- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
Ebben a topikban a a Kriptovalutákhoz tartozó adózásokkal, pénzfelvét/utalással kapcsolatban lehet olvasni.
Mielőtt kérdezel olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spec
őstag
válasz
Elbandi
üzenetére
Köszi! Ez már valami konkrétum, bár az én olvasatomban a linkelt NAV állásfoglalás nem teljesen azt jeleni, amit te leírtál.
"A szabályozás azokra az ügyletekre vonatkozik, amikor a magánszemély bárki számára elérhető, tehát nem zártkörű ügyletben kriptoeszközt[2] átruház, átenged – ideértve a kriptoeszköz biztosította jog gyakorlását is – és ezzel nem kriptoeszközben, hanem törvényes fizetőeszközben szerez bevételt."
Ez az én értelmezésemben azt jelenti, hogy ha én bárkinek/bárminek átadok/eladok kriptot, és az után törvényes fizetőeszközben kifejezve bevételt szerzek, akkor az alapján keletkezik jövedelem adó fizetési kötelezettségem. Ez nem más mint a fiat-ra váltás. Mindegy, hogy az által mert egy személy fizet neked pénzt a kriptoért, vagy magán az exchangen keresztül váltottad be. A lényeg, hogy törvényes fizetőeszközben, tehát fiat valutában bevételed származik belőle. Ezt eddig is tudtuk, hogy ez után van adó kötelezettség.
Na de mi van akkor ha én átadom másnak a kriptomat, és nem kapok érte egy fityinget se? (Ilyne konkrétan történt is, mert a párom walletjébe utaltam át kriptot, de nem fizetett érte pénzt, csak természetben ellentételezett
) Vagy mondjuk nem pénzt kapok érte, hanem valami dologi ellentételezést, pl. valami ingóságot? Akkor nekem effektíve nem keletkezik bevételem törvényes fizetőeszközben. Ez így nem adóköteles az én értelmezésemben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Milyen légkondit a lakásba?
- LEGO klub
- Apple MacBook
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi 17 Ultra 16/512gb, Green, újszerű, 34 hónap gyári garanciával, Photography kit-el, eladó!
- Asztali PC , i5 10400F , RX 5700 XT , 16GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Asztali PC , i7 9700 , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB m.2 , 1TB HDD
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Space Gray -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5236, 100% AKKSI
- HP ProDesk 600 G4 USDT,Pentium Gold G5400T,8GB DDR4,256GB M2 SSD,WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 1000GB 1 év garancia
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 32GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) Vagy mondjuk nem pénzt kapok érte, hanem valami dologi ellentételezést, pl. valami ingóságot? Akkor nekem effektíve nem keletkezik bevételem törvényes fizetőeszközben. Ez így nem adóköteles az én értelmezésemben.