-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
thefreeman
aktív tag
A banggood-nak, hogy kell feltölteni a videot, hogy megtudják nézni? Rendeltem még szeptemberben egy OBDII hibakódolvasót, viszont nem tudtam kipróbálni, mostanig így csak most jöttem rá, hogy nem működik. Irtam a supportnak, hogy nem működik erre videót kértek. Amit elküldtem dropboxon, de ezt írták azt nem tudják megnézni.
-
thefreeman
aktív tag
válasz
SirAlo #55675 üzenetére
Én rendeltem Romániába elég nagy szívás. Én megyeközpontban lakok itt a helyi postán tudtam átvenni de elég rossz időpontokban lehet csak kedden és csütörtökön 10 és 13 óra között. Valamint a vámhatár sem 22 euró mint Magyarországon hanem 10 euró. Mostanig ha valamelyik európai postával kaptál csomagot azt kihozták normálisan pl a holland postás csomagot de egy román oldalon azt írták, hogy rájöttek hogy az nem Hollandiából jön.
-
thefreeman
aktív tag
A banggood milyen postával szokta küldeni a xiaomi powerbankot? Európaival(PostNL, Svéd posta) vagy valamelyik kínaival?
-
thefreeman
aktív tag
A flyt express is valami kamu futárszolgálat vagy valós? Ilyen TN-t kaptam egy ebay-es csomagomhoz de már 20 napja Processed Through Sort Facility a státusza. Március elsején rendeltem.
[ Szerkesztve ]
-
thefreeman
aktív tag
válasz
maj-viktor #52178 üzenetére
Városban lakok. Igaz nem túl nagy város de megyeközpont. Én is remélem hogy nem ilyen az egész országban. A 10 eurós vámhatar biztos. Nem sokára lehet hogy más városba költözöm remélem ott más lesz.
-
thefreeman
aktív tag
válasz
Dominó85 #52146 üzenetére
Ja elég körülményes. Én sem erre számítottam az első rendelésnél azt hittem itt is úgy működik mint Magyarországon. Igazából nem tudom a postán is mit gondolnak mert szerintem a 10-től 13 óráig az átlag embernek nem alkalmas és áfát is már 10 euró fölött kell fizetni. Akkor vissza térve az eredeti kérdésre melyik webshopok szoktak hollandpostával küldeni?
(#52147) molvany: nem kicsit szomorú hanem nagyon de van még sok probléma itt ez csak egy sok közül.
[ Szerkesztve ]
-
thefreeman
aktív tag
válasz
Dominó85 #52143 üzenetére
De én Romániában vagyok. Azokat a csomagokat amiket kínai postával küldtek csak kedden és csütörtökön vehettem át vámos jelenlétében 10-13 óra között. Mindegy volt hogy mennyibe kerül ha az unión kívülről jött akkor csak ezekben az időpontokban lehetett átvenni. A vámos megkérdezi mi az és mennyibe került ha elhiszi jó hanem kibontja. Ezt a holland postás csomagot pedig európai uniós csomagként kezelték így a hét bármelyik napján kivehettem volna 9-17 óra között, az a sárga matrica tényleg rajta van de nem foglalkoztak vele, másképp a borítékon az egyetlen ami kínára utal az a Liang Ping név. Én a holland postás csomagokkal nem feltétlenül az áfát akarom elkerülni hanem azt akarom elérni hogy bármikor átvehessem a csomagokat.
-
-
thefreeman
aktív tag
válasz
Dluinet #52136 üzenetére
Egyszerűbb ha keresek olyan oldalakat amik holland postával küldenek. Többnyire találok valakit aki eltud menni helyettem a postára. De fölég a nagyobb értékű termékeknél nem igazán akarom rábízni senkire még a vámolást is, gondolom Romániában az sem lehet túl egyszerű. Elöször talán egy xiaomi power bankot rendelnék azt mintha a banggood holland postával küldi. Most kaptam meg egy órát a banggodtól az holland postával jött.
[ Szerkesztve ]
-
thefreeman
aktív tag
válasz
Dluinet #52128 üzenetére
Általánosan bármit. Az a lényeg hogy Romániában lakok és itt ha kínai postával jön valami akkor vám eljárás alá kerül és csak kedden és csütörtökön 10-től 13 óráig lehet kivenni még az 1-2 dolláros vackokat is. Ez az időpont nekem többnyire nem alkalmas. Viszont ha európai postával jön akkor nincs vám és bármikor kivehetem a postán. A legnagyobb bajom nem azzal van hogy áfát kell fizetni már 10 eurótól hanem hogy ilyen korlátozottan lehet csak átvenni a küldeményeket.
-
thefreeman
aktív tag
Sziasztok. Melyek azok a kínai webshopok amik alapból vagy 1-2 dollárért küldenek európai postával(belga, holland, német, svéd)?
-
thefreeman
aktív tag
válasz
pana0017 #51352 üzenetére
Románia de akkor jó. Kíváncsi vagyok ténylegesen mikor kapom meg. Mert eddig minden csomagom rohadt lassan ért el hozzám. Most ezért rendeltem tn-l hogy lássam mennyi idő telik el a között hogy megérkezik és hogy megkapom. Románia nagyon le van maradva ezen a téren. A csomagokat csak kedden és csütörtökön 10-13 óráig lehet átvenni vámos jelenlétében és már 10 euró fölött vámot kell fizetni.
-
thefreeman
aktív tag
Ez már megérkezett az országba vagy csak most ért Hollandiába?(holland postával küldték).
09-01-2015 17:02 The item has arrived in the country of destination
09-01-2015 06:35 The item is on transport to the country of destination
09-01-2015 02:12 The item is at the PostNL sorting center
06-01-2015 03:14 The item is ready for shipment
06-01-2015 03:12 The item is pre-adviced -
thefreeman
aktív tag
Rendeltem egy egeret és egy telefontokot még novemberben ebay-ről. Az egérnek január 1. volt megadva utolsó érkezési időnek, a toknak január 8. Mostanig még nem írtam az eladónak mert az ünnepek miatt gondoltam hogy késni fog. De meddig is tudok refundot kérni az utolsó érkezési nap után még 30 napig?
-
thefreeman
aktív tag
Rendeltem egy órát banggoodról. A kínaiaknál hogy vannak az ünnepek? Van rá esély hogy esetleg holnap elküldik vagy csak jövő héten? Valamint véletlenül rossz színben rendeltem írtam az email címükre hogy én mást szeretnék elég ennyi vagy írjak a live chat-n is?
-
thefreeman
aktív tag
válasz
trebrona #49321 üzenetére
Korrektek. Én az Orange-tól rendeltem 21-n egy LG Optimus G-t nagyon olcsón 32 euró volt szerződés meghosszabbítással, vissza is igazolták hogy érvényes a rendelés és 25.-n szállítják. 28.-n írtak hogy még sincs és vagy visszakapom vagy vehetek mást de pl egy Samsung Galaxy Ace 4 135 euró lett volna. Semmi kedvezményt nem adtak, annak ellenére hogy ők voltak a hibásak nem én.
-
thefreeman
aktív tag
válasz
aytukabozs #42846 üzenetére
Én sem bíztam még el magam. Azt tartom valószínűnek hogy semmit nem fogok kapni főleg hogy kártyával fizettem mert a Paypal-al nem sikerült. De ennyiért megkellet próbálni.
[ Szerkesztve ]
-
thefreeman
aktív tag
válasz
aytukabozs #42844 üzenetére
Én fél dollárért vettem egy OBDII kódolvasót és egy OTG kábelt.
-
thefreeman
aktív tag
Ma jött meg az usb-s hangkártya amit június 5-n rendeltem. Azóta refundolt az eladó( 1.22 usd) írjak neki hogy megjött? Ilyenkor vissza kell küldenem a vételárat?
-
thefreeman
aktív tag
Megjött a telefontok amit még június 24. rendeltem nem volt túl gyors, de legalább megjött az előző rendelésem amit még június 5. rendeltem azóta sem jött meg.
-
thefreeman
aktív tag
Sziasztok. Rendeltem egy pár dolláros kütyüt ebay-n június ötödikén, hatodikán feladták. Azt írta hogy július 1 és 22 között kellene megérkeznie. Eddig nem jött nyissak most vitát vagy várjak vele vasárnapig vagy hétfőig?
-
thefreeman
aktív tag
válasz
maj-viktor #38320 üzenetére
Nekem van igaz csak romániában. Tapasztalataim szerint korrekt cég és többnyire az árakkal sincsenek elszállva. A háztól házig garanciát még nem kellet kipróbálnom.
-
thefreeman
aktív tag
Akartam rendelni ebay-ről de nem volt elég pénz a számlámon és ezt csak fizetéskor vettem észre. A paypal-on a fizetés mellet az áll hogy megtagadva. Mikor teszek majd pénzt a számlára akkor valahol ezt a vásárlást kell befejezni vagy ujjat kell kezdeni?
-
thefreeman
aktív tag
válasz
maj-viktor #36348 üzenetére
-
thefreeman
aktív tag
Sziasztok. Egy ilyent szeretnék rendelni [link] . Szerintetek rendeljem innen ebay-ről vagy inkább a dx.com-ról? Melyik a megbízhatóbb? Melyik a gyorsabb? A dx-n szinte a duplája az ebay-s árnak.
-
thefreeman
aktív tag
Akkor azt már tudom hogy memóriakártyát és usb-t ne rendeljek az Aliexpressről. Szilikon tokot, fülhallgatót, kábeleket és hasonló apróságokat lehet? Ha igen a fülhallgatónál mi a minimum ár ami fölött már megfelelő minőséget lehet kapni?
-
thefreeman
aktív tag
válasz
El_Diablo #29544 üzenetére
Ez http://www.aliexpress.com/item/Free-HK-post-Kingston-SDC10-4GB-8GB-16GB-32GB-64GB-Micro-SD-card-class10-32GB-SD/1662832134.html vagy ez http://www.aliexpress.com/item/Free-HK-post-Kingston-SDC10-4GB-8GB-16GB-32GB-64GB-Micro-SD-card-class10-32GB-SD/1662832134.html már jó?
-
thefreeman
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #29538 üzenetére
De hogyha rendelek különböző eladóktól mindegyiktől csak pár euró értékben. Akkor az Aliexpressnek egyben utalom a pénzt át és a csomagokat külön külön küldik el? És ilyenkor ha az össz rendelésem több mint 22 euró de a csomagok egyenként csak 10 eurók akkor nincs ÁFA? Ezt meg szabad venni http://www.aliexpress.com/item/Memory-cards-Micro-SD-card-32GB-class-10-Memory-cards-64GB-16GB-8GB-4GB-Microsd-TF/1312161913.html ?
-
thefreeman
aktív tag
Sziasztok.
Kezdő vagyok ilyen külföldi vásárlások terén. Az lenne a kérdésem hogy ha több dolgot is rendelek az Aliexpress-en de különböző eladóktól akkor azokat egy dobozban kapom majd meg vagy külön külön? Valamint az USB adathordozókkal és a memóriakártyákkal milyen tapasztalatok vannak? Azt már tudom hogy csak olyantól érdemes vásárolni akinek legalább 100 kitűnő értékelése van. Hogyha csak olyan 20 dollár értékben rendelek akkor is kell számítani vámra és ÁFÁ-ra?
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Több OnePlus kapott új OxygenOS 15-ös frissítést
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Futás, futópályák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest