Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5604) King Unique válasza Intruder2k5 (#5602) üzenetére


King Unique
titán

Itt egyrészt ki lehet fogni akár gyári hibás külső házat is, de akkor minden eszköz és OS esetén produkálnia kellene a hibát, azaz hogy nem működik és sehol semmi. Ellenben ha a fiad gépen oké volt és rendesen működött Windowson/Linuxon (?), akkor ezért az előbbi nem igazán reális. Másrészt többször említve volt már ebben a topikban is, hogy az ilyen eszközöknél támogatás szempontjából az elsődlegesen preferált a PC, Mac + desktop OS környezet, ettől eltérőnél előfordulhatnak furcsaságok, lásd egy korábbi routeres példánál. + Routerek, tévék, lejátszók és társaik készülékeknél pl. a GPT partíciós séma, egyes fájlrendszerek, ezeknél bizonyos kombinációk megfelelő támogatása sem mindig adott és amiatt is lehetnek felismerési, kezelési problémák (példa). Valamint Linuxok esetében a kernel verziója sem teljesen mindegy, volt akinél adott kernellel meg sem nyikkant a külső ház, ellenben másikkal már működött (példa). Sőt, ilyenbe már magam is belefutottam, hogy 5.x kernellel nem kezelte a desktop Linux az adott külső házat, de érdekes módon csak azt a JMicron JMS567 chipes modellt, ellenben más külső házakat (pl. ASMedia vezérlősöket) meg igen. Ellenben másik kernelverziót használó Linuxon, valamint Windowson az előbbi is megfelelően működött. Szóval Linuxok esetén a kernel verziója mellett a külső háznál az USB-chip típusa (+ firmware) sem teljesen mindegy.

Ha szabad tudni, akkor ez a "nem látja" pontosan mit jelentett pl. a laptopnál Windows esetében, sem az eszközkezelőben, sem a lemezkezelőben nem jelent meg a külső meghajtó, az előbbinél nem volt hibakód? Valamint maga a külső ház működött, mármint bekapcsolt, rajta az állapotjelző LED világított, HDD felpörgött benne? A másik laptopnál gondolom igen, amelyiknél rendben működött, de akkor a Lenovo T500 laptop esetében is kellett volna normál esetben, meg ha maga a külső ház jó és nem gyári hibás.

Egyébként köszönjük a beszámolót! :R
Bár az nem teljesen tisztázott, hogy általános, vagy csak egyedi problémáról van-e szó az adott hardver- és szoftverkörnyezet függvényében.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.