Hirdetés
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alusky
senior tag
Eltemettem az egyik kutyámat, beszéltem a tenyésztőjével fél év múlva lesz kölyök, de ha kell előbb nyugodtan keressek másnál, nem sértődik meg, megérti ha most hamarabb szeretnék (nála egy évet vártam akkor). Oké.
Bemegyek a szokásos Facebook tenyésztős csoportba, a fele baszik kiírni a helyet (mert ez igazából ugye tök lényegtelen, ráadásul határon túli magyarok is tenyésztenek), rákeresek Google a kennelneveikre ott sincs kiírva az egymillió éves ingyenes portáloldalakon hol is vannak egyáltalán az utoljára 2020-ban frissített almokkal ha egyáltalán van weboldaluk, felmegyek a fajta klubjaira üres a tenyésztői lista (nyilván, mert a francnak sincs kedve még a kluboknak is fizetni mikor a Meoesznek is kell, eleve van ami fel sem vesz bizonyos szint alatt), tehát hívogassam telefonon vagy írjak emailt vagy messengert, ha nem régi a szám, ha még használnak emailt, ha a messenger nincs üzenetküldési engedélykérésbe irányítva, hogy megkérdezzem hol vannak... A feleségük/férjük profilja alapján is próbálom keresni a helyet. A Facebook keresőt gondolom nem kell bemutatni hogyan működik, végül lapozgattam két hónapot vissza a csoportban, de ugye kiakad a Face és csak tölt meg pörög, ha ráfrissítesz kidob a legelsőhöz újra.
Bátorkodtam posztban megkérdezni ezek után az agyhalálok után ki tenyészt hozzám közel így sokkal egyszerűbb lenne, jönnek a világmegváltó kommentek a jó kutyánál nem számít a távolság (hát mivel minimum 3-4 autózás egy kölyök csak nem akarnék 300 Km-re vásárolni, főleg ha megkedvelem a tenyésztőt és később is visszajárnék), meg valaki még azt is megmagyarázta kutyát nem szín alapján kell venni (jó hát akkor ennyi erővel macskát is vehetek, a faj sem számít, nem?), meg hogy lapozgassam le a csoportban a posztokat kinél van kölyök (ezt már megtettem és legtöbbször le vannak foglalva, így nem lehet kölyköt venni és lakhely akkor sincs írva) akkor írtam, hogy közhely pufogtatás helyett talán a kérdésemre lehetne válaszolni ami rém egyszerű volt, a kis kerek arcképecskémre kattintva pedig meg is tudjátok nézni miket posztoltam és ki is vagyok meg milyen háttérrel, mekkora kutyás tapasztalattal, mit szoktunk csinálni. Erre kitörölte az admin a posztot és rám szólt.
Gratulálok, csodálkozzanak csak rajta, hogy az emberek nem vesznek tenyésztőtől kutyát, pedig a keletiek még olcsók is.
Kommentben érdeklődnek helyileg hol van és nem a helyet írná ki, hanem "írtam". És ezek tenyésztők, ráadásul nívósak.
És ezek mernek sírni a szaporítás miatt.Keleti juhászfajtát olyanok tenyésztenek akik olyanok is, egy félalkesz, 3 hetes borostás segédmunkás vagy mint egy fehérjeporon felfújt kopasz trikós konditermes félsittes, tipikus fekete dízel Audi tulajok és minden második fotón nyálat fröcsögő ugató kutya van. Még a kau meg a sárhegyi hagyján azokból vannak jófejek, komondor, kuvasz is jó, de egy kangalt vagy közép-ázsiait megvenni valami agyrém, ilyen tenyésztőkkel van tele a Facebook akiknek a tesztoszteronnal dúsított egójához hozzászólni nem lehet.
Találtam egyet 40 Km-re végül, sajnos előbb nála se lesz úgyhogy maradok akkor annál akitől előtte is vettem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- További aktív témák...
- Jura Ena 8 automata kávéfőző
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ könyv: Gloviczki Zoltán - A holnapután iskolája
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Eladó Apple iPhone 12 64GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- Eladó Samsung Galaxy Tab A7 3/32GB / 12 hónap jótállás / AJÁNDÉK TOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest