesztve ]
Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!
-
csocsoszán
őstag
válasz digikábeles #1512 üzenetére
Én értem!
A válaszoddal nem kerültem közelebb a hiba megoldásához, ezt meg úgy gondolom te is érted! (Személyeskedést mellőzük ez a topic nem erre való! )
Szakembertől kérném a segítséget! Köszönöm![ Szerkesztve ]
Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!
-
axlrose32
őstag
válasz digikábeles #2481 üzenetére
Szia!
A ccfl háttér gyártó függvényében 35-40000 órát simán elmegy.
(vannak kivételek, néhány sharp kijelzőt 9000 óra is megfogott)
Ha tönkremegy ki tudjuk cserélni, nem is drága a történet, de ez szerintem még odébb van.06703896891
-
axlrose32
őstag
válasz digikábeles #3666 üzenetére
Típushiba, körbereped a soreltérítés csatlakozójának forrasztása , a szikrázástól meggyullad a nyák...meg néha a közelben lévő műanyag. Arra kell vigyázni, hogy ne aludjon el az ember tévézés közben, stdby-ban nem lehet probléma.
Az elszenesedett nyák eltávolítása, az áramkörök pótlása után újra működőképes lehet, évente érdemes ellenőrizni, akkor nem lesz baj.06703896891
-
Kernel
nagyúr
válasz digikábeles #3666 üzenetére
Az egyáltalán nem olyan vészes, mint ahogy laikus szem számára esetleg úgy tűnik. A képen egy már korábban kijavított, vezetékkel átforrasztott meghibásodás látható, vagyis ez nem egy folyamatban lévő dolog, és nem ezzel van kapcsolatban a jelenlegi hiba.
Viszont korábban sem gyulladt ki tőle semmi, akkor nem lenne már mit fotózni. Ilyen készülékek alkatrészeit, panel stb. olyan égésbiztos anyagból kötelező gyártani, ami leginkább csak izzik, de nem gyullad lángra.
Noha a forrasztások nem a legszebbek, de alapvetően nem követett el hibát, aki javította, mivel a szenes rész nincs feszültségkülönbségnek kitéve, csak úgy "ott van".
Miután az elszenesedett panel ellenállásként viselkedik és valóban képes lenne további átvezetést, izzást is okozni, ezért ilyenkor arra kell ügyelni, hogy azt a részét, ami áramkörbe kapcsolódhatna, teljesen el kell távolítani, le kaparni. Többivel felesleges foglalkozni.
A panelrajzon látható, hogy erről itt nincs szó, a szenes rész teljesen elhatárolódik, vezetékkel rövidre zárt csomópontot képez, innen átvezetés már nem tud képződni máshová.
Tükörképet kell nézni, felülnézet:
Esetleg itt, ahol nyíllal jelöltem, én jobban lekapartam volna tisztára, nehogy véletlenül áthúzzon, de amúgy nem hinném, hogy gondot okozna, inkább csak elszíneződés. Ha áthúzott volna, annak már jele lenne, összeégett volna, üzem közben szikrázna:
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Fredo78
aktív tag
válasz digikábeles #3866 üzenetére
Nem megy az sem sajnos
-
Fredo78
aktív tag
válasz digikábeles #3868 üzenetére
De nem működik... Csak a hdmi nyírta ki valahogy, de semmi sem működik
[ Szerkesztve ]
-
axlrose32
őstag
válasz digikábeles #5177 üzenetére
Szia!
Fontos észnél lenni, sajnos Magyarországon az a mentalitás, hogy a vevő csak addig fontos, amíg meg nem veszi a legújabb "szuperdizájnos" lomot.
Aztán próbálják úgy csűrni-csavarni, hogy ne kelljen helytállni .....06703896891
-
gabor543
újonc
válasz digikábeles #5810 üzenetére
Valóban azok voltak nagyon megbízhatóak!
-
véregér
csendes tag
válasz digikábeles #5810 üzenetére
Az enyém is most ájult el először a 7 év alatt,bár nem tudom mi mondható jónak.
Kollégám vett egy Philips smart tv-t,még nincs két éves és már javítani kell. -
axlrose32
őstag
válasz digikábeles #5916 üzenetére
Sziasztok!
Annyi a melóm, hogy nem nagyon van időm, max. heti egyszer kétszer ide feljönni.
Írjatok privátot!06703896891
-
axlrose32
őstag
válasz digikábeles #5925 üzenetére
Szia!
Nyugodtan lehet írni, most sokan privátban tették.
Jövő héttől ismét egyenesben leszek a nagyvolumenű soktételes melók letudva.06703896891
-
Kocska89
tag
válasz digikábeles #6404 üzenetére
10-15 év??? Fogyasztói társadalomban az maga az örökkévalóság.
Megveszed, nézed, 1-2 évet kijön az új modell. Ez azt jelenti a régit el kell dobni és újat venni. Tőlünk nyugatabbra ez a trend minden fogyasztási cikkel, autóm mobil stb.
Csak mi használjuk míg el nem romlik.
3-4 éves Samsungok már halnak. A nevesincsekről meg ne is beszéljünk.
Nyilván vannak ellenpéldák is. De nagy átlagba nemigen fognak 10 évet elmenni, nem hogy 15.
-
Kocska89
tag
válasz digikábeles #6411 üzenetére
Látom nem érted a lényeget...
Ezek úgy vannak méretezve kibírja a garancia időt, a végletekig kispórolt vackok.pl Újabb Samsung plazmák. Y buffer ic szeret melegedni. Ic alján ott a hűtő felület, nyákon alatta a réz hűtőfelület. Csak épp nincs forrasztva mer amit ott elhasznál ón abból leforraszt 2 másikat..
Anélkül is kihúzza a garancia idő végéig.
Egyszerűen nem érdeke hosszútávra gyártani akkor ki venné az újat? Ha nem romlik el soha?
Telefon mitől avulna el ? Telefonálni ugyanúgy lehet vele. Kijön az új modell, az előző generáció nem menő a sok birkaagyú (Az emberek 95%.. felveszi a cofidist stb) rohan is lecserélni. Mer nem menő... Ez kb 1 év. Nem is kell többet kibírnia csillogjon villogjon menjen egy évet úgyis lecserélik.
Tv vel dettó ,hűha a 2 éves nem smart le kell cserélni, nem 3d, meg a sok vakulj paraszt baromság hangvezérlés skype, ezt szereti a paraszt...
Csak mi itt magyarisztánba, avagy abszurdisztánba szarakodunk ,hogy az én tv-m nek márpedig el kell menni 10-15 évet. Nem kell nem arra találták ki.
-
lujzi2007
újonc
válasz digikábeles #6411 üzenetére
Sziasztok
Samsung d8000 seria sajnos elkövettem azt a hibát hogy hasznaltan vettem
4-5nap mulva halvany függöleges csikok jelentek meg.
lehet meg ezzel kezdeni valamit vagy ki is dobhatom mivel napról napra durvább.
Érdekes hogy amikor meg megvettem semmi baja nem volt.
Vizszintes csikok egyenlöre még nincsenek azt a telefon kameraja produkálja.
Elöre is köszönöm akitud segiteni a kérdésben.
[ Szerkesztve ]
-
Angel2014
addikt
-
Kernel
nagyúr
válasz digikábeles #8008 üzenetére
Pedig ismert az is, hogy ha egy autót alkatrészekből akarnánk összerakni, az jóval többe kerülne, mint a kész autó.
Egyszerűen ilyen az árképzés, a gyár drágán adja az alkatatrészeket, igyekszik keresni azon is. Vagy fizess sokat a javításért, vagy inkább vegyél újat, az még jobb (nekik). Samsung szervizben például 20-30 ezer egy alaplap + munkadíj. Hol van még a többi alkatrész, pláne a kijelző.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
laval
újonc
válasz digikábeles #8265 üzenetére
Igen, köszönöm.
Azért jó lenne tudni, hogy van-e esély a javításra, és ha igen, akkor esetleg ki-hol-merre Bp környékén?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Hardcore café
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Gyüjtés munka/tanulós gépre
- Milyen notebookot vegyek?
- Szólánc.