- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bodnar10261
aktív tag
Sziasztok! Olvasgattam ezt az uj Android alapu OS-t asztali pck-re. Semmi értelme nem lenne szerintem feltenni tabletre sem főleg nem Windows alapura. Irta valaki forumon itt.
-
Ferling7
tag
válasz
Mogyi26 #2492 üzenetére
Ha 3 hetes (és még meg vannak a papírjai) ahogy írod, akkor mért nem viszed vissza gariba?
Vagy ennyire mazochista vagy és mindenképp magad akarod megoldani?A hardverAprón vannak emberkék akik bios írással foglalkoznak, kérdezz meg valakit hátha tud valami okosságot mondani.
[link]; [link]; [link]; [link] -
Slapy
aktív tag
Nem az első vagy aki letiltotta, nem emlékszem másik delikvensnek sikerült-e megoldania...keresd meg a topicban ezt a részt!
-
Mogyi26
csendes tag
Sziasztok!
Ötleteket kérnék, hátha van valaki, aki tudja, vagy rájön a megoldásra:
Nincs usb-m.
Hogy miért?:
Sajnos sikeresen kikapcsoltam az scu/uefi-ben, ha jól emlékszem az advanced almenüben az usb-otg támogatást
(nem így hívja, de ez történt), ami nem lenne nagy baj, ha valahogyan vissza tudnám kapcsolni az usb-t. De mivel az usb-s billenytűzet ,vagy az egér híjján nem tudok navigálni a tablet indítási menüjében, ezért nem bírom visszaállítani az usb működést sem, és mivel nem tudok az usb-n keresztül matatni az indítási sorrendeken, ezért nem bírom elindítani a rendszeremet, ami, csak egy félig kész android x86. Fent van ugyan a windows 8 is, de azt, így az usb híján, nem bírom bebootoltatni, így az az esély sincs meg, hogy esetleg a windows rendszerről matassak az uefi (sokan biosnak hívják, de ez már nem az) rendszerben. Vagy, ha más nem legalább wifin keresztül jól ellennék.
Az android annyira nincsen fent, hogy még hiányzik a kernel, szóval csak annyit ír, hogy nincsen kernel, így nem indul, nyomjak egy gombot (hangerőt beveszi), erre belép a tablet ikonos indítómenüjébe, ami mint tudjuk nem kezelhető a touch képernyőről, így meg vagyok lőve. A hangerő le-fel gombokkal ugyan a Continue és a Boot From File között lépked, de ez semmire sem elég. Nem tudok belépni, még a boot from file ablakba sem. A többi ikonra, pedig rá sem lehet így lépni.
Szóval ördögi kör.
Meg vagyok lőve. Van egy 3 hetes kiváló állapotú tabletem és én idióta kinyírtam az usb támogatást, így a tabletet, legfeljebb, csak kabátmelegítőnek használhatom a téli hidegben. Arra is csak egy órát.
Vagy kacsázni a vízen, ha éppen olvad.
Szétnéztem a témában:
Kipróbáltam valahogyan a használható 3 gombbal (hangerő + - és a power) hogy kierőszakoljak egy uefi/scu resetet, de eddig nem jártam sikerrel, pedig sokszor sok féle variációban próbáltam.
Csinál a tablet rendszer resetet, de az uefi rendszer konfigot békén hagyja. A helyzet változatlan.
Van egy úgynevezett "Entering dnx mode" indítási lehetőség. Ami akkor jön elő, ha +- gombokat nyomva kapcsolom be a kütyüt. De a windows a megfelelő intel driverek tudatában sem ismerte fel. (Gondolom az usb support hiánya miatt.
Szétkaptam a tabletet. Abban a reményben, hátha találok rajta belső usb kivezetést. Nem találtam, pedig nagyon alaposan végignéztem és méricskéltem. Pontosabban először teljesen transzba jöttem, mert találtam 4 kis szimmetrikus kivezetést, aminek a jelölései ráadásul, némi "csúszatással reménykedésre adtak okot. Igaz a mért feszültség érték, ha jól emlékszem 1,8 voltos volt. Ráforrasztottam egy usb kábelt. Sajnos, mint kiderült csak megtaláltam a power gomb és a hangerő le-fel gombok kivezetését. Szuper. A jelek szerint nincsen usb. Vagy, ha van az jól el van rejtve. Van egy soros kivezetés is. Jó eséllyel ezen frissítik és konfigolják a gyárban a firmwar-et. Ez nekem kevés, mert nincs tudásom és progim a soros port matatásához, sőt a gyári firmware sincs meg. ha csak valaki nem tudja valahogyan a sajátját kimenteni. Akkor, már "csak" egy soros port kell a pcn, ami van és egy író progi kellene. (csak). Ez nekem sok, mert nincsennek konkrétumok. Ez a tablet egy fantom a neten. Zeng-gc 2014-12-09
Még arra gondoltam, hogy szerzek egy törött, vagy más miért nem működő, de ugyanilyen firmware verziójú tabletet, amiből átrakom a rendszer memóriát tartalmazó csippet. Ami az én tabletemben van ez a: winbond 25q64FWIG (vagy 1G). (Legalábbis gondolom, hogy ez az. Elég nagy forrszemei vannak és csak 8 pólusú. Amúgy a gyári firmware verziója rá van nyomtatva a panelra. Rágoogliztam. Sehol sincsen. Még a baidu kínai kereső oldalt is megnéztem ott sem találtam...
Néhány kép a kicsikéről: -
nicu71
addikt
sziasztok csajok!Valaki használ érintőcerkát a tabhoz,érdemes rá beruházni? 1000 ft intersparba....
-
lark8i
csendes újonc
Telepitettem a lark_win10 et s ugyanaz a gondom...mindig csak 100% van az aksi es ha a toltot berakom akkor azt mondja fol van toltve
-
togateam
senior tag
válasz
ozakila #2480 üzenetére
Ezen nincs mit beállatni kell egy hálózatos tv meg egy win 10 a tabra
A win alap videólejátszója cast módot tud alapból
Nem kell semmi sem hozzá,se tudás se beállítás.Habár a tab kicsit köhögve akarja a dolgot de azért megy neki,kitudja szolgálni lejátszást.A teljes csatlakozás(kijelző csatlakoztatása) már nem ennyire sima játszma(nálam). Szeretem a win 10-et már kinyalja a seggünket és nem kell sok marhaságot vásárolni pluszba.
-
lark8i
csendes újonc
Koszonom szepen!
-
togateam
senior tag
Aha értem,másnak nem sok végignézni,de te képes vagy 3-4 napig szenvedni a rossz oprendszerrel de olvasni egy picit már nem?
2 perc keresés eredménye : oprendszer 1-es tömb -
lark8i
csendes újonc
Eloszor frissitettem a 8.1 et 10 re. Aztan ujra huztam tobbszor is a szuz 10 est, a touch drivert sikerult megcsinalnom, viszont pl az akku allandoan 100% ot mutat, nincs kamera es meg van par cucc amit nem tudok rendbe szedni.
-
lark8i
csendes újonc
Egy masik kerdes, hogy mar tobbszor is msdn windowst huztam ujra ra. Van mas otlet amit kiprobalhatnek es aktivalna is?
-
lark8i
csendes újonc
Hello! En letoltottem https://onedrive.live.com/?authkey=%21AKGUGJMqYTH_jDQ&id=5BD5FAD147943B03%2145192&cid=5BD5FAD147943B03 errol a linkrol a win 10 drivereket de rengetegnel azt irja ki h nem tudja installalni mert az inf file ban nincs meg a kert szakasz.
-
törölt tag
válasz
togateam #2464 üzenetére
Csatlakozás kivetítőhöz wifin keresztül,de csak akkor működik ha a wifi kártya támogatja a widi funkciót
guszty1980 amit én linkeltem azok usb hub-ok...ugyan olyan usb hub mint pc-re csak ez telóhoz/tablethez való, mikro usb dugó megy a tabba/telóba, van rajta egy mikrousb aljzat, és 2-3-4 szabványos usb 2.0-ás aljzat
-
togateam
senior tag
A Lark 10i-t de ez igaz a többi tabra is win 10-el így(is) lehet film nézésre "kényszeríteni"
-
törölt tag
válasz
#97246720 #2460 üzenetére
Na..meg lett a hiba oka....hibás az adatkábel amit adtak hozzá...a gyári töltő jó,mert másik kábellel nem produkálja a hibát,a tab adatkábele jó lesz vaporatort tölteni
Tervezek valami hasonlót beszerezni
otg usb hub
-
törölt tag
töltés közbe másnál is meg hülyül az érintő 8i-n vagy csak nálam?
-
togateam
senior tag
-
kj421
csendes tag
válasz
togateam #2454 üzenetére
Üdv - !
A gép az 8i de Win 10-re frissítve .
A második gépen még marad egy ideig a 8.1 ...
Hasonlitgatom a hardver és szoftver változásokat .
Talán nem árt ha meg ismerem a Win-10-et .
Remélem kiheveri ezt a bolondériáját ...
Egérrel akarom használni , asztalnál , igy ez a hiba
már nem nagyon zavaró . -
togateam
senior tag
Te a 8.1-el szenvedsz? Az hogy lehet? És 8i-d van?
[Itt a gyári cucc] Ez teljesen gyári ha nem viselkedik jól akkor a tabod hibás!!!!!
-
kj421
csendes tag
válasz
togateam #2451 üzenetére
Köszönöm !
Már az első belinkelésnél letöltöttem , most ellenőriztem .
Már anyira helyrejött , hogy ha letiltom a képernyő automatikus
fogatást akkor jó . Lehet kalibrálni az érintést .
Visszajött a duplavonalas teszt oldal .
Már csak engedélyezett forgatásnál fejjel lefelé áll be a kép .
A mi 8i win-ünk nem is hasonlit az alábbi linken bemutatotra .
lark ultimate 8i WIN rozpakowanie ( unboxing )
Az alábbi gyári javítást is próbáltam de nem hozta hejre ...
http://www.lark.com.pl/produkt/148_ultimate-8i-win.html
++Sterownik do ekranu dotykowego dla Windows 10 dla tabletu Ultimate 8i WIN++
http://www.lark.com.pl/dopobrania/update/Ultimate/8iWin/Ultimate8iwintp.zip
A témán belül rákerestem a touch-ra és végig néztem * végig próbálgattam ...
Töröltem az eszközöket , újrakerestem , telepítettem ... -
togateam
senior tag
válasz
pegazus21 #2450 üzenetére
A link jó
De [ itt van egy gyűjtőhely]
-
törölt tag
válasz
guszty1980 #2447 üzenetére
A 2059-es hozzászólásban van egy link, onnan letöltöd a drivert, ez 8i win10hez jó,de ennél korábbi hozzászólások között van 7i 10i javított touch driver, kell hozzá egy otg átalakító meg egy usb-s egér. A régi drivert teljesen letörlöd, restart,majd a javított drivert felteszed...
-
guszty1980
csendes tag
-
Slapy
aktív tag
válasz
togateam #2441 üzenetére
De "működött"...
viszont le írtam a hibákat (érintő nem működik és wifi se, plusz utóbbit be kapcsolva ki is kapcsol a tab), ezért nem is írtam meg hogy miként raktam fel...mert felesleges! Amúgy x86 android project-re keresve megtalálhatóak a részletek! 4.4 r2-őt tudtam csak rávarázsolni többi nem indult uefi módban, pedig az 5.1-ben biztos nagyobb a hardver támogatás már.... :/
Jelenleg linuxot próbálok rárakni...szintén nem egyszerű mert a tab processzora 64bites viszont az uefi 32bites...nagyon kevés ilyen van...multi arch debian és egy módosított ubuntu amit eddig találtam. -
törölt tag
válasz
nemethka2 #2444 üzenetére
nekem működött wimboot-os verzió nélkül is a w10 telepítés,sd kártyáról frissítés... bár amit ajánlott itt valaki érintő drivert, azzal majdnem jó(gyári win10es és lark honlapján lévő az sz@r), csak az érzékenységen kéne állítani még, mert van hogy 2-3szor rá kell nyomnom főleg gépelésnél hogy bevegye a gombot...
-
nemethka2
csendes tag
Én is beleszaladtam egy hasonló problémába. Elfogadtam a frissítést és utána elszállt az érintő képernyő. Majd egy heti tornászás után -számtalan tanácsot megfogadva- megszünt a hiba, de még mindig nem találtam tökéletesnek. Ekker az egyik forumozó által feltett telepítőt felhasználva, az egész gépet újra installáltam. Először a Win8.1-et majd utána a Win10-t. Most pengésen működik, és a belső tárhely is nagyobb lett.
-
kj421
csendes tag
Űdv ! Érdekelne hogyan sikerült a touch hibás müködését helyrehozni ?
Megosztanád másokkal is .
A frissités , tényleg frissítés volt vagy tiszta telepítés .
Nélam 2 tab van igy össze tudom hasonlítani a win8-10 közötti változást .
Egyiknél maradt a 8 , a másik gépnél a felajánlott frissítés végigvitelével
történt az átállás . -
lark8i
csendes újonc
Udv minenkinek! Nekem egy lark 8i tabletem van amit frissitettem win 10 re ami utan eleg sok problemam volt a touch al. Vegul ezt sikerult megjavitani..viszont meg mindig vannak olyan problemak pl: az aksi folyton 100% ot mutat. telepitettem az osszes drivert a 8i driverek kozul amit innen toltottem le. Valaki volt mar hasonlo cipoben? Koszonom elore is a valaszotokat!
-
wentura20
újonc
sziasztok most vettem fiamnak egy ilyen csoda tabletet 7i
sehogy nem ismeri fel az usb (tok)-billentyűzetet miért??
Kérlek segítsetek.
Köszönöm. -
kj421
csendes tag
Állítólag a T-ben akciózott 8i-k "gyártó által visszahivott" példányokat is tartalmaztak .
Kettőt vettem az elsőn nem vettem észre semmit , de az Ofiszt dec-16-ig kellett regisztrálni .
A második tab újra volt csomagolva , külső fólia sértetlen , a belső hologrammos cimke átvágva .
A gépen már volt regisztrált felhesználó , rendszergazda "u" és vendég .
A leírás szerint az ofiszt a widows
regisztrációja után 6 hónapon belül kell regisztrálni ...
Ha ez igaz akkor az első is meg volt babrálva ?
Mert ugy emlékszem az Ofisz gombra kattintva előjött , hogy dec-16-ig kell regisztrálni .
Ki hogy emlékszik ha regisztrálta , felfigyelt-é hasonlóra ? -
nemethka2
csendes tag
Bin kilőve, Google beállítva OK. Columboként van még egy kérdésem. Ki tud ajánlani a 8i-hez billentyűzetes tokot. Több helyen nézegettem, de zömében Androidos vagy nem ír semmit, de így meg rizikós. Ha minden kötél szakad bluetoothos billentyűzetet is lehetne csatlakoztatni?
-
törölt tag
tuningolta már valaki a 8i-t? pl. ilyenre gondolok hogy +1 hangszóró meg +1microusb...ahogy látszódik beleférne,bár a mikrousb kérdéses lehet...
a kép forrása nem a saját tabletemről készült, indigen205 kapta szét a sajátját -
kj421
csendes tag
Még küzdök a multi-touch hibás müködésével .
Eddig nem találtam használható megoldást .
Egyszerű eszköztájolás-érzékelő a windows 10-re frissítés után eltünt .
Kézzel kellet megkeresni és telepíteni .
Művelet - Régi tipusú hardver hozzáadása .
WUDFRd.sys Win-10 alat 160 Win-8 nál 187KB bár ez már lehet
a " lark_8i_win10_x86_touch " miat , ez kézzel nem cserélhető ...
A Gépház Rendszer Kijelző-nél normális , hogy nem ajánja fel a mentést
minden átállításnál ?
Ez Win 10-nél beállítható álló fekvő ezek tükrözése és a forgatás tiltása .
A Hardcopi rak egy gombot a program ablak jobb felső sarkára , az ablakot
mozgatva látható volt , hogy a képernyő minden pontján eltérő mértékü és
irányu volt . Ez már megjavult ... -
AliasB
senior tag
Ha már böngészőknél tartunk
Nekem a PC-n win 7 van és firefox és opera böngésző is fel van telepítve. Mindkettő annyira zabálja a RAMot hogy az fantasztikus. Ha 16GB RAM lenne akkor azt is mind megennék az biztos. A firefox sokszor amikor elhasználja az összes ramot gondol egyet és hibával újra is indul. Az opera azért ilyet nem csinál. A többi böngésző meg egy kalap szar (IE, chrome, safari...)
Viszont tabon úgy voltam, hogy adok egy esélyt ennek az új IE edge böngészőnek (pont a kevés 1GB ram miatt) és teljesen jól használható. Nem is kellett másikkal helyettesíteni mert meglepően jó
-
Syl
nagyúr
válasz
togateam #2417 üzenetére
Én viszont a világ egyik leglustább embere vagyok
És ez a korral egyre fokozódik.
Nem akarok jelszavakkal bíbelődni. Meg minden platformon amihez odaülök/kézbe veszek ugyanazt a környezetet szeretem használni. Az nekem kevés hogy csak a jelszó és a könyvjelző sync-elődik. -
togateam
senior tag
Itt az a lényeg hogy végre van átjárás két rendszer között.Az én életemet meg kicsit sem befolyásolja egy böngésző sem . Bármelyikbe be tudom írni hogy index.hu,meg origo.hu meg azt is hogy topeleven.com meg a gearbest.comot
Más nekem nem is kell.A jelszavaimat 3 próbálkozásból eltalálom
-
Syl
nagyúr
válasz
togateam #2415 üzenetére
Nem kell átköltöznöm, csak arra reagáltam, hogy az Edge okosodott.
A nulláról nem nehéz elmozdulni.De még így is fényévekre van lemaradva még az IE-től, nem hogy a többi böngészőtől.
Egyébként igen. Tabon is Firefoxot használok. Ugyanazokkal a kiegészítőkkel (ugye automatikusan sync-eli az eszközök között), még az Androidos tabon is.Persze az Edge gyorsabb tabon, de úgy nem nehéz, hogy szinte semmit nem tud.
Meg aztán Androidra, Linuxra nincs Edge, pedig én ott is sűrűn előfordulok. -
Syl
nagyúr
válasz
togateam #2412 üzenetére
Bizonyos kor felett az ember a maximális kényelemre törekszik.
Egyrészt nem akarok biztonságtechnikai oldalakat bújni, antivírusokért fizetni stb.
Másrészt meg kijelölöm a szöveget és már keres is. Gugli, wiki, ebay, bing stb. Nem kell külön keresőoldalt behívni.
Engem ne kövessen minden jöttment oldal. Bőven sok az is amit az MS művel a vindózzal.
Edgeben megnyitod a google.com oldalt és amit oda beírsz, az egyenesen megy az MS szervereire isTíz éve mindenem a Firefoxban van. Majd pont egy ilyen prosztó, semmit nem tudó böngészőbe fogok 2016-ban átköltözni? Amiben még a könyvjelzőket sem lehet normálisan rendezni...
-
Syl
nagyúr
Ízlés dolga. Én uBlock Origin + Ghostery + NoScript nélkül ki nem megyek a netre.
Max ide a PH-ra.
Tehát ahol csak lehet Firefox. Tízen éve.
Az Edge csak ilyen zavaróállomás -
togateam
senior tag
-
nemethka2
csendes tag
Volna egy ravasz kérdésem. Le tudom cserélni a Binget Google keresőre? Ha igen,akkor hogyan?
-
togateam
senior tag
válasz
bodnar10261 #2402 üzenetére
Akkor nem tudom,húz fel újra az oprendszert.
-
togateam
senior tag
válasz
bodnar10261 #2400 üzenetére
Milyen programokat tettél fel? Melyik program óta tapasztalod? Visszaállítási pont a program elé ?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Bontatlan Apple iPad 11 (A16) 128GB Silver ! aktiválástól 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Apple iPad Pro 4 (2022) 11" 128GB Cellular M2 Chip - Makulátlan, akku 100%, akár beszámítással
- Apple iPad 10th Gen. 256GB WIFI Silver, Bontatlan, Új, 0 Perces, Ezüst, 1 Év Apple Garancia
- Apple iPad 10th Gen. 256GB WIFI Silver, Bontatlan, Új, 0 Perces, Ezüst, 1 Év Apple Garancia
- Apple iPad 10th Gen. 64GB WIFI Silver, Bontatlan, Új, 0 Perces, Ezüst, 1 Év Apple Garancia
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest