- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcsi23
veterán
válasz
Ace Ventura #547 üzenetére
Próbáld meg ismét, meg esetleg másik oldalon is, mert szerintem is M2-be kellene kerülnöd.
A kár mértéke mindegy, a kalkulátor sem kérdezi meg az összeget, csak a számát.
Egyébkén ilyenkor elviszi márkaszervizbe, ott simán lehet ennyi, hisz nem ő fizeti. Pl lökös/lámpa, stb kicsit betört, akkor azt kicserélik gyárira, nem fogják toldozni-foltozni, erre jön még a fényezés, beállítás, mittom, mind aranyárban. -
stangli
senior tag
válasz
Ace Ventura #534 üzenetére
ha volt egy károd akkor 2öt vissza és M2-be leszel köv évben, ami 100%os díjemelést jelent számodra.
-
wwhy
veterán
Tavaly amikor váltottam a clb kb. 1500HUF/hónappal jobb ajánlatot adott (Uniqa) mint a netrisk. Mint elmondták, kötöttek vmi spéci megállapodást az Uniqa-val, ezért még adhattak kedvezményt. Szóval a nem egyforma számok mögött lehet vmi ilyesmi is ...
Ace Ventura: valami nem stimmel: 1 károkozás = -2 fokozat; szóval ha A0-ban voltál, akkor az M2 kellene legyen, nem M4.
-
-
tomcsi23
veterán
Megunták a banánt. Bírósághoz fordulhatott volna diszkrimináció miatt.
13. § (1) Egy biztosítási esemény vonatkozásában a károsultak számától függetlenül a biztosító dologi károk esetén káreseményenként 500 millió Ft összeghatárig, személyi sérülés miatti károk esetén káreseményenként 1600 millió Ft összeghatárig köteles helytállni, mely összegek magukban foglalják a káresemény kapcsán bármilyen jogcímen érvényesíthető követeléseket, az igényérvényesítés költségeit, valamint a teljesítés időpontjáig eltelt időszakra járó kamatokat.
Egész messzire el lehet(ne) menni.
-
válasz
tomcsi23 #543 üzenetére
Maradok az allianznal es karom sem volt szerencsere, ne is legyen semmilyen.
Egyik havernak volt regebben ugye pont az allianzal, mar evek ota a legmagasabb malus fokozatban volt, mert olyan sok kart okozott es mikor eladta a kocsit es vett egy masikat, mar nem kotottek vele szerzodest.
Azt nem tudom lett-e mas belole, de nem hiszem. Mar regota ugyfeluk volt es fizette is rendesen a dijakat, nem ilyen kirivio eset volt, mint az elobb irtam.
-
válasz
tomcsi23 #539 üzenetére
Nem feltetlen tart maganal, mert el is adhatod az autot, de biztos, hogy karteritessel fog elni veled szemben. Eleg nonszensz lenne, ha hetfon megkotod a kotelezot, kedden okozol 10 millio kart neki, szerdan meg lemondod a biztositast naluk.
Persze ez is lehet, hogy igy van, de nem tartom valoszinunek a mai vilagban foleg.
-
tomcsi23
veterán
Hát én semmi erre utaló paragrafust nem találtam. Ha lezúzol pl egy új mergát és lesz a kár ~20 millka, akkor addig ott tartana a biztosító magához láncolva, míg meg nem térül neki
Kíváncsiságból beírtam a kalkulátorokba, hogy 3, vagy több kárt okoztam. Simán hozza az ajánlatokat.mod: nyilván nem te fizeted ki az egész kárt, hanem a többi (nem károkozó) a közösből. Ezt a kockázatot vállalja a biztosító szvsz.
-
tomcsi23
veterán
válasz
Ace Ventura #534 üzenetére
Ilyenkor asszem 2 kategória vissza, de ha beírod a kalkulátorba, hogy volt egy károkozásod az idén, akkor látod a számokat is.
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
1 éve van kocsim, és 1 éve fizetem a kötelezőt az Allianznál.Eddig 4 rugó volt a havi, de sajna áprilisban volt egy koccanásom, amit 6K-ból megcsináltattam magamnak, de a károsultnak 330K-t fizetett a biztosító.Jól lehúzott a görény.A0 volt eddig, most mire számíthatok? -
Kroni1
veterán
Na úgy néz ki, hogy mindkét kocsink marad a postánál, már ha nem hallok még valami rosszat rola.. A faternak 12e lesz az éves díj a 99-es 1.6-os Astrára.. Ez nem rossz, tavaly még 20e volt!
-
stangli
senior tag
ha valakinek van biztosítása egy adott biztosítónál, akkor ebben az esetben tanácsos oda menni, mert adnak kedvezményt így jóval olcsóbb díj jön ki, mint egyébként... a másik meg az, hogy évente újra kell kötni, akár a jelenleginél, akár ha tovább áll az ember, mert pénzt spórol meg... egy kis kellemetlenség, de megéri...
-
Kroni1
veterán
Nem lehet hogy akinek mást ad a netrisk mint a bizt.hu az valamelyik adatot másként adja meg? Mert nem mindenhol ugyanúgy van feltéve az összes kérdés. Nekünk van egy 94-es 1.4-es és egy 99-es 1.6-os autónak a családban, meg egy 2002-es motorom, mindegyik más tulajdonában, és nekem mindegyikre forintra pontosan ugyanazok az értékek jönnek ki mindkét oldalon. Fura hogy másnak nem..
-
orkester
őstag
A biztositok.hu-n nektek is beadja K&H-nál a "Chopper/cruiser és túramotor kedvezmény: -10%"-t? Kiszámoltam egy másik autóra is, de arra nem, az enyémre meg mindig levonja.
-
egykori
őstag
válasz
Winner_hun #522 üzenetére
Hát az jó lenne, mert az utóbbi években mindig vándoroltam. Most viszont nem kellene. Nem tudom, olvastam, hallottam vagy csak álmodtam, hogy már nem tehetnek különbséget a díjmegállapításban az új és a régi ügyfelek között.
-
FF23
senior tag
Hát ez az! Az szívta meg akinek MÁV biztosítós okozott kárt, és azt nem tudom megválogatni, hogy ki jön nekem. Az lenne a helyes, ha a saját biztosítómhoz kellene mennem, hisz vele állok szerződésben, és majd ő lezongorázza a károkozó biztosítójával a többit.
Én a legolcsóbbhoz megyek, egy kutya mind, eleget szivattak már. Most például károkozás nélkül 50%-kal emeli a díjamat a "megbízható groupama". Na a jó édes anyukájukat!(#523) horvathd -ennek alapnak kellene lenni mindnél.
-
hossszú
őstag
válasz
Winner_hun #522 üzenetére
Ennek jobb utána járni mert a régi ügyfeleknek nem mindig járnak a kedvezmények.
-
egykori
őstag
Na, már annak is örülök, ha nem változik a díj.
A #464-ben igen összehúztam a szemöldököm a KW-os táblázat miatt, de megnyugodtam, az évi 15 374 Ft helyett 15 350 Ft jött ki a kalkulátorból - a jelenlegi biztosítónál.
Csak azt nem tudom még, hogy újra kell kötnöm, vagy a biztosító magától is megadja. -
stangli
senior tag
Nem mindegy, lásd Máv biztosító, nem csak azok szívták meg akiknek kárt okoztak, hanem az is aki ott kötött biztosítást... persze nem lehet tudni, hogy csődöt jelent-e vagy sem... de jobb félni mint megijedni... wabard, astra, postát Én messziről elkerülőm... habár az astra romániában vezető biztosító, szal ennél az újnál a fene sem tudja...
-
Boxer001
veterán
Nekem most is annyi lesz, mint tavaly, 0 Ft. Igaz nincs autóm se.
-
Winner_hun
félisten
Hmm apukámnak tavaly megcsináltam a biztosítását, ő nem törődött vele, marad ott ahol van, neten számoltam, ~80k-ból mindjárt lett neki 26612* Ft
netrisk.hu most 25908 Ft-ot mond, a biztositok.hu meg 11916 Ft-ot. Ugyan annál a biztosítónál. Fura*köbénél volt, genertelhez mentünk át idénre. Ha jövőre is marad a genertel akkor mindkét online alkusznál 101 729 Ft-ot írnak. Érdekes dolgok ezek
-
Az az allianzos ugyfelportal mi a fene? Ha kiveszem a pipat rogton 16800.
Mondjuk ha ingyenes akkor nem izgat mi az. Azt viszont nem tudom mikor kezdodott a biztositasi viszonyom az allianznal, az mennyire szamit? -
Winner_hun
félisten
No csak megkötöttem a biztositok.hu-n keresztül.
2008-ban: 129 564 Ft/év (ebből szerencsére csak negyed évnyit kellett befizetni)
2009-ben: 89 060 Ft/év
2010-ben: 49 795 Ft/év
2011-ben: 24 852 Ft/év -
Manitou
veterán
válasz
Winner_hun #506 üzenetére
Nekem netrisk kedvezőbbeket ad és munkatársamnak is mint a biztosítók.hu. Úgy látszik akkor nem lehet kijelenteni egyértelműen, hogy mindenkinél ez vagy az az alkusz oldal a kedvezőbb. Meg kell nézni mindnehol az biztos.
-
Winner_hun
félisten
Ez mekkora blablabla
Alaposan meg kell nézni az ajánlatokat, a netrisk.hu és a biztositok.hu árai van hogy egyeznek, de valahol az egyik, valahol a másik olcsóbb, nem is kis különbséggel. Azt nem hiszem hogy valamilyen adatot máshogy adtam volna meg mert akkor helyenként nem lennének azonos díjak.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #506 üzenetére
Hmm mindegy hogy 2008-at vagy 2009-et választok, a díjak maradnak.
-
Winner_hun
félisten
Most pont nem a netrisknél jönnek ki jobb árak.
Ahogy agyaltam közben rajta én is erre az álláspontra jutottam hogy ha nem vált biztosítót az ember vagy nem köt újra akkor lehet előző éveket is kiválasztani.
2008-ban kezdődött, azt nem írja hogy 2008 január 1 vagy 2008 dec 31-től, csak 2008-at, ezért vagyok bizonytalan.
Igen arra
Első biztosítás kötésemnél 659120 Ft volt a legdrágább díj
Idén pedig a posta adta a legolcsóbbat így átmentem hozzájuk. Jövőre még nem tudom mi lesz, futok pár kört még hozzá
-
No-kia
addikt
Hello! nézegetem én is az árakat, de most hirtelen nem tudom milyen kategóriában vagyunk, eddig nem volt anyum nevén sosem kocsi(2 hónapja van meg), baleset sem volt. a mostani 37-ezres ár helyett erre az évre az allianz 20 ezret ír.... a 2000-es benzines sierrára
nah elkezdek utána nézni ennek az egésznek, ez most csak egy gyors kalkulálás volt
-
Manitou
veterán
válasz
Winner_hun #500 üzenetére
Nekem is a netrisk a nyerő
Jobb árak jöttek ki egyes biztosítóknál kb 20%-al is.
A jelenlegi 2010-es KGFB-d amit év elején kötöttél az 2010-től van Elég fura a kérdés.
Ez lehet arra vonatkozna, ha valaki évek óta ugyanannál a biztosítónál lenne és mindig újrakötnéVagy, mi a fenének van megadva pl 2002-es év is? Jó kérdés.
Mióta rendelkezik a szerződő folyamatosan (max. 180 nap egybefüggő megszakítással) kötelező biztosítással?: 2008 októberében kötöttem a KGFB-t, akkor 2008-at jelölhetem? Azóta folyamatos a biztosításom.
Szerintem nem jelölheted a 2008-at, ha 2008-ban csak októbertől volt KGFB-d . De ha előtte is volt mondjuk KGFB-od 2008-ban mondjuk mittudomén júniusig, aztán volt pár hónap szünet és 2008 októbertől megint, akkor írhatsz 2008-at. Én így értelmezem.Legdrágább nekem: 503 592 Ft
Azt hogy sikerült összehozniMindezt egy 1,6-os VTI-vel
Elég nagy a szórás úgy látom.... -
csibor
addikt
Szerintem én is váltok 17170- 9806 ra változik. Picasso 1.6B A legdrágább 71044 Ft lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- VoLTE/VoWiFi
- Ukrajnai háború
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest