Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
1,4kg tömegű, ebbe belefér egy masszív aluház is akár, rendben van.
30 W leadására alkalmas a tápja, kell ekkora?
Töprengjünk csak egy kicsit! Ez úgy néz ki, hogy közvetlenül a venti fölé csavarozod a vinyót egy (talán) alumínium lapra. A hűtér alulról jó, oldalról nincs semmi, felülről csak annyi, ami a házhoz hozzáér. Na, itt kezdek én el kételkedni, hogy ahhoz hozzáérne, ugyanis egy zárt házba tolod be ezt a tálcát a vinyóval. Ha egyenes betolod, a jó illesztés miatt igen passzosnak kell lennie minden vinyótípusnál, ami azt vonja maga után, hogy néhány ki-be helyezést követően már biztosan le fogja marni a matricákat a vinyó felületéről, a Warianty-t is beleértve. Ne, abben biztosan nem partner egy rack-gyártó sem. A megoldás az lenne, hogy a tálcát alulról hozzányomni a vinyókeret tetejének, de ugye nem így szereljük be... Szerintem az összes önmagában is hűteni képes külső keret parasztvakítás.
Ez viszont ettől függetlenül is éri az árát: masszív, ATA/SATA és USB/SATA csatolófelület, venti. De a vinyótól a hőt szinte biztos, hogy nem a ház vezeti el, kötve hiszem, hogy a tervezőmérnökök ilyen szempontot is figyelembe vettek volna az anyagmegválasztásnál. Nagyon szépen hangsúlyozzák a ventit, a rackben lévő huzatot ugyebár...Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Secretive
aktív tag
nem engem kell meggyőznöd, (hogy ott van szétszedve is) , mert nekem egyelőre nem aktuális, a képrészből meg nem derül ki, hogy a négy pöcök,ahová mondjuk rögzül a vinyó,az fémből van-e.....ezért mertem javasolni a személyes kézbevételt,mert az már tuti nem ámít vagy csalóka....
illetve tegyük fel, ha ''véletlenül'' mégiscsak fémből van a vinyó rögzítje,ami még ráadásul az aluházhoz is csatlakozik (tehát valamennyi hőt képes továbbvezetni), attól az még nem jelent jó hővezetést, mivel a hdd alsó és felső nagyobb felületét nem hűti passzívan semmennyire sem, tehát ergo emiatt is kell bele a venti....
még mindig úgy látom, az a biztos ha elmész pl. a dohány u-i kereskedésbe és megnézed, mielőtt elkötelezed magad....
[Szerkesztve]Szeretem a munkát, lenyűgöz! Képes vagyok órákig ülni és nézni.
-
Secretive
aktív tag
igen, ezt én is néztem, amikor még nagyban keresgéltem a szegényes honi választékban, de az aktuális 20-21 körüli ára sem volt nagyon vonzó (kivéve ha tényleg 1 robosztus passzív ház lett volna) és a venti (ami kábé 1500-1800-on forog) önmaga is utalt rá, hogy ez sem tipikusan passzív alu ház, csak úgyahogy aluminium-lemez is van a ház anyagában. Viszont előnye, hogy így ventivel legalább biztosan nem forralja a huzamosabb ideig dolgoztatott vinyókat.
Szerintem mielőtt pénzt adsz rá, próbáld meg közelebbről is szemügyre venni (kézben,szétszedve), hogy az alurészhez illeszkedik-e kellő felületen a vinyótest,vagy csak ez is dizájnalu,mint a legtöbb alunak hívott.Szeretem a munkát, lenyűgöz! Képes vagyok órákig ülni és nézni.
-
Secretive
aktív tag
pedig nem gagyi!
''A FANTEC GmbH 2004-ben alakult a Mapower Computer GmbH-ból Hamburgban. A FANTEC GmbH a Kelet-Európai régiót hivatott ellátni kíváló ár-teljesítmény aránnyal rendelkezõ külsõ periféria házakkal, rack-es megoldásokkal és megbízható tápegységekkel.''Szeretem a munkát, lenyűgöz! Képes vagyok órákig ülni és nézni.
-
Secretive
aktív tag
nem érted jól!
nem Vantec, hanem mint írtam: FANTEC !
(bár ettől még lehet, hogy vantec-nek is árulják valahol ugyanezt,amit belinkeltem, mint oly sokszor ugyanazt a terméket ezerféle név és típus alatt - bár ez most talán nem az)
welland nevű keretnek utánanéztem, de hirtelen nem találtam belső sata változatot belőle, de mostanában sajnos a mistral-ban sem tudtak sata aluházat ajánlani!
[Szerkesztve]Szeretem a munkát, lenyűgöz! Képes vagyok órákig ülni és nézni.
-
Gordiann
őstag
erdoke, belső rackekhez nem értesz esetleg?
a belső rack topicban irtam egy kérdést, tudnál rá válaszolni?
Csak mert az a bajom, hogy az egész usb-s rackre váltás azért van nálam, mert nem akarok időt veszíteni a win indítás/zárással.
Viszont ha egy külsőt veszek, annak mindig cipelgetni a tápját, meg ilyenek nem egyszerű....legszívesebben egy pendrive-ot használnék, csak hát az ugye drága. -
Secretive
aktív tag
köszönjük a szakmai információkat!
ha nem haragszol nem reagálok,egyébként sokmindenben egyetértek veled,de nem mindenben. nem az átviteli sebességről kívántam itt elmélkedni, ez csak egy röpke kitérő volt egy belekötés apropójaként. SATA és PATA vinyót is kezelni képes Aluházat keresek! Nem 50 MB-os fájlokat másolgatok,hanem 500-8000MB-sokat. ne kezdjük el boncolgatni!
az érdemi válaszod viszont köszönöm!a te választásod is jó lenne,csak sajnos sok gépben vagy nincs szabad sata hely vagy nincs sata sem benne, viszont usb2 már szinte mindegyikben.ezért kéne nekem ilyen külső ház.Szeretem a munkát, lenyűgöz! Képes vagyok órákig ülni és nézni.
-
Egon
nagyúr
Ez érdekes. A cégnél van valami félnoname 5.25-ös külső mibilrack-je valakinek, amiben az esetek 90%-ában egy NEC 3500A megy - problémamentesen.
Azt hittem, nincs ilyen gond ezekkel a cuccokkal. Majdnem vettem egy Coolink keretet, mivel nekem is kellene (nem biztos, hogy azt, amelyiket Adi ajánlott, amit kinéztem azon van FireWire is, mert az kellene nekem).
Tudsz ajánlani valamilyen 5.25-ös keretet, ami lehetőleg fém (persze nem gond ha műanyag), és van rajta FW és USB csati is?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
őstag
Hát sajna ez nem segített. Annyit értem el, hogy szabványos lemezmeghajtónak ismeri fel, eltűnt a profilic-es hivatkozás... Viszont sárga felkiáltójeles maradt. ugyanúgy 10-es hibakóddal...
Meg találtam még egy ilyet: [link] Nekem nem sokat mond, és a hibakódom is más, viszont hasonlónak tűnik a probléma.
[Szerkesztve]it never gets easier, you just go faster
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest