Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
pruzsi
őstag
Üdv!
Nikecellt szeretnék rögzíteni a padfeljáró ajtó(fa) belső oldalára milyen csavar kellene hozzá,ami nem töri szét a nikecellt? -
Ezekiell
veterán
válasz
A Zéé #129698 üzenetére
A legtöbben ott rontják el, hogy fogalmuk nincs, mit akarnak. Nincsenek tisztában a saját igényeikkel, de a lehetőségekkel se, és amikor kivitelezés közben mondja pl a villanyszerelő, hogy hát ezt az okosotthon dolgot akarnád-e inkább csillagpontosan kivitelezni (ami jobb), akkor meg pislogás van, mert csak okoskonnektorról meg RGBs izzóról hallott emberünk, csillagpontos okosotthonról meg véletlen se. És ez csak 1 példa, lehetne sorolni napestig.
Ugyanígy hibásak ebben a szakági tervezők is szokszor, mert nem gyagyázzák a megrendelőt alaposan, nem magyaráznak le mindent részletesen minden opcióval, "kinek van arra ideje és türelme" felkiáltással. Ami igaz is, hogy senkinek, csak hát ebből lesz az ilyen csalódások.
Ha meg emberünk saját maga akar utánajárni dolgoknak, az rengeteg tanulás - én már csak tudom, ~1.5 éve csak tanulok e téren folyamat (de elvileg októberben kész a ház, vége - napersze..)
Nem véletlen mondják, hogy első házat ellenségnek épít az ember...
-
A Zéé
addikt
válasz
Vismajor01 #129695 üzenetére
sokan ott rontják el, hogy egy jó tervező egy alapos, ilyen szinten átgondolt tervet nem 200.000-ért 2 hónap alatt csinál meg, hanem 2.000.000-ért egy év alatt, amit aztán meg sokallnak.
De egy rendesen készített tervcsomag úgy kezdődik, hogy van egy tervezési program, ami alapján ki lehet alakítani a koncepciót, majd a tervet, és egy rendes tételes költségvetési kiírást. Ez viszont idő, és pénz. Pedig egy jó terv milliókat tud spórolni a kivitelezésen... -
robag93
aktív tag
válasz
Vismajor01 #129695 üzenetére
Na éppen ezért, ha egyszer építkezhetnék én lennék a generálkivitelező
-
FerNandor
őstag
Sziasztok, Stegu gipsz falburkolót lehet flexibilis ragasztóval (csempetagasztó, mapei p9) felrakni? A stegu oldalán flexibilis ragasztót írták, de a dobozon azt hiszem más volt.
-
Vismajor01
addikt
válasz
stickermajom #129691 üzenetére
Tudja a f**om...Mert gondolom drágább a kivitelezése mint a villanyos bojlerrel.
Egyébként rohadtul megtanultam hha mégegyszer házat épitenék akkor leülnék a kivitelezővel és átrágatnám magam MINDENEN. Ne legyen már XY wc meg XY ablak, mivan ha énjobbat akarok? Anno simán kifizettem volna milliókkal többet hogy a viz elvezetés hogy legyen, hogy valós geberit wc legyen ne csak stilusban, meg kitudja még miben spórolt az ember ahol örömmel kifizettem volna a többletet csakhogy az otthonom jobb legyen? Vagy h igy megépitve a hőszivattyű csak fűteni fog hűteni nem, pedig az is megoldható lett volna 1-2 milliós beruházással! Meg se lett kérdezve tőlem h hé öreg, akarsz te olyat? Akarsz telefonról vezérelhető garázskaput? Motoros redőnyöket? Esővizgyüjtőt, fúrt kutat?Napelemet? Hát találd ki magadnak az összeset mert ő meg nem kérdez róla..
De jó ez a tudás mert sose fogom hasznositani mert soha nem fogok épiteni semmit
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Flowtation #129692 üzenetére
Nem mindegyik cég telepít palára..
Törékeny, utána beázik stb. -
stickermajom
addikt
válasz
Vismajor01 #129672 üzenetére
Ha hőszivattyú lesz, akkor miért nem az csinálja a melegvizet egy HMV tartályba?
-
Atomgeszi
nagyúr
-
mokus1
addikt
Most akkor ez ősszel vagy tavasszal lesz? [link]
Vagy más a kettő? -
mexel
veterán
válasz
Aljasvip #129671 üzenetére
Kb. Nincs sok állítási lehetőség, kicsi a felfekvő felület is. És végig éppen ott megy a túloldalon a vezeték.
macilaci78: ez egy 12-es válaszfal elvileg, a súly nem tudom mekkora lesz, pakolós szekrény. 120cm széles és 8 dübel tartja majd. Lehet hogy simán 8x60-as Blue dübel lesz csak, mert most láttam hogy 8db-ot írnak a felfogatósínhez. Azért ennek meg kell tartania elég sokat szerintem. De lehet hogy 7db 8cm-es és egy db 6-os megy majd bele a falba, csak az egyik sarkon kell vigyáznom a kötődoboz miatt.
A tömör falba ez is jó dübel lehet, ha pedig éppen fugát találok ott semmi sem fog úgysem. -
robag93
aktív tag
válasz
Vismajor01 #129683 üzenetére
Miért nem Lydos? Ehhez képest már nem sokkal több, és annak a fogyasztása kb. fele annyi. Mondjuk 5 emberre nem biztos.
-
Vismajor01
addikt
válasz
tyielow #129679 üzenetére
Én is hajlok arra hogy marad a 100l fektetett Ariston, egyelőre egy 5 hónapos kiasszony pancsol kb 10l vízben esténként :) Bár azért a vizszamlan meglatszik az érkezése, heti 1x mosasbol lett heti 3x :D
Meredek lépcsőt szeretnél árban?
2021.05.05ben vettem a lakásba ua. Ariston Evo 100ast, tudod mennyiért?
Ariston Velis EVO 100 EU elektromos vízmelegítő 78943 Ft 1 db 78943 Ft
Ariston Velis tartó 990 Ft 2 db 1980 Ft -
macilaci78
nagyúr
válasz
Garázsba? Ronda, de ha finom, kit érdekel? Majd teszel elé egy csecse lemezszekrényt Betanlogóval.
Én a tárolóba a lakásból elbontott beépített szekrényból szabtam le a polcokat. Kit érdekel? -
Ezekiell
veterán
Weninger SPC padloval kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Lengyel gyártó, sok infót nem találok róla. Árban jó, kinézetre is, technikai adatlapja nekem mint laikusnak jónak tűnik.
-
tyielow
aktív tag
válasz
8zabi #129677 üzenetére
kucsaker.hu - írj nekik / hívd őket. nekünk raktárról hoztak 240 m2-re valót, 15 cm vastagságban (kb. 2 hónapja, de már akkor hiány volt a rockwool)
#129672Vismajor01 nálunk is 100-as ariston hybrid lesz. egyelőre van egy 7 hónapos kislány, még egy pár évig elég, de aztán nekünk is váltani kell. az a durva hogy azok a hajdú bojlerek hatalmas lépcső árban.
-
pjen
félisten
válasz
Én egy hajdút vennék.
-
8zabi
őstag
Sziasztok,
padlásfödémre való kőzetgyapot-lelőhelyet tud valaki esetleg? Ha esetleg a téli évszak előtt tudják szállítani, az sem probléma.
Üveggyapot mehet helyette? Abból van valami ajánlott típus erre a célra? -
Attila2011
aktív tag
Üdv!
Ablakos kérdés.
Aluplast Ideal 4000 ablakkal van bárkinek tapasztalata, esetleg vélemény, vagy más ajánlottabb típus?
Pest megye keleti részén (Gödöllő térsége) ismer valaki megbízható ablakos céget, akik szakértelemmel, de nem horror áron dolgoznak?
Mennyire éri meg a felárat az alu redőny?Köszi előre is a segítséget!
-
macilaci78
nagyúr
-
macilaci78
nagyúr
válasz
mexel #129652 üzenetére
Milyen téglából van? Üreges, vagy tömör?
Milyen vastag a fal? Milyen hosszú dübelben gondolkodjunk?
A faliszekrény mekkora súly lesz? WC-papír, vagy porcelán étkészletek és liszt?A linkelt takaréküreges falra én horgonydübelt tennék. Benyomod a lukba és bent szétnyílik. Gipszkartonnál is használják.
Én anno a függesztett kamrapolcok sínjeit 8*90 mm-es Blau tiplivel raktam fel. Utólag derült ki, hogy a fal amúgy 6 cm lyukacsos tégla kb 10 vastagra vakolva.
-
Atomgeszi
nagyúr
Ilyen melegben 100 m2 5 cm szerelőbeton csak kézzel keverve rakható le?
-
Vismajor01
addikt
Nna..
Garázsba rakatta villanybojler kiállást az épittető, pont a fal közepébe. Kérdeztem, hogy nem lehetne fekvőbojler kiállás fekvő bojlernek? Merthogy lakásunkban Airston EVO 100-at raktam fel, fekve és teljesen jól teljesit, kevésbé látszik mint az álló.
Viszont én hülye feltételeztem, hogy
-Egy négy hálószobás ház vizigényét felmérve választ ki bojlert
-Megnézi, hogy ekkora méretből van e fekvő fajtaNna legközelebb mentem megnézni a házat a vizkiállás már fel volt véve fekvőbe egészen a plafon alá, mondom ezt nevezem.
Erre kiderül, hogy 100 literes bojlert akar felrakatni. Mondom hogy tessék? 4 hálószobás házra?! Minimum 4-en leszünk, de inkább öten! És a lakásba ahol csak ketten laktunk és 100 literest rakattam fel mert a 80 liter elfogyott! Ok, fizessem a különbözetet...Igen ám, de Aristonnak csak 100l a legnagyobb bojlere ha jól láttam! Van vmi Hajdú ami úgynézki mint vmi ipari cucc, és egy egyszerűnek tűnő Bosch-ezekből van csak nagyobb.
A házon hőszivattyú lesz a fűtésre, HMV-re meg ezekszerint akkor villanybojler, meg lesz 12 kWh napelem is a tetőn.
Pénz nem kérdés, úgyértvén, hogy a melegviz NEM fogyhat el! A kád 270 literes, nyilván nem engedem tele és nyilván nem az egész melegviz de értitek...
Mi lenne a vállalható opció, energiahatékonyságot is figyelembe véve? (Próbálunk itten zöldek lenni)
1. Felrakatni két ariston EVO-t?! Ez lenne messze a legkevésbégazdaságos...
2. Venni egy ilyen Bosch Tronic 1000T 150literes,
3, Venni ezt a nagyon ronda 200 literes Hajdút? -
mexel
veterán
Temészetesen a 12-es falban éppen ott van a túloldalon egy kötődoboz, és ott megy végig a gégecső a villanyvezetékekkel ahová a másik oldalon a rögzítősínt fel kell rakni. Ha csak 5cm-es a doboz, akkor sem nagyon jó ötlet 8cm-es dübelt szembe rakni, lehet hogy belefúrok. Így max 6-osat teszek oda, a többi helyre teszek 8-asat, remélem a gégecső nincs 4cm-nél mélyebben bemarva. A fotókon ( készítettem amikor berakták) nem látszik mennyire mélyen lehet. Véletlenül sem máshová kerültek volna
Itt a krnyéken nem találok Fisher DuoPower dübeleket egyelőre ráadásul. -
mexel
veterán
Én is tutira akarok menni. Van falisín ( ikea besta szekrény), elvileg 4 tiplivel lesz rögzítve. Akkor valószínűleg a 10x80-ast választom. A 8x65-ös lehet hogy kevés lenne. A vakolat is van kb 1 cm szerintem. A 12-es fal elbírja a 8cm-es dübelt úgy gondolom. A konyhaszekrényhez is ilyet fogok venni akkor. Csak legyen itt a környéken, ne kelljen körbeautüóznom a fél megyét
-
updog
őstag
Sziasztok!
Ilyen "klasszikus" panel ablakos fal (csak példa, de nálunk is hasonló) stadur lapjának külsejére szeretnék XPS lapot felragasztani (télen ennek a szobának a fűtése 5-6x annyi mint a következő szobáénak, mást nem tudok elképzelni mint hogy ezen a falon megy el a meleg, főleg hogy a radiátor is ez előtt van... redőnyök szinte mindig le vannak húzva, nem szelel sehol), ez ugye full műanyag lap, amit nem nagyon szeretnek a hagyományos ragasztók. Mivel tudnám felrakni ami nem eszi meg az XPS-t sem, de megtartja a sima műanyag felületen? Fúrni a 24mm-es stadurlapot nem nagyon tudom/akarom.
-
-
mexel
veterán
Ez valóban jó néz ki, kérdés itt kapok-e majd. Most 8x60-as Blau dübelem van, ezekről is jókat írnak, jó az anyaguk és elvileg jól felvesz minden formát. csak csavarom nincs jelenleg.
A fal 12-es azt hiszem, abba 6 vagy 8cm-es dübelt tegyek?
-
z0d1@Ku$
senior tag
Esetleg erre valaki? [link]
-
mokus1
addikt
Hőszivattyúhoz csak padlófűtést lehet használni vagy radiátorokat is?
Egy kb 110nm-es jól szigetelt ház(18cm) kivitelezési költsége mekkora lehet?
-
Met
Topikgazda
válasz
mexel #129652 üzenetére
Szia,
A Fischer DuoPower-el nagyon mellélőni nem tudsz.
-
pjen
félisten
válasz
razorbenke92 #129654 üzenetére
Sajnos ez ilyen, de szerintem meg lehet szokni. Gyerekként az 1 es reptér mellett laktam. Időnként egész éjjel járatták a csillag motort mégis aludtunk, pedig a poharak fel le járkáltak a vitrinben. Aztán pár évet lehúztam egy bakterházban. Egyik oldalon a sínek másikon egy főut. Ott is aludtunk. Ha másként nem megy valóban a füldugó a megoldás.
-
Füldugó?
Egyetem alatt az 10 percenként elvonuló villamos, most az ablak alatt elsétáló mobilon zenét hallgató tinik, veszekedő párok, lukasztott kipufogójú mikropéniszek.
Vidéken meg éjfélig a kutyák, 4.00-tól a kakasok.Elég szerencsésnek kell lenni ahhoz, hogy az ember nyitott ablakkal végigaludja az éjjelt.
-
mexel
veterán
Sziasztok! Keskeny tégla válaszfalra szeretnék faliszekrényeket feltenni. Van rögzítősín a szekrényhez, de tiplit ( dübelt) nem adtak. Milyen tipli javasolt téglafalhoz? Van itthon pár féle de nem tudom mostanában mi a jó, vannak -e újabbak mint nekem vannak ( sok éve nem tettem fel semmit, régebbi tiplik vannak. ) Tuti rögzítést szeretnék. Előre is köszönöm a segítségeket
Fém vagy műanyag ami jobb?
Sok helyen a külső fal ( régi építésű ház) nem tömör, hanem kisméretű téglából, üreges fal. ( létrafal, katonafal, vagy mostanában takaréküreges fal, így is hívják, sajnos itt a párhuzamos téglák simán kieshetnek
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen autót vegyek?
- Diablo IV
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest