- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veze
őstag
-
veze
őstag
én forgattam már lemezt összevissza.. fektetve volt aztán oldalt most a végén áll..
semmi baja
szerintem sokkal fontosabb az hogy működés közben ne érje semmi mechanikus hatás.
még olyan se hogy mellette egy tintasugaras nyomtató rángassa működés közben a fejet ide oda hirtelen..
tők nyugalomban legyen
én erre figyelek. még a hőmérséklete se érdekel 48-50 fokig.
és 10 év alatt egy vinyom se döglött meg (biztos szerencsém volt..)szerk: nekem van sharkoon dokkoló is, külső ház is, e-satásak, és nekem nagyon beváltak
[ Szerkesztve ]
-
-
veze
őstag
azt hiszem lassan kezdem érteni, mire is gondolsz..
"ami nyilvánvalóan külső áramforássról, működik, de csak egy kis "transzformátor" volt rajta."
Ez van a konnektorba dugva közvetlen, és nem a "madzag közepén van" ez a "pukli"
Nos Nekem sharkoon van 3 féle de mindnek olyan a külsö áramforrása, amit elsőként fogalmaztál meg.
Tehát a kis "transzformátor" közvetlen a dugaljba van dugva, abból jön ki a vezeték ami a külső házba van dugva. és nincs már a vezetéken semmilyen átalakító. -
veze
őstag
én még olyan külső házat nem láttam aminél a "táp külön transzformáló nélkül csatlakozzon a házhoz " mind 12 V-ról működik és nem tartalmaz belső tápot.
De javítson ki valaki ha tud ilyenről
a Sharkoon Rapid-Case is "egy közbeiktatott egység, úgy néz ki mint a notebook töltőknél, tudjáto a téglalap alakú" külső táppal működik
A 2,5 ös házaknak nincs külsö tápja, mert azt az USB ről kapják. -
veze
őstag
nekem van egy pontosan ilyen mint amit 2. nak írtál
[ Sharkoon Rapid-Case 3.5" SATA / e-SATA HDD ]
csak a legjobbakat írhatom róla. nekem most 1,5 TB van benne de legjobb tudomásom szerint a 2.0 Tb -ot is kezeli
tiszta fém, passzív de igy se melegebb a vinyó benne 42-43 foknál. és E-sata csatlakozója is van, amivel 3x gyorsabban lehet másolni mit usb 2.0-val.
persez ha USB 3.0 -ban gondolkodol , hogy csak olyan kell, akkor ez nem jöhet számításba.
van egy drivelink eszközöm is, nem sharkoon, hanem no name termék, ennek ellenére már közel két éve jól működik.
Az első, házas megoldás egy komplett egység, stabil és védett benne a vinyó, míg ez utóbbi inkább a gyakran szerelgető, cserélgető, kísérletezgető ember eszköze, mert mindenféle eszközt gyorsan csatlakoztathat kipróbálhat szerelgetés nélkül. De ha egy vinyohoz tartósan kell, akkor az előző inkább
usb 2.0 vs 3.0: ha USB 3.0 van az alaplapjaidon vagy hamarosan olyat veszel, vagy ahova hordozgatni akarod majd és használni ott is van USB 3.0 akkor azt válaszd a gyorsabb sebesség miatt.
ha USB 2.0-ás eszközeid vannak és az is marad egyelőre, akkor az e-satas usb 2.0 mert e-satat ma már minden lap tud, ez is hot-swap és gyorsabb mint a 2.0
Én a sharkoon termékeket nagyon megbízatónak tartom, 3 ilyenem is van, köztük több éves ide-s is, és nagyon korrekt massziv fém darabok.[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
sokáig én is azt hittem hogy egy külső házban mi lehet rossz a tápján kívűl?.. Addig amíg én is bele nem futottam kettőbe is, amik hasonlóan viselkedtek
sharkoont vegyél, az relatíve olcsobb más "nagy" neveknél és én egyben sem csalódtam még ( három is van, olyan is ami sok éves ide-s) -
veze
őstag
válasz SentryGun #1431 üzenetére
Nyáron rájuk borítottam egy pofásabb kartondobozt, aminek egyik oldalara egy 12 centis venti volt szerelve, egy 5v-os régi telótöltö hajtja, nem fullon de tök csendesen. A másik oldalat meg vele szemben kivágtam szinte teljesen.. Ebben a "szélcsatornában" voltak
és meglepően jól hűtötte[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz SentryGun #1429 üzenetére
szerintem ha 40 fok.. emiatt kár lenne költeni bármire is..
persze lesz akinek más a véleménye..biztos
nekem csak tapasztalatom van.. ennél melegebb vinyóim is élnem még mindig sok évesen..(régi maxtorok)
sokkal fontosabb szerintem a 40 foknál az hogy mechanikusan soha semmi ne érje működés közben öket,, még egy becsapódó ajtó okozta közvetett rázkódás se..én mindig ezekre ügyelek legjobban
most is van olyan vinyom ami standard kb 45 fokon megy 24/24-ben és nem aggodok.. -
veze
őstag
válasz Dyingsoul #1427 üzenetére
ha szabad javasolnom.. örülj hogy nincs venti rajta..
Illetve olyasmiben gondolkozz amin nincs. mert még a csendes venti is jóval hangosabb annál, ami nincs na és előbb utóbb mind zajos lesz ahogy kopik..főleg a kicsik.
Legyen rendes fémháza, a belsö is legyen fém, ne műanyag alaplemezhez kelljen a vinyót rögzíteni, stb és akkor elviszi azt a hőt a vinyótól ami már sok lenne neki. -
veze
őstag
válasz bandiie #1424 üzenetére
nem tudom milyen a tápja? de ha esetleg miniDIN csatlakozós (olyan mint a pS2-es billentyüzet) akkor esetleg azt ellenörizd hogy mindig kontaktol rendesen?
mert nem sok jót hallottam azokrol. jobb a sima 12V -os tápos, nem az ilyen 12/5V-os. ráadásul ha szétmegy kapni se lehet olyat
az enyém ilyen mini Din csatis táppal volt..
de a tápja ok volt, mert világított olyankor is amikor nem működött.tehát feszt kapot.. -
veze
őstag
-
veze
őstag
válasz bandiie #1419 üzenetére
azért tegyél pár probát, ki bekapcsolást felismertetést
mert én úgy jértam a fent emlitett kettö közül az egyikkel hogy szenvedtem vele , nem volt tökéletes, na mondom csere és eltettem. másnap reggel elövettem mondom egy proba mielött visszaviszem.. bedugtam és egyböl felismerte minden. huu de f@sz@.. kikapcsolom,. és viszem a másik géphez amiről eredendön használni akartam. mire odaértem bedugtam, már nem müködött.
nosza vissza az előzöhöz ahol 3 perce még jo volt.. akkor már ott se...
kicserélték,a másikat meg dugtam a NASra.. linuxos, nem simerte fel..ehh.. rossz kezdés.. viszem egy windowsos géphez, felismerte működik.. vissza a nashoz az megint nem látta tovabbra sem, vissza a windowsoshoz ujfent , akkor már asse..
szóval eléggé érdekes volt.de a garancia során "szakműhely" visuzgalta be és ott se volt tökéletes azért adtak ez elsö helyett a cserét..másodjara pénzt kértem.. -
veze
őstag
válasz torogyuri #1402 üzenetére
én vettem pár hónapja egy LC-POWER 3,5" SATA 35BSII külső házat, és azzal is volt ilyen probléma ( is)..
hogy megindult gyorsan aztan meg iszonyat belassult, meg hol látta hol elveszítette a gép.. több gépen is kiprobaltam.. és bizony a vége az lett hogy csere.. mert rossz volt
Az "i"-re az tette fel a pontot hogy akicseréltet is hol felismerte a gép, de leginkabb nem is, így aztan azonnal visszavittem azt is és visszakértem az árát.. (vissza is adtak)
szerintem ezt gariztatni kéne..mert nem normális dolgok ezek amiket leírsz.
van más külsö házam is, és akárhova dugom bármilyen gépbe mindig jo...[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
nem, a 2.0A -el
de baromira melegedett és egy év múlva el is füstölt. de bármilyen más táppal is müködik. volt tápom több is és azokkal használom továbbra is
maga az eszköz nem igényel tápot csak a meghajtónak kell, amit ezzel akarsz rákapcsolni
lehet ezeket webáruházban is kapni márkásakat és no name kivitelt .. ár kérdése csak van delock és sharkonban is van, meg ilyen is
ez is
argep is talál pár oldalnyit
olyat is láttam aminek két usb dugója van és egy idejüleg két eszközt is enged csatlakoztatni, pl itt -
veze
őstag
enyém ilyen
de mint irtam én már régebben vettem, akkor ez 5100 volt
hasonló eszközöm nekem ez van. no name de jol müködik . töle vettem lassan már két éve. 2,5 3,5 ös bármilyen eszközt visz. lehet IDE is SATA is minden csatlakozó megvan rajta csak forgatni kell persze egyszerre csak egyet lehet vele..[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
nem, nekem nem ilyen van, nem lehet dvd romot csatlakoztatni hozzá
hasonló célra egy "madzagos" "mindent visz egyben" megoldásom van
de ahogy ezt elnézem , igen, belső dvd romot tudsz az oldalán kiálló részhez csatlakoztatni
szerintemezt érdemesebb. ha jol emlékszem olcsobb is és hát én sharkoon párti vagyok. három-négy eszközöm is van tőlük és mind tartósan jo minőségüek és jol müködnek (ellentében más rossz tapasztalataimmal) -
veze
őstag
szerintem nem jársz rosszul
nekem is van külső házam is, de probléma volt hogy több a vinyó mint a ház, és ha egy 10 perces használat miatt kellett egy vinyó, akkor mindig szerelnem csavaroznom kellett valamelyik házat. és meguntam
akkor vettem egy ilyet.. és pik-pakk egy mozdulat csak és meg van a csere mobil mert akármylik géphez vihetem ha van e-sata az adott gépen dughatom arra és jo gyorsan másol akkor. ha nincs ott az USB
3.0-ás usb még nem nagyon elterjedt. most még nem érzem a hiányát. de az valóban feleslegessé teszi az e-satat( sebesség tekintetében) max kompatibilitas miatt jöhetne jó, amig nincs minden gépen usb 3.0
mert usb2.0 hoz képest többszörös a sebessége[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
ecogreen az 5400-es fordulatu
én nem értek hozzá..de azt tudom, hogy vizszintesen használt vinyot függölegesbe tettem át ( egy sharkoonba) és semmi baja azóta se..
én se vennék csak passzívat..
LCpower...nekem volt egy lcpower házam nem ilyen, hanem ez de semmi jo tapasztalatom nem volt vele Nem akarom mínősíteni.. csak én így jártam.
az elsö. hazavitel után már nem volt jó, a cserébe adott meg 20 perc utan, megint nem ismerte fel a gép. többön is probaltam de egyikse. miközben minden más rack jo volt mindegyik gépben
aztan visszakértem a pénzt..
Vladi :egy javaslat, (bár az általad lnkelt rack az ilyen), hogy csak olyat vegyél ami 12volt / 2A -os adapterrel müködik
olyat ne ami 12v/5v os (mini din csatlakozós, ez olyan mint a ps2-es egér csatlakozo) mert ha a tápja véletlen behal nem kapsz hozzá tápot , ilyet, sehol vagy aranyárban.
míg sima 12 V / 2A -os tápot simán lehet szerezni másikat[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
übergagyi gyártmány....
LIDL ben vettem, azt hiszem Silvercrest.. és 2400Ft volt talán ha jol emlékszem. Idönként lehet kapni, azóta is láttam már többször
kettöt is használok, egyiket már vagy három éve a másikat kettö..
egy master földelt aljzat kettö slave földelt ajzat és vagy 6 slave nem földelt aljzat van rajta
Elvileg túlfeszültség védelem (vagy ilyesmi) is van benne,Nem hinném hogy valami komoly...) ha leoldana meg kell nyomni valami gombot az alján hogy visszakapcsoljon. Még sosem volt rá szükség, mármint a hálózatból nem jött ilyen..
Mindenesetre a master / slave módban jól működik és lekacsol /bekapcsol ahogy kell[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz vitezlejszlo #1319 üzenetére
ami jó, azt viszik
-
veze
őstag
válasz vitezlejszlo #1314 üzenetére
nekem eSatas Sharkoon Rapid-Case van másfélterrás ecogreen vinyóval.. eddig a legmagasabb hömérséklet 43 fok volt benne a vinyo, és 24/7 ben megy. nem csak napi két byte...
tiszta fém kivül belül masszív..
a többit nem ismerem..[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz atti1848 #1308 üzenetére
Én elkerülném...
nem passzív, hanem ventilátoros, az elöbb utóbb bedöglik + síkit,.. ne feledd, nem 12cm -es 1000-es fordulatú.. hanem hasonlatos lehet mint a régi belsö mobilrackokban volt.
külsö házat csak passzívat..
"körkörös alumínium szellőzőrácsos hũtés mũanyag keretben"
csak fémböl legyen benne minden.. a keret is.. ha műanyag mennyi hőt vezet el? semennyit..
no, de ez csak az én sajat véleményem
csak tiszta fém és passzív.. ilyet keress..
pl ez
nekem van ilyen és bizony mindenféle ventilátor nélkül se melegebb a vinyó benne 42 foknál..de sokszor annyi se..
van eSatas változat is az picit drágább de nálam 90-100 MB/s -el másol iso fájlokat[ Szerkesztve ]
-
-
veze
őstag
válasz turbobusa #1294 üzenetére
45 fok alatt én nem aggodnék a höfok miatt, most is azt mondom
a külsö fémházakkal kapcsolatban.. ott is vannak eltérések.. fontos hogy a fémház alatt a keret amire erősitjük a vinyót.. miböl van.. nekem van egy olyan régi (még PATA) hogy fém ugyan a külsö ház de müanyag a belsö keret..és szinte semmi höt nem vezet át a rácsavarozott vinyótól, inkább "elszigeteli" azt fémháztól, pedig elektronikus szempontból semmi jelentösége. Inkabb azon a kb15x22 cm-es fémlemezen sporoltak a gyártáskor80W-os szobai venti.. az durva
-
veze
őstag
válasz turbobusa #1292 üzenetére
szia!
látja már a sajatgép és a TC? remélem jó már!
én még nem tapasztaltam ilyet hogy a beletett eszközt ne lássa.
44 fok az még nem gáz, emiatt nem kell aggódnod, én 50 foka alatt nem aggodom, bár nem szokott 45 foknál több lenni egy vinyóm sem.
Amiatt hogy áll a vinyó vagy fekszik, szintén nem aggódnék, mert tökmindegy. a lényeg hogy NE mozgassa senki müködés közben.
ne legyen pl tintasugaras nyomtatóval közös polcon, asztalon mert az a fejet rángatja és rezgést generálhat ( én legalabbis ilyesmire is ügyelek)
A szabadon álló dokkolóban valamivel jobb a hűtés mint egy zárt külső fémházban.
neklem van egy ilyen is ebben 42-44 fok a vinyo ha folyamatosan használom passzív módban.
220 voltrol hajtott ventillátor.. erre is van ötletem, mert a 30fokos melegben a NAS-t és a rádugott külsö vinyók passzív hűtését meg akartam támogatni..
egy helyre pakoltam öket és egy akkora kartondobozzal leboritottam ami alá elfértek.
Lidlböl hoztam
ki vannak rakva egy raklampra nálunk és aki akar válogat belőle vásárlás közben. van aki abban viszi pénztárhoz is a cuccát..
A doboz egyik oldalát annyira kivágtam hogy egy 12 cm-es ventillátor tudjon befujni, a vele szemben lévö oldalat meg kivágtam, csak kb 2 cm keretet hagytam a szélén hogy a merevségét megörizze. a ventillátort meg egy régi 220voltos telefontöltöre kötöttem..egy ilyen ventillator kb 50-100 mA-t vesz fel egy telotöltö meg 220V/ 5V-300-700mA teljeítményt tud leadni, szóvak böven kiszolgál több ventit is akár
5Volton forog a 12-es ventillator ami így abszolut csendes halk, és a doboza alatt lévö cuccokat egyöntetüen hűti miközben átfujja a levegöt a dobozon
Még régebbi telefontöltök között volt olyan is (nekem pl egy alcatel töltö), ami 12 voltot ad le nem 5voltot, azt is kiprobáltam, de elég az 5 volt is. Így is megmozgat a doboz alatti "szélcsatornában" annyi levegöt hogy jótékony hatással bír a dolgokra
ha valamelyik vinyot mozgatni akarom , csak egyszerüen felemelem addig a dobozt..
hogy ne legyen annyira "fapados" a dolog be lehet szépen ragasztani, kinek mi tetszik
ha meg megunjuk egyszerüen ki lehet dobni tudom ez eléggé "egyszerű" megoldás viszont bárki könnyen megvalósithatja egy két órahossza alatt. venti meg egy hasznalaton kivüli telótöltö kell csak. az meg akad szinte minden házban.Le kell vágni róla a csatlakozót és rákötni a ventire. ha nem jo a forgésirány akkor forditsd meg a rákötést.
ezzel a módszerrel a fentebb linkelt zárt passzív sharkoon házban az ecogreen samsung vinyó 32-34 fokos, miközben egész nap seedel. a dokkolóban lévö meg kézzel tapintva is érzödik hogy 40 fok alatt van, ebben a melegben is(nincs klima a szobában)[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz turbobusa #1277 üzenetére
azé a WD vinyónál ezt vedd figyelembe.. a általad említett tipus is érintett!
de azé nem akkora gond ez, a cikkben le van irva a megoldás, gyorsan és egyszerüen elvégezhető az átállítás csak ne usb-n külső házban legyen a vinyó mikor csinálod, hanem belső, és minden más winyó legyen lehuzva az időre
nem elhanyagolható ennél a sharkoon dokkolónál az, hogy eSata csatlakozása is van a gép felé, és eSatan lényegesebben gyorsabb a sebesség mint USB2.0 -án.
gyakorlatilag olyan mintha be volna szerelve a gépbe..
szerk: még annyit hogy eSata kábel nincs a dobozban vele, csak usb, azt külön kell venned ha ugy akarod használni, az kb 700 Ft[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz turbobusa #1275 üzenetére
pl ez dokkolós, sata-II 1 TB os vinyóval használom és tökéletes..
argep
USB2.0-vel és eSata csatlakozással is lehet a gépre kötni. 2,5-ös 3,5 ös sata vinyókat fogad
sharkoon.. én még sharkoon termékben nem csalodtam.. három külsö házam is van ebböl a márkábol (mind más féle)
LC-Powerböl meg kettö is csere garis lett végül az árát visszakértem.. Biztos csak nekem nem volt szerencsém vele.. -
veze
őstag
válasz Peter Kiss #1246 üzenetére
pl ez ?
-
veze
őstag
az e Sata csatlakozó ugy néz ki mint ahogy a dokkolón is látod hátul. ha olyan nincs a gépeden akkor nincs eSata csatlakozoja. De ettöl még nincs minden veszve,,
Lehet venni kártyát a gépbe, a pci foglalatos estata kártyák sata-1-et támogatnak de ha sata 2-es eszköz van rácsatlakoztatva azt is kezeli természetesen. Támogatja a hot swap modot is vagyis röptében menet közben rádughatod és felismeri( nekem is van ilyen)
A sata2-es kártyák pce slotba mennek, támogatja a hot swap modot ez is
De ha ez sincs, még mindig nincs minden veszve, bár ez már nem annyira elegans megoldás (de hasznos lehet) Ha van a gépedben bent szabad sata csatlakozo és szerzel egy eSata-sata kábelt ( létezik ilyen, mert nekem is van ) akkor a sata végét a lapra dugod és az eSata végével meg kivezeted a gép hátulján.. Aztán ezt dugod a dokkoló eSata csatlakozójába. Arra ügyelni kell hogy ha a lapod sata modban nem támogatja a hot swap -et ( nálam a sata1-es régebbi lap nem támogatja) akkor nem rádughatod rá menet közben, mert nem fogja felismerni, csak ujraindulás után. -
veze
őstag
csupasz vinyoknak van ilyen müanyag préselt felnyitható átlátszó müanyag"tok" korábban olyanban árulták a vinyókat ha vettem, nem csak egy zacsiban. nekem van több is. Biztos látott már mindenki ilyet.
Most is abban tárolom az olyan vinyót ami éppen nincs semmiben. Ha van olyanod, abban biztonsággal szállítható. persze leejtés ellen nem véd az se.. de nem ér hozzá semmi.. -
veze
őstag
ma hallottam egy számtech boltostol hogy az LC power külső tápjai silány minőségüek..
tudja ezt valaki cáfoni avagy megerősíteni? -
-
veze
őstag
LC Power LC-35USB3 3. 5" USB 3. 0 SATA
Revoltec EX303 aluminium 3,5" SATA/USB3.0 mobil racksztem ha nem müanyag, hanem fém, akkor majdnem mindegy, max a dizajn vagy a pénztárad befolyasol. és azse baj ha NINCS benne ventillator, azt elöbb utobb ugyis kikötöd
ami benne van az meg ugyis mind kinai, max a nyák más alaku szinű..[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
A táp amivel probáltad nem ad le elég kraftot,az az oka.. legalabb 12V/2A-os legyen és akkor menni fog!
pl valami ilyesmi jo lehet
Lényeg hogy 12V 2A minimum tudjon..
vagy kivezetsz a gépedböl hátul egyik molex csatibol a sárgat-feketét, (az a 12V) egy számodra elegendö hosszuságu vezetékkel, ráteszed a 12V os csatlakozot ami bemegy a külsö házba és müködni fog
amit linkeltél adaptert (amivel probaltad) 11W-os.. ami jo esetben se ad le 12 Volton 1 Ampert se...ez kevés[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz FLATRONW #1104 üzenetére
szerintem se jo ha naponta 10x lekapcsol aztan ha kérsz valamit töle meg be.. de olvasni is lehet erröl merevlemezes forumokban hogy a leállás indulás rosszabb mint a folyamatos uzem
nalunk a cégnél egyszerü mezei vinyok, amiket itthon is használunk évekig ( 4-5 évröl tudok) birjak 24/7 üzemmodban
aztan se azé lett leállitva mert elromlott hanem egyszerüen ki lett a gép cserélve
Nekem is elsö az hogy mindenféle ilyesmi leálligatosdit letiltok -
veze
őstag
válasz fgordon #1101 üzenetére
valaki irta itt nem is oylan rég asszem..
hogy a ház lehet ilyen , olyan mind mellé joszerével ugyanazt a kinai tápot adjak, ami külsö és névleges fesz/amper teljesítménynel bír..nem ez fogja megvédeni a racket túlfeszültségtöl (arrol nem is beszélve hogy a feszstab IC család ma már standard kidolgozott technologia és kb 50 -150 FT ba kerülnek, ha nem kartonszámra veszem, hanem egyesével)
már eleve a számteches dolgokat olyan elosztoba kell csatlakoztatni aminek a vége egy tulfeszvédelemmel bíró eszközben van. Ma már nem tizezrekbe kerül ez sem. Persze egy "villamcsapas az ablak alatti karón" eseménytöl ez sem véd meg, ahogy az ENERGOMAX táp sem.. -
veze
őstag
-
veze
őstag
válasz kurtuzov #1088 üzenetére
a Sharkoon -ban nincs kábeles csatlakoztatás a vinyoknak. (legalabbis az eSatás USB2.0 -nál, de a 3.0-ás is ugyanaz a kivitel (temékcsalád) ugy nézem, szoval minden bizonnyal az is igy csatlakozik belöl.
Másképp van megoldva. az egész egy fémkeret aminek a végén ott a panel a nyákba forrasztott csatlakozókkal és ugymond " beletolod" a vinyot mikor a fémkeretre teszed.. Aztan lehet csavarral rögzíteni. Ez szerintem praktikus nagyon. van egy Freecom hálózati adattárolom, az is így van megoldva. Van korábbról valami no name külsö házam, na az ilyen kábeldugdosós.. -
veze
őstag
válasz kurtuzov #1086 üzenetére
sharkoon
nézd meg ezt is
igaz az adatlapján nem tünteti fel külön a 2 TB-t (ennél sem, ahogy az aSatas válzozatnál sem) de az eSatas változat kezeli a 2TB-t erröl visszaolvashatsz itt a fórumban is.
mellesleg nagyon jol összerakott cucc, aktív hűtés nélkül 35-36 fokos a vinyo benne
igaz a bekapcs gombja ennek hátul van
szóval bocs..[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
Igen. a Sharkoon tiszta fém, és jol érintkezik a HDD széleivel is.
nekem a wd kkel jo tapasztalatom van, több is van,. (lásd a 7200-es is 36 fokos a külső házban, igaz fém a ház, viszont nincs venti benne) és van egy Samsung is ecogreen másfélterrás, igaz az nem külsö házban. de 25 fokosnak mutatja magat...ami már szerintem túlzás de tény hogy nem lehet érezni kézzel sem hogy meleg lenne.. -
veze
őstag
nem adtak e-sata kábelt vele. és nincs is feltüntetve tartozékként a csomag tartalmként
Ettöl eltekintve korrekt.
SATA1 -2 biztos támogatott, én SATA2-vel használom USB3-at nem támogat az általam korábbi hozzászólásban linkelt tipus..
lekapcsolás: nem tudom sajnos erre a választ, én nem folyamatosan feldugva használom, és nem figyeltem ezt. -
veze
őstag
válasz Juditkowwy #1062 üzenetére
én is egyben hagyom mer má így is eltévedek a sok meghajtó között
-
veze
őstag
nekem sharkoon Rapid-Case 3.5" eSATA
van és a WD 7200rpm vinyo 36 fokos benne..
elismerem nem a legolcsobb, de E-sata és az egész ugy ahogy össze van rakva, nagyon profi. egy bajom volt vele, E-sata kábel nincs a dobozban mellékelve.. egyéb kábelek, táp stb igen.
aztan egy sharkoon e-sata kabelt vettem hozzá külön, igazan beletehették volna
amire még érdemes figyelni, hogy a táp csatlakozoja milyen egy külsö háznak.. olvastam, többen panaszkodtak az olyan tápcsatlakozora ami spec.12V/5V -os, hogy meghibásodott (ez kicsit hasonlatos kinézetre a billentyüzet csatlakozóra) Ezért jobb az ami "szabvány" 12V -os csak.
Igy ha megadná magát a táp, simán lehet más 12V/2A-os táppal helyettesiteni (igaz a másikat is lehet, de ahhoz olyan táp kell ami eleve már 12V és 5V -ot is szolgáltat)[ Szerkesztve ]
-
-
veze
őstag
válasz anonymus89 #952 üzenetére
jonak tünik ez a sharkoon Rapid-Case 3.5" eSATA...be is neveztem egyre..
egy fémházas freecom NAS-t hasznalok már és az is nagyon bevált.. igazan elfogadható a hömérséklet benne -
veze
őstag
igen , ezt vettem meg
nagyon korrekt tisztességes eladó!!
ugy kaptam meg mintha polcrol vettem volna le a dobozát, minden szépen csomagolva benne, mint egy ujnak. Tényleg le a kalappal elötte
Valószinű az is közrejátszott az árában mert pata, én is tudtam, de amire kell (jellemzöen nem nagy fájlok folyamatos másolgatása) hanem kicsik (1-100MB) állandó elérhetösége minden gép számára, illetve odapakolása stb) pont megfelel nekem. Elégedett vagyok igy vele -
veze
őstag
35-37 MB/s sebességgel másol hálózatban, egy Pata vinyó van benne,(lehet a vinyo nem tud többet ami benne van, nem mértem, mert annyira nem érdekelt) nem éppen uj már. nekem elég, extra elvárásom nincs vele szemben, illetve a kényelem hogy mindig minden gép eléri, és rendelkezésre áll, nem kell dugdosni kapcsolgatni stb, ebben az esetben fontosabb.( használtan öt k-ért vettem (+ posta) gyári dobozában tartozékaival, vinyó meg akad bele itthon. igy nekem megérte, ujként valóban drága )
[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
lehet hogy neked akkor inkább ilyen kéne
[Freecom Classic SL Network Drive]
és minden gép használhatja átkapcsolgatás nélkül.
ha meg el akarod vinni máshová, akkor csak lehuzod a hálózatról és ott meg rádugod USB -s külsö drive-ként
nekem van egy ilyen, használtan vettem, winchester nélkül, beletettem egy 500 GB-os lemezt és egy kis hálozatban teszi a dolgát. ki sem kell kapcsolni sosem, ha egy gép sem müködik, akkor szépen lemegy alfába
és majd feléled ha valamelyik gép igénybeveszi a hálózatról.szerk: természetesen lehet sima külsö drive-ként is használni, de akkor csak egy gép éri el. usb-n is hálózaton is egyszerre nem lehet bedugva, átkapcsolgatni viszont nem kell, mindig felismeri mikor épp mire van dugva
tiszta fém és a höelvezetés elég trükkösen megvan oldva hogy a lemez átadja a külsö fémháznak, ventillator sincs benne, tök csendes..[ Szerkesztve ]
-
-
veze
őstag
vettem ma egy ilyet
[Data-Tec HDIU343SSC vagy Data Tec DU350S-SP] mindkét néven fut ugyanez a tipus
Sata- és Ata vinyokat is kezel, mindkettöhöz van benne csatlakozó, van egy kis ventillator is hogy jo hamar zugjon majd :-) ez mobilrack tapasztalat-igaz azok belsök voltak. pont azért döntöttem emelett hogy mindkettö tipust kezeli. kinézetre nem valami mutatós , de nem érdekel ez a része annyira, nem dísznek kell
valakinek van ilyen? mi a tapasztalata vele? és a win98 driver cd nem volt a dobozában ( pedig origi felbontás volt) valakinek megvan ez a driver cd, el tudná juttatni nekem mailra vagy hasonlo, a tartalmát. bár most nem kell, de ki tudja..:-) a gyártó oldalan se nincs ehhez, nem talaltam..[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest