Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yaye
őstag
válasz
troland26 #244 üzenetére
Nem írtál méretet. Van egy korim ami valószínűleg eladó -még meg kell kérdeznem szűkebb környezetemet hátha valakinek kéne, de nem valószínű. Fűzős Bauer, Tuuk penge, 43-as (ha jól emlékszem, meg kell néznem otthon), vadiúj (értsd: egy méter nem sok, annyit sem volt jégen), profin megélezve (manapság az is vagy 1,5k). 16k-ért vihető.
Az eladás oka rém egyszerű: A boltban még jónak tűnt, de később kiderült hogy kicsi rám és ez volt az utolsó pár. -
szatocs
őstag
válasz
troland26 #246 üzenetére
Hát igen, én is ha elvágódok a 180 centimmel, 78 kilómmal
De hát igen, ennyit kell azért, hogy visszajöjjön az egyensúly meg a haladás. De akkor még nem vagyok sehol a jéghokis megállástól, a hátramenettől, meg ilyenektől. Pedig azok sem jönnének rosszul, hátha kedvet kapnék a jéghokihoz. -
szatocs
őstag
válasz
troland26 #244 üzenetére
Na, ár belőve, nekem is ennyim van rá
Szóval ha valaki betéved ide, akkor már mondhatja is mindkettőnknek
Nyár van - ok, de nekem meg nem ártana most venni, mert egyetemen tesinek korcsolyát is fel lehet venni, és hátha sikerül bekerülnöm a csoportba. Igaz nem lesz ott korcsolyázni tanítás, csak mindenki szaladgáljon magának, de nem is baj, pont elég lenne, hogy visszaszokjak a koriba.
-
troland26
őstag
nem nagyon megy a topik , de ezen nem is lehet csodálkozni . nyár van
Pedig nekem eltűnt a korim és most vehetek másikat . Valaki adjon tanácsot hogy milyet érdemes venni . Nem koriztam rég és nem is voltam egy nagy spiler . Érdemes nekem hokikorit vennem . Valaki dobhatna valami infót . max 15-20 pénzt áldoznék rá -
szatocs
őstag
Most Nyíregyházán egy Head márkájú kori volt a lábamon. Fűzős, és 44 - es (44-es a lábam is), kényelmesnek tűnt, csakhogy nem tudom, hogy mit is kell figyelni ilyenkor. Honnan állapítható meg, hogy cserélhető pengéjű-e? Meg akinél először volt, az azt mondta, hogy általában 2 számmal nyagyobbat szoktak venni, mint amekkora a lábméret. De most jó volt a 44 - es nekem, szóval nem tudom. Vagy csak a műanyag héjúakra vonatkorik ez a 2 számos + ?
-
szatocs
őstag
Hello Mindenki!
Jégkorit akarok venni mostanában, de nem tudom, hogy mire kell figyelni, és hogy milyet vegyek. Egyelőre csak korizgatni kéne, aztán majd meglátom, hogy közelebb kerülök-e a jéghokihoz. Régebben - kb. 6 éve volt rajtam utójára görkori, jégkori meg kb 10 éve. Annak idején tudtam vele menni, de ilyenekkel nem foglalkoztam, hogy hátramenet, meg hasonlók. Hát most ezt be szeretném pótolni.
Bauereket nézegetem, de van egy hatalmas hátrányom, nem Bp - n lakom, így elég kevés hely van, ahol meg is tudnám nézni, hogy melyik milyen. Esetleg Debrecenben tudok majd egy kicsit utána járni, bár ott sem tudom, hogy mennyi olyan bolt van, ahol jégkorit lehet kapni.
[link] - Innen nézegettem. Kinek melyikel milyen tapasztalata van. Ja igen, a legfontosabb. 20 alatt szeretnékOlyan 15 körül úgy látom, hogy már lehet kapni. Szóval mondom, nem ilyen nagy pro felhasználó vagyok, éppen elsiklok szerintem még a jégen, bár rég volt már az
, de egy jó kezdő kori kéne, amelyik haladónak sem utolsó, sőt...
Gondolom nem a 60 - as kategóriát kell megcélozni egy ilyen korival, vagyis remélem
[Szerkesztve] -
troland26
őstag
sziasztok
én mostanában akarok elmenni korizni , kb ezer éve nem voltam és visszaolvasva valamennyit az jött le hogy ne éleztessem meg a korimat mert úgy könnyebben maradok a jégen tud valaki valami infót -
sanyixXx
senior tag
hali
hol tudok csatot cseréltetni a korimon? ilyen műanyag csatos roces korim van, és el van törve rajta az egyik csat. ezt szeretném orvosol(tat)ni.
köszi -
Dpower
csendes tag
Sziasztok most kezdtem néhány napja korizni, nagyon bejött meg elég jól is megy... vettem is egy roces rx due korit a mitekiben, nagyon jó jól fogja a lábam nem tör, szóval patent. de azt nem tudom, hogy mi a különbség egy ilyen műanyag meg egy hoki kori között. jobban lehet menni a hokissal?
-
Pompi
nagyúr
válasz
Admiralis #236 üzenetére
Köszi neked is és T_bee-nek is. Az ő írása után már letettem a minites élezésről.
Viszont a liget nekem eléggé kiesik és a hokis bolt sem volt ma útban, így marad az, hogy a tervek szerint vasárnap délutáni korcsolyázás helyszínén (Pesterzsébet Jégcsarnok) fogom megéleztetni a korikat. -
T_bee
aktív tag
válasz
Admiralis #233 üzenetére
Szia!
Először is, gratu a korihoz,a pro X egy kimondott jó darab, öcsémnek vettünk nemrég iylet, volt a lábamon is, nekem tetszett
A korit gyárilag nem élezik, ugyhogy ha újonnan vetted, akkor nagyonis érdemes megéleztetni. Élezni meg, ha kezdő vagy egy un. lap, vagy kicsit erősebb (értsd ezalatt, mélyebb, obb vele kanyarodni, de megállni pl nehezebb, jobban akad a jégen) un fogós-lapélet érdemes kérni, tanulni az bőven jó
Pompi: a mistermintbe szerintem ne vidd, több ismerős9m próbálta ott éleztetin, állítólag a gépek nagyon jók, de kezelni azt nagyon nem tudják... Ahova érdemes vinni, a műjégen az élezők elég jók (900ft), vagy pl a jávor utcában van egy hokis bolt ([link], ott is géppel éleznek (700 ft) de ott állítólag jól, egyszer én is szeretném kipróbálni. -
Pompi
nagyúr
válasz
Admiralis #233 üzenetére
Sokat nem tudok segíteni, hasonló cipőben (koriban
) járok, mint te.
Nekem kb. 15 éve volt a lábamon utoljára kori, de most, hogy nyílt a közelünkben egy jégpálya a párommal meg pár ismerősünkkel elhatároztuk, hogy eljárunk korizni.
Ennek örömére vásároltam tegnap egy Nike Quest 2-t amit említettem, nem tudtam sokat vacilálni a dolgon, mert tegnap előtt összesen 2 darab volt a méretemben tegnap meg már csak 1 és mivel elég kis lábam van (40) nem egyszerü a korivásrlás sem, úgyhogy megvettem. Én a MisterMinitet céloztam meg élezés gyanánt, remélem holnap eljutok.
Vagy keressek fel valami spécibb helyett? Emlékszem régen Blahánál a Klauzál utcába hordtuk éleztetni a korikat, de lehet meg sincs már az a bolt. -
Admiralis
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Bauer Vapor pro X korit és elkezdtem újra korizni. (amikor kicsi voltam egész jól ment) Már megy a hokifék és hátrafelé a koszorúzás.Most viszont nagy gondban vagyok. Nem értem, hogy miért nem tudok olyan szépen finoman (olyan vékonyan vágva a jeget) megállni hokifékkel. Ez a acél éle miatt lehet? A kori még nem volt megéleztetve és most nem tudom, hogy megéleztessem-e, mert ezzel az éllel most így egész jól megy. Ismerem az élezési technikákat. Ha én úgynevezett hokikoris éltszeretnék, akkor az acélba negatív körszeletet vágnak. Ha megéleztetném jobban menne szerintetek? Tudtok olyan, helyet ahol jól tudnak élezni? És egyáltalán mit kell mondani, hokikoris élezést szeretnék?
-
Side_
aktív tag
-
Side_
aktív tag
Hello!
Tudnátok tanácsot adni, hol érdemes korit venni? Valami egszerűbb kinézetű fekete kellene - max 15-20e-ig (BP-n). Olcsóbb lehet (sőt, jólenne), drágább nem. (44es körüli méretben.)
Mondjuk valami ilyesmi kinézetű tetszene:
Régebben görkoriztam is, aztán néhányszol voltam jégen is, de nem volt túl sok időm, úgyhogy abbamaradt. Most szeretném újrakezdeni.
Van egy szerkezetileg hasonló korim, csak már rég kinőttem (max 40es lehet). Az elég jó volt, meg kényelmes. Mostis valami hasonlót szeretnék.
Nem akarok nagyongagyit venni. Remélem ilyen áron kaphatok használható darabot.
Köszi a segítséget előre is. -
szomika
újonc
Sziasztok!
Eladó egy Roxa 44-es korcsolya! kb 2x volt rajtam (rájöttem nem tudok korizni) szerintem jó állapotban van.
Ha valaki esetleg kényszert érez az iránt hogy megvegye az ára 5e forintocska.
Miskolcon van a kori!
Üdv!
ÉN!
szomszed@chello.hu -
Reac^
őstag
Hiányos hokifelszerelésemhez keresek 1-2 kiegészítőt!
új is érdekel csak olcsón, lényeg az olcsóság
könyökvédő, mell-váll páncélt, esetleg kesztyűt (már van), de ha jó állapotú olcsó akkor is érdekel... sisak is érdekel törött is lehet. -
Yaye
őstag
Talán egy koriboltot kéne megpróbálni...
Többen említették a Marczi-t, én legutóbb a Jávor utcai hoki-boltban (egy társasház pincéjében tanyáznak, nem épp üzletszerű környezetben) jártam élezni, ott is van egy csomó féle 18k-tól 110k-ig, és a bolt jellegéből úgy sejtem hogy elsősorban nem gyerekméretek.
-
PéLó
újonc
Sziasztok !
Nekem egy igen fogós kérdésem lenne. Hol lehet kapni 48-49-es méretű korikat ? Akár használt, akár új. Mivel 48,5-es lábam van, még a cipővásárlással is igencsak gondban vagyok néha.Műjégen lehet ekkora korit kölcsönzni ? Mert próbáltam őket hívni, csak senki nem vette fel. (Valszeg honap is megpróbálom.) Vásárlás előtt azért mindenképpen szeretném kipróbálni a korizást, mert abszolút zöldfülű vagyok. Egyáltalán fekszik-e nekem ez a sport, vagy csak én fogok minél többször kifeküdni a jégen...
Előre is köszi minden segítséget !
-
SaNyEe
aktív tag
válasz
#53246592 #220 üzenetére
Elvileg meg kéne éleztetni, de nekem élezés nélkül is megfele egyenlőre.
Meg ha befagyott tavon használj az ember akkor majdnem mind1 sztem, mert ott teljesen más a jég, mint jégcsarnokba.
Legalábbis mikor én voltam akkor már eléggé szar állapotban volt a jég. A nagy nyomás teljesen összetörte, ilyen 100méterenként voltak repedések, ki volt már korizva egy csomó helyen és ugye nem olyan tükörsíma mint egy csarnokba.
Ismerős azt mondta, hogy az élezetlen korijával sokat csúszkált oldalra is a korija nem csak előre
Én egyenlőre nem éleztetem meg, majd ha joban megy -
Yaye
őstag
Én a héten húztam életemben először korit a lábamra, pedig hú de rég voltam 25 éves, amit némelyek már soknak vélnek
. És furcsamód lényegében nem estem olyan igazi látványosat egyet sem, és nem azért mert reszketve kapaszkodtam a kerítésbe. Főleg mert a Balaton nincs bekerítve
Na jó... megálláskor azért gyakran le kellett támaszkodnom hogy ne nyaljak el, de egyből haladós voltam, és a végefelé már egy pici farolgatási kísérlet is belefért. Sajnos a csatos Roces nem igazán passzolt a lábamra, egy ponton meg is törte szépen
Tegnap be is újítottam az utolsó felnőtt méretű fűzős Bauert a Hervisből (bár lehet hogy egy számmal kisebb a kelleténél, de majd kiderül) Vicc, hogy január végén gyakorlatilag már csak pár utolsó darab van egy ekkora áruházban.
Nagyon frankó kis jég van a Balcsin, strandokon jó nagy kitáblázott rész, este világítással (Füreden legalábbis), ingyen és bérmentve. Semmi tömegnyomor, gyönyörű táj, királyság. Holnap megyek megint, de most megsasolom Siófokot, nekem az a ''home ice''.Addig még növesztek egy kis bőrt a múltkori törésre
Aztán állítólag most megint jön pár nap kemény hideg, szóval asszem a jövő hétvégi is beterveződik -
SaNyEe
aktív tag
Na megvettem a korit. Ma voltam a pécsi Árkádban és egy sportboltban néttem egy Mission férfikorit, és le is volt árazva 9990Ft-ra
Így néz ki csak fehérek a csíkok rajta.
Ma gyors ki is próbáltam a város közelében levő víztározónál.
A kori viszonylag kényelmes, bár a jobb lábamon a bokám felett kicsit nyomta a lábam. Ennyi pénzért szerintem ez elnézhető, hogy 1-2szer feltörje a lábam
Elég hideg tényleg kell bele az a plusz egy vastagzokni, főleg ha kint a szabadban használom.
Jól meg lehet szorítani a lábon, bár először nem húztam meg eléggé a fűzőt és nagyon befelé tartottam a lábam, de aztán rendesen meg lett szorítva (ahogy bírtam úgy cibáltam a fűzőt) és utána már faszán tartott, utána kezdte el nyomni a lábam.
Egyenlőre ennyi majd ha kicsit ügyesebb leszek majd írok a képességeiről is. -
SaNyEe
aktív tag
válasz
#53246592 #214 üzenetére
Hogy ne menjen el a kedved ahhoz az kell, hogy az esésekkel ne nagyon törődj, előfordul és kész. Persze a nyílt töréssel azért foglalkozzál
Szerintem ez elhatározás kédése csupán. Ha tetszik és érdeklődsz a téma iránt akkor fogsz korizni, hameg csak azért mész mert mondjuk baráti kör, vagy barátné elhívott akkor már nembiztos
Mikor nálunk megnyílt a 4évszakos jégcsarnok Kaposváron akkor voltam a Magyarország, Hollandia barátságos mérkőzésen. Aztán megteccett az egész, az már csak hab volt a tortán, hogy vannak barátaim akik tudnak korizni némelyikük elég jól.
Először azt hittem, hogy majd annyira kilógok a sorból mert nekem nem megy. Aztán mikor megláttam, hogy az emberek 2/3-a a falat fogva mászik akkor megnyugodtam és kezdetét vette a szerencsétlenkedés. Mire 1x körbeértem a hokipályán beletelt vagy 3 perc
Aztán 2-3 kör után elkezdett görcsölni a talpam mert mereven csinálom/csináltam.
Utána 10perc pihenő aztán megint ki a jégre. Volt pár esés is szerencsére mindet megúsztam sérülés nélkül, mondjuk az én tempómban ennek nincs még olyan nagy veszélye talán. -
joergie
őstag
válasz
T.Boy007 #211 üzenetére
Ha veszel újat, nem adod el véletlenül a salvo-t? Meglehet, barátomnak kéne egy ilyen kaliberű kori. Nekem is ilyen van, bár még nem volt a lábamon, örököltem
Másik barátom nemrég vett valami gyöngyvásznasat(sponzored by tesco), meglepően könnyű a salvohoz képest(kb ennyit értek hozzá)
-
Papa-Georgo
senior tag
Hoki kori anyaga, ált. gyöngyvászon+olyan specko hab ami ráalakul lábadra. Kicsit más az él kiképzése is, és ezen kívül fűzős. jobban tartja a lábat.
Ezzel ellenben vannak az ilyen csattos korik, abban semmi extra nincs, nincs hókuszpókusz.
20k környékén már lehet egy elég jó korit kapni, ha már nem nő lábad, életed végéig elég lesz.
Kicsit ált. nagyobb kell belőle, fontos hogy állva próbáld, mert úgy igazódik el a lábad benne. Persze vastag zokni stb.
Sztem érdemesebb kicsit márkásabba belefecölni pénzt, behozza árát. Bauer, Nike, Roces, már mind 15-20 körül kapható belőle jó modell. Amúgy, ha bemész egy ilyen boltba ér érdeklődsz, biztos szívesen segíteni fognak és eligazítanak. Mégiscsak ott tudják legjobban. -
-
SaNyEe
aktív tag
Üdv!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy milyen korit érdemes venni egy kezdőnek?
Tulképp annyira kezdő vagyok, hogy eddig 4órát voltam jégen össze vissza és előtte 1általán nem görkoriztam meg ilyenek. Ami megy az az, hogy már nem fogom a palánkot hogy ne essek Legynesen tudok haladni meg kanyarodni is keveset.
Ami szempont, hogy ne legyen túl drága, úgy 10k környékére gondoltam.
Többen beszélnek itt ilyenről, hogy hokikori meg férfikori. Mik a különbésgek ezek közt a korcsolyák között?? -
Anonymous_19
tag
válasz
T.Boy007 #211 üzenetére
Sokan nem tudják, hogy milyen szempontok alapján kell venni egy korit.
Pl ha valaki hokizik akkor vmi nagyon massziv darab kell, ami általaban árban is horror.
De pl. nézni kell, hogy az illető milyen súlyú, mert pl nekem a 95kg-ommal törte egy Bauer középosztálybeli a lábam. Sajnos az általad felsoroltakból talán csak a Bauer1000-est ismerem, amitől nem vagyok elájulva.
Ha sokszor akarsz kimenni a jégre, ha szeretnél jól korcsolyázni, kevesebbszer éleztetni, akkor kell a drágábbat venni. Ha havi 3x akarsz menni akkor tökmindegy.
DE! Elötte azért nézd meg mindegyiknek a belsejét, hogy hol milyen anyaga van. Pl a saroknál és mögötte az nagyon kényes általában az embereknél (nekem is ott torte).
Meg rengeteg minden van amire figyelni kell, de ha nem jársz ki sokat akkor felesleges.
Szóval nézd meg a korikat es döntsd el a minőség az ár és annak a függvényében, hogy mennyiszer akarsz kimenni. -
T.Boy007
újonc
válasz
Anonymous_19 #210 üzenetére
Azt gondolom/tudom, hogy könnyebb, jobb stb az újjal menni mint a Salvoval. A kérdés az, hogy jobb-e annyival, amennyit egy új korira kell költeni. 20-25e forint.
Ha új korcsolya akkor ezek közül melyik?
Nike QUEST V-4
Bauer Supreme 1000
Bauer VAPOR Stream (Vapor I)
Botas PULSAR 112
A Botasra 19ezres árat mondtak. -
Anonymous_19
tag
Mindenfelekeppen jobb es konnyebb az uj hokikorikkal menni es akrobatizalni.
Ha talaltok Botas markaju korikat erdemes megnezni mert eleg jo minoseg eleg olcso aron.
Nagyon dragat meg csak jegkorongosoknak erdemes venni, vagy ha nagyon kenyes a labad. Ha modotokban all rendeljetek kulfoldrol. (Ebay, hockeymonkey.com, stb) olcso!
En is Ebayon vettem a Quest V-12-met nevetseges aron. -
T.Boy007
újonc
Sziasztok,
Mivel ezer éve nem koriztam, újra kéne tanulnom. (Csúszkálni tudok, de pl. a hokifék már nem megy.)
Van egy régi műanyag/fűzős Salvo korim. Maradjak ennél, vagy könnyebb dolgom lenne egy új, jobb korival, pl. Vapor I-gyel.
Köszi -
krisi047
senior tag
helo!
szerintetek ccm 2.0 vagy vapor stream? -
Kephamos
addikt
[link]
Kb. az incidens előtt tizenöt percel jöttem le a jégről! -
Gazsa
újonc
Hali!
A fővárosiak segítségét kérem!
Korcsolyavétel céljából olyan üzletet, vagy vásárt keresek, amelyik két ünnep között is nyitva van, és ahol használt korcsolyát is lehet venni.
Olyasmire gondolok, mint amilyenek a síbörzék szoktak lenni.
Dec. 28-án megyünk, így ezen a napon tudunk szétnézni.
Köszönet a válaszokért. -
bali79
tag
Egy kis karácsonyi ajándéktipp:
[link] -
Manitou
veterán
válasz
Moddingfan #199 üzenetére
Na igen régen tényleg elég ratyi korikat adtak az embernek a kölcsönzők, de pl multkor amikor egyik haverral voltunk, egy tök normális korit kapott, majdnem olyan jó volt mint az enyém
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest