- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- gerner1
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
-
LOGOUT
Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
albiosz
őstag
Lehet csak nekem új, de itt (Genertel.hu) találtam egy kgfb felmondó generátort. Megadod a neved, biztosítód, kötvényszámod, rendszámod, évfordulót és e-mail címet majd a rendszer generál egy szépen összerakott felmondó doksit, a fejlécen még a biztosító elérhetősége is rajta van, ahová küldeni kell. Nekem bejön.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
kaszaking #1446 üzenetére
Nincs arra kapacitás, hogy egyesével előre ellenőrizzék az összes adatot (bár automatizálható a dolog, szóval nem lenne egy nagy dolog). Általában utólag nézik csak meg ha károkozás történik.
A különbözetet elvileg bevasalhatnád az AAA autón de ehhez jogi lépések kellenek (fizetési felszólítás). Nem vagyok jogász, szóval ezt talán a jogász topikban...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R #1447 üzenetére
- Alap esetben nem fog, kivéve ha csalást sejt mert akkor szemlézhetik az autódat.
- Ezt egy kalkulátor segítségvel ki tudod számolni gyorsan (netrsik pl)
- Nem befolyásolja a többi bónuszod. Egy levelet fog küldeni a biztosítós amiben megírják, hogy mekkora összeget fizetett ki a károsultnak, ha ezt az összeget megfizeted (vagyis helyt állsz a kárért) akkor nem fog lemenni a bónuszod.
Téged tekint felelősnek mert az autónak van biztosítás nem a személynek aki vezeti (noha illogikus hiszen nem az autó az okozó hanem a sofőr). Amennyiben van a feleségednek személyi felelősségbiztosítása és annak terhére rendezitek a kárt (lakásbiztosítás vagy utazási biztosítás mellé kínálnak ilyet esetleg prémium debit/hitel kártyák mellé) akkor természetesen nem csökken az autód bónusza.Bölcs döntés, ilyenbe nem szabad belemenni, jobb az "egyenes" út.
-
vainsteins1
csendes tag
válasz
T0mBd1gg3R #1447 üzenetére
a bizotsító fel fogja ajánlani, hogy kifizetheted a kárt, és akkor nem romlik a bónuszod. Ha nem túl nagy a kár, akkor érdemes bevállalni...
-
Sziasztok!
Feleségem ma beletolatott egy autóba. Amit vezetett autó az én nevemen van, jelenleg B1-ben (K&H), van a nevemen még egy B1 (K&H) és egy B4 (most váltottam K&H-ról Unionra) KGFB-s autó. Betétlapot töltöttünk, a többit a károsult intézi.
Kérdésem a következő:
- Mi történik most, felkeres a biztosító?
- Mekkora növekedésre számíthatok? Nyilván M1-be kerül az autó KGFB-je.
- Befolyásolja ez a többi biztosításomat? Számíthatok kedvezményektől elesésre, stb? Vagy a feleségemet tekintik károkozó személynek, nem engem, mint szerződő felet?
Biztos jobban jártam volna ha megalkudunk, de a károsult autó cégnéven volt, üzembentartóival, sötét alakok voltak, ez így tiszta, nem járnak a nyakamra, hogy "adjálmán még fényelésre 20 kilót tesó" -
kaszaking
tag
Apósom tavaly vett autót az AAA autónál. A biztosítást is teljes egészében ők intézték neki. Eljött az évforduló váltás. Kiderült, hogy az autót hamis adatokkal biztosították. 1.4es skoda octavia 55kw helyett 1.8as 110kw-os motorra kötötték a biztosítást. (A súlya is rossz) A többi adat stimmel.
Ilyenkor váltásnál mennyire néznek utána, hogy ugyan azon a motor és alvázszámon miért van más adat?
Így egy év után lehet tenni valamit az AAA ellen vagy hagyjam? -
Johnny_vT
senior tag
Alvázszám adatbázisokban (pl.: VIN-info.com) a baleseti kár mellett szereplő összeg a lekérdezett autóban bekövetkező kárt jelenti, vagy a lekérdezett autó által okozott kárt jelenti?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
bbubby00 #1442 üzenetére
Megkérdeztem volt kollégám a biztosítónál mert én sem voltam benne biztos. Elvileg nincs felső idő limit de általában 30 napon belül utalják vissza.
Azt javasolta, hogy ha nem jön a pénz akkor az ügyfélszolinak írj egy mailt (vagy hívd fel őket). Rendszám/kötvényszám kell mint hivatkozás, úgy tudnak könnyen/gyorsan beazonosítani.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Tavaly novemberben vásároltam új kocsit és a szalon kötötte a biztosításokat. A kötelező 18 000 fél évre, azt nem sokkalom, viszont a Casco 49 500 volt és most jött meg a papír hogy a következő fél évre ez 53 000 ft-ra módosul. Most ugrottam meg 1 kategóriát a Casco-nál, de ennek ellenére emelkedett a díj. Nyilván 3500 ft nem a világ vége, csak felbasz hogy annak ellenére hogy emelkedett a kategóriám mégis növelték 3500 ft-al a díjam.
Érdemes lehet szerintetek írni nekik egy e-mailt ezzel kapcsolatban, vagy teljesen felesleges?
Ha akarok akkor váltsak aztán kész? Bár ahogy írtam nem akkora összeg éves szinten 7000ft, de ha összességébe veszem hogy 106 000 ft az úgy már annyira nem szép. -
Habsteve
tag
Sziasztok,
Asszony tulaja és üzembentartója egy szgnek amivel egy baleset során több kárt okozott így 2öt csökkent a bónusza. Mivel az új kötelező megkötésnél eléggé magas díja képződött, így kitaláltuk azt, h mivel az én nem nevemen nem volt kötelező ezért üzembentartó váltással sokkal olcsóbban megúsznánk a biztosítást (124 helyet 40 lenne), ez így megvalósítható? Igaz, hogy 2 év után elavulna a kárelőzménye?
Illetve milyen költségekre kell számítani ha üzembentartó váltás történne házastársak között egy 11 éves 85kW-os járműnél?
-
albiosz
őstag
-
albiosz
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #1423 üzenetére
Sziasztok!
Na pont kérdezni akartam évfordulóra felmondással kapcsolatban. Eddig mindig ajánlott levélben tettem google-on talált formanyomtatványon, de most írta a netrisk, hogy:
A Netrisk akkor tudja vállalni Ön helyett a szerződés évfordulóra történő felmondását, amennyiben új megrendelése legkésőbb az évfordulót megelőző 40. napig megérkezik társaságunkhoz. Amennyiben kevesebb, mint 40 nap van hátra az évfordulóig, megrendelését fogadni tudjuk, és természetesen az új szerződés megkötésével kapcsolatos teendőket elvégezzük, azonban ebben az esetben a szerződés felmondásáról Önnek kell gondoskodnia igazolható módon, legkésőbb az évfordulót megelőző 30. napig
Ez tehát annyi, hogy küldenek egy ilyen formot, de ugyanúgy neked kell elküldeni a biztosítódnak?
-
Johnny_vT
senior tag
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
Most készülök vizsgára és az első autóm egy fiatalabb típus lenne ezért a kezdeti időszakot szeretném cascoval bebiztosítani.
A kérdésem első körben az lenne hogy melyik biztosítót ajánlanátok?
Csak a tulajdonos/üzemben tartó (vagy aki a szerződést kötötte) károkozása esetén fizet? (párom is vezetné néha az autót)
Kitöltöttem egy oldalon a kalkulátort, létezhet hogy 125e/év jött "csak" ki? (86os vagyok, BPi, friss jogsi -bár erre vonatkozo kérdés nem volt- 96kw az auto és 2011es)
Párom sok év jogsival "sima" kötelezőre ha jol emlékszem kb a felét fizeti.. nem kevés nyilván a 125 csak mikor elkezdtem cascoban gondolkozni sokkal nagyobbra tippeltem.
köszönöm előre is. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
madmike #1422 üzenetére
Így nehezítik a lemondást.
Sok helyen faxon fogadják el csak vagy postai úton.
Engem az Allinaz szívatott ezzel. Írj nekik postán, vagy hívd fel őket. Ha levelet írsz tedd bele az adásvételi másolatot és a fennmaradó időre (ha előre fizettél) részarányosan vissza kapod a biztosítás díját. -
válasz
madmike #1422 üzenetére
Szia,
Én is most mondtam fel az egyik autóét mert találtam majdnem 10-zel olcsóbbat. A netrisk az alábbi formanyomtatványt küldte, persze kitöltve de töröltem az adatokat:
Én a rajta lévő fax számra elfaxoltam a munkahelyemről, de el is postázhatod. A honlapjukon van telefonszám, beszéltem is velük, hogy megjött-e a fax.
Annyi, hogy a tied nem évfordulós, akkor írd bele a lemondás dátumát, írd bele hogy eladtad. A hátralévő összeg visszajár, bár gondolom lehet vagy évi 5 ezer, nekem annyi se volt a robogóra. -
madmike
őstag
Sziasztok!
Robogónk kgfb biztosítása a k&h-nál van. Ma eladtuk. Szeretném megszűntetni a biztosítást.
Sehol sem találok egy email címet ahova elküldhetném a nyilatkozatot, illetve az adásvételit. Tud valaki segíteni? -
Mint kiderült kapott az illető tajákoztatást, de hova is, hát a Spamek közé, bezzeg a számla az a beérkezők közé került.
Mindegy, bemegyünk reklamálni, hogy ez így nem járja, hátha sikerül olcsóbban, vagy felmondani valahogy...UI:A központba megy a franc, nehogy már ezt ne lehessen egy fiók irodában emailen, telefonban... elintézni
-
maláj
addikt
írsz 1 szívhez szóló emailt pl. az adott társaságnak, hogy törvénytelenül 30 napon belül küldték a papírt és ha nem szeretnék, hogy hivatalos útra tereld a dolgot akkor villámgyorsan szüntessék + közös megegyezéssel a jövő évi biztosítást mert te át fogsz menni oda ahol kevesebb az összeg és időben kiküldik az értesítőt ...
ezután kapsz postai úton 1 lemondó nyilatkozatot aminek a rád eső részét kitöltöd és visszaküldöd postával a társaság központjába ... ezután már mehetsz másik biztosítóhoz
-
Johnny_vT
senior tag
Téma: kártörténeti igazolás. Kissé későn (most) próbáltam kikérni egy 2009.06.01-2011.12.31 között élő szerződés kártörténeti igazolását az Allianz-tól.
Sok-sok próbálkozás után a következőm van:
- 6 azaz hat darab példányban egy hivatalos kártörténeti igazolás 2010.01.01-2011.12.31 közötti dátummal
- 1 példányban CASCO igazolás 2009.06.01-es kezdődátummal
- eredeti dokumentumok tömkelege (szerződés, CASCO, befizetési csekkek, stb.) a szekrényből, amelyeken feketén-fehéren áll, hogy a biztosítás 2009.06.01-től kezdődöttÉrtelmezésem szerint az Allianz okirathamisítást követ el, amikor hamis kezdődátummal igazolja a biztosítási jogviszonyt. Belső szabályzat ide, archiválási kötelezettség oda, hamis dátummal _nem_adhatna_ki_ semmilyen dokumentumot. Vagy kiadja a tényleges szerződött időtartam igazolását vagy nem ad ki semmit. De az, hogy az időszaknak csak egy tetszőleges részét igazolja (konkrétan biztosítás kezdeti dátumánál 2010 áll) az baromira nem kóser.
Mégis ezt tette az összes próbálkozásom során. Ezek egy részét telefonos ügyfélszolgálaton keresztül, egy részét személyesen intéztem, különböző nyájassággal és rámenősséggel. A végén a közvetlen anyagi károkozás (80 eurós telefonszámla, plusz rosszabb besorolás) miatt már perrel is fenyegetőztem, de ugyanaz az eredmény.
Na most akkor átírhatom-e saját kis kezemmel a hat példány valamelyikét a valódi dátumokra, megátmogatva a régi szerződések eredeti példányával "igazolásként"? Melyikünk hamisít és melyikünknek van igaza?
-
Adott 1 eset, hogy nem küldtek, csak 30 napon belül, hogy mennyi lesz a kötelező a következő évben, és utánanézve jóval olcsóbb megoldás is lenne máshol.
Tényleg nincs jogi lehetőség kötelezőt váltani 30 napon belül?
Ki találta ki ezt a marhaságot, direkt szivatják az embert? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R #1412 üzenetére
Igen.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R #1410 üzenetére
Amíg nem balesetezel addig valóban nem ellenőrzik, de ha károkozásod van akkor megnézik és ha igénybe vettél olyan kedvezményt ami nem jogos akkor levonják a jogtalanul igénybevett kedvezmény mértékét.
Szóval ezzel azért csak óvatosan. -
Sziasztok!
Érdeklődnék, tudtok-e valamilyen kis trükköket kgfb kötésnél. A netrisken akarom csinálni.
Olyanokra gondolok, hogy érdemes-e beírni hogy 0-5000km éves használat, vagy bekamuzni hogy van egy 14 év alatti gyermekem, mert a kutya nem fogja úgyse ellenőrizni (Családi adókedvezmény miatt a gyámságomban volt az unokám 2 évig, így akkor beírtam, a kutya nem kért igazolást róla. Már nincs, de 10% kedvezményt adnának rá, és az apja autójának üzembentartója is én vagyok, így ő úgysem veszi igénybe), vagy Supershop kártya, ilyesmikre gondolok. -
Johnny_vT
senior tag
válasz
Johnny_vT #1407 üzenetére
A legjobb, hogy egyikük sem tudott semmi magyarázatot hozzáfűzni, ezekkel a papírokkal viszont szívhatom a fogam, mert nem megyek sokra, ha 1,5 év átfedés van két KGFB között
Még azzal is többet érnék el, ha a 2009-es papíron "korrigálnám" a záró dátumot 2011.12.31-re, de attól tartok ez meg kicsit problematikus lenne jogilag. (Még úgy is, hogy technikailag korrekt lenne a javítás.)
-
Johnny_vT
senior tag
Érdekességet fedeztem fel a magyar biztosításommal kapcsolatban. Hátha tudtok segíteni kibogozni...
Szóval:
Volt egy kocsi GLH kezdetű rendszámmal. Ez biztosítva volt az Allianz-nál 2009.06.01-től, majd még abban az évben lelopták a rendszámát és így LWE kezdetű lett az új azonosítója. Maradtunk az Allianznál 2011.12.31-ig.
2012.01.01-től 2017.12.31-ig ezután Uniqua volt, a későbbi már lényegtelen.Utólag ki akartam kérni a kártörténeti igazolást a kocsira (tehát az LWE-re):
Allianz ügyintéző 1: 5 évnél régebbről nem adunk papírt
Allianz ügyintéző 2: megtaláltam a rendszerben, küldöm -> 2010.01.01-2011.12.31-ig datálva kaptam egy hivatalos kártörténeti igazolást, mert ő kategorikusan kijelentette, hogy az LWE ebben az időszakban volt biztosítva
Allianz ügyintéző 3 (GLH rendszámra keresve): áh megtaláltam a rendszerben, küldöm -> 2009.06.01-2013.10.31-ig datálva kaptam egy hivatalos kártörténeti igazolást nem a GLH, hanem az LWE rendszámraKonklúzió:
- A GLH sehol sem jelent meg, mindenhol csak LWE van (logikus, az az aktuálisan érvényes rendszám)
- Az LWE-t rendszámot biztosan nem 2009 szilveszter éjjelén kaptuk meg, így irreálisnak tartom, hogy miért 2010.01.01-től adta az ügyintéző 2
- 2012.01.01-től az Uniqua már igazolta a KGFB-t, az Allianz-nál viszont még bő másfél évig szintén ment tovább LWE rendszámmal a biztosítás (2013.08.02-től nem fizetés + türelmi idő miatt szűnt meg 10.31-én)Kérdés:
- Whaaaaat?
- Az Allianz 2012.01.01-től elképzelhető, hogy egy másik kocsinkra át lett téve (ugye mikor az LWE Uniquás lett), akkor elképzelhető, hogy tovább élt a jogviszony. De akkor meg hogy a francba kaptam meg LWE rendszámmal ennek a másik kocsinak IS az igazolt időszakát? Más rendszám nem szerepel a papíron, sem egyéb információk, de még a régi GLH sem.Miért kérdezem ezt?
Most gyűjtöm az igazolásokat a bónusz külföldi elfogadtatásához. Ha én sem értem mi a szmötyi történt itt, akkor nehezen tudnám megmagyarázni a befogadó szervnek -
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #1405 üzenetére
Igen.
-
stickermajom
addikt
Hello!
Ha márciusban (kb. fél év után) érdekmúlással szűnt meg az épp B2-ben járó KGFB-m, akkor ha most újrakötöm B2-vel megy tovább, ugye? Értékesítő kalkulált nekem egyet, de B3-mal, hiába mondtam, hogy azt az évet "nem jártam végig".
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
STC Speed #1401 üzenetére
Ha a számlát adod le akkor a számla alapján (avultatás után, tehát) fizetnek, ilyenkor nincs egyezkedés. Egyezkedés akkor van ha számla nélkül (kvázi feketén) csináltatod meg. Akkor utalnak egy X összeget és azt csinálsz vele amit akarsz.
Igen a 150 ezerből kb 70 lesz avultatás után. A munkadíjra nincs avultatás de anyagra igen. Tehát nem egy új lököst fizetnek ki (noha a szerelő azt tesz fel) ezért az új lökösnek csak egy kisebb százalékát fizetik ki.
Érdemes meghallgatni a biztosító ajánlatát mert könnyen lehet, hogy jobban jársz vele mint a számlás javítással. Ami fontos, hogy elsőre egy nevetséges összeggel fognak próbálkozni erre, erre írj vissza hogy nem fogadod el, akkor tesznek egy komolyabb ajánlatot (bár az sem lesz egy nagy összeg sajnos).máyköl: A szerződésen rajta van vagy a biztosító honlapján (regisztrálás után) is meg tudod nézni.
-
máyköl
veterán
Sziasztok,
Hol tudom megnézni, hogy mikor van a kgfb váltásom fordulója?
-
STC Speed
őstag
Nagyon sokat segítettél, köszönöm a válaszod.
Amennyiben egy cég javítja számlákkal az autót, akkor ott a javítás után mond a biztosító árat?
Tehát pl 150 ezer ft os a kár, számlán is szerepel tételesen, akkor a biztosító adhat olyan ajánlatot,hogy 70 ezer ft ot fizet belőle ki?
Mert akkor tényleg vacillálnom kell,hogy ismerős csinálja meg esetleg..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Asztalos klub
- Last Epoch
- Házimozi belépő szinten
- Nők, nőügyek (18+)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Latitude 5400 27% 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- XPS 15 9520 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12700H RTX 3050 Ti 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 3700U 16GB 512GB NVMe ujjlolv új akku gar
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Intel Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest