Hirdetés
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
krisi047
aktív tag
Sziasztok! Tapasztalatot szeretnék megosztani, hátha más is jár hasonlóképpen, mert én hiába keresgéltem a topicban, nem nagyon találtam infót. Az OTP Banknál volt egy számlám, de mivel nem érte már meg ottmaradnom, így megszüntettem és bankot váltottam. Viszont még a nagy kínai ünnep előtt vásároltam az Aliexpress-en az OTP-s kártyámmal, amiből refund lett. Hiába próbáltam szót érteni a kínaiakkal, hogy az új számlámra kérem a visszatérítést, ők csak arra küldik vissza a pénzt, ahonnan jött. Így megpróbáltam telefonon és a bankfiókban érdeklődni, mit lehet tenni, hogyan kaphatnám meg a pénzt, mert elvileg ilyenkor a bankhoz megérkezik az összeg és nyilván tudják is hogy kinek érkezett.
Nos, a telefonos ügyfélszolgálatnál elhajtottak, ami megszűnt az megszűnt, nem létezik, visszapattan a pénz a küldőnek. Próbálkoztam a bankfiókban, ott annyi mondtak, hogy érdeklődjek e-mailben az oldalukon, mert ők ehhez kevesek. Írtam is, a válasz az volt, hogy banktitkokról nem e-maileznek és fáradjak be a bankfiókba. Szóval kezdtem barátkoztam a gondolattal, hogy elveszett a pénz.
Egy hétre rá levelet kaptam az OTP-től, hogy megszűnt számlámra jóváírás érkezett, és XY bankfiókban átvehetem. Így is lett, egy picit megvárattak, de mindenféle költség nélkül, személyi és lakcímkártya ellenében máris kifizettek készpénzben.
Kicsit körülményes volt a dolog, de pirospont, amiért ilyen hamar megkerestek és költség nélkül hozzájutottam a pénzhez.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- LEGO klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Mozilla Firefox
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Elemlámpa, zseblámpa
- Egérpad topik
- További aktív témák...