Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Láma kérdés, de ha az van írva, hogy valamihez H-100 szintetikus hígító kell, akkor ahhoz jó másmilyen szintetikus hígító is, vagy tényleg pont H-100 verzió kell?
Van otthon többféle szintetikus hígító, de H-100 pont nincs
-
darius09
tag
Sziasztok.
Nemrég újra festettem egy bicaj vázat de befejezesnek sima akril lakkot használtam.. nem eleg kemény ezért az lenne a kérdésem hogy 2k lakkal atfujhatom e? Persze elotte megcsiszolnam mar teljesen meg szaradt elvileg mivel már vagy 3 hete fujtam le . -
Sziasztok! Szeretnék segitsegeteket kérni,festő szerszám tekintetében. Elég sokat festek pl régi műszaki cikkek eszkőzök, külső fém, müanyag, burkolatát.Eddig akril festéket használtam, viszont megfordult a fejemben, lehet venni kellene egy kompresszort, festékszóró pisztolyt stb.. Ebben kérném a segítségeteket, milyen eszközök amik jónak számítanak? Vagy mit vegyek? Pl láttam egy szoba festőt aki magára akasztott valami eszközt, kompresszort talán és azzal festette a falat. Vagy jobb venni egy komresszort, és külön festékszóró szettet? Igazaból jó lenne ha már veszek, fal festésre is alkalmas eszközt. Vagy az 2 külön álló eszköz lenne? Viszont még mindig inkább a zománc festék lenne az elsődleges amire használnám. Jó lenne minél egyszerübb, és nem túl nagy, hely hiány miatt. De ha egy nagy számít jónak , akkor legyen az.Nem autokat akarok festeni annyira nagy teljeseitmenyre nem hiszem szükségem lenne, viszont most pl egy pár hangfalat kellene festenem, ami annyira azért nem kicsi. Valami megbizható minőségi eszközt szeretnék, biztos van itt a csoportban aki profi ebben is. Köszönöm szépen.
-
Sziasztok!
Van egy szamitogephazam, ami nem volt olcso eredetileg, de az evek alatt a selymes muanyag feluletek elkezdtek eleg csunyava valni neha valami racsoppent vegyszer, neha leszedett matricak miatt.
Amugy is elegge zavaro a selymes felulet porfogo tulajdonsaga, igy elhataroztam, hogy adok neki egy ujabb reteget, aminek sima a felulete.
Vannak rossz tapasztalataim olcsobb akril spray-kkel, igy inkabb nem allok neki magamtol kiserletezni, hanem segitseget kerek.
Azert nehany ezerbol jo lenne meguszni.Kossz!
-
Nemeske
csendes tag
Tisztelt Fórum,
Nemrég elkezdtem egy ősrégi angol sztatikus hangfal felújitását, amiben a fakeret festésénél tartok, pontosabban befejeztem volna, ha nem találkoztam volna az alábbi problémával:
A keret festésének előkészitése annak fáig történő visszacsiszolásából és alapozásából állt, a csiszolással eltávolitottam a régi festéket. Ezután legalább 4x beeresztettem lenolaj kencével, majd olyan 2-3 hét száradás után letörölgettem denaturált szesszel a ,,felesleget" és lefújtam akril fekete porfestékkel.
Az eredmény elsőre profinak hatott, viszont olyan 2-3 nap elteltével elkezdett a lenolaj átütni a festéken, ilyen ragacsos és fényesebb foltokat eredményezve a fakeret különböző pontjain.
Amellett hogy nem szép, sajnos elég könnyen kézzel is lemaszatolható a festék azokon a ragacsos pontokon.A segitséget szeretném kérni abban, hogy menthető-e még ez a fakeret (ami egyébként rétegelt lemez és tömör fa talán rózsafa? együttese) egy alapos visszacsiszolással és valami oldószeres kezeléssel-törölgetéssel?
Átfesthető-e valamilyen más fajta festékkel (pl. lazúr) aminél nem jelentkezik ez a gond?
A segitséget előre is köszönöm!
-
Sziasztok!
Három teljesen natúr beltéri fenyő ajtót és keretet szeretnék fehérre festeni.
Nem teljesen hófehérre, hanem úgy, hogy látszon a fa erezete.
(Bútorboltokban láttam ilyesmit.)
Ezt milyen festékkel és milyen technikával kell létrehozni?Egyik ajtó apró panel-fürdőszobába lesz, így fontos, hogy jó páraálló képessége legyen a festésnek.
Kössz előre is!
-
Giovanny
őstag
Üdv,szeretnék festeni a horganyzott csatornát otthon,és néztem a hozzávaló festéket is,van Supralux és Dunaplaszt,ha esetleg valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban,szívesen meghallgatom.
-
python1
veterán
Az alapozót ecsettel is felviheted,majd finom csiszolópapírral (240-es) finoman simára csiszolod aztán egyszerű fújóssal ráviszed a színt,és utána a színtelen lakkot.De a legegyszerűbb ha azt is fújóssal viszed fel. A veszélyes hulladékot igazából gyűjtőhelyre kellene vinni,de szerintem ha használt ronggyal felitatod,akkor mehet a kukába úgy is égetik a hulladékot.Nem hiszem,hogy folyékony állapotban fog maradni az eltávolított festék,ronggyal tudod hatékonyan eltávolítani a nemkívánatos festékréteget.
Egyébként ha szeretnéd,hogy alu színben pompázzon a bringa,akkor a legegyszerűbb mód ha eltávolítasz minden réteget az aluról,és polírozod az egész vázat,de ez már egyéni ízlés.
De létezik alura is színtelen lakk. -
Köszönöm Szépen!
Színtelenre szeretném a bringát, mert nagyon tetszik az alu szürke árnyalata.
Létezik színtelen alapozó alu-hoz?Mivel vigyem fel a seftéket és az alapozót? Ecsettel, vagy fújósat vegyek?
A lemart lakkos hígítóval mit kell csinálni? Gondolom, el kell vinni veszélyes hulladék gyűjtőbe...Kössz: Bici
-
python1
veterán
Szia!
Nitrohígító leviszi.
Ha fémig (aluig) leszedi,akkor kell valami alumínium alapozó,most a nevét pontosan nem tudom megmondani, azzal alapoznod kell.Erre azért van szükség mert az alumínium általában ledobja a festéket egy idő után,ezt az alapozót valamilyen festékboltban be is tudod szerezni. Ha ezzel megvagy akkor jöhet a szín amit szeretnél,én általában valami autófestéket használok ami lehet akril is,de mindenképp kell rá színtelen fedőlakk legalább kettő rétegben.A boltban ahol vásárolod a festékeket fognak neked segíteni,hogy mit válogass össze.
Egyébként nem bonyolult művelet az egész,csak kell némi kézügyesség,pár ezresből meg is úszod. -
Sziasztok!
Egy bringa vázat szeretnék helyrehozni.
Egy új alu vázról van szó, ami gyárilag színtelen lakk bevonattal rendelkezett, de festékhibás volt, mert foltokban hiányzott a lakk réteg.
Erre én okostojás lefújtam az egészet akril lakkal, ráadásul egy jó olcsó fajtával.
Ez úgy 2 éve volt, és azóta is buborékos, és ragacsos az egész. Kb. hozzá sem lehet nyúlni anélkül, hogy ne ragadjon rá a kezem. Persze a port is jól vonzza.A kérdésem, hogy ezt hogy lehet leszedni róla, és milyen lakkal és módszerrel lakkozzam újra, hogy szép legyen? Örülnék neki, ha olyan felülete lenne, amiről inkább lecsúszik a kosz, vagy legalábbis könnyen tisztítható.
Köszi!
-
Krisinto
őstag
Üdv.
Adott egy vas kerítés, olyan problémám van, hogy már jó pár éve le lett kenve "Hemörájtal", és most pörög lefele a festék. nem, sajnos nem tiszta fém felületre és nem rozsdára lett rákenve, hanem a meglévő talán fehér színre.Az lenne a kérdésem, hogy milyen megoldást ajánlanátok arra, hogy újra kulturáltan nézzen ki a kerítés?
Csiszoljam le esetleg drót koronggal? -De elég hosszú a kerítés, és sok benn a csiszolni való mert a kerítéskeretben betonvasak vannak díszítésképp így elég jól nyelné flexen a drótkorongot- vagy elég egy kis drótkefe, zsírtalanítás aztán mehet rá egy új festékréteg?Lehet, hogy buta kérdés, de sajnos nem értek ehhez.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Atomantiii
addikt
Elnézést, ha hülyeséget kérdezek, de egy ilyen elektromos festékszóró használható normálisan festésre?
Pl egy ilyen?
http://www.praktikerwebshop.hu/termekek/festoszerszam/ecset-henger-tartozekok/elektromos-festoszerszamok/201028-w95-festekszoro-pisztolyVagy http://www.argep.hu/product_470977.html
Vagy ez csak hobbizni jó?
Kompresszoros rendszer sajnos nem elérhető jelenleg, akril festéket kellene felvinni alumínium felületre, van hozzá való hígító.
Eddig hengerrel csináltam, de nem tudom miért mostanában szívatnak a hengerek, teljesen újjal festek mindig és nem egyszer apró szivacsdarabok ragadtak a felületre, így mindig át kellett csiszolnom a felületet a következő rétegre.
Kb 2-3 m2-t kellene átfújni de spéci alu felületre való viszonylag sűrű festékkel, de hígítóval lehet azért hígítani.
-
djbahool
senior tag
válasz
::Trunks:: #101 üzenetére
Thx
-
::Trunks::
senior tag
A házon konkrétan mit festessz? Az oldalát?
Ha igen fektetve fújd,így a fránya gravitációt kicsit megvicceled,így kevésbé fog foLYni
Precíz előkészítés természetesen az alapja! Elötted leírtam már nagyjából,hogy hogyan is kéne...
Lényeges,hogy a lakk rétegei között hagyj szellőztetési időt,mert általában ezért folyik!
Milyen lakkal dolgoznál?
Sprint,grazolin,dupont (ezekkel dolgoztam a sprint és a dupont jön be a legjobban) Sok sikert -
::Trunks::
senior tag
válasz
djbahool #100 üzenetére
Ha acél a biciklivázad (rozsdából arra következtetek) akkor nitróval töröld át,majd korrózió gátló alapozóval fúj le(fontos!!Illetve,hogy az összes felületi rozsdát távolítsd el),azt vízbe megcsiszolod,majd szórógittel lefújod,szintén vízbe csiszolod 800al... Zsír és portalanítod! Figyelem :
Ha nem 2K-s (komponensű) szórógittel dolgozol nitróval NE töröld át,mert felszedi!
2K-st nem bántja... Mehet rá a festék ,abból is érdemes két komponensűt választani 1100/dl + edző! 3:1es keverési arányú (legalábbis amit ma vettem) Vagy ha metálra fújod,akkor utána természetesen lakkozni kell! Álatlában 2:1be kell edzeni a lakkot,de a festékboltbe úgyis megmondják
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra - szépséges a szörnyeteg
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Automata kávégépek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple asztali gépek
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest