Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6294) FollowTheORI válasza Dare2Live (#6263) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Nem igazán az számít tapasztaltom szerint, se a km/h, se a sebességfokozat.
Ami számít hányszor kell gyosítanod... amiket irtam kb átlagosan igazak amúgyis. :)
Valóban lehet jobb lett volna odaírni még azt is, hogy a fogyasztási sáv felső részén vagy, ha gyakran gyorsítassz (dugó pl) és az alján (vagy akár méginkább alatta), ha ritkán kell (országút/pálya).
Arra akartam támpontot adni, hogy kb amelyik "sávban" vezetsz (dominánsan) az fogja meghatározni mennyit fogyaszt átlagban, és ezek a kocsik kb ennyit.

Itt látszik nekem is, hogy ingadozik, ugyanolyan környezetben/útvonalakon a fogyasztás attól függően melyik tartományban vezetek inkább:
Gasoline consumption: Kia - Rio - 1.4 MPI - Spritmonitor.de

Amikor 5.8-9 körül van akkor 3000 a max, autópályán is ez 120 km/h max, 6 sebességes a kocsi (a legutóbbi két tankolás között pl csak így mentem, "tudatosan" spórolósan :) ) .
Amikor 6-6.5 körül van, akkor már a 2500-3500 körül van főleg... amikor meg 7 fölött, ott kinyomtam a szemét, városban is meg pályán is... 3500+ fordulattal... ami 140-150 km/h is akár... belső sávban tolva lefele a mazsolákat. :D

Az elsőt neveztem moderate-nak, amikor két tankolás között az a használati mód volt 90%-100%-ban... normál az a középső... és fast, amikor nehézlábbal mentem főleg. :)

És nagyon szépen kiadja amit írtam, mert egyiknél sem a sebesség vagy a fokozat számított a végén, hanem a fordulatszám tartomány... nyilvan ami meg meghatározza a sebességet ez igaz... de nem fordítva, szóval sose a sebességet néztem, ha takarékoskodni akarok, hanem hogy mennyire pörgetem mikor váltom el... illetve hatodikban meddig pörgetem fel.
Lehet menni 50-el negyedikben is 2000-et forogva, meg ötödikben is 1500-at forogva... csak előbbinél többet eszik, stb. Ezért nem a sebesség számít, hanem hogy pörög, fokozatot meg úgy választod hozzá, hogy mennyivel lehet/akarsz menni. :D

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.