Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dorian

félisten

válasz Mercutio_ #24068 üzenetére

Bp-en belül sokszor nagyobb távolságok vannak zöldövezet és belváros között, mint aglós zöldövezet és Bp belváros között. Egy akármilyenkerületi tégla lakás meg messze nem egyenértékű egy zöldövezeti kertes házzal, hülyeség egymáshoz hasonlítani. Zöldövezeti családi házat részek meg Bp-en belül is a peremkerületekben vannak. (Jó, tudom, Rózsadomb, Gellérthegy :DDD )

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

törölt tag

-városon kívül nem volt sosem dugó felém, BP határán belül kezdett kialakulni mindig...
    -ha utánajársz rájössz, vannak azért, ne tegyünk már úgy, mintha BP minden felett állna, és minden agglós település szar lenne :D
    -attól, hogy BP határán kívül lakok, ugyan úgy bemehetek budapestre színházba, vagy szerinted mi ki vagyunk tiltva?
    -nem fizetek én semmilyen közterhet az alvóvárosnak...
    -nem buborék, normálisan kell választani. igenis van csomó helyen uszoda, ahova 10 perc alatt kiérsz, ugyan ez a jó gimikre is igaz.

-munkahelyed állandóan változhat, bp-en belül is ugyan úgy vannak dugók, kerülhetsz messze a lakhelyedtől, lakhatsz olyan kerületben amitől 1 órára van a színház, uszoda, jó gimi. pesti külkerületek nagyrésze pl... szóval kb semmi értelme nem volt az eddigi aggló elleni érveidnek.

Te a belváros kellős közepén lakok vs pest megye legtávolabbi faluja ellentétet próbálod megracionalizálni, holott nem erről van szó. Csomó agglós településről tömegközlekedéssel és autóval is hamarabb eléred a fent tárgyalt helyszíneket, mint BP nagy részéről...

De itt befejeztem, mert benned mindig is volt egy ilyen tüske, és szerinted BP határán kívül mindneki szomorú és még fű sem nő, míg ahogy átléped a 18. kerület határát ott csak a nap süt....

Tapsi: persze, havi 200-at ne fizessek minden gyüttment pestinek mert be mertem tenni oda a lábam? ne vicceskedjünk már. Majd akkor pls te is tejelj ha erre jársz.

[ Szerkesztve ]

• Vision

veterán

Régesrég megoldódott volna a helyzet, ha bevezették volna már a dugódíjat/behajtási díjat. 5000 forint, ha átléped a városhatárt, 3000, ha a kerülethatárt a kocsiddal. Nem havonta, alkalmanként. Mindenkinek, helyieknek, agglosoknak ugyanúgy. Nincs ingyen parkolás a közterületen, lehet venni beállót, vagy bérelni a mélygarázsban. Ingyenes, fullos P+R mindenkinek a város szélén, tömegközlekedéssel ellátva. És ez nem hatalmas találmány, egy rakás nyugati városban megoldották már. Amszterdamban a belvárosban csak a gazdagok parkolnak, senki más. Az autózás jelenleg túl olcsó a környezeti lábnyomához képest, mesterségesen van fenntartva a nagyvárosokban.

Nonszensz, hogy a belvárosban a helyi lakosok ingyen használják a közterületet a parkolásra (a pár ezer forintos regisztrációs díj = ingyen). Egyik haverom már azon agyalt, hogy vesz valami lepukkant furgont, és ott tárolja a cuccait az utcán. Olcsóbb, mint tárolót bérelni egy gyártelepen. Röhej.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés