Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
rabtibus
tag
dh66e, macilaci78
Nagyon köszönöm az észrevételeket
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Intel fan11 #66280 üzenetére
Használjatok és a gyártói ajánlás szerint! Én csúnya mélytorkost vittem véghez a nem megfelelő kivitelezés miatt.
Dehogy,a csempefuga egy porózus anyag, átszivárog rajta a víz.
-
rabtibus
tag
Sziasztok,
a képen látható kihúzható tárolót szeretnék beépíteni már meglévő konyhaszekrény vékony polcos részei helyére (180mm, 158mm széles a meglévő hely), valaki vásárolt ilyet mostanában vagy van amit nem szabad megvenni ?!
Én csak Forest gyártmányút találtam a neten.
A frontot tudom meg kell rendelni hozzá, az nem okoz gondot, de gondoltam megkérdezem ki mit és hol látott esetleg ... -
macilaci78
nagyúr
válasz
Oppenheimer #66245 üzenetére
Szép a parketta, de recseg. Az ingatlanos arról beszélt, hogy alá lehet tölteni valami anyagot és akkor megszűnik a recsegés. Én szkeptikus vagyok ezt illetően, de ha megvalósítható, az jó. Ha nem, akkor kell új padló, és a parkettához nem ragaszkodom.
Amit erre kaptál árat, az részben igaz.
Ami valószínű: párnafás, vakpadlós rendszer, tehát az aljzatbetonon van valamilyen feltöltés (jobb esetben salak, homok, rosszabb esetben építési törmelék), ebben a párnafák (fenyőből) kb 50 cm közökkel, ezen keresztben a ritkított deszkázat (fenyőből, kb arasznyi széles deszkák ujjnyi közökkel), ezen a csaphornyos parketta csap felett szegezve.
A recseg-ropog történet az eltérő fafajok eltérő mozgásából, esetleg a rendszer korhadásából, sérüléséből következik. Nem feltétlenül kell felbontani az egészet, ha szerencséd van, pár négyzetméter foltban elég felszedni, megigazítani az alépítményt és újra rakni a parkettát.
Ami biztos: kelleni fog pár szál, esetleg 1 köteg parketta pótlásnak, az új parketta friss színe elüt a meglévő parketta beért színétől. Mivel a művelet vége úgyis a helyszíni csiszolás, lakkozás, egy pácolással esélyes, hogy egységessé lehet tenni a felületet.
Azt tartsd szem előtt, hogy ha az egészet felszeded, abból normális parketta nem lesz, a csapok le fognak törni a bontáskor, sérül az éle, hézagosan lesz visszarakva, stb.
Betonozni nem kell feltétlenül, sok idő a száradás miatt. Felszedni az egészet, új, bombamentesített párnafát le, 15-18 mm-es OSB-t csavarozva, fúrva lerakni és erre már lehet rakni lamináltat, csaphornyos parkettát, szalagot, hajópadlót, amit akarsz, ragasztva, klikkesen is. -
macilaci78
nagyúr
válasz
FIREBLADE78 #66251 üzenetére
A generálkivitelezőnek jeleztük a gondot, küldte az eredeti szakembört. Háromszor jött ki, mégsem lett jó, de legalább közben emigrált Németországba és nem lehetett elérni. Ezt a viselkedést felvette a generálos is, de utolsó leheletével még küldött egy másik szakembört az eredi helyett, aki az előzmények felvázolásának ismeretében szétvert mindent.
A birka türelmemnek köszönhető, hogy ez hónapokig elhúzódott és hogy csak ennyibe került a generálosnak. Érdekes lett volna látni az arcát, mikor a használhatatlan fürdőszoba miatt a kiesett kb 3 hónapról viszem neki a szállodai szoba számláját... -
Met
Topikgazda
válasz
Intel fan11 #66284 üzenetére
Nem megérteni kell hanem kenni.
-
AndrewBlase
senior tag
válasz
Nem mindegy, hogy egy kicsavart felmosóval bevizezed a padlót, vagy "hosszabb" ideig tartós vízáram éri. Ezért írtam, hogy ahol folyó víz érné a burkolatot, oda ildomos, sőt, kell.
A fuga addig vízhatlan (jó esetben), míg valahol nem keletkezik egy repedés. Onnantól kezdve bejut a lapok alá a víz, és szép lassan dolgozik, míg azt nem veszed észre, hogy a felrakott csempe/lerakott járólap elválik a hordozó felületről.
Szóval, kell az a folyékony fólia, mert így max a burkolat vállik le, és nem a fal ázik szarrá. Ez utóbbit, illetve következményeit lehet, hogy csak sok év elteltével érzékelnéd. -
DoItYourself
addikt
válasz
Kiadós zuhanyzás nem egyenlő egy felmosással...
-
Intel fan11
őstag
válasz
AndrewBlase #66281 üzenetére
Egyebkent nem ertem! Csempe fuga vizhatlan nem? Pl konyhaba felmossa az ember a jarolapot ott is van viz megsincs folyekony folia! Meg ha lekenem nincs szellozes! Most tanacstalan vok mert ahany ember annyi felet mond!
-
gerisz23
őstag
válasz
attiati #66276 üzenetére
Van rá műszer is is,de attól függ megakarod-e találni vagy nem.Egy szabály vn amit szinte mindig beszoktunk tartani,szerelni csak derékszögben.Kapcsoló,dugalj fölött függőlegesen illetve vizszintesen csövezünk,ha szerelvény közelébe akarsz fúrni vedd le a szerelvényt,és nézd meg merre indul el belőle a cső,na arra ne fúrj.Ha látszanak a dobozfedelek a mennyezet közelében akkor azoktól lehetőleg távol,illetve a vízszintes nyomvonalaktól szintén.
Ha mnfall kábellel szerelt az épület az nagyobb szívás... -
ALI_G
veterán
válasz
Intel fan11 #66280 üzenetére
Kenheto vizszigetelest kerj, minnel nagyobb feluleten (oda is ahol csak froccseno viz, es oda is ahova veletlen kifolyna, pl az egesz padlo + korbe 20 cm)
-
AndrewBlase
senior tag
válasz
SzlobiG #66278 üzenetére
Alakultok, jó lesz ez! Csak így tovább!
(#66280) Intel fan11
Ahol folyó víz érné a burkolatot (zuhany padló és fal, kád környéke, esetleg mosdó környékén) mindenképp kell használni. két rétegben, hajlatokban hajlaterősítő szalaggal.
Nem csak a vakolat, a csempe is hajlamos lepotyogni, ha vizessé válik a fal.
-
Intel fan11
őstag
Udv! Az lenne a kerdesem hogy furdoszoba felujitas elott vagyunk komuves ajanlott folyekony foliat a burkolas elott a falra. Ezt mennyire erdemes hasznalni. Azt mondta mivel vajog fal konnyebben megszivja magat vizzel es lepotyog a vakolat kivul! Mi errol a velemeny?
-
Met
Topikgazda
válasz
#33253120 #66275 üzenetére
Az a titok, hogy a facsavar/állványcsavarnak vastag a közepe, kicsi és tompa menettel. Átlag faforgácslap csavarnak viszont vékony a közepe, de széles és éles a menetes része.
Azaz az egyik feszíti a tiplit, a másik meg inkább belevág.Ezt nem tudtam rendesen megfogalmazni ezért inkább bele sem kezdtem
-
attiati
veterán
Falfurasnal hogyan derítitek ki, hogy hol megy a falban a vezetek?
-
törölt tag
Az 6-os állványcsavar?
Akkor annak tényleg jó a 10-es dübel, de csak ez a fajta:
[link]
Az a titok, hogy a facsavar/állványcsavarnak vastag a közepe, kicsi és tompa menettel. Átlag faforgácslap csavarnak viszont vékony a közepe, de széles és éles a menetes része.
Azaz az egyik feszíti a tiplit, a másik meg inkább belevág. Vélhetően a te tiplidbe simán be lehetne tekerni 6-os faforgácslapcsavart. -
Morris
veterán
válasz
AndrewBlase #66271 üzenetére
Simán. Kb 20 centi hely van jelenleg.
Gondolkoztam most rajta egy kicsit és nem tudom, hogy az xps-ből csináljam a lejtést vagy a esztrich betonból?
Melyik lenne a jobb? -
Land
veterán
Üdv!
Adott egy panel lakás, mely felújítás alatt áll. (Kispest)
Több kérdésben kérnék tanácsot.
1. Új Nivó ajtót tetettünk be EBBEN a színben.
Erre szeretnénk névtáblát csináltatni. Pesten ki melyik táblakészítő helyet ajánlja?
Neten ezt találtuk: Shopzeus Itt főleg műanyagból csinálják. Ez jó lenne nekünk? Ránézésre fémből szokott lenni a névtábla, de lehet csak fém hatású műanyagból. Mindenképp ragasztanánk.2. Beltéri régi panel ajtóing vannak, felül és alul üvegesek. Kivettük a nappaliban lévőt, mert úgy gondoltuk cserélni fogjuk, de végül nem. Oldalt körben műanyag lécek voltak, az ajtó 2-2 oldalán van 3-3 fehér kis "dugó", mely mögött csavarok helyei vannak. Gondolom ezek fognák oda az ajtót a betonra ráerősített 3-3 vas bilincsre. Csodálkozott a szaki, de nem voltak bennük csavarok. Most visszarakta az ajtókat és középen a nyelvnél szorul. Hogyan tudnánk újra könnyen nyithatóvá/zárhatóvá tenni? Vágjunk méretre egy deszkát és rakjuk középre keresztbe, mely eltartaná a keret 2 oldalát magától, hátha úgy marad alapon és nem fog szorulni vagy vegyünk 6 db csavart (meg 3 dugót, melyek eltűntek időközben) és csavarjuk be, hátha "kiszélesedne" az ajtókeret a megfelelő pozícióba? Még annyit fűznék hozzá, hogy kivétel előtt nem szorult. Esetleg ha a csavar lenne az okos ötlet, tippre milyen fajta kellhet bele?
Köszi!
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
Ez nem annyira rossz ár, mivel legalább 4 olyan nagyobb tétel van ami darabonként 2-300k + több kisebb dolog (olyan ami neked nem is biztos, hogy beugrik pl. sittszállítás, anyagmozgatás stb).
Meg persze nem tudjuk mit tartalmaz az ár, pl. a festésnél pl. nagyon nem mindegy, hogy festéskaparással mély-alapozással vagy csak sima tisztasági festés.
Amit sokallok az a burkolat újrarakás, persze itt is ott van, hogy milyen vastagon kell pl. betonozni. Az esztrich zsákja pl. kb. 1k ami ha jól emlékszem 2 nm-en 1 cm magas betonra elég. Szóval nagyon nem mindegy hány centi beton kell.Most csúcsszezon van, sokan kisebb munkákat sokan nem is szívesen vállalnak, szóval ez az összeg alatt aligha fognak tolongani a jelentkezők.
Amit tehetsz az az, hogy bontásokat magad csinálod vagy kivárod az csendesebb időszakot.fero02
Tökéletesen megértelek, sajnos nekem is rossz tapasztalatom van ezzel kapcsolatban. Egy alsó kategóriás 4.5kA-es kismegszakító meg egy középkategóriás 6kA-es között darabonként max. kb. 200Ft van. Szóval max. 3k különbségről beszélünk, ami esetemben a teljes vállalási összeg kevesebb mint 1%-a volt. Persze nem írtam le, hogy pontosan milyen kell, de gondoltam amikor a "mester" az mondja, hogy ő úgy dolgozik, hogy 50% (utólag már csak kb.) az anyag akkor nyugodt lehetek és minőségi cuccokat fog használni. Ehhez képest a valóság az volt, hogy a vállalási összeg max. kb 1/5-e volt az anyag (elég jól össze tudom számolni, Haluxvill-es árakkal számoltam).
Mikor fizetésnél felvetettem a felhasznált anyagok minőségével kapcsolatos aggályaimat a válasz az volt, ő mindig ezt használja. Itt feladtam. Nem ABB-t, vagy pl. Moeller vártam, de gondoltam Schneider csak belefér. Drága tanulópénzt volt, de legközelebb már tudom, hogy mindent le kell íni (azt, hogy laikus honnan tudhatja mindezt fogalmam sincs) vagy legközelebb teljes egészben magamnak fogom csinálni, mert ezt pont meg tudom (ez esetben is megcsináltam volna, de egy nagyobb felújításnál egyszerűen nem jut mindenre idő). Mindenesetre itt azért sok mindenben megrendült a bizalmam.
-
válasz
Winner_hun #66233 üzenetére
(#66233) Winner_hun, (#66254) Met: 6 lap fejű 6-os facsavar volt (ilyen, csak 80mm hosszú).
Villáskulccsal akartam belecsavarni, és 7-8 félkör után már éreztem, hogy a csavar a törés közelében van. (törtem már el csavart tipliben, így kb. érzem, hogy mikor jobb, ha nem erőltetem) -
Gabesz87
veterán
válasz
r.levente75 #66260 üzenetére
Nincs hígítva. Elhiszem, de ez javítási célból is rettentő sok. Max. egy kis befőttesüvegnyit kiöntök erre a célra, és gondoltam a többit odaadnám valakinek, ha szüksége van pont ilyenre.
-
IG55
senior tag
válasz
r.levente75 #66260 üzenetére
Milyen, amikor megromlik? Úgy értem, honnan lehet látni?
-
Gabesz87
veterán
Tegnap festettünk, és megmaradt egy csomó festék: DULUX EasyCare Örök tavasz. 5 literes kb. a 3/4-ig van, tehát egy 3,5 liter minimum van benne. Gondoltam, megkérdezem, nem kell-e valakinek esetleg, mert nálunk csak megromlik, nem kell már több.
-
Morris
veterán
No.
Erkély szigetelés projekt indul.
Szupergány level 99.Az alábbi képeken jól látható, hogy mi a helyzet. Van maga a betongerenda. Ez le van kenve valami bitumenes cuccal. Gondolom a vízszigetelést oldotta volna meg. Bár nem tudom közel 30 éve milyen kenhető szigetelések voltak.
Ezen A faltól kb 40-50cm szélességben egy sor 4 vagy 5 cm vastag kőzetgyapot (?) szigetelés, fóliába csomagolva, amit a betonréteg jól láthatóan 2cm vastagságúra tömörített.. A fólián a felirat: padlófűtés-rendszer. Grat, jár a fejsimi
Alukasírozott az egyik oldala. Ez van a födém oldalán. A másik oldalán jól látható a gyapot. Ez csurom víz. Nem csak egy. Mindegyik..
Ezen lejtbeton.A terv: A betont mélyalapozom. Rá 8cm-es XPS megy a megfelelő lejtésben. (2%). Erre 5 cm esztrich beton réteg kerül. A betonra megy a Mapelastic Aquadefense (vagy Kemikál kétkomponensű víz szigetelő).
Végül a burkolás flexibilis csemperagasztóval és fagyálló járólappal. A járólap alá a ragasztóba ágyazva pedig a vízorr kerül!Jó ez így vagy kihagytam valamit?
Jah, a magfizikus szigetelős (mekk)mester szerint jól van az, hogy ráengedte a fali szigetelést a kis metlakira!
Sőt, kár volt feltörni a betont, mert arra mehetett volna rá az xps.
A mesternek többet nem kell jönnie! (amúgy is rengeteget javítottam utánuk és vitatkoztam is vele) -
DoItYourself
addikt
válasz
Lipton #66236 üzenetére
Csatlakoznék a kérdéshez, ha nem gond.
11×3m alapterületű tárolót tervezgetek, hasonló alapozási megoldással, nálam viszont csak a betonszivattyús megoldás működik, mert nem lehet beállni. Megoldható egy lépésben a sávalap + lemez betonozás, vagy ez mindenképpen két kör? -
dh66e
veterán
válasz
FIREBLADE78 #66253 üzenetére
Persze szoktak,de ha sz@rul van felrakva a régi akkor az új sem lesz épületes látvány.Ez ügyben szakival egyeztessen a kolléga.
-
dh66e
veterán
válasz
Ezt csak akkor úszod olcsóbban meg ha te magad megcsinálod a bontásokat (csempe leverés,parketta felbontás stb) vezeték behúzásokat.
Mindig bontásban kérj árajánlatot hogy tudjál sakkozni. -
FIREBLADE78
addikt
válasz
macilaci78 #66104 üzenetére
Maga az épített falat sokkal jobb takarítani. Üvegfal alá úgyis bemegy a penész ( sziló alá). Nekünk van épített is,meg üvegkabin is. Szép az üveg,tény,de gondozni kell nagyon. Amúgy mit csináltatok? Ordítottál az előző szakembőrrel ? Kíváncsi vagyok ti hogyan oldjátok meg az elbaszásokat,mert nálunk ha szóltunk valamiért egyből elhordott a városban mindenfélének és nekünk nem akar "senki" dolgozni. Természetesen a pénzt felszedték.
MásCsempézést meglehet tanulni videó alapján?Nem kapunk embert. Van egy régi emberünk,de már gatya a háta,ő is csak 60-at betöltötte ill kurvára sok munkája van még most is. Kisebb munkára senki nem jön el.
Új hozzászólás Aktív témák
- Haditechnika, harcászat
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen autót vegyek?
- Diablo IV
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProoBook 745 G7 laptop /Ryzen 3 4300U/4GB DDR4/256GB NVMe (Erősen "B" kategóriás esztétikailag)
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest