Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- Őskoczka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krisz1000
tag
-
KutyiHU
tag
Üdv,
SF eParcel / SF express-el küldött cucc tényleg csak "bedobós" a posta részéről? Nem regisztrált küldemény? -
Krisz1000
tag
Viktor és Zeki
köszi a válaszokat srácok, kezdem én is így érezni!
nekem pont ez hiányzott, a tapasztalat, h az összképből tudjak egy véleményt kialakítani. plusz az ár sem vmi jó már mindennel együtt.
egy dolgot nem értek már csak, hogy .ca végződésű h a fenébe mutatja a térkép kinában, de mindig van újat tanulni
-
Zeki
nagyúr
válasz
Krisz1000 #87230 üzenetére
Kínai oldal, hanyagold paypal nélkül!
https://www.scamadviser.com/check-website/restaurantbazz.ca -
maj-viktor
őstag
válasz
Krisz1000 #87230 üzenetére
Kizárt hogy innen vásárolnék... hátméghogy megadjam nekik a bankkártya adataimat...
(ilyen bankkártyás fizetés ha van is, akkor "átdob" egy megbízható https-es fizetési oldalra, nem így totálba nekik megadni... meg ott ez a 2-4% kedvezmény behülyítés is.. ezek úgy ellopják a bankkártyaadataitad, hogy öröm lenne nézni! CSAKIS PAYPAL! (kivétel max. az aliexpress)még a weboldal címe is... restaurant bazze... étterem! és cipőket árulnak?
(ne már ez még viccnek is rossz, eskü!) -
Krisz1000
tag
Sziasztok! először vásárolnék így, véleményeteket kérném. ezt a cipőt szeretném megvenni, mivel EU-ban az utolsó 46ost elvitték az orrom elől.
valaki hallott már erről a webshopról? elég fura az h ilyen sok van náluk a termékből illetve h a végére eltűnik a PP fizetési lehetőség.
illetve elolvastam a faq-ot és ledöbbentem. jól értem, h van egy jó árú cipő, amin 9000ezer forintot kell fizetnem a vámolásra, kvázi másfélszer kell megvennem a cipőt? (plusz postaktg.)illetve nem értem, h mi akadályozza meg őket abban, h egy lényegesen nagyobb összeget húzzanak le a kártyáról mint amibe a cipő kerül. azt nem tudom megállapítani sehonnan, hogy ez megbízható bolt e...
egyébként nyári cipő, lehet hogy aug végére érkezne meg?
mindent összevetve arra jutottam h nem éri meg az egész a kockázatot és a plusz ktgt.
szopórollernek tűnik az egész.
ti mit tennétek helyemben, vagy mi a véleményetek, túlparázom?köszi
-
cubix
tag
válasz
Revan29 #87228 üzenetére
Ez 50€(65$...) kb mostani árfolyamon, ebben a hónapban kb $42.5-ig vagy befedve a 2017 évi CLII. trv 162§(5)-tel. Tehát itt mehet a nyomtatvány a posta.hu/vam-ról és valami igazolás(paypal/bank) a tranzakcióról.
-
Chaser
legenda
válasz
maj-viktor #87225 üzenetére
isten tartsa meg jó szokásukat
Revan29 ha nem éred el a vámolási értéket akkor lényegtelen mennyi áfa terhelné a csomagot, nincs mit megfizetni
-
Revan29
csendes tag
Jött egy könyvcsomagom, amit behúzott a NAV. Erre elvileg 5% az ÁFA, ami nagyjából 900ft (+3000Ft a kezelési költség)
Ezt meg kell fizetni, vagy hivatkozhatok arra, hogy 10eurónál kisebb összegről van szó, és felejtsenek el? -
maj-viktor
őstag
válasz
Chaser #87221 üzenetére
Itt egy régebbi DHL-es posztom... itt is "furán számoltak"...
https://prohardver.hu/tema/kulfoldi_rendelesek_nyomkovetes_stb/hsz_69401-69401.html
-
maj-viktor
őstag
válasz
azbest #87223 üzenetére
Igen ez nekem is feltűnt - pont írni akartam, hogy hülye vagyok mert a vámhoz 0Ft-ot írtak... DE!
DE!
A végén a kalkulált összegbe benne van a 6% átalányvám...
Mondjuk régen 2éve is írtam, hogy megzavartak azzal is (bár az "sima posta volt", hogy kiírták a 6% átalányvámot, de ott nem számolták fel... itt viszont úgymond "kiírták" és fel is számolták...
-
azbest
félisten
válasz
maj-viktor #87215 üzenetére
úgy látom, hogy ki van írva a kiszámolt összeg is. Az átalány vám százalék lehet, hogy 6%, de a kiszámolt vám összeghez már 0 huf van írva, mivel nem számolták fel
szerk, áh látom. a 13e + 800 + 5999/1,27 = 20 ezer és arra áfa. Hát komoly ügyviteli rendszerük lehet... kaszás gizike a mechanikus számológéppel
-
maj-viktor
őstag
A csodás postánk tempója ugyebár...
vám alsóhangon is 2hét!
(mint a Pénznyelő filmben!)
https://www.youtube.com/watch?v=ZUBDhaYF9102018.06.16. | 20:29 Küldemény postai feladása / Item accepted by postal operator
2018.06.17. | 12:22 NLAMSA(Netherlands (Célországba elküldve / Item sent abroad
2018.06.18. | 13:00 NLAMSE(Netherlands (Célországba elküldve / Item sent abroad
2018.06.19. | 13:11 NLAMSE(Netherlands (Célországban feldolgozva / Processed in the destination country
2018.06.20. | 20:48 Küldemény kiválasztása hatósági eljárásra, postai árubejelentés / Under postal customs procedure
2018.07.03. | 13:42 Címzettől beérkezett dokumentumok postai feldolgozása / Processing customs documentsAz előző DHL-emhez hozzászólva meg ugyebár... a 13.418 Ft-ra fizetek pluszba 11.230 Ft-ot!
(ilyen éppenhogy nem sokkal a határ feletti összegnél ugyebár durva, majdnem ugyannyit fizet az ember pluszba az adó-vám-szolgáltatás költsége) -
Chaser
legenda
válasz
maj-viktor #87220 üzenetére
azt én is észrevettem, h néha kevesebbet számoltak 27%-nál, de az ő bajuk ( : első meccs igen érdekes volt velük, többi rendelés már gördülékenyen ment
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Nvidia RTX 3080TI Founder Edition
- Eladó jóárísított vízhűtők, Lian Li, Artic, Enermax, Alphenpön! LCD-s is több féle!
- Apple Watch Series 8 45mm Silver Alu bontatlan szíjjal + kiegészítők
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest