Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mekkGyver
aktív tag
Én frissítettem a 8.1-et, és amikor felajánlotta a 10 frissítést, akkor betoltam egy SD kártyát (6GB szabad hely kell neki), és azt adtam meg tárterületnek. A frissítés után a C meghajtón futattni kell a Lemezkarbantartó/Rendszerfájlok törlését és azzal lehet törölni az átmeneti telepítőfájlokat és a windows.old-ot. Ez után én még csináltam egy rendszer nullázást a gépházból, hogy a lengyel szemetet is kigyomláljam, és a végén lett egy jól működő, jogtiszta win 10 7GB szabad hellyel. A win 10-ben már csak be kell állítani, hogy mindent az SD-re telepítsen, és máris van egy jól használható olcsó windows-os géped fillérekért.
Kis buktató volt, hogy az érintő orientációja megkeveredett frissítés után, de nagy keservesen megtaláltam a Lark oldalán a javítást, ami újraindítás után rendbe is rakta. INNEN le lehet tölteni, ha kell valakinek.
Idegeskedni nem más, mint mások hülyesége miatt magunkon bosszút állni.
-
mekkGyver
aktív tag
válasz mekkGyver #3272 üzenetére
Mellesleg én a Kanizsai Tesóban vettem, (vagyis felvásároltam a készlet egy részét), mert most 13-ért akciózzák. Jó lehet sok mindenre, ennyiért akár vágódeszkának is 😄. Valakinek van ötlete, hogy tudnám egyszerre tölteni is úgy, hogy rá vannak dugva az USB perifériák?
-
mekkGyver
aktív tag
válasz pusihusi #3274 üzenetére
Nem tudom mennyi idő volt, mert éjszakára otthagytam, és reggelre kész volt. Sajnos előtte még letöltött kb. 1,5gb 8.1 frissítést feleslegesen, mire felajánlotta a 10est. 1-2 giga szabad hely lehetett addigra.
-
mekkGyver
aktív tag
válasz adika4444 #3275 üzenetére
Pedig valahogy biztos meg lehet oldani. Az autómban egy nexus 7 van, azon egy főzött rom, amiben ki lehet kapcsolni az otg tápot, és szépen tölti a tabletet úgy, hogy kívülről kap tápot az USB.
Nézegettem a biost, ott vannak USB meg OTG beállítások, de egyik se az, ami kellene.Idegeskedni nem más, mint mások hülyesége miatt magunkon bosszút állni.
-
mekkGyver
aktív tag
Ez kicsit sem meglepő, hiszen az OTG lényege, hogy az eszköz táplálja a perifériát. Az OTG kábelben 2 láb összezárását érzékeli a tablet, innen tudja, hogy nem befelé, hanem kifelé kell mennie a feszültségnek, ilyenkor nem tud tölteni, mivel ugyanazt a (+) lábat/vezetéket használja.
Én inkább azt nem értem miért nem így működik minden tablet. Régebben rengeteget keresgéltem az autós projektemhez, de minden microUSB-s tablet vagy töltött és akkor nem ment az USB, vagy OTG, de akkor meg nem lehetett tölteni.Idegeskedni nem más, mint mások hülyesége miatt magunkon bosszút állni.
-
mekkGyver
aktív tag
válasz barca75 #3318 üzenetére
Képernyő tulajdonságainál aktiválni kell a második kijelzőt, mint egy asztali gépnél. Olvass utána.
-
mekkGyver
aktív tag
Talán ha vennéd a fáradtságot, hogy 10-15 hozzászólást visszaolvass, ahelyett hogy követelőzöl, meg lenne a megoldás a problémáidra. Minden fórum alapszabálya, hogy előbb olvass, aztán kérdezz. Senki nem fogja a kedvedért újra leírni, amit 1-2 órával előtte már elmagyaráztak.
De a kedvedért:
Beledugsz egy legalább 8GB SD kártyát, és amikor a frissítés reklamál, hogy nincs hely, akkor megadod neki a D: meghajtót. Ennyi, és akkor nem kell szórakozni a kábelekkel.
Ha valami csoda folytán nem menne, vagy később kell a töltés USB használattal, akkor keress egy közeli szaküzletet, ahol segítenek, mert ha nem értesz hozzá könnyen kinyírhatod a portot a tableten az össze-vissza kábelezéssel. Mivel ez nem teljesen szabvány kábelezés nem fog senki típust/márkát mondani neked a kábelre.Idegeskedni nem más, mint mások hülyesége miatt magunkon bosszút állni.
-
mekkGyver
aktív tag
válasz adika4444 #3448 üzenetére
Az eszközön belül a perifériák (SD olvasó, WiFi modul, Bluetooth modul) USB hubon vannak, ezért sajnos osztozniuk kell az egy USB keresztmetszeten. Valószínűleg ezért lassul be.
Most tettem fel az egyik tabra egy Kori féle update-elt windowst. Szépen felment, de nem talált meg 1-2 drivert. Majd visszaolvasok, mi van ilyenkor.
Valaki próbált már feltenni 64 bites Wint?
[ Szerkesztve ]
-
mekkGyver
aktív tag
"Windows nélküli Windows kompatibilis tábla nincs": azért ezt vitatnám, mert az intel procis tabokra lehet wint rakni, még ha androiddal is adják ki, csak a Biossal néha meg kell küzdeni.
A termékkulcsról meg annyit, hogy nem az átkosban élünk, senkit nem lógatnak fel, ha feltol egy olyan win 10-et a 20e Ft-os tabjára, amiből ki lett irtva a "nem vagyok eredeti" felirat. Én ezért ki nem adnám a kezemből, hogy esetleg utána meg más baja is legyen. Arról nem is beszélve, hogy a micro$oft már szinte ingyen adja az oprendszerét, csak még a kávéfőzőn is win10 fusson.Idegeskedni nem más, mint mások hülyesége miatt magunkon bosszút állni.
-
mekkGyver
aktív tag
válasz hajdouczy #5606 üzenetére
Én feltelepítettem, mert a win számomra használhatatlan ezen a hardveren. Grubbal multiboot módon választhatsz is, hogy melyik rendszer töltődjön be. Rá lehet rakni a legújabb Android 9-et is. Egy gondom van jelenleg vele, hogy a leírásban megadott Drive link már nem él, így az érintőképernyő méretezése nem jó. Ezzel még küzdök, de ezt leszámítva életképesnek tűnik.
-
mekkGyver
aktív tag
Köszönöm, hétvégén megpróbálom. Érdekes, mert most, hogy már vagy negyedszer rakom fel, most nekem is lassú, de elsőre (miután lefrissítette az appokat) szépen, pörgősen ment, ahogy a videóban is látszik, igaz csak egérrel. Most meg már olyat is csinál, hogy ha elalszik a képernyő, akkor újrabootol. Kezdett kicsit - megint - kiakasztani ez a retek tablet, ezért most félreraktam, de szeretném már végre valamire használni, mert van belőle itthon 4db. Okosotthon MQTT vezérlés lenne csak a feladat, semmi több, de win alatt katasztrófa az állandó felugró üzenet, meg frissítés. Androiddal viszont nekem megfelelne (még kicsit lassan is), csak legyen jó az érintője, meg ne induljon újra..
-
mekkGyver
aktív tag
Még1* köszi a fájlokat, jó lett az érintő. Általános használatra nem tudom mennyire ajánlanám így a tabletet, mert akkor időnként pár másodpercre belassul, de nekem így már a célnak megfelel. Sokkal használhatóbb, mint windows-al. Szerintem proci hűtési gond lesz, mert egy ponton elég meleg a hátlap.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest