- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
atesz1980 #7140 üzenetére
Én meg zölddel karikáztam a hiba valószínű okát, a párhuzamos diódák közül zárlatos valamelyik elvileg. Más esetben egy ilyen zárlattól csak lekapcsol a védelem, diódacsere, öröm.
Ennél az a szívás, hogy egyes esetekben, a védelem normális működése helyett, hálózati oldalon csúnyán szétvágja az alkatrészeket a 325 V. Zárlatos lesz a kapcsoló FET stb.
Lehet rendelni hozzá alkatrészeket, FAN7529 táp IC van az Aliexpressen is (5 db-ot kaptam 3 dollárért), de maga javítás olyan haladó munka, hogy aki ezt meg tudja csinálni, nem kérdez fórumon, hanem megcsinálja. Aki nem, annak egyszerűbb rendelni szerintem egy komplett 17PW25-3 tápot valahonnan. Ez ugyanis elég elterjedt Vestel tápegység, Orionokban is van és még sok hasonlóban.
Ilyen áramköröknél az sem mindegy, hogyan indítod el (áramkorlátozás, zárlat esetére), ha valamit elfelejtettél cserélni, megint elpukkan.
Van egy érdekes felépítése, nem a szokásos tápkonstrukció. A szokásos aktív PFC és PWM-vezérlő helyett lényegében csak egy PFC-áramkör van, ez a FAN7529. (Most nem beszélve a standby tápról, ami külön áramkör mellette.)
Primeroldalon csak kiskapacitású puffer van, amin erősen hullámzó feszültség áll elő. Kimeneti oldalon vannak a szokottól eltérő, nagykapacitású pufferek, mert így már nem csak a kapcsolófrekvenciát kell simítani, hanem a 100 Hz komponenst is pufferelni.
Kissé "degenerált" konstrukció, de amíg működik, addig jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Synology NAS
- DOOM - The Dark Ages
- Crohn betegség
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Autószerelők, autószerelés
- Azonnali fotós kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Új csak kipróbált Smartech 55 139cm Qled 4K UHD Quantum tv google assistant,Netflix, stb
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Pioneer VSX-521-K + Jamo Sub 210 + Videoton B32
- Topping D30 Pro (ezüst) eladó
- BlackMagic Design Atem Mini/// Üzletből // Számlával és Garanciával
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest