Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
Aktív témák
-
Már régóta nézem a párhuzamosan futó borotva-topikokat, végre az egyiket zárom -ezt.
Folytassátok a [link]elt topikban.
Köszönöm. -
Atom
aktív tag
Üdv.
Csak az első pár hozzászólást olvastam el, de lenne egy kérdésem.
Ha csak 3 naponta tolom le a szőrt az arcomról kb sima borotvával, de én szeretném, ha mindíg borostás lehetnék (ez sima borotvával igen nehézkes), akkor arra van vmi villanyberetba? Vagy ezeken lehet ilyet állítani. Életembe nem volt még ilyen a kezemben.
-
Integra
titán
átkéne menni ebbe a topicba [link]
ebben van a több hsz és ez pörög jobban.
ezt meg zárni kéne, mert állandóan két topic fut párhuzamosan -
Unkn0wn
csendes tag
Sziasztok!
Eddig sima eldobható borotvát használtam, de gondoltam itt az ideje hogy kipróbáljak egy villanyborotvát is.
Olyat keresek amivel borotválkozás után marad egy kis borosta, szóval ne nyírja le annyira.
Az eldobhatós sima borotvával ezt nem tudom megcsinálni, mert csak 1-2 nap után lesz olyan amilyet szeretnék.
Van ilyen? Nem szánok rá sokat, 10e ért már csak kapok valami alap gépet.
Milyet ajánlotok? -
Berillke
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, hogy a páromnak milyen vborotvát ajándékozzak.
Nagyon megköszönöm segítő infótokat!!! -
ballington
addikt
nekem most egy Panasonic ES7036 van: [link]
Nagyon szeretem, mióta ez van, nem irritálódik a nyakam. Sokáig bírja az aksi, és jó h csak 1 óra a feltöltési ideje.
kipróbáltam már egy körkésest is, de tetü lassú volt.
rezgőkés rulez. -
Ratyi
újonc
Üdv!
Tanácsot kérnék a tisztelt fórumozóktól.Tervezem, hogy veszek egy villanyborotvát,csak nem tudom milyet.Körszakálam van és nem találok egy tipust sem amivel a szakált is nyírhatnám,eddig egy hajvágógéppel oldottam meg a szakál nyírását.Tudnátok mondani pár tipust amivel ez is megoldható.Előre is köszi! -
Bootsy
csendes tag
Szia!
8 éve kaptam én is egy ilyen 10 ezer forintos philipset de annyira nyúzta a bőrömet és nem vitte le a szőrt a nyakamnál hogy nem is nagyon használtam...nemrég vettem egy szintén philips coolskin borotvát(7742), de néhány ablakkal feljebb ezt már írtam. Nagyon de nagyon meg vagyok vele elégedve...ahogy a reklámban is mondja olyan simán borotválja le a szőrömet mintha pengével csinálnám...ha 20-25 ezred van rá, és a philips coolskin kategóriából a 6-os sorszámmal kezdődő típust (pl:6710). nagyon könnyen tisztíthatóak és vízállóak, akár zuhany alatt is lehet borotválkozni velük...mondom, engem meggyőztek! -
Bootsy
csendes tag
attól függ mennyi pénzed van rá! ha van monduk 30 de inkább 40 rongyod akkor maradhatsz a philipsnél is mert ebben az árkategóriában már igencsak jól nyírja a nyakon is a szőrt...elhiheted mert én is utáltam a régi 3 körkéses philipsemet, nem is kerül csak 10 ezerbe...
ajánlok még egy fórumot...keress rá a google-be a ''braun vs. philips''-re, egy ugyanilyen prohardver fórum, de ott sokkal több tapasztalatot tudsz elolvasni!
csumi -
van
csendes tag
sziasztok!
en kb 3 eve hasznalok egy philishave 3 korkesesest, tobbe kevesbe elegedetten.
a borom jol birja, de ami nem tetszik az, hogy nem vagja a szort eleg rovidre + a nyakamon eleg gyengen dolgozik. a nyiras minosege is hol ok hol nem.
nekem eros a szorom es eleg gyorsan no. szerintetek egy rezgokeses jobb eredmenyt tudna nalam elerni? nekem foleg az a fontos hogy eleg rovidre lenyirja a szort.
koszi ha vki erdemben tud valaszolni. -
Bootsy
csendes tag
Sziasztok!
nekem philips cool skin borotvám van és tökéletesen simára borotválja a 2,de még a 3 napos borostát is. teljesen vízálló, ezért nagyon praktikus...igaz nem volt olcsó, de megérte.
Most a haverom akar venni magának de elég sok anyajegy van az arcám. Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban hogy melyik típus(körkés vagy szita) nem iritálja és nem sérti meg borotválkozás közben az anyajegyeket?
Köszi a segítséget! -
shev7
veterán
vettem egy 2390-es remmington-t. A Philips utan kesz feludules volt. Nem tepi a szorom, teljesen leviszi a szort sokkal rovidebb ido alatt. Es ami a legjobb, elmult az egeto erzes borotvalkozas utan, es a borpir is sokkal kisebb, sokkal hamarabb elmulik. En ajanlani tudom, de vannak olyanok, akiknek nem jon be a rezgokeses, es a korkesesre eskusznek (jopar ilyen ismerosom van)
-
tiv61us
őstag
mar reg jartam erre , szoval a gyerekemtol kapott Norelco, mar masfel eve tokeletesen, es klasszul, es korkeses, es lattam mar ujat reklamozni
pedig en arcomon a szor nem gyenge, mint korom mutatja es naponta hasznalom
szoval nekem nagyon bejott -
Integra
titán
elmentem a panasonic centerbe megkérdezni az áraikat, szintén kés és szita ügyben.
panasonicos csóka kérdi, milyen borotvám van
mondom braun flex integral
mondja, hogy ha jót akarok akkor maradjak annál.
na ennyit a panasonicról. amúgy tényleg vicc élőben kézben fogva és a kés és a szita szintén aranyárban mérve itt is.
marad a braun, max veszek egy újabbat, mert úgy tűnik az újabbakhoz olcsóbb a kés meg a szita is. filipsz nálam nem játszik, csak tépi a szakállam meg a bőröm. -
Joel69
tag
Én is óvasnék még tapasztalatokat. Főleg Remington vonalon ...
-
shev7
veterán
upsz...
-
shev7
veterán
Beleolvasva a topicba, levontam azt a kovetkeztetest, hogy mivel a korkeses borotvam van, es lenyuzza a boromet, ezert nekem rezgokesesre van szuksegem
Meg is neztem a Remingtont, mivel sokan irtok rola jokat. A kulonbozo arkategoriaju modellek kozott csak a titan bevonatu vagokesek a lenyeges kulonbseg. Erdemesebb ilyet venni?
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Na közben vettem egy Remington borotvát. A Sparban láttam egy MS2 300 típusú borotvát 6710.-Ft-ért, és elkezdtem rajta gondolkozni. Közben megláttam ugyanezt egy Tescoban 8900.-Ft-ért, és úgy döntöttem ennyiért egy próbát megér, hogy milyen minőségű ez a borotva. Hát be kell valjam, hogy beváltotta a reményeimet. Hiába úgy látszik a Remington név még mindíg kötelez. Ez is aksis, mint minden mai borotva. Nekem a huszonezres Braunom, ha le volt merülve, hiába dugtam be, amíg fel nem töltötte magát, nem lehetett vele borotválkozni. A Remington üres aksival jött, bekapcsolásra semmi. 220-ba be, bekapcs, és láss cosdát, kivillant az aksi gyenge lámpa, és áváltott autómatikusan villanyra. Szóval ha le van merülve, akkor is lehet használni hálózatról. Ma reggel borotválkoztam egy régi olcsó Beraunnal, az mint mindíg szórösen hagyot, ha siettem vele. A Remington most megtalálta a marédkot, és levitte. Kíváncsi leszek, hogy 2-3 napos brostvála mit kezd. Még egy érdekesség. A penge a pattanásaim végét rendzseresen levágta, így soha nem kellett nyomkodnom. Mióta leálltam a pengével, megjöttek a patik. A Braun nem kezdett velük semmi, viszont most nagyon feltünt, hogy vérzek. Hát kérem, a Remington még a pattanásokat is leberetválta, akárcsak a pengés borotva.
Szóval úgy érzem, hogy hozza a régi minőségét, csak méltatlanúl elfedett márka nálunk. -
klepto
addikt
A Památ mint mondtam nem vetettem el végleg, de ez így korrekt, hogy meghallgatom a jó és a rossz tulajdonságait is egy beretának.
Az tiszta, hogy a Pana jobb mint a Braun, és mostmár egyértelmű a hátránya is, ami az aksi. Megjegyzem ebben a Braun sem jobb, pulsz a Braunnak hamar lukad, és nehezen beszerezhetőp a szitája.
Remingtonról várok még véleményt, ha annál is születik a pár pozitív vélemény mellé jópár negatív akkor Pana, ha viszont a Remington hozza még a régi minőségét, akkor az lesz -
amargo
addikt
AÍ Te döntésed én csak a véleményemet írtam le.
Azért Panára erős a TV gyártót sózni, mikor ott a híres lumix digi gépei
Bár itt most borotváról volt szó tudom. Mint írtam nekem jobban bejött, kényelmesebb, tisztább, könnyen kezelhető.. csak már öreg volt és viszonylag hamar merült.. meg a pajeszvágója elkezdet tépni, meg harapni. -
WN31RD
addikt
''A Pana bár jól hangzik, de mégis csak egy tv gyártó, de pakliban van.''
Szerintem ez ne legyen probléma.
Nekem egy vízálló 13000 rpm-es Panasonicom van, és - bár nem mondhatom, hogy különösebben értek a témához - nagyon meg vagyok vele elégedve minden szempontból. Kevésbé nyúzza a bőrömet, mint a többi, amelyeket eddig próbáltam, igen kényelmes, hogy egyszerűen mosható, és elég masszív darabnak tűnik, bízom benne, hogy sokáig használható marad. -
klepto
addikt
Mint írtam új Braunt én sem akarok, mert szívtam a szitájával, és a keresztapám is azzal küzd, hogy nem kap sehol a pár éves Braun borotvájához szitát.
A Pana bár jól hangzik, de mégis csak egy tv gyártó, de pakliban van.
A Remington viszont már nyagon régen benne van a borotva bizniszben, mint már írtam nekem is van itthon több, mint 40 éves Remington borotvám, ami 3 rezgőkéses kivitel volt már akkor (persze ott még nem szita, hanem fém rács volt a pengék előtt).
Várom a további tapasztalatokat a Remingtonnal kapcsolatban -
amargo
addikt
Szia!
Nekem van egy Panasonic és egy Braunom.. pontos modellt nem tudok adni, de egyik sem eldobható kategória (>20e). Bár lehet csak nekem nem alsókategória ez.. amikor 60-70e ért is lehet venni már.
A Braunt tavaly vettem a Panát, már 6éve.
Tapasztalatom, ha szántam volna rá egy kis időt és ténylegesen megnézem, hogy mi volt az akkori neve a borotvámnak, akkor tuti nem veszek Braunt. Sajnos Braunra emlékeztem így lett az is.. de nekem nem jön be.. a pajeszvágója jóval jobb ez tény.. de egy ~6éve modellel szemben nem nehéz. Viszont a Pana rezgőkése még a mai napig is jóval jobb! 1x volt benne cserélve kés.. ha jól emlékszem, de azóta is jó. Nekem sokkal kényelmesebb a Pana jobban befér a bajuszvágáshoz. Kényelmesebb, a Panánál néha érzem, hogy tép.
Elég erős a szőröm.. ezért naponta kell borotválkoznom van, hogy nem teszem 4-5napig se, ilyenkor a Braun pajesz vágója birkózik meg csak velem. De igazából.. Braunt soha többet! Persze ez csak az én egyéni arcom.. érzékenységem miatt van.
Én csak azt tudom, hogy Panát veszek legközelebb. Pengések nálam szóba sem jöhetnek.. kikészítik az arcomat.. ilyen béna érzékeny jutott nekem. -
BLiNk3r
senior tag
Az oké, hogy titán bevonatú, de szerintem az is kilyukad egy idő után.
Ahogy írtam - én is 2 éve nyúzom már, heti 2-3x borotválkozok, szóval még így is jól bírta.
A Remington előtt volt két Philishave, körkésesek voltak, de nekem nagyon nem jöttek be, utáltam őket. Húzzák a szőrt, pár ezerszer át kell menni velük a gyepen, hogy nagyjából oké legyen a végeredmény...nekem akkor kész stressz volt borotválkozni. Inkább választottam a manuál megoldást.
Most meg itt van a Remington...kész élmény betolni alá az arcom/ez még reklámszövegnek is elmegy.../
-
klepto
addikt
Mint fentebb írtam nekem is volt, és van is itthon Philipsem, de én nem vagyok vele megelégedve. Tény, hogy kiméletesebb az itthoni tapasztalatom alapján, mint a rezgőkéses megoldás, de kevésbé alapos.
Mindenkinek:
A rezgőkésesnél már régen is bajom volt, ha ritkán borotválkozok, akkor nem viszi. 1-2 napos borostánál még ok, de ennél hoszabb szőrnél nem borotvál jól.
Itthon mint említettem 2 Braunom is van, egy alap: [link] , és egy komolyabb kivitel: [link]
Én azt vettem észre, hogy az egyszerű alap borotva simábbra nyír, mint a komolyabb, illetve a mezei még akkor is talál levágandót, amikor a komolyabb már nem.
Ez mitől lehet, miért van így? Elképzelhető, hogy az egyszerűbb azért hatékonyabb, mert fixen rögzített a feje, míg a komolyabb az mozgó fejű, vagy ez teljesen mindegy a hatékonyság szempontjából?
Továbbra is az a kérdésem, hogy a számomra szinpatikusabb, patinánsabb Remington termékét (konkértan ezt: [link]), vagy egy azonos árkategóriás Panasonicot érdemesebb-e megvenni?
Braunt a drága szita miatt nem akarok, illetve szeretnék váltani...
[Szerkesztve] -
ISZOLE
senior tag
Nekem már elég sokféle villanyborotvám volt tizenévvel ezelőtt, aztán vettem egy körkéses Philipset. A régi rezgőkésesekhez képest sokkal kíméletesebb (a mostaniakat nem ismerem). Egy vitathatalan nagy előnye van a rezgőkkkel szemben: amióta megvan (tizenegynehány éve) nem kellet szitát-kést egyebet cserélni benne ami a rezgőknél jó esetben is évente kell és összemérhető az egész szerkezet árával. Ha lecserélem akkor kizárólag ugyanilyen rendszerűt veszek.
-
BLiNk3r
senior tag
Nekem Remingtonom van ([link]), nagyon faja gép!
Azelőtt volt két Philipsem is, mindkettő körkéses, de azok húztak is, gányul nyírtak, utáltam is őket rendesen.
A Remington alaposan nyír, nem irritálja a bőrt, hamar megvan vele a borotválkozás.
Már két éve használom problémamentesen, de tegnap észrevettem, hogy az egyik faken szita kilyukadt :/
Szóval most mehetek keresgélni Remington szitát, remélem nem túl húzós az ára...nameg azt is hogy lehet helyben kapni... -
Andie
őstag
3 tippem van:
- a rezgéstől kicsit megdagadnak az archámsejtek, és ''benövik'' a szörvégeket. Nézd meg 1 óra múlva (igaz addigra a szakáll is nő)
- a rezgősnél ha rányomod a szitát, a bőrödet hátranyomja, de a szőrök kiugranak, és a bőr alatt metszi el a penge. Mig a pengésnél nem tudod az arcbőröd beljebb nyomni, a bőrrel egyvonalban vágja el a szakállt.
- a pengéssel felszántod az arcbőröd is, azért érzed érdesnek. -
klepto
addikt
Volt/van 3 pengés Gilette-m is, de az sem jobb.
És igen, többször is végighúzom egy adott területen, mert elsőre nem viszi le a szőrt, de még 3-jára sem
Ez igaz mind a 2, mind a 3, mind a 4 pengésre is.
Tegnap az 1 rezgőkéses borotva simábbra borotvált, mint a pengés. Igaz az is kissé fájt utána, de nem pattogzódtam ki tőle. Na ezt magyarázza el nekem valaki, hogy miért lettem simább a villanytól, mint a késestől -
Andie
őstag
Hát látod azt nemtom, hogy a szita mennyire lesz tartós. De mitől lyukadna ki? Annyira azért nem reszeli a kés...
Mindegy, nem rábeszélni akartalak, csak meséltem, hogy nekem mi jött be. PErsze lehet, hogy van 100x jobb, csak én nem próbáltam.
Havernak ilyen van : [link]
Valami james bond edition. 82 e
Szvsz nincs különbség a kettő között, miután megborotválkoztunk.
A 4 pengés borotvádról ugrott be : nem lehet, hogy épp ez a bajunk? Az enyém 3 pengés, a tied 4... olyan, mintha 4x húznád végig az arcodon. Ráadásul ugye a borotva tetején található ''gumis'' felület kifesziti a bört, aztán rátolod a 4 pengét, leszeletel néhány réteget az irhádból, tuti. És ugye mexokásból végighúzod 2-3x ugyanazon a területen... ez összesen 10-12 borotválást jelent (az 1 pengéssel értve).
Holott lehet, hogy bőven elég lenne egy 1pengéssel 2x végighúznunk, és maradna bőr az arcunkon...
Asszem ezek a piros kipattogzások amiatt vannak, hogy elvékonyodik a bőr védőrétege, egyrészt begyullad a pórusokba bejutó fertőzésektől, másrészt a szőrtüszök sem honorálják, hogy levágják a tetejüket... Szerintem. -
klepto
addikt
Köszi a segítséget, de nem is tudom. Mint írtam a Braunok szita életéről nagyon negatív tapasztalatom van, ezért félek tőle
A másik esélyes a Panasonic, aminek a komolyabb modelje 13.000 rezgés/perc sebességű, ami igen jónak hangzik.
A Remington viszont régi márka, talán minőség is még mindíg. Egyébként én ezt szemeltem ki, mert ez egy klasszikus Remington: [link] Csak zárójelben jegyzem meg, hogy van nekem egy nagypapától örökölt Remingtonom ami kb. 40 éves. Az is 3 sor rezgőkéses, de nem szitás megoldással, és eléggé tépi a szőrt. Vagy már kicsorbult a kése, vagy ilyen volt újonnan is, azt nem tudom.
A linkben szereplő 3 késes Remingotnnak egy hátránya van, túrbó üzemmódban is ''csak'' 9200 rotálás/perc, míg a Pana, ahogy fentebb írtam 13.000 rot./perc.
Kérdés, hogy ezeknél a borotváknál mennyire számít a sebesség, illetve mennyit ér az, hogy a szita a Remingtonnál titán bevonatú, vagy titán ötvözetű anyagból készül?!
Szerk:
Egyébként mint már írtam a pengés borotválás már régen is minden alkalom után fájt, de az utóbbi időben igencsak vörös kipattogzódó képet mutaton borotválás után 1 órán belűl!
Én viszont nálad is komolyabb, Wilkinson Quadro beretvát használok, [link] használtam már érgóta (még itthon nem is lehetett kapni, én akkor hoztam Bécsből)
[Szerkesztve] -
Andie
őstag
Szia!
Énis megküzdöttem a szakáll problémával. Bár nem sűrű a pofaszőrőm (nem kékszakáll), de ettől függetlenül a pengés borotválkozás után (pedig abból sem a 200 ft-osat használtam, hanem a 3 pengés Gilette Excel mittoménmit) 1 nappal vörös ragyás volt a nyakam.
Ezért most karácsonykor bnőmtől kaptam egy ilyet : [link] Braun cruZer3
Braun rezgőkéses, szakáll és pajesz formázóval, van hozzá ilyen állitható szakállhosszúság vágó, stb, nagyon tuti kis szerkezet. 1 éve ugyanis meghagyok egy kis körszakállat, illetve rövid bajúszt.
Nagyon frankón leszedi az 1-2 napos pofaszőrt, és sima előtét cserével már igazitom is a körszakállam formára. (2 milisre vágom)
Ugyanigy, ha a pajeszom, vagy a fülem körül már lenőtt a haj, de még a fodrász messze van, akkor kicsattintom az oldalvágóját, és 5 mp alatt formára hozom a fülem körül.
Teljesen vizálló, borotválkozás után csak csap alá tartom, leveszem a szitát, kicsit beinditom, hogy a folyó vizben rezegje ki a szakálldarabokat, és már indulok is. Egy kis arcgél azt annyi.
Egy hátránya van : 4-5 napos szakállal már nem bir el. Nem találnak bele a lyukakba a szőrszálak. De gondolom ez minden szitásnak a hátránya. Ilyenkor a pajeszvágóval (4 centi széles) végigszántom az arcom (kb fél perc), és utánna megyek rá a szitával.
Körkésest még nem használtam soha, de hallottam, hogy kényelmesebb és kevésbé irritál. Várnék véleményeket róla!
Ill ha a fenti braunnal kapcs bármi kérdés van, szivesen állok rendelkezésre
szerk : csak beirtam már a nevét.
[Szerkesztve] -
klepto
addikt
Sziasztok!
Kissé régi már a fórum, de lassan nekem is aktuálissá válik ismét a kérdés.
Én is küzdök azzal a dologgal, hogy pengés borotválkozás után kipattog a nyakam. Régen is minden borotválás után fájt az arcom, de nem pattogtam ki. Most már egyre sűrűbben pattogok ki.
Régebben volt rezgő és körkéses borotvám is, de az jó pár éve volt, amikor még nem volt ennyire erős a szőröm, és nem is igazán vált be egyik sem. most elővettem amit megtaláltam, a régi kedvencem egy elemes Philishave két körkéses úti borotva, egy komoly Braun rezgőkéses borotva, ami jó pár éve nem volt bedugva, és az aksi már haldoklik, de még működik, valamint egy sima egyszerű egykéses Braun.
A mostani tapasztalatom az, hogy a rezgőkéses jobban borotvál, a körkéses kevésbé hatékony.
A komolyabb rezgőkéses Braunnal a jelenlegi aksi mellett az még a bajom, hogy a szitája át van szakadva, és előkerült egy régi szita is, ami szintén át volt szakadva. Talán ha 1 évig használtam a Braunt, és utána áttértem pengésre. 1 év alatt 2 szita kissé drága mulatság, ezért nem is igazán vennék még 1x Braunt.
Nekem az a kérdésem, hogy ismeri-e valaki a Remington borotvákat? Jobb-e mint a Braun, tartósabb-e a szitája? Érdemes-e arra beruházni, vagy vegyek egy komoly körkésest ami min. 2, vagy még inkább 3 soros késsel rendelkezik fejenként? -
kapcs-ford
őstag
(2xment)
[Szerkesztve] -
kapcs-ford
őstag
match3 power-t használja valaki? mi a vélemény?
-
Integra
titán
válasz
True Tibor #106 üzenetére
nem értek hozzá, azt tudom, hogy sokkal gyorsabban, rövidebb idő alatt és sokkal könnyebben vág mint a philipszek és nem tépi a szakállat se.
abban biztos vagyok hogy a braunban a kés sokkal gyorsabban mozog mint a philipszben valaha is fog, a konstrukció felépítése miatt.
a bőröm elég érzékeny a nyakamon és így irritáció se lesz, ráadásul könnyebb vele a nem szabályos irányba növő részeket is levágni.
nekem legalábbis ez jött be.
van ismerős aki a philipszre esküszik.
én maradok a syncro braunnál. -
vtechun
veterán
katonaság alatt én is vettem egy olcso 3 korkeses philipset, de nem nagyon vált be, nagyon érzékeny a bőröm, és valósággal ledörzsöli a felső hámréteget. én is Nivea cuccokat hasznalok borotvalkozas utan, az a legjobb. Pengebol pedig mindenkeppen jobban szeretem a Gilette -eket..nemtom nekem wilkinson szakitotta a szőrt, tehat mintha nagy lenne a tavolsag a ket penge kozott, vagy esetleg a beesesi szöge más
Bar ha nem hetente 2x hanem mint a katonasagnál, 7x borotvalkoznek akkor lehet nem szakitanája és nagyon erős a szőrzetem..
-
golyani
őstag
UP.
HQ 6710 engem is érdekelne. -
Cryshler
újonc
Sziasztok!
SEGÍTSETEK!
Egyáltalán nem értek ezekhez a szerkenyűkhöz. (nő létemre talán nem is csoda)
Karácsonyra venném ajándékba.
És még azt sem tudom eldönteni, hogy körkéses vagy rezgőkéses legyen.
És erről tud vki vélamény mondani?:
Philips HQ 6710 akkumulátoros férfi borotva
Köszke a segítséget! -
c4-eXp
aktív tag
Mostanában reklámozzák ezt a Braun Cruzer3-at, vagy mi a francot. Tud valaki róla valamit mondani? Mivel lehet Karácsonyra meg szeretném lepetni magam egy villanyborotvával.
-
Integra
titán
nálam a filipsz csúnyán megbukott, braun messze jobb
hozzáteszem ember bőre és szakállszőrzete válogatja kinek mi a jó -
golyani
őstag
mai UP!
-
golyani
őstag
mai up!
-
Jégkokó
veterán
Én villanyborotvát perferálom elsősörban, régebben valami sima gilett pengés borotvát használtam, de csak nyúzta az bőrömet egy cseppet se volt kellemes.Már 1.5 éve használok egy philips philshave borotvát, és tök jól leszedi a szőrt
-
golyani
őstag
na senki???
-
Razor1
aktív tag
érdekes téma. én mach3-al nyomom a kezdetek óta, teljesen rendben van. párszor próbáltam körkésessel de mintha nyúztak volna. baromi érzékeny a bőröm, és ettől a száraz borotválkozástól rémálmaim vannak. pengével az az egy problémám amit már vki korbban írt, h a nyakamon néha pattanásszerű gyulladások lesznek, pedig használok borotvahabot meg minden szart. azt vágom h ennek az az oka h a penge néha nem vágja hanem kicsit visszatolja a szőrszálakat és emiatt gyullad be, csak nemtom mit lehet ez ellen még tenni.
-
golyani
őstag
cókolom.
na szal nlztem ilyen villanypengét Philipset HG 8100-et és 8150-t mert ez még elfogadható áron van.
vélemény kérnék róluk.
borotvám eddig még nem volt hanem fater amikor vett mach 3 pengét ő kezdte az elején meg az uccsó pengével toltam.
szal vélemény kéne. -
jerry311
nagyúr
Meg tudom érteni
Tavaly karácsonyra én is beruzháztam elektormosra, mer' az biztos jó ha olyan drága, meg annyira nyomatják a reklámban...
Háááát... Áprilisban már újra pengével nyomtam.
Szvsz nem véletlen, hogy még mindig él és virul a pengés borotva a mindenféle elektromos kütyük mellett -
monca1
csendes tag
Up
-
@rglaaf
veterán
Hi én már 3 éve Panasonic wet/dry rezgős borotvát használom és meg vagyok vele elégedve, igaz hogy egy héten csak egyszer de elég az kell az a kis borosta hétközben
ui:csajok vélemény? vagy ti nem használtok borotvát vagy más egyebet, bár a szörkitépő különféle masinák sem lehetnek humánusabbak -
Grunya
aktív tag
Nekem egészen sokáig (1,5-2 hónap) elég egy penge, de csak 2-3 naponta borotválkozok és nem is éppen az a drótszőröm van.
Próbálkoztam elektromos borotvákkal én is, de pár hét után annyira hiányzott mindig az a tisztaság-érzés, amit csak a hagyományos borotva nyújt, hogy visszaszoktam. -
Grunya
aktív tag
Mondjuk elég durva az 500 Ft-os pengénkénti ár....
Gondolom úgy 12 ft-ból kihozza a gyártó, a többi meg a kereskedőké... -
Grunya
aktív tag
Tény, hogy a Mach3-nál nincs jobb penge a piacon...
Én hülye bedőltem a reklámoknak, megvettem a Wilkinson Quattro-t,
de egy nagy csalódás volt a Gillette után.
Érdekes viszont, hogy annakidején meg azt hittem, hogy a Sensornál nem lesz jobb a Mach3 és mégis mennyivel jobb ez utóbbi, egészen meglepődtem. -
BLiNk3r
senior tag
Nekem is va egy Philishave-em, de nem használom, mert iszonyat, hogy mekkora kínokat éltem át a Lift&Cut rendszer miatt: előbb kihúzza a szőrt, aztán levágja.
Nemtudom melyik őrült fejéből pattant ki ez a vonzó feature, de szerintem nem sokat borotválkozik, lehet hogy egy nő volt.
Felemelő érzés reggel bágyadtan ráereszteni az arcodra, próbáljátok ki! -
TeeJay
félisten
ott a Mach 3
semmi bajom se volt még vele -
fecoo
újonc
Nekem egy Philishave 7830-asom van és nagyon meg vagyok vele elégedve , teljesen tökéletesre lehet vele borotválkozni kb.5 perc alatt.Vízálló és nagyon halk.Az ára borsos volt 32 rongy...:
-
Nimrod
addikt
Én most egy Philipset nyüstölök, de eléggé borostás maradok utána. A régi ezeréves Remmington jobban darált, csak már szikrát hány...
A legjobb borotválkozásra egyébként a penge, csak meg is nézhetném a pofám utána.
Viszont piacokon lehet kapni kínai borotvát is. Kipróbáltam. No comment. -
Integra
titán
én csak braum flex integral
de ha szétkopik a kés meg a fólia lehet hogy kipróbálom a braun syncro-t, csak az viszont qrva drága... -
Antonio
senior tag
válasz
B o b o o #74 üzenetére
Hi
mivel montad hogy fiatal vagy és nem elég erős a szörzeted, mindegy milyen borotvát veszel, amelyik szimpatikus/tetszik, szerintem elsőre inkább az olcsóbbat válaszd ... az is elbánik a ''szöröcskéiddel'' meg aztán lehet (bár szerintem biztos tetszik majd) nem is fog bejönni a villanyborotva , és fölöslegessen fizettél többet ... -
B o b o o
újonc
Sziasztok
En is most gondolkodom egy elektromos borotva beszerzesen, csak meg nem tudtam donteni. Meg fiatal vagyok, nincs nagyon eros szorzetem. A philips fele hajlok bar ahogy olvasom a forumokat sokan dicserik a braun-okat. A philipsek kozul a 7830-ast es 8870 -est neztem. Azt tudom hogy van kulonbseg a keseik kozott, de ez tenyleg meger +6000Ft-ot? Ha vkinek vannak tapasztalatai ezekkel plíz irjon. Koszi -
Old Death
senior tag
nem vagyok merész, csak bolond
kiváncsi voltam milyen vagyok így
légyszí használd a válasz gombot, ha írsz vkinek, mert már több topicban láttam, h megszólítod azt akinek írsz, no erre van a válaszgomb és így akinek írtál könnyebben észre is veszi.
szerk.: most nézem, már használod akkor semmi! bots
[Szerkesztve] -
Old Death
senior tag
májusban pánkosítottam.. középen meghagytam kb 10 centi hajat a többit letoltam borotvával... elmentem edzésre (úszás), mindenki nézett csodálkozott, haza érek , szülök már otthon melóból. Egy mondat hangzott el a ''hajamat'' illetően: Vagy levágod vagy elköltözöl!
gondolkodtam a válaszon pár percig, aztán úgy döntöttem, h levágom
az meg pláne vicces volt, h másnap (amikor végülis levágtam a hajam) elmentem íjászedzésre: kezemben az íjam, hátamon a tegez, tele vesszőkkel, nekem meg frankó irokéz hajam volt, na véletlenül se bámultak meg a buszon -
Pópa
senior tag
Nyáron én is a borotvával ''vágom'' a hajamat.
Azaz vágnám, ha hagynám megnőni
-
Old Death
senior tag
én maradok a 3 pengés borotvánál és a gélnél... nyáron jó szolgálatot tesz, ha hajat akarok vágni
no meg nyáron izzadt arcbőr és a gép azért nem vág olyan jól, no meg kellemetlen is iritál... szal a technika kíméljen -
Pópa
senior tag
3 körkéses Philips borotvát használok, nagy megelégedéssel.
-
Antonio
senior tag
Hi
csak egy kis érdekesség
még a nyár elején vettem magamnak egy Braun ''majdnem'' csúcsgépet 7000-es széria 3 pengesor 4 irányba mozgó fej stb (és nagyon szépen is néz ki)... előtte is braunom volt ...
a lényeg hogy használom ok semmi probléma prímán jól üzemel
aztán az apám eggyik nap kezembe nyomot egy nagyonrégi Braunt (az öregapám adta mert ő megunta?) min 15 éves ha nem öregebb teljessen egyszerű egy pengesor (persze merev) semmi kitolható pajeszvágó vagy ilyesmi, a lényeg hogy egyszerű régi típus
Mondja nekem :ez jobban levágja mint az az új szuperkütyü, na mondom persze naná csoda hogy megy
aztán kipróbáltam 1x aztán 2x és bazze az az öreg gép -nehéz kimondani de - tényleg jobban visz, szinte mitha pengét használnék .... hihhetetlen, amikor az új gép már nem serceg (nem ''talál'' levágható szört) a régi masina még itt-ott leszed egy réteget ...
igaz hogy elég hangosmeg erősebben(hajaj) rezeg, de még -isten bizony- kellemesen maszírozza is így a bőrt!
Hiába ez a sok technikai fejlesztés, mindig az egyszerű megoldások a jók, na meg talán ez még abból az időböl származott amikor a német precizitás fogalma mögött még valós tartalom volt ...
vagy lehet a mostani gépemen még a sziták meg a pengék nem koptak igazán össze? -
Dirtyz
őstag
válasz
Adrian Mole #62 üzenetére
Nekem van szakállam, szép fehér
-
simonzé
addikt
Erről a négykéses borotváról a Brian élete c. film egy részlete ugrik be, maikor a szónok valami ilyesmit mond: ''És akkor eljön az Úr angyala, és nála lesz egy kard, aminek nem egy éle lesz, nem öt, nem hét, hanem TÍZ!''
-
Adrian Mole
senior tag
Szakáll rulz.
(tényleg, szakállas szmájli nincs?)
-
Sixkiller6
őstag
úgy látom egy a vége: kinek a pap, kinek a papné (vagy a lánya...)
van akinek pengével nem pirosodik a bőre, és sima lesz, van akinek mindez csak körkésessel, vagy van akinek rezgőpengéssel...
mondjuk és sem gondoltam volna, hogy ennyire különböző a fejünk... -
neduddki
nagyúr
Hi!
Jo oreg borotvakesha nagyon ugyes vagy! Egyebkentmeg gilettemach 3, ha vkinek ojjan harmatgyaenge szorize van az arcan mint nekem, akkor abba ezek a hiper szuper izek szart se ertnek!!!:-((((
udv
neduddki -
Bash
őstag
A Newsweek-ben olvastam egy cikket róla. Össehasonlították a Mach3-al. 10 tesztalany volt, akiknek az arcuk egyik felét Mach3-al, másik felét a Schcik Quattro-val borotválták. Mind a tízen azt mondták, hogy a Mach3 jobban csúszott, jobban lehetett irányítani, de ez állítólag csak megszokás kérdése. Hölgyek tesztelték az eredményt, 7-en mondták azt, hogy simább a Gillette-s oldal, 3-an a Quattro-ra szavaztak.
Lehet, hogy ki fogom próbálni, de nem hiszem, hogy rajtam bármi is segítene. -
Keitaro
addikt
Nekem nem jön be a kép
-
Cane
őstag
Pedig a sarló jobban követi az arc vonalait.
-
Bash
őstag
-
Bash
őstag
Schick Quattro-val senkinek nincs tapasztalata?
-
Atlantis
veterán
-
bdav
őstag
Rezgös Braunom van, elönye hogy sztem a pengésnél gyorsabban végzek vele (meg sokkal kényelmesebb), viszont nekem nem visz egyenletesen, szóval ugy 1-2 hetente jön a Mach3
. hosszabb/puhább szörökkel sem tud mit kezdeni, akkor meg fáj, ha eröltetem. ja és van rajta szakállvágó is, és sokáig bírja az aksi (ha nem járatja az ember fél óráig naponta
). Körkésest nem próbáltam még, de ez nem rossz annyira (penge jobb azért).
Jo topik -
Arius
aktív tag
Nivea fehér, alkoholmentes érzékeny bőrre való (az enyém nagyon az)...az az igazi...nameg a penge, de abból sem mindegy milyen...wilkinson protector3d van, de uccsó pengéje kezd nem elég jó lenni, nem is veszek hozzá újat az tuti, mert nem az igazi...veszek egy mach3 gillette-et. (előtte sensor excel volt szintén gillette, ha már csak picit jobb a mach3, akkor nagyságrendekkel jobb a wilkinsonnál).
-
micro
addikt
Szakálvágó rulez!
Nem csip, nem lesz piros!
Kis borosta még elmegy... -
Vitus
őstag
Én egy öreg orosz borotvát használok ami két körkéses de már ezer éve tönkrement a pajeszvágója viszont állat!
Ezért köszakállam van azt be lehet vele szépen igazgatni és a többit csak nagyolom vele így mindig borostás vagyok
De sosem fáj az arcom. A nagy nyári melegben meg egyértelműen csak a penge jöhet szóba
-
Atlantis
veterán
Szerintem nem lépsz előre a 3 késes cuccal. Akkor már inkább a rezgőkés, vagy marad a pengés módszer.
Amit leírtál az nálam is igaz, lassabb,mert többször kell ugyanazon a területet végighúzni és nem is annyira alapos. Ennek ellenére kedvelem, mert kényelmes és hozzám hasonló remegő kezűek sem kaszabolják szét magukat. Nem is kell gyakrabban borotválkoznom, mint a Mach3-mal. Egy jó arctejjel ideális párosítás. Nekem pl.: a Nivea cuccok nagyon bejöttek. -
Sanya
nagyúr
nekem pfilipsshave van, de nem használom. inkább a pengéset jobban komálom
-
rogers
aktív tag
Tök jó topic
Nekem volt körkéses is meg rezgőmiacsodás is, most egy Philips 3 körkésest használok. Előtte BRAUN volt, olyan rezgőkéses amelyiknél a borotvafej flexibilis és követi az arcvonalat. Az én megfigyelésem az, hogy a körkéses kevésbé hatékony, nem vágja le rendesen a szőrt főleg pl. az állam alatti területről. Amikor áttértem rá, kb. 1 hónapig baromira kipirosodott a bőröm tőle aztán elmúlt. Nekem igazából jobban feküdt a rezgőkéses, de elromlott és ezt ajándékba kaptam a bnőmtőlés annyira azért nem rossz.
-
simonzé
addikt
A szőrhosszúságot miliméterben mérik, nem napban. Nekem például délután meg kell borotválkoznom (pengéssel is), mielőtt az asszonyhoz szólok, mert különben szúrom szegényt. (Ja, az ikonom ellenére ffi vagyok, de még milyen!
) Persze reggel is borotválkozom.
Szóval én próbáltam a Braunt, nagyon tutinak tűnt, hogy hajnalban a kocsiban megborotválkoztam, aztán minden király. Csakhogy előjött az a probléma, ami miatt a pengés utálom, hogy felsérti a bőrt, ami utána fájdalmas tud lenni. Két év után vettem egy Philipses (akkus, háromkéses, 17'000-ért), ami tuti. Egy töltéssel két-három hétig bírja, napi átlag 1,5 borotválkozással (nem mindennap szólok az asszonyhoz). Nem sérti fel a bőrt, és halkabb, mint a Braun.
-
Den
veterán
válasz
Sixkiller6 #16 üzenetére
A pajeszvágós előnagyolás télleg jó, de nálam 1 éve tönkrement a pajeszvágó, nem bírta az igénybevételt
-
kalcika
tag
Az én bajom leginkább az, hogy nem elég alapos. Egy pengés borotválkozás - bármennyire fájdalmas is számomra
- után tök sima a bőröm akár fél napig is. A körkéses móka esetén közvetlenül a borotválkozás után sem érzem elég simának sajna.
A másik pedig, hogy szerintem az arcbőrömre sincs jó hatással.Kicsit erőltetnem kell meg rányomni, hogy valamennyire azért mégis rövidre vágja a szőrt. És ez a kezdetektől így van, nem a kopás miatt.
Szóval a három kés nem megoldás erre? Hát ez baj. -
Atlantis
veterán
Most nekem is 2 körkéses Philips van(6000-es), semmi bajom vele. Prímán viszi a 4 napos anyagot. Neked mi bajod vele?
A 3 körkésesről az a tapasztalatom, hogy általában nem tud mindhárom kés dolgozni, ez hosszabb idő után megfigyelhető a kések kopásából(legalábbis nekem csak kettő kopott rendesen, a harmadik viszonylag kevésbé).Szvsz a 3 körkésésnek csak a nagyobb felület miatt van előnye. -
kalcika
tag
Köszi mindenkinek a hozzászólásokat, úgy érzem, a Philipsnél kell maradnom, csak modellt kéne váltanom... A penge sajnos nekem nem jön be, lehet, hogy béna vagyok, de eddig mindenféle borotvával összekaszaboltam magam.
A vízzel mosható fajtánál is gáz a vizes arcbőr? -
iguana
őstag
válasz
Sixkiller6 #16 üzenetére
off
seggszőr? pfúj...
on -
Sixkiller6
őstag
válasz
Sixkiller6 #16 üzenetére
ui: és akkor tündérke is szívesebben térdel le...
-
Sixkiller6
őstag
válasz
Sixkiller6 #16 üzenetére
a kissebb-et természetesen kisebb-nek gondoltam leírni...
-
Sixkiller6
őstag
talán tavaly vettem phillips 3 körkéses, asszem 6000-es sorozat (Quadra Action), kb 28 pénzért
víz alatt tisztítható, és hosszabb szőr esetén (ez nálam gyakran megesik) a bajuszvágóval (vagy pajeszvágó, a halálba hívják, amit ki lehet pattintani az oldalán) kombinálva ideális az eredmény.
nagyon érzékeny bőröm van, sima pengével (próbáltam pár fajtát) nem tudok borotválkozni, mert utána a nyakamom pattanásszerű kis gyulladások jelennek meg, bármilyen arcszeszt is használok. nem körkéses vill.borotvánál ugyanez a helyzet, csak kissebb mértékben
szívtam a fogam amikor letettem érte a 30 pénzt, de megérte...
szerencsére nem túl konvex a fejem, szal mindenhova odaér
ui: ízlés dolga, de másmilyen szőrzetet is lehet vele prímán borotválni (kb fél méterrel lejjebb)... -
yerico
senior tag
Van 2 philips körkésesem, 1 Braun rezgőkéses, meg adott az erős szakáll 1 nap után. Első variáció pirosítja a bőrőm, második nem viszi le rendesen. Maradt a normál pengés, gyorsabb, jobb, eredményesebb, kellemesebb (borotvahab illata megmarad).
-
Bash
őstag
Nekem volt mindkettő típus (Braun rezgőkéses, illetve Philishave 3 körkéses), de egyikkel sem voltam megelégedve. A Braun-nal való borotválkozás után néha még vérzett is az arcom, persze a szőr ottmaradt. A Philishave egy fokkal jobb volt, de nekem az sem vált be. Tudni kell rólam, hogy nagyon érzékeny a bőröm, és erős a szőrzetem. Így maradtam a jó öreg borotvánál és mindenféle érzékeny bőrre való szernél. Jelenleg Gillette Mach 3-at használok, de ki fogom próbálni a nemrég megjelent Schick Quattro-t, bár nem várok nagy javulást.
-
iguana
őstag
karira kaptam egy 3 körkéses filisévet...azóta se használtam. egyszerűen nemtok vele borotválkozni. lehet hogy én vagyok a béna, de a sima pengés módszerrel gyorsabban, és jobban tudom a szőrőm aratni.
mit rontok el? komolyan. -
Den
veterán
Nagyon jó topic, én is terveztem egy ilyet nyitni
ugyanez a dilemmám.
Én 3 körkéses philishavet használok már 9 éve, az akkori csúcsmodellt, és nem vagyok megelégedve vele. Alig gyorsabb a pengés módszernél, pláne nyáron mikor kicsit izzatd az arcbőr, nagyon bántja a bőrt.
És a másik baj, hogy nem tisztítható foyóvízben. -
kymco
veterán
5 évig nekem is Braun rezgőkéses volt, azt tapasztaltam, hogy a 2 napos borostával nem tudott maradéktalanul megküzdeni. Most 2 éve Philishave 3 körkéses van. Ez képes a 3 napos szörzettől is megszabadítani, de a hárnaponkéntit nem javaslom, mert tépi. Összefoglalva: nekem a körkéses jobban bejött.
(Azóta viselek szakállat
)
-
bcs
aktív tag
Nekem van mindkettő (Philishave, ill. Braun). Mindkettővel ugyanúgy meg lehet borotválkozni kb. ugyannyi idő alatt, re a rezgőkéses a puhább, ill. hosszabb szörszálakkal nehezebben boldogul.
-
Nimrod
addikt
válasz
tothjozsef #5 üzenetére
Ja, és égető
-
Nimrod
addikt
Úgy tűnik, hogy a rezgőkéses a jobb, kímélés szempontjából. Viszont sűrűbben kell borotválkozni vele (2 naponta). Ezügyben a Remmingtont ajánlom, nekem is az van, csak már zárlatos
Körkéses esetben is van jó, most azt használok, de nem szedi le eléggé a szőrt, szóval ha macsó borostás akarsz lenni akkor ideálisÉn is azt használom most, de ez még egy orosz modell
-
Ketama
aktív tag
Én 3 körkéses Philisavet használok már úgy 3 éve és szeretem. Pontos tipust nem tudok mondani, kb. 3 éves modell. Fekete és nincs rajta kijelző. Elötte volt egy szintén 3 késes kijelzős Philisave aminek krómozott a teteje és állítható a vágásmagasság. Na az nagyon nem jött be, mert nem vágott rendesen, mire végeztem kipirosodott a bőrőm és sok helyen ott maradt a szőr.
Szal szvsz Philisave jó, csak meg kell találni az arcodhoz megfelelőt.
-
kalcika
tag
Hali!
Nos, a topicot nem poénnak szánom, tényleg érdekelne, kinek milyen tapasztalatai vannak e két fajta borotváról. Ami konkrétan érdekelne, az az, hogy:
-melyik kíméli jobban az arcbőrt?
-melyik borotvál simmábbra, azaz melyik hozza a pengével való szőrtelenítéshez közelebbi eredményt?
Konkrét márkák és típusok is érdekelnének, melyiket ajánljátok.
Kis magyarázatként, jelenleg körkéses Philishave-em van, de nem vagyok megelégedve vele, igaz, ez csak két körkéses. A dilemmám az, hogy mire érdemes lecserélni, ehhez várom a segítő reagálásokat. Remélem, azért valaki reagál, még ha nem is ez az év legemelkedettebb topicja...
Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Parkside szerszám kibeszélő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- ThinkPad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Slot1 Processzor
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- HP ProBook 430 G6, 13,3" FHD IPS, I5-8265U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év g
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Black 24Hónap Jótállással Teljesen Új Bontatlan
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest