Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
A gyepmester hozta haza a kutyámat.
Nagyon jó állatbarát közösség van a városunkban, több állatvédő szervezettel.
Apukám a kertkaput javította, nehogy kiszökjön a kutya. Nem figyelt és amíg levolt szerelve az ajtó, addig meglépett.
Kell keresnem egy nyomkövetős megoldást...Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
veterán
válasz vendingo #37853 üzenetére
Valamelyik mobilszolgáltatónál láttam erre asszem sim kártyás megoldást, úgy emlékszem a telekomnál pár ezresért és lehet is hogy nem csoda hogy el is volt fogyva.
Nekünk sem ártana, szökdös a szomszédba, az előkertjükbe már sikerült átjutnia, bár onnan nem hiszem, hogy egyszerű lenne, de a gázórára ha felugrik szerintem onnan ki tud ugranihttps://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
válasz vendingo #37848 üzenetére
Lehet persze így is, nyilván van értelme, de sem nem sovány, sem nem túlsúlyos a kutya, és egészséges. Ha nem így lenne, több energiát fordítanék rá, de nincs rá szükség.
Sőt, nemrég kaptam pár fotót 5 év után a tesójáról a sráctól akitől hoztuk, az egy kicsit el van hízva.Kap lejárt de még jó felvágottat, csontos húsmaradékokat levesből, húst, halat amit a gyerekek nem ettek meg, odaöntjük a bablevest, kieszi ami tetszik, húst, kolbászt, otthagyja a krumplit meg a répát, azt kiöntjük. Ha kevesli és éhes akkor eszik száraztápot. 8an vagyunk, van elég maradék.
Nem látom be ez így mitől rossz.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
jézusom
addikt
válasz rasotamas #37855 üzenetére
Pedig hidd el, ez nem jó. A kutyának szabályok kellenek. Akkor ehet, amikor kap, és a gazdi megengedte.
Ezen kÍvül rohadtul egészségtelen, a száraz táppal simán fullra eszi magát, de ha rá iszik, az tovább dagad. Ne csak azt nézd, hogy megkap mindent, és nincs hiánya. Vélhetően egy szikár esztena kutya egészségesebb a napi kukoricamálé vacsorájával, mint egy városi konyhamalac kutya, aki mindent is megkap, pluszba még száraztápot, ami jó esetben nem csak búzaliszt.
-
Alusky
aktív tag
válasz jézusom #37856 üzenetére
Igen elterjedt etetési mód nemcsak itthon, nyugatabbra is, hiába nem jó. Jellemzően hozzászoknak, hogy mindig elérhető ezért nem zabálják be fullra, egész nap két falatokat esznek csak. Nem túl jó, két legnagyobb baj vele inkább az, hogy megromlik főleg melegben a kaja meg minden dögség rászáll, rápetézik, meg odacsal kóbor macskát, patkányt, rókát, sünt, nyestet is, a másik hogy nehezebben észrevehető ha a kutya étvágya esik ami alapvető betegség előrejelző lenne.
Az emésztési meg viselkedési esetek jönnek ezután.[ Szerkesztve ]
Ezt a fórumot használni épp olyan, mint Facebookozni.
-
jézusom
addikt
-
Louies
aktív tag
Sziasztok!
Pollen Allergia miatt sokan ajánlják a Huminsavat, de van belőle több féle. Melyik az ajánlott?
''Okos ember leírja, ha érdekeset hall, a buta nem, mert azt hiszi, meg tudja jegyezni.''
-
Richard!
addikt
-
veterán
Melyik kullancs és bolhairtót javasoljátok?
Mióta babéziás volt a kutya nagyon vigyázunk rá, hgoy minden hónapban kapjon valamit, de most ez ami volt, asszem ez:
nem igazán vált be, vakarózott néha.Eleve melyik fajta a legjobb? Ezt a tarkójára kell csepegtetni széthúzva a szőrt.
Van szájon át való is, meg szerintem másmilyen is.https://tinyurl.com/rasoapro
-
jézusom
addikt
válasz rasotamas #37866 üzenetére
Por, embernek is árulják persze de inkább kapszulában. Az a baj, hogy nagyon fekete lesz minden tőle de kutyánál ez nem gond, valami folyadékkal, zsírral szoktam a kajás tál aljába tenni, aztán mehet rá a husi, úgy elkeveredik. Én mondjuk előre keverek egy üvegbe algát is meg vitamint, meg glukozamint, egy ilyen keveréket adok nekik
Gondolkoztam már hogy én is eszek ebből a kutyának valóból szerintem tök ugyanaz mint amit nekünk adnak kurva drágán. -
jézusom
addikt
válasz Alusky #37870 üzenetére
Ez a huminsav sokkal olcsóbb kutyásban, az alga+omega3 meg vitamin az emberiben olcsóbb. Legalábbis most, rendszeresen utána kell nézni. Igazábol ez is azért mert van jó lengyenl webshop, ha meg itthon kapszulázva marketingelve nézném, ne adj isten gyógyszertárban, háth a gatyám rá menne.
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Pár héten belül érkezik a keverék kutyus a menhelyről.Labrador méretű lesz kb.
Szeretnék neki új házat majd lehet.
Neten melyik lenne jó oldal?
Valamint ekkora kutyának kb mekkora ház kell majd?
Lehet majd a régi ház méreteihez igazodok, abban az előző kutyus elvolt jól,ő vizsla méretű volt.A ház már nincs valami jó állapotban ezért is akarok cserélni majd...
Köszi.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Chris0321
addikt
Hello.
Én ez alapján néztem a méreteket, sajnos amit először vettem kicsi lett a foxinknak ezért néztem még jobban utána. Én a jófogáson talált embertől vettem, aki ilyeneket gyárt. -
whitezo88
nagyúr
Sziasztok, úszás kérdés, 7,5 hónapos BC, nem mer úszni, amint nem ér le a lába megy kifele, hiába csaljuk, még szegyig bejön így, le is ül, de beljebb még istennek sem. Mikor "nőheti" ki? Másfél hónapja volt alomtali, mások nagyban ugráltak már a vízbe. (volt ott kisebb tóféle)
-
vendingo
veterán
válasz whitezo88 #37874 üzenetére
Enyém se megy bele a vízbe, még a lábát se dugja bele.
Másik kutyám nekifutásból ugrál 1 méter magasról, még búvárkodik is. Itt a patak 100 méterre, minden nap fürödhetne.
Még megpróbálom úgy tónál, hogy én is belemegyek.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Dr. Oid
aktív tag
Sziasztok,
Segítség! A nejem kutyát akar, eddig még oké, de nyilván dizájner vattapamacsot, konkrétan maltipoo meg cavapoo tetszik neki.
Fogalmam sincs ezekről, már láttam képeken, aranyos, meg minden, de ennyit tudok. Próbából felhívtam egy tenyésztőt (állítása szerint), nála 1000-1500 EUR egy kölyök. Na most én ennyit biztos nem fizetek egy kölyökért, főleg nem olyan embernek, aki egy hibrid (keverék) kutyát úgy árul, hogy fajtatiszta maltipooHa ezek a kistetsű, tutujgatható, lakásba való kutyák tetszenek neki, mi lehet alternatíva? Vagy van olyan tenyésztő, aki nem ennyit kér egy keverékért?
-
jézusom
addikt
válasz Dr. Oid #37877 üzenetére
Ha érdekel, hogy a kutyának jó legyen, ne legyen beteg, és ne kelljen orvoshoz járni, akkor elfelejted a dizájner
szarokatkutyákat.Az összes ilyen szaporÍtó dizájner kutya gyártó idiótát Duna mellé sorakoztatnám...
Persze az instára tökéletes egy kis szőrmók.
Még egyszer mondom, messzire kerüld el az ilyen idióta pénzhajhász állatkÍnzókat, mert azok.
-
vendingo
veterán
Nekem dizájner kutyám van. A legnagyobb bull és mastiff félék keresztezése, azok minden nyügjével. Múlt hónapban 80-90k között vitt el. Mondjuk a kaja volt csak 35k.
A trendi kutyáknak elkérik az árát, reális az összeg, de ez se garancia, hogy nem lesz egy betegágy.
Mentett kutyák között is vannak szőrpamacsok. Ha meglát egyet, úgyse tud nélküle hazamenni, nem fogja érdekelni a fajtája.
Ő a nagy kiskutyám, viszonylag olcsón megúsztam, de külföldön 2000-10000 euro között mennek.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
j.bravo
addikt
Mintha olyasmi derengene régebbről, hogy hosszabb valós történettel rendelkező fajtáknál is, rendes tenyésztőnél ez kb. a minimális ársáv; ennél olcsóbb esetben már gyanakodni kell, de legalábbis nagyon alaposan körülvizsgálódni.
Ha csak ilyen (új/szobacirkáló szőrgombóc) fajták játszanak, akkor ha valóban ismert ismerősi körben van valakinek, akkor ha annak a kutyának nincsenek eü. problémái, ott keresném meg a tenyésztőt.
Sima, "mezei" máltai, cavalier king charles, vagy normál uszkár még akár rendes kutya is tud lenni, egyébként Caviból láttam már tök jó jellemű kutyát pl.De ha rá tudod venni egy menhely- vagy fajtamentés-látogatásra valahogy (szokott lenni önkénteskedésként sétáltatás pl), még az is lehet hogy egy megfelelően kis termetű, de másik kutyába beleszeret.
Nem csak traumatizált előéletű, felnőtt vagy kvázi-felnőtt kutyák lelhetők fel (de aki olyat visz haza, annak pacsi és maximum respect), hanem viszonylag kevés viszontagságon átesett, "csak" kidobott/elveszett/megszökött/akár vemhesen talált anyától helyben született kölykök is.[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
jézusom
addikt
válasz vendingo #37879 üzenetére
A tiéd azért még egészségesnek is tűnik. De ennek a meglátom és a külső alapján bele szeretek, nem szokott jó vége lenni. Először is a kutya tulajdonságait kellene felmérni. A másik meg, hogy tényleg dizájner kutyának adnak el egy keveréket 1000+ euróér, amikkel tele van a menhely, és azokat meg altatják el sorra mert az nem trendi.
-
jézusom
addikt
-
veterán
Kinti kutyát érdemes lehet most megfürdetni, hogy le tudjon hűlni?
Persze beengedtük a klímába, el is terült a konyhakövön hűsölni.Az a baj, a feleségem nagyon ellenzi, hogy a kádban fürdessem mert hogy nem higiénikus. Márhogy az emberekre nézve, nem a kutyára.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
j.bravo
addikt
válasz rasotamas #37888 üzenetére
Én inkább azon aggódnék, hogy be tudod-e tenni a kutyát a kádba, vagy azt hinné hogy az életére törsz
A higiénia csak Domestos/Flóraszept/hasonló és persze meló kérdése.
mondjuk ha kinti kutya, akkor esetleg kutyamedence, szüretelő kád, kagyló homokozó vagy hasonló nem játszik?[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
whitezo88
nagyúr
Sok kutya tisztább mint az ember, pl nem izzadnak. Kicsit nézzen utána. Miért kéne saját kutya után fertőtleníteni? Egyébként érdemes dézsában kicsit megfürdetni, vagy ha szereti a slagot, úgy.
A klíma nem a legjobb dolog, ha melegből bejön, olyan tüdőgyuszit tud kapni csak úgy néztek.
[ Szerkesztve ]
-
-
jézusom
addikt
Kirakhatsz neki vizet valami szüretelő kádban, de lehet csak szúnyogot fogsz szaporítani. Erőszakkal fürdetni teljesen felesleges. Viszont vize legyen inni és nem annyi amit megiszik hanem jó bőven mert bele tolja pofáját hamar dzsuvás lesz. Nálam ásnak gödröket valami tuya alá az tökéletes. A kicsi egész évben bent volt de el kezdtem klímázni azóta inkább kimegy este és egész éjjel kint van
[ Szerkesztve ]
-
addikt
nálunk hozzászokott a gyerek, hogy sétál a kutya mellett, és ablaktisztítós flakonból vizet spriccel a kutyára időközönként
bár úszni nem szeret, a vízpermetet már megszokta, mert érzi, hogy hűti“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Alusky
aktív tag
Maradjon a házban akkor nem kell fürdetni. Napi egy fürdés amúgy se ér semmit, fél óra alatt megszárad és minden ugyanolyan. Ha önmagától nem mászik bele saját fürdetőjébe az udvaron, márpedig a legtöbb kutya nem fog akkor felesleges vizezni is napi egyszer. Klímás házban elterül aztán jóvan. Ne rá fújjon a klíma, meg legyen neki szőnyeges hely ha már hidegnek érzi a járólapot, hogy át tudjon rá feküdni.
A klímázás se mindenkinél egyformát jelent, valaki 26 fokban már didereg, más meg 20 alá hűti a házat, mondjuk én is ebbe tartozom. Minél hidegebb a ház annál inkább érdemes a ki-be járkálását korlátozni.
Ezt a fórumot használni épp olyan, mint Facebookozni.
-
falabu88
aktív tag
Sziasztok!
Egyelőre érdeklődés szinten, van valakinek bevált ugatás elleni nyakörv tippje?
Eddig nyugis volt esténként, viszont az elmúlt 3 napban nem sokat aludtam a kutyától, és ami inkább gond, hogyha én nem csukott ablak mellett klímázva, akkor a klímát nem használó környező szomszédok sem.. 4,5 hónapos németjuhász, sajnos a hangja még messze a legharsányabb/zavaróbb a környező kutyák közül.. Ebben a dög melegben nyilván nem akarom terhelni annyira, de egy félóra séta, 10-20perc tanítgatás és egy kis játék így is minden nap van.Most még abban a korban van, hogy pillanatok alatt tanul, úgyhogy egy ilyen nyakörvvel szerintem 2-3 este alatt megtanulná, hogy nem kéne. Adok még neki időt, hátha csak az időjárás hozza ki ezt belőle (most este jópárszor kimentem rászólni, és a környéken jópár kutya ugyatott mindig), viszont sokáig ez nem mehet. 1,5 hónapja költöztünk ide, nem szeretnék idejekorán konfliktust a szomszédokkal, és a 2 óra alvással munkábajárás sem kellemes..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest