Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: A furcsa hobbi.....
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- Pajac: PassMark - Intel Core2 Quad Q9400
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
válasz
Freeman007 #29186 üzenetére
"Sajnos észrevételem szerint nem az a jellemző, hogy az emberek ne sietnének - ki van használva az a 25km/h."
Ezt kellene drasztikusan visszaszorítani!
3 km-es távon alig van különbség aközött, hogy 25 vagy 20 km/h sebességgel teszi meg valaki azt az utat. Úgynevezett "last mile" közlekedési eszközről beszélünk.
Persze, ha valaki pont lekésik egy lámpát, akkor az 1 perc veszteséget okoz. Viszont két lámpa közötti távot valószínűleg úgy se tudná szabályosan megoldani, mert az autósok tempójára méretezik. Tehát csak az a kérdés, hogy következő lámpánál 20 vagy 40 másodpercet fog ácsorogni. Így a bruttó út az 11 vagy 12 perc lesz.
Sokkal érdekesebb inkább az, nagy tempónál mennyivel kevésbé tudja felmérni a többi közlekedő helyzetét és sebességét.Ahol én lakom, ott rengeteg jó minőségű védett kerékpárút van. Nem nagyon kell más közlekedési eszközhöz fanyalodnom az utak állapota miatt. Én magam is megdöbbentem azon, máshol (pl. Vácon és más túlterhelt agglomerációs településen) mennyire elhanyagoltak az utak.
Itt az útkereszteződés 4 sarkán áll a Lidl, Penny, Auchan és 200 méterre az Aldi. Naponta elhaladok itt. Google StreetView és OpenStreetMap CycloOSM réteg. Minden irányba az út két oldalán km hosszan kerékpárutak. Ettől a ponttól - a házunk előtti 50 méteres szakasztól eltekintve - végig egyirányú kerékpárúton tudok haladni.
Az útkereszteződések zöme szintben van (sok hibát javítottak, újakat meg már normálisan építik), tehát a kereszteződésben nem az orra esést kell elkerülni, hanem a forgalomra koncentrálhatsz.És még annyi, 10 évvel ezelőtt itt is sokkal-sokkal rosszabb volt a helyzet. De szerencsére javulunk, és szívből kívánom hogy máshol is legalább ilyen utak legyenek!
Új hozzászólás Aktív témák
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Marvel Snap
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy ruhás topik
- Subaru topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink)
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Prodesk 600 G5 i5-9500 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest