Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- janacsi: Kasztrendszer?
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
félisten
válasz
DeFranco #10898 üzenetére
Ha sokat teszel be akkor ja. Praktikerben millió fuga van, hozzá való szilikonnal. Egy darab fugát vigyél el, nézd meg a kirakott mintához aztán veheted a fugát vagy szilót.
Mondjuk azt nem tudom hogyha kikened szilóval és nem tetszik akkora sziló eltávolítása után a fuga hogy ragad meg a szilós felületen. -
mdk01
addikt
válasz
DeFranco #10898 üzenetére
Igen.
Az a baj vala hogy nagyon rugalmas és még sniccerrel sem egyszerű kivágni pláne úgy hogy a sziló mögött vannak fugamaradékok. Viszont ha kinyomod és elhúzod(először akár egy kisebb 30cm-es szakaszon) és nem tetszik akkor még akár ki is veheted akármivel, mert ugye puha. Sőt akár 5órával később is kivehet mert még akkor is bőven puha. Egyre kell vigyázni arra viszont nagyon, hogy ne kenj vele össze semmit, mert ahova rákened onnan már nem igazán tudod leszedni csak elkenni.
Sztem amúgy a fugát még nehezebb kikaparni főleg ha rendesen ki van kenve a rés mivel az meg kemény és ott akár a csempe is sérülhet kikaparáskor.
Én minden szempontból a fugázószilót ajánlom. -
mdk01
addikt
válasz
DeFranco #10894 üzenetére
Igen sniccer, lapos csavarhúzó, esetleg vasvágó fűrészlappal szokták még a burkolók nem tudom miért de biztos van vmi oka.
Sziló az fényes és sima a felülete de nem esik ki rövid időn belül illetve annyira közel sem zavaró mint gondolod és csak az első 2napba fogod figyelni.Nézzél vmi hasionló színű fugázó szilót a Mapei-nek van sokféle és van kinyomott színminta is ami meg tudsz nézni.
A fehér sziló azért nem jó mert ha eredetileg fehérrel volt fugázva az ma már biztos nem fehér a sziló meg az lesz. Vmi törtfehér szín kellene neked. -
DeFranco
nagyúr
Annyira nem vészes, mit ahogy látszik, van benne úgy kb 0,25 mm mozgás, vagy annyi sem, az is csak szemmel látszik, mert van egy igazán nagyon vékony hajszálrepedés a festésen a felső csempe tetején.
Sokkal csúnyábbnak látszik a képen, kapott rendesen a túloldalról, mert gázfőcső tartó gyűrűt fúrtak be a kavicsos vas-salak-betonba.
A fugázó sziló nagyon elütne az alatta folytatódó fugától? Szeretném esztétikusan megoldani...
(Kikaparni kitolható pengével (a.k.a.:sniccer) kaparjam, vagy csavarhúzó és társai kemény fémmel?)
-
mdk01
addikt
válasz
DeFranco #10891 üzenetére
Kikaparod a maradék fugát vmivel. Ha nincs otthon,(de miért is lenne) akkor veszel vagy fugaanyagot 2000Ft körül egy dobozzal és akkor fenn áll a lehetősége hogy legközelebb is kipotyog, vagy veszel fugázó szilót olyan színben amilyen a fugád 2500Ft-ért(Mapei) sé akkor meg van oldva a problémád ameddig a csempe fent van. Ennél olcsóbb megoldás már csak a fehér gombásodásálló sziló 1xxxFt-ért. Ha nem sokára felújítást terveztek ez utóbbi is megteszi de ez már esztétika kérdése.
MOD: Igen akartam én is kérdezni a csempét hogy mennyire van fent a helyén.
-
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
DeFranco #10891 üzenetére
A csempék amúgy stabilak? Ki kellene tisztítani a fugaközöket (erre van célszerszám is) és színben passzoló fugával újra tömíteni. Fugázó gumival nem biztos, hogy sokra mész, esetleg meg lehet próbálni ujjal, utána vizes szivaccsal úgyis át kell húzni.
Mondjuk nem tudom mekkora a legkisebb kiszerelés fugázó habarcsból... -
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
Még régebben valami miatt fúrni kellett a fürdőszobánk falának túloldalán, és ennek következtében az egyik sarkon egy szakaszon kipotyogott a csempék közül a fuga (kb 1,5 csempe magasságban. Maga a fuga azon a részen előtte is repedezett, laza volt, egyéb helyeken rendben van.
Itt egy kép a jelenlegi helyzetről:
Mivel, és hogyan fogjak hozzá a fuga kijavításához. Tudom, hogy ide egy élzáró elem illene, de a lakást már így vettük, és a következő csempézésig ennyire már nem nyúlnék hozzá, most csak a hibát akarom kijavítani.
A segítségeteket előre is köszönöm!
-
-
harry
veterán
Láttam ilyeneket, hogy kenhető fólia, illetve folyékony szigetelés - mi a különbség?
Egy könnyűszerkezetes fürdőszobáról van szó, ahol a falon (a tartószerkezeten) párazáró fólia, impregnált gipszkarton van, majd lesz csempe (legalábbis a zuhanykabinban biztos).
Padlónál OSB3 15mm, lépéshangszigetelő, OSB3 15mm van, majd erre szintén csempe kerül.Érdemes-e / volna-e értelme valamilyen szigeteléssel lekenni a felületeket a csempézés előtt? Fent említett kettő közül melyiket? Átengedne egyáltalán a csempe bármilyen folyadékot, lenne ennek értelme? Flex fuga/ragasztó kerül alá, ha ez számít.
Ahol nincs csempe, ott meg festés, valószínűleg valamilyen dulux fürdőszobai cucc. -
qdak
addikt
válasz
Hasaggymeg #10885 üzenetére
köszi, csak itt u ugy nem tudok mit kezdeni a: 2.1 Fűtésre, vagy
fűtésre és használati melegvíz termelésre (hatósági maximált ár)
3 066Ft/GJ ? nekem m3 számol az óra most ezt h adjam hozzá ?
-
qdak
addikt
hello fontos lenne (ha le7 Győrben), ha vki megtudná mondnai mennyiért mérik távhő-s melegvíz/m3-ét ??
-
Retekegér
MODERÁTOR
Lenne egy (lehet hülye) kérdésem. A csempe felületén keletkezett karcot lehet javítani más módszerrel, mint a csempe cseréje? Ha a máz felületén keletkezik egy nem túl mély karc például...
-
biker
nagyúr
jut eszembe, ha már szellőzés, akkor fűtés.
A lenti képen látható, alsó négyszög helyén lesz egy DK22-es 1200x600-as radiátor. illetve van is. ez jó 3kW ugyeA felső és oldalsó négyszög meg szekrény és polc lenne.
Namost a radiátor felett 80cm-el lenne kb a felső rész, ami 300mm mély, a radiátor ugye 50mm a faltól + 100mm a külseje
az oldalsó szekrény első eleme 300mm, a radiátor mellett, többi része 450mm mély leszKérdésem, ha nem a polcot akarom fűteni, hanem a légteret, akkor kell ide valami légterelő megoldás, ami megtöri a felfelé áramló meleget és kitereli a mennyezet felé, vagy elég ez majd?
-
Integra
titán
-
biker
nagyúr
válasz
Integra #10868 üzenetére
"ebben az a szép hogy a saját ötleteid."
"arról, hogy milyen nyaktörő szopoda meló volt megcsinálni az egészet"Pont ezek a szépek...
én is ezért kezdtem magam rajzolni, és folytatom is végig.
Mondjuk a végén rájönni, hogy a 2400mm + 80mm láb magas szekrény felső lapját csapolásra ráütni milyen jó, ha 10cm marad a plafonig, az külön öröm -
Integra
titán
válasz
canniball #10871 üzenetére
ah sooooo
na, ha neked a fedlapra megy a tévé, akkor amit te tehetsz, az az, hogy a függőleges lapokat, hátul megvágod, rövidebbek, nem érnek a falig, igy oldalt is elvezetsz levegőt (nekem hátul is vágott függőlegesen). netán oda betehetsz ventit ha akarsz és akkor még hatékonyabb lesz a hűtésed. de pl megvághatod lefelé is a polcot és ode beteszel egy 20-as ventit, mint a pc házaknál. rajzolj, tervezz, ez a legszebb az egészben
-
canniball
nagyúr
válasz
Integra #10868 üzenetére
Ofkórsz nem fikázni akartam, mindenki ízlése szerint, az pedig abszolúte szubjektív.
Btw ha a falra tudnám szerelni a TV-t én sem szenvednék, nemes egyszerűséggel egy fiókos szekrényt csináltatnék és annak a tetejére raknám az erősítőt (is); de ez is egyéni vélemény, úgy értendő hogy én és itt.A képeket várjuk!
-
Integra
titán
válasz
Winner_hun #10869 üzenetére
majd ha kész lesz és ki van ganézva a kecó, akkor adok neked rendes géppel készitettet mindenről
a háló után persze, mert egyszerre fogjuk fotózni készen mindet.
-
Integra
titán
válasz
canniball #10867 üzenetére
ebben az a szép hogy a saját ötleteid. majd ha a saját bútoraid gyártatod le a saját igényeid szerint, akkor kiváncsi leszek, hogy te hogy oldod meg a kellő szellőzést úgy, hogy az pofás is legyen. bár van akinek a kék ledes ventillátor a begyere, elfogadom én azt is, de nálam az elegancia és a funkcionalitás az első
akik eddig látták készen az egész bútort, csak hümmögtek, hogy gecijó. főleg ha még bekapcsolom a világitását is..
arról, hogy milyen nyaktörő szopoda meló volt megcsinálni az egészet, kérdezd meg winner bácsit, mert az ő és apuja keze munkáját dicséri -
Mozsa
tag
válasz
Winner_hun #10865 üzenetére
Köszi neked is.
-
Mozsa
tag
Hali,
kültéri fehér falfesték mivel jön fel? Úgy értem ha elcsöppent valahol, festő meg úgy hagyta, vagy későn próbálta feltörölni és már nem jött fel neki. Anyámnál lakás felújítás volt, és a teraszon két szép cseppet otthagytak..... a szép barna járólapon elég szembetűnő.... -
Integra
titán
válasz
canniball #10859 üzenetére
választhatsz, hogy megsütöd a méregdrága avr-t, vagy megcsinálod a szellőzést rendesen. nem szeretek fél munkát végezni
szóval ez nem tetszik - nem tetszik kérdés volt, hanem megoldani minél kultúráltabban az egészet, miközben ha muszáj, akkor lehessen rá pakolni, de ne essen át rajta semmi, ami bepotyoghatna az avr-be. gondolkodtam olyanban is, hogy kivágom az egészet és egy fekete nagyon finom fém rácsot rakok be, amit pl autóhifiknél használnak a hangszóró eltakarására, de macerás, drága és megbontotta volna a formát, és gyengébb is lett volna az egész, nem egy tartós, jó megoldás.
-
Igel
csendes tag
Üdv adm,
bocs a késői válaszért, egy ideig nem voltam netközelben.
Statikai szakvéleményem már van (írásban, drága volt...), annak alapján szedethetünk ki csak falat. Az önkormányzati/lakásszövetkezeti hercehurca meg az építésszel az előtte/utána terv rajzoltatása még hátra van. Igaz, a lakszöves dologtól jobban félek (ritka egy vasorrú banya az elnöke, és amióta meglátott utál, fogalmam sincs miért).
Azt hallottam, hogy van, akinél kiraktak egy papírt a lépcsőházba, s ha valaki megvétózta, akkor annyi volt a történetnek. Mások azt mondták, hogy náluk csak egy egyszerű lakszöves hozzájárulást állítottak ki, a lakók megkérdezése nélkül az önkormányzatos papír alapján.
Szóval először az önkormányzathoz megyek, hogy ők milyen doksikat kérnek, aztán meglátjuk. Mindenesetre tudtommal hatósági engedély+szakvéleményeztetés meg egyebek csak teherhordó falhoz kell, válaszfalhoz nem. (Btw, volt olyan generálos, aki kézi erővel akarta bontatni a beton válaszfalat - nem tudom, ez csak vicc, vagy elképzelhető?) -
canniball
nagyúr
válasz
Integra #10835 üzenetére
Ahhha, most lebuktál!
Winner_hun!
Így már azért beengedném az ajtón ha bekopogna.De lyukak nélkül akkor is jobban tetszene. Az anyaghasználat viszont nyami, de ez egy más kategória mint ami itt lenne...
Amúgy esetemben igaza van Met kollégának, nekem pont a TV lenne ott középen. -
Integra
titán
ez tiszta tölgy, semmi kóklerkedés fának látszó anyagokkal, van is vagy 60 kg az egész
természetes, hogy árnyalatokban eltér, hiszen a fa erezete is más és más, engem nem zavar, sőt, szerintem igy szép, mert kihozza a fa sokszinűségét.
a mennyezeti elem is ilyen, egyik szakasz pont olyan, hogy ha egy szögből nézed egyik oldalról, akkor nagyon furán elüt és csikos, de ha ugyanazt a részt nézed a másik oldalról, teljesen homogén, egy szinű és mintázatú, ez a csikozás eltűnik. marha fura elsőre, de pont jó. mivel a padlóm is tiszta tölgy, a szinek ugyanigy változnak benne, a világos barnától egészen a sötét barnáig. vehettem volna egyszinű barna fapadlót is, de ez sokkal szebb, barátságosabb, élettel telibb. mivel kicsi a tér, szándékosan mindenhol fát alkalmaztam amennyire csak lehet, fehér falakkal. nem egy giccses puccos történet. -
DeFranco
nagyúr
válasz
Winner_hun #10844 üzenetére
Ez szép
Formára is, színre is. Like.
-
mdk01
addikt
válasz
Winner_hun #10855 üzenetére
Nem azért kérdeztem, azt betudtam annak, hogy úgy esik rá a fény. Érdeklődtem csak, nincs azzal különösebb gond.
-
mdk01
addikt
válasz
Winner_hun #10844 üzenetére
Ti pácoltok és lakkoztok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Bestbuy játékok
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Apple MacBook Air 15,3" M2 (2023) 23 Ciklus - 100% akku , 8GB, 256GB (MQKR3MG/A) Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest