- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Semennyit. Mi köze a szívnek ehhez? Ha túl hidegre hűtöd a kocsit, akkor legfeljebb elkezdesz fázni, és a bőröd reagál. Az a lényeg a klímánál, hogy annyira kell beállítani, hogy pont jól érezd magad. Ha 23 fokban érzed jól magad, akkor annyira, ha 25-ben, akkor annyira. Inkább azzal lesz a baj, amikor kiszállsz a 40 fokba. Akkor elkezdesz izzadni, mint a ló, mert a tested reagál a túlmelegedés ellen. De az, hogy a klíma csinál 23 fokot, attól az égvilágon semmi bajod nem lesz...
-
feise
aktív tag
-
tildy
nagyúr
Ha nem sokat megy ki az ember, akkor nem sokat. Ha midnen utcasarkon kiszáll , akkor persze eleget...De ha csak annyit csinál, hogy a 22 fokos lakásból, kimegy a kocsijához és beszáll a szintén 22-25 fokba, majd a munkahelyénél bebattyog a parkolóból a klimatizált kis irodába ,. akkor szintén nem sokat...
35 fokban igenis legyen a kocsi jó 10-15 fokkal hidegebb. Meg a lakás is. (hála égnek az nálunk klíma nélkül is annyi...)
[Szerkesztve] -
Digital
addikt
#31#32 próbáljátok ki,legfeljebb évek múlva b...tok az izületeiteket
-
feise
aktív tag
nah.. én 7A-t láttam nyitott ablakokkal (klímás volt) akkor kicsit meghökkentem! gyári klímával meg minden extrával tényleg csak az a baj, hogy szinte TUTI átvágnak.. michelin helyett kínai gumi, gagyi ablaktölrő, stb egy drága autón is... miért pont a klímával elnnének tisztességesek. talán ha valaki tud behozni egy újat máshonnan...
-
tildy
nagyúr
Ezt mondják a házakban levő klímákra is...Na én meg erre akkor azt mondom, hogy ha odakinn -10 van, akkor legyen a kocsiban is és a lakásban is -4
Szvsz hülyeség ez a ekkora difi lehet a kettő közt dolog. Akkor télen se fűtsenek be az emberek,. mert káros a -10ről bemenni a +25be... -
Kraptor
őstag
A sofőr klimatizálva van
Pontt azért raktak a tetejéra olyan hodály klímát, hogy elbírja a megterhelést és gyorsan lehűtse a teret. Egyszer láttam egy olyan buszt fentről és nagyon brutál ami rajta van
Én a 86-on szokrtam utazni de ott nem is hideget fúj a klíma, hanem langyosan meleget az pedig semmit se ér. Ablakokat meg nem lehet kinyitna mert bevannak reteszelve
direkt, amit meg is értenék, ha nyomatnák egy kicsit jobban a klímát.
Opelná az új Astrára 240K a klíma. -
süti5
őstag
Mostvettem autót, és egyetlen extárt kértem: a klímát
Nincs benne se szervokormány se elektromos bizbaszok, de ilyenkor nagyon jó tud lenni a klíma
Digital: tudnál esetleg segíteni abban, hol lehet ilyen klímatisztító-fertőtlenítő spray-t kapni Pesten, illetve hogy ablakklímánál hova kell fújni?Van egy régicske otthon és szeretném beüzemelni, de többen ijesztgettek ilyen fertőzésekkel, gondoltam, egy flakont megér a dolog. Szerelőhöz nem szeretném vinni, mer sokat kérnek
-
AI
tag
hogy lehet ilyen hülyeségen vitatkozni? Az ember alkatától függ, hogy hány foknyi hőmérsékletváltozást visel el károsodás nélkül. Van akinél ez 2 fok, van akinél 50. Ilyen farokságon rágódni...
-
feise
aktív tag
persze itt nem csak a közérzet lenne a fontos, hanem a a balesetmegelőzés.. óhatatlanul is elbambulsz a nagy melegben, törölgeted magad stb.. közben simán becsúszol egy pirosba, vagy átmész szembe stb... Sztem az új kocsikban legalább olyan fontos és alap dolog lenne a klíme, mint a légzsák, ABS... Volvo busz.. ilyen szempontból ott a sofőrt mindenképpen klimatizálni kellene, az utasteret.. hááát.. AKKORA ajtók vannak rajta, + a sok hülye még kinyitja az összes ablakot, mikor megy a klíma.. GRAT! és nem tom miért pont olyan buszok a klímásak, amik 100 m-enként megállnak..
-
Digital
addikt
Most fejeztem be egy autóklíma tanfolyamot,ott azt tanították hogy az 5-6 fokos hőmérséklet diferencia az egészséges!
-
Kraptor
őstag
A házi klíma kevesebbe kerül mint kocsiba, szerintem.
-
tildy
nagyúr
2. Hehh... Nem sokkal.
Én már 25fokban is , szinte mint a ló...
Hameg már izzad mindkettőben, akkro tökmindegy, jószagúan úgysem fog beérnia munkahelyre.
2. jahm, melegben teljesen felforr az ember agyvize.
Nekem tuti kell kocsimba majd klíma , ha veszek, mert az iylen időt máár nem lehet épésszel bírni. -
Goose-T
veterán
Kösz az eddigi infókat. Mennyibe kerülhet átlagosan egy klíma beszerelése? 50-100 rugóból kijön vajon? Árakat nem írtak egyik honlapon sem...
-
Vangelis
félisten
Oké, azért köszi.
-
dabadab
titán
18 fokba hirtelen beszallni a hosegbol nem is igazan kellemes, es art is (masoknak: neked lehet, hogy mar nem).
-
Kraptor
őstag
Hát én most pulcsiban ülök az irodában
-
dabadab
titán
Ket ok miatt:
1. Ha kint 35 fok van, akkor az autoban siman 40 fole mehet a homerseklet
2. Nyilvan 28 fokban joval kevesse izzad az ember, mint 35 fokban.
3. Nem csak az izzadasrol van szo, hanem az altalanos komfortrol: szombat delelott vegigmentem az M3-ason, es a hosegben az emberek teljesen meg voltak gargyulva. -
Vangelis
félisten
Azt észrevettük, hogy száltál már, be...de miért nem ezzel kezdted amikor ide jöttél
, akkor egyből megértettünk volna sok mindenet.
Egyébként van már valami fejlemény a cuccal????
[Szerkesztve] -
Kraptor
őstag
18C az okés
-
mahatma
aktív tag
Hát azért ha a kinti 35 fokról beszállsz és negyed óra múlva már csak 20 fok van, azért attól lehet egy-két bajod, nem most, majd évekkel később.....
-
Kraptor
őstag
Hát nekem eddig mindegyik gyári levitte úgy mint az állat, egyedül a Citröenekbe volt nagyon gyengusz klíma és ott tényleg nem lehetett nagyon hideget csinálni és sokáig tartott míg hideg lett. A Volkswageneknek elég jó a klímájuk, de az amcsik az igaziak...azok lehűtenek mint atom
.
Láttam egy jó házi klímát egy buszon. Egy ''sima'' LG volt rárakva kültéri egység ott figyelt a busz hátulján, nagyon baró voltAz új Volvo buszokon van klíma de nem nyomnak semmit és rohadt meleg van mindig bennt, pedig tutkó lehetne nyomatni őket mert akkora klima van a busz tetején mint atom.
-
viharhozo
addikt
Mi a joegnek neked nagyobb teljesitmeny? Amikor kint 35 fok van, bent sem erdemes 26-28tol kevesebbet csinalni.
-
Notes
senior tag
Lehet. Azért kérdezz meg egy-két embert akinek van ilyen utólag beszerelt klímája, mert elég ilyesztő a dolog. Gyakorlatilag az egész műszerfalat lebontják a beépítéskor. Na most azt úgy már nem fogják neked visszatenni mint a gyárban, ergo kezdődnek a zörgések, nyikorgások. De ne legyen igazam! Szóval legjobb a gyári klíma. Bár a legalsó kategóriában gyakran a gyári klíma sem gyári, hanem a magyar importőr teteti a kocsikba utólag, szal ugyanaz.
-
Goose-T
veterán
Üdv!
Marha meleg van mostanság. Reggel 3/4 9-kor már 31 fok volt, amikor jöttem melózni. Az ablakot már hiába tekerem le, szétizzadom magam, mire 15-20 perc alatt beérek kocsival. Arra gondoltam, hogy klímát kéne szereltetni a kocsiba. Szétnéztem a neten, de csak egy-két céget találtam, azoknak a honlapján sem írtak semmi konkrétumot. Lehet-e szerelni a kocsimba utólag klímát? Mennyiért raknák vajon bele? Remélem, van itt pár, ilyen témában tájékozott ember. Az autó egy Skoda Felicia.
Új hozzászólás Aktív témák
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest