- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- gerner1
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
Új hozzászólás Aktív témák
-
JoinR
őstag
válasz
#41635072 #23783 üzenetére
A közgazdasági racionalitás követése nem a saját gondolatom.
"az eurós befektetés tág fogalom"
Nyilván a tudatos befektető számára ajánlott euró-alapú instrumentumokat érdemes referenciának használni."Nem tudom, hogy miből gondolod, hogy ezek a kamatszintek középtávon, akár 3-5 évig ilyen magasak lesznek"
Az MNB inflációs jelentéséből. Még ha el is hinném, a kamatok akkor se törnének le ilyen gyorsan, szóval a 3 év elég biztos. A kamatvágás brutálisan érintené a forint árfolyamát, úgyhogy ha véletlenül a kamat csökkenne is, a tőkeérték is vele csökkenne az árfolyamveszteség miatt."hosszú távon több mint valószínű, hogy a tőke értéke is nő"
Nem az a kérdés, hogy nő-e, hanem hogy mennyivel és milyen kockázat mellett. Én láttam már ingatlant eladni 20 év után 30%-os nominális (HUF) értéknövekedéssel (SP500 eközben kb. +300% euróban). Pár jó évet ki lehet fogni, de hosszú távon pont, hogy nem teljesíti felül a piacot.
Ha 2 éve a lakásom 100% saját tőkéből vásároltam volna befektetési célból, az SP500-hoz képest min. 9%-kal teljesítene alul (és még dolgozni is kellett volna vele a kiadással).Az ingatlan egy jelentős tömeg számára illikvid. Akinek jelzálog van rajta, azok nem tudnak belőle gyorsan kiszállni.
Na de folytatás a megtakarítások topikban, akit érdekel, nem szeretnék itt tovább offolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Zyxel NAS326
- Apple asztali gépek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Nők, nőügyek (18+)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- XPS 15 9520 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12700H RTX 3050 Ti 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 3700U 16GB 512GB NVMe ujjlolv új akku gar
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Intel Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Samsung QMRT 55 & Intel NUC Skull Canyon kioszk
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest