- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
-
LOGOUT
Ebben a topikban a a Kriptovalutákhoz tartozó adózásokkal, pénzfelvét/utalással kapcsolatban lehet olvasni.
Mielőtt kérdezel olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nort_on
senior tag
Mindegy, hogy mit használsz, adózni mindenképpen kell (87% adóalap a nyereségre, erre van jelenleg a 15+15.5% adó, szóval 26.5%), aztán ezt vagy bevallod/befizeted, vagy nem...
A leírt folyamat korrekt, minden ingyenes, az eur váltás havi 350 ezerig. Spórolni a CoinBase-en tudsz, mert itt magas a fee, válts pl Binance-re. De ha kicsivel játszol és nem napi szinten kereskedsz, akkor kb mindegy. Számold ki.
-
llacee
őstag
Sziasztok!
Pár hete koca bányászgatok, meg fontolóra vettem, hogy egy két árfolyam hullámot meglovagolnék.
Viszont nem teljesen világos, bár visszaolvastam, hogy átvezetési költségekkel hogyan járok a legjobban.
Conibase-en (az egyik CIB bankkártyám van megadva) van a kitermelt ETH és itt is gondoltam alkalom adtán a kripto vásárlást/eladást.
Ezek szerint kellene nyitnom egy revolut számlát is és cib->revolut->coinbase EUR, majd coinbase-en át eur->eth?
Illetve visszafelé coinbase eth->eur->revolut->cib? Mivel a legkevesebb a járulékos költség?
Már nem mintha óriási összegeket terveznék, de nincs kedvem az adóval foglalkoznifeltételezem ezzel kicsit fedem is a mani mozgását.
Köszönöm! -
fireman123
őstag
válasz
Tommy_Crp #890 üzenetére
az idei eladást a jelenleg érvényben lévő szabályok szerint kell(ene) bevallani 2022-ben, az új szabályok 2022.-től végrehajtott kereskedésekre vonatkoznak ....no meg majd az amnesztiásokra is persze, ...és ebben van a bibi mert folyamatsoan adóévről beszél, azaz éven belüli vásárlás-értékesítésről
#Pollen: senki sem mondta, hogy életszerű, ...és nem én írom a jogszabályt
.....
Egyébként a 2022 utáni tranzakcióknál ezt ki lehet kerülni úgy, hogy december végén fiatra váltasz majd januárban újra beszállsz kriptóba, így nem cipeled magaddal a betett összeget és így már csak a haszon után adózol, ....vagy pedig évvégi állapotra megcsinálod a bevallást és veszteségként veszed figyelembe a betett összeget (mivel nincs bevételed ha nem adtad el) és így további 2 évig lehet görgetni -
Polllen
nagyúr
válasz
fireman123 #889 üzenetére
Ez így azért nem túl életszerű. Akkor is adózom, ha bukom rajta?
-
Tommy_Crp
lelkes újonc
válasz
fireman123 #889 üzenetére
ooo ez uj info, köszi szépen!
itt egyébként van egy beszélgetés ami a kérdésemhez kapcsolódik:
más: időközben rájöttem, hogy az idei bevallásomban semmi ilyenről még nem is kellett vna nyilatkoznom, lévén 2-3 hete adtam el egy jobban láthatóbb összeget, de a bevallásom meg dec31-gyel zárul, szóval feleslegesen járattam az agyam ezen. Tavalyról max 10 Euro az a tranzakció ami után adózhatnék, ezt a kockázatot vállalom.
Jövőre meg majd reméljük tisztázódik már minden
-
fireman123
őstag
válasz
Tommy_Crp #888 üzenetére
ráérsz, azonban az eddig ismert szövegből úgy tűnik, hogy ha nem azonos évben történik a kriptó vétel és a fiatra váltás akkor nem vonhatod le a bekerülési költséget, azaz a teljes kivett fiat után adózol másik évben, .....legalábbis több fórumon is erre jutottak akik belemerültek a "tervezett" adótörvénybe ....aztán majd kiderül, hogy ugyanúgy kell-e alkalmazni az "amnesztiás" bevallásoknál is mint a 2022 utáni vétel-eladásnál
-
Tommy_Crp
lelkes újonc
Sziasztok!
Olvastam, hogy 2023tól lényegesen barátibb módon lehet majd adózni kripto után, valamint, hogy az elmúlt 5 évben nem leadózott jövedelmet is utólagosan be lehet majd vallani (lényegében valamiféle amnesztia ez?) [link] Ez azt jelenti, hogy ha most elmulasztottam ennek a bevallását, ráérek jövőre ezzel foglalkozni? (sajnos nem 5évre visszamenőleg vannak titkos kripto jövedelmein, túl későn kezdtem el ezzel foglalkozni, de azért valamicske csurrant-cseppent)
Köszi előre is
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Ha Binance-ről szeretnék pénzt kiutalni magamnak akkor a Binance->Paypal->Bankszámla a legjobb megoldás?
Köszönöm
-
@tco@
aktív tag
Egy barátomtól is bekérték az adószámot, kisebb crypto tradjei voltak, 100k huf alatti nyereség. Látom pár hete az volt a verdikt, hogy NAV-nak nem jelent a Revolut automatikusan, de ki tudja ugye. Erről lehet tudni valami bővebbet azóta?
-
fireman123
őstag
-
stellaz
veterán
Sziasztok!
Van külön fórum kripto valuták vásárlásával kapcsolatban? nem találom, de Chia -t szeretnék venni és nem találom, hogy ennek mi lenne a módja.
Köszi, ha valaki tud segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 6500 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest