Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz PociAti #28758 üzenetére

Elfogultnak vélem magam a témakörben, de ha tömör gumi jöhet szóba, és rövidtávra kell használni, akkor csak ajánlani tudom.
    Még egy apróságot nem említettem: a hátsó sárvédő 10-12 km/h-ig nem csapja vissza a vizet, nyilván fölötte igen. Mivel slick-re jártam az első gumit, így amúgy sem mertem volna gyorsabban menni, úgyhogy mondhatni van benne egy hülyebiztos egyedi megoldás is rá :DDD

Az említett "cunami" után erősen keresgéltem az utódot, és mivel nagyon megszoktam a dupla lengéscsillapítót, és tempomat nélkül élni sem tudnék (kézpara), így meg voltam lőve az utóddal. Nézegettem ezeket a kínai rendelős/kuponos oldalakat, egyszer majdnem beneveztem egy KuKirin G2 Pro-ra kicsivel 200e alatt, de nem nagyon kaptam válaszokat azzal kapcsolatban, így nem rizikóztam. Aztán szembejött egy 170e körüli akció S65-re, arra sem kaptam nagyon választ, így lemaradtam róla. Aztán ismét akciós volt, így 170e alatt megúsztam a történetet. Elmentem a közeli bestbyte boltba, és 200e ft fölötti gépeken sem volt tempomat, ami nálam problémaforrás, mert lerobbant a kezem 13 évvel ezelőtt, és kínzással érne fel, ha folyamatosan nyomnom kellene a gázkart.

Engem nem érint a szabályozás, március végén külföldre költöztem.
    Amúgy a Xiaomi 4 Ultra és a Navee S65C-nek nem azért tér el a csúcsteljesítménye, mert eltérő motorral szerelték őket?
    Próbáltam utánajárni, hogy miben különbözik az S65 és a C variáns. Ránézésre rosszabb hatásfokú a motor, mert az akkupakkot is növelni kellett, hogy 15 km/h-s sebességgel meglegyen a 65 km-es hatótáv. A trepni is 3 centivel szélesebb, és 2,6 kilóval nehezebb, viszont cserébe van e-abs, "visszatöltés" (motorfék), stb. Gondolom ezért tér el a Xiaomi is. A "sima" S65-be nagyon egyedi motor került, egy béna kocsis hasonlattal élve a Mazda RX8 Wankel motorjához hasonlítanám, csak ne olyan vége legyen a történetnek. Nekem gyanús, hogy egy típusban használtak összesen ilyet, és idővel készítettek egy "klasszikus" motorral szerelt verziót is, ami ráadásul rosszabb hatásfokú, és az egész gépet át kellett tervezni miatta.
    Mondjuk 8 hónap alatt megtett 1400+ kilométer után annyira nem aggódok, de akkor is repkednek a kérdőjelek, hogy miért használnak rosszabb hatásfokú motort.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés