- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
GoodSpeed #30592 üzenetére
Nem az E2 Pro-ra gondoltam, hanem a G30-ra.
Arra nem jellemző, h bármi pótalkatrészre lenne szükség hozzá.
De amíg garis, addig meg ugye elvileg nem is kell hozzá. Meddig is? 3 évig?Édesapám ilyen gyüjtögető, egy csomó olyan régi cucc van otthon, ami sose fog már kelleni semmire, de annak idején kettőt vett minden alkatrészből.
Az elmúlt nyáron dobtam ki két keverőtárcsás mosógép motort, meg egy régi Hajdu porszivó motort.
Persze rötyögött ő is, h hát tényleg, ezek már nem fognak kelleni, csak a helyet foglalták az egyik polcon a garázsban. -
válasz
Peaceliker #30589 üzenetére
Igen, nekem is ennyi lett, Sharksettel, picit nagyobb akksival.
De ma már a rxsseb vágna ebbe bele, csak akkoriban még nem volt olyan lengéscsillapítós pálcikaroller, ami érdemben felment volna emelkedőkre is.Szerencsére ritkán kell emelgetni. Aluljárókba le/fel, vonatnál le/fel. Vonatnál jobban zavar a szűk hely inkább, mint a súlya.
Lehet mégiscsak jobb ötlet a mozdony+kocsik kombó helyett az IC belső-elrendezésű Flirt. -
-
válasz
GoodSpeed #30585 üzenetére
Ez túl olcsó.
https://a.aliexpress.com/_EJH5fss
Az ilyeneknél szokott megesni, h a fém elhajlik.
1.6Kg
Monorim 3Kg
Sharkset 3.5Kg(De lehet, h nem öntöttvas, hanem titán-ötvözet, azért ilyen könnyű csak; bár ez esetben tízszer ennyibe kellene kerülnie - bár ha a kínai állam támogatásával készül, akkor megvan az olcsó dömpingár oka is.)
Nem akarok rosszindulatúnak tűnni, de 1. vettél egy csomó felesleges kacatot a rollerhez (szerintem ), amiknek az árából már egy Monorim is lehet összejött volna. 2. Ha kell a lengéscsillapító, akkor inkább egy G2-t vettél volna a G30 helyett.
Én nem értem az ilyet.
Szerintem ég és föld a lengéscsillapítós, meg a nem lengéscsillapítós roller közt a különbség.
Nem véletlenül ajánlok boldog boldogtalannak használt G2-t, mert az egy tökéletes, olcsó opció.
Az egyetlen eset amikor nem jöhet szóba, az a súly; mármint amikor olyan roller kell, amit majd emelgetni fognak.G30 ára + lengéscsillapítók ára = G2 ára
És akkor lesz index is, meg némileg erösebb teljesítmény. -
válasz
alphamooncam #30568 üzenetére
A ZT3-hoz is hihetetlen mennyi szxrt árulnak még pluszba.
-
-
-
-
-
-
válasz
Sirtaky #30520 üzenetére
Ez persze, oké, csak az emberek inkább kisebb feszültségre töltik az akksikat, mint nagyobbra, h kíméljék a cellákat.
Ha nem töltjük csutkára a cellát, több ciklust bír ki.
Ezért lehet pl az applikációban is beállítani, h 95, vagy 90%-ra töltődjön az akksi, ne 100%- ra.
Nem éri meg túltölteni szerintem, ha nagyobb hatótáv kell, akkor inkább nagyobb akksis rollert kell venni. -
-
válasz
Luck Dragon #30498 üzenetére
ZT3 már nem is játszik?
A global verziója 40-el is tud menni. -
-
Ez mi lehet?
-
válasz
Szeszti88 #30473 üzenetére
Ezeket szoktam javasolni egyébként:
20km-re: E2 Pro150ezermár inkább 160ezer
25km-re: F2 180ezer
30km-re: F2 Plus 200ezer
40km-re: Xiaomi 4 Pro (2nd gen)190ezerez volt a bestbuy, de hát most már ez is jóval drágább, és ahogy elnéztem, egyre kevesebb helyen van belőle, gyanítom az időközben megjelent 5-ös széria miatt
F2 Pro helyett meg már inkább a G2-t ajánlanám.Az F2 II hol kapható?
Az E2/E2 Plus, ill. az újonnan megjelent E2 Plus II-t én nem vennék, 60kg-hoz sem. (Ahh, majd` elfelejtettem, nem ez volt a kérdés, h én mit nem vennék.)
Aki könnyű, kicsi rollert keres, annak is inkább Mi 3, Pro2-t ajánlom, bár újonnan szerintem ezeket már nem éri meg megvenni.Ha olyan körmyéken fogod használni, ahol olyan növényzet van, ami gumigyilkos (pl Királydinnye), akkor mondjuk nem sok más marad, mint a tömör gumi, de ha nem jellemző, akkor szerintem maradhatsz a nem tömör kerekeknél.
(Egyik rollerünknél se volt még defekt, lassan 3 éve nyüstölünk jópárat, földúton is gyakran, igaz folyton cserélgettem őket, igy igazán agyon használt kerekek szinte egyiken sincsenek.)
A belső gumis Xiaomiknál gyakoribb a defekt, volt aki emiatt inkább tömör gumira váltott, aztán van akinek bejött, van akinek nem. A Lime, Tier is tömör gumis, elöl ugyan van rajtuk lengéscsillapító, de rossz úton utálok haladni velük, érezni minden úthibát. Próbáld ki őket, egy két tesztkör erejéig.Az újabb típusok várható megjelenése:
E3/E3 Pro harmadik negyedév
F3/F3 Pro korai második negyedév
G3 korai második negyedév
GT3 Pro második negyedév
Asszem PociAti már összefoglalta tulajdonságaikat, teljesítményüket. -
válasz
jackal79 #30464 üzenetére
Szervizháttere a kérdéses ezeknél.
Ha elromlik, visszaviszed a Decathlonba, majd hónapokig ül rajta a szerviz, hitegetnek vele, h jön hozzá az alkatrész, aztán végül visszakapod a pénzt, de a rollert hónapokon át nem tudtátok használni.Másik lányodnak a Neon Lite bevált végül?
Segway E2 Pro esetleg?
Egyébként ahogy PociAti is irta, a specifikációi alapján nem rossz roller. Az Oxelot/BTwint sajátmárkásként árulja a Decathlon.
-
válasz
PociAti #30465 üzenetére
Az E (E22, E25, E45), meg az ES (ES1, ES3, ES2, ES4) sorozatokról volt szó. Ezeket hoztad fel példaként, mint tömör gumis rollerek a Ninebot kínálatában.
Ezekre gondoltam, mint régi rollerek.
Ezeknek volt a kormányon, ill. benne az akkupack.Erre hozzákevered itt az E2 sorozatot.
Meg a leendő E3-at.Már nem ez az első eset, h úgy érzem a szövegértelmezés az nálad valahogy máshogy megy, akárcsak az érvelés.
-
válasz
Szeszti88 #30451 üzenetére
Szerintem csak azért nem tüntették fel a töltőt, mert az annyira alap dolog, h ki se kell írni.
Az E2/E2 Plus tömör kerekes rollerek, 24V-os rendszerrel.
A "többi roller" 36V-os. (A nagyobbak meg 48, 52, 72, 84.)
A 48 kezd leszivárogni a pálcikarollerek közé is már, ahogy fel is vannak tüntetve a listában.A korábbi 24V-os rollerek max gyerekeket bírtak megmozgatni, de hát azóta fejlődött a tudomány.
Nemrég kiszámolták itt a topicban is, h valóban lehet létjogosultsága a 24V-os rendszereknek is, és elismerem, meglepett az eredmény, de valóban működhet a dolog. Ezért lehet a Xiaomi 4 Lite (2nd gen) is életképes, meg ezek az E2-es 24V-os rollerek is.
Én úgy vagyok ezzel, h ettől függetlenül nem nagyon ajánlanék ma már se 250W-os, se 24V-os rollert. De más attól még ajánlhat. A számok nem hazudnak, jelenleg már ott tart a technológiai fejlettség, h képesek megfelelő nyomatékot kipréselni a 24V-os akksikkal rendelkező rollerek motorjából is.
Én mentem párszor a fent említett Xiaomival is, ha nem volt az akksi tele, pillanatok alatt elvesztette az erejét emelkedőnek felfelé, illetve a téli hidegben is jelentősebben visszaesett a "gyorsulási görbéje" más rollerekhez képest, de lehet, h neked ettől még simán megfelelne.Aztán majd eldönti az idő, h megérte e beruházni egy ilyen rollerre, vagy mégiscsak inkább picivel többért 36V-os hajtáslánccal kellett volna venni.
Az E2 Pro az más roller, nem tudom egyáltalán miért az E2 sorozathoz sorolta be a Segway, teljesen más roller, semmi köze a két korábbi (E2, E2 Plus) modellhez.
Az E2 Plus II az most jelent meg nemrég, ugyanúgy maradt elsőkerék meghajtású, de lett rajta lengéscsillapító elöl.
Ahogy a PociAti által is említett E3 Pro-n is lesz.
A 300/500W-os motor meg semmi extra, a Xiaomi Pro 2 300/600-as. Nincs semmi bajom ennek az új E2 Plus E II motor teljesítményével, de ne essünk már hanyatt tőle.A többi roller kereke vagy belső gumis, vagy zselés, vagy újabban zselé nélküli defektálló (ez nem tudom mit jelent).
Cserélni nehéz.
Kerékpárszervizek egy része korábban nem is vállalt roller kerék cserét, annyira nehéz kicserélni. Persze némi gyakorlással már megy. -
válasz
Dr. Szilikát #30461 üzenetére
Ahh, értem.
-
válasz
Dr. Szilikát #30459 üzenetére
Az ilyeneket szeretem olvasni. Érdekességek.
Ez mi lehetett? Hogyhogy a váz oldalához?
"Gyártói megjegyzés: Ez a köpeny már nem dörzsölödik a váz oldalához." -
válasz
PociAti #30452 üzenetére
Az E, meg az ES sorozatok olyan régi típusok, h szándékosan vannak kihagyva a listából. Van amelyiken még hátsó lámpa sem volt. De megint úgy csinálsz, mintha te ezt nem tudnád - mármint, h milyen régi rollerek. Bár szoktam látni, h ajánlgatod őket. Nekem mindegy. Én manapság már nem vennék olyan rollereket inkább, amiknek a kormányrúdjában vannak az akksicellák. (A súlyeloszlás miatt.) Meg hát ugye tömör gumis rollert se. Akkor se ha másfél centis rugóval párositják.
A másik két tömör gumis E2/E2 Plus szintén szándékosan van kihagyva, meg a Xiaomi 4 Go is, (mielött azzal is betámadsz). A 24V-os hajtásláncokat se erőltetném.
Az E2 Plus II meg ugyanúgy 24V-os, mint az elődje, és attól, h rátettek előre egy lengéscsillapítót, az ember sxggét még ugyanúgy szétrázza a hátsó tömör gumi.
De nyugodtan ajánlgassátok ezeket is, ez egy fórum, majd a kérdező eldönti, h mit vesz végül, csak legyen elmondva neki lehetőleg minden az ajánlott rollerekről pro és kontra, ami adott igényekre/anyagi keretre megfelel.Mitől elavult amúgy?
Azért mert az elmúlt hetekben bejelentett, még nem minden esetben tisztázott specifikációjú Segwayeket, vagy az ötös szériájú Xiaomi rollereket még nem írtam hozzá?Ha meg hibás, hát javítsuk ki.
Mindenkinek az az érdeke, h használható lista legyen. -
válasz
Thunderzolee #30450 üzenetére
Már megint én bxsztam el, mert ez helyett:
"...keress egy noname rollert, azokat szokták tömör gumival árulni."
Ezt kellett volna írnom:
"...keress egy noname rollert, többnyire azokat szokták tömör gumival árulni." -
válasz
Szeszti88 #30448 üzenetére
Itt ki vannak gyüjtve a márkásabb rollerek:
https://prohardver.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_26133-26133.htmlEnnyiért csak az E2 Pro van.
Kb 20km-t tud, ugyhogy 6km-re elég lesz.
Emelkedő nincs az úton?Ami a töltőt illeti, minden rollerhez hozzáadnak egy töltőt is.
A tömör gumit nem ajánlom, de ha mindenképpen ragaszkodsz hozzá, keress egy noname rollert, azokat szokták tömör gumival árulni.
-
válasz
PociAti #30443 üzenetére
Ezt annyival kiegészíteném, h nyilván Aliról olyan vezérlőt kell rendelni, ami nem noname, hanem a rolleres szakmai körökben már általánosan bevált, és használt típus.
Valóban többfélét is hirdetnek, de van közöttük megbízható, és eredeti Ninebot is.
Amiket követsz szakmai rolleres csoportok, ott is mindenki aki ért hozzá, tudja linkelni melyik a megbizható vezérlő, és a leirás is közismert a csere folyamatáról.
Szóval ezt azért hozzátenném, h nem kell ettől a vezérlő-cserétől annyira félni.Ha lenne szoftveres megoldás, lehet inkább az terjedt volna el pl a G2 esetében is, csak úgy tűnik, tényleg egyszerűbb vezérlőt cserélni.
-
válasz
Luck Dragon #30403 üzenetére
-
-
-
-
válasz
Luck Dragon #30413 üzenetére
Hány kiló vagy?
Milyen magas?
Emelkedőkön is fogod használni?
Akadályokat írtál, ez most rossz utat jelöl, vagy emelkedőket?Lengéscsillapító elöl hátul csak a G2-n van, Inmotion S1, meg ezen az új Xiaomin.
Esetleg Xiaomi Ultra, Navee S65. -
válasz
Luck Dragon #30407 üzenetére
Itt fel vannak sorolva a Xiaomi, ill. Segway rollerek, és az adataik is:
https://prohardver.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_26133-26133.htmlAz újakat még nem irtam bele, de még úgysem kaphatók.
Láttam, h 2x7km-re keresel, de aztán azt is, h már kinézted a ZT3-at. Hát az némileg a kis pálcikarollerek felett van pozicionálva. Ezért nem is ajánlottam kisebb rollert.
Egyébként 15km-re az E2 Pro, F2, F2 Plus, Xiaomi 4 Pro (2nd gen), lengéscsillapítóval meg a G2.
Ha könnyű kell, akkor Mi 3, Pro 2. -
válasz
BUZZLGHTYR #30398 üzenetére
Akkor jól gondoltam.
Csak nem értettem, hogy lehet a Xiaomi appba a Facebookkal belépni. -
válasz
BUZZLGHTYR #30396 üzenetére
Mi az az fb?
-
-
válasz
RaZroX #30346 üzenetére
A gyárilag megadott hatótávot úgy számolják, h 15km/h-val haladva, Eco módban, 75kg-os súllyal, teljesen egyenletes sebességgel (gyorsítások nélkül), szélcsendben, sík terepen, 20C°-on - ez a szabvány (OTA teszt).
De a felhasználók többnyire 25-el haladnak, a fogyasztás pedig nem lineárisan nő a sebesség növelésével, hanem exponenciálisan.
E=1/2*m*v^2
Mivel a mozgási energiában a sebesség négyzete szerepel, a sebesség növelése ilyen arányban fog több energiát igényelni.50+ km-t csak akkor tud, ha 15-el szüttyögsz.
A Kugook se tudnak ~70km-t 45-50-es tempóval, csak akkor lesz ekkora hatótáv, ha pl 25-el mész.
Ezért irtam, h ekkora hatótávhoz nagyobb akksis roller kell, azok meg már a nagyobb rollerek inkább, amikben ilyen nagy akksi van.Ráadásul gondold azért át ezt az egészet.
25-el haladva egy óra alatt 25km-t teszel meg max.
50km-t két óra alatt lehet megtenni.
Viszont a rolleren egyhelyben állni elég unalmas tud lenni, 10-15 percnyi gurulás után már az ember azt se tudja melyik lábáról álljon át a másikra, nemhogy egy órán át ácsorogni. Bicikli az más, ott ülünk, és tekerünk közben, de a roller nem ilyen. Nem mindenkinek jön ez be.A nagyobb, gyorsabb rollerek szerintem jobbak nagyobb távolságok megtételéhez.
A G2-es global verziója pl 35-el is tud menni, valamivel élvezetesebb a haladás vele.
Használt rollert keress szerintem.
Facebookon van az 50km/h + rolleres topic, ott biztosan tudnak ajánlani 50km+ hatótávú rollert 300ezerért. -
-
-
válasz
RaZroX #30342 üzenetére
Ennyiért nincs ilyen roller.
Hány kiló vagy?
Emelkedőkön is használnád, vagy szinte csak teljesen sík terepen?Pálcikarollerek közül csak a Segway G2-n van lengéscsillapitó elöl-hátul, meg az Inmotion S1-en, de ez utóbbi már nem nagyon kapható.
Itt egy táblázat a pálcikarollerek tulajdonságairól.
Ha "nagy" rollert keresel, azok ott kezdődnek, h "Mantis Dual". Ha viszont olcsóbbat keresel, a Kugook között kellene szétnézned.
-
-
-
válasz
enginev3.0 #30308 üzenetére
Fűthető kabát, sapka, kesztyű, zokni...
-
-
-
válasz
Blaster #30290 üzenetére
Eco = 15km/h
D = 20km/h
S = 25km/hEzek a sebességfokozatok.
Kábé minden rollernél.
A gázkar egy shit, alig lehet vele szabályozni, egyáltalán nem lineáris a gázadagolás, inkább kábé amit csinál, az a motor ki/be; háromnegyedig semmit se csinál, aztán a motor teljesítményétől függően megindul. Ha óvatosan, pici gázadásokkal akarod használni, akkor meg rángatva megy.
De majd tapasztaljátok.
Ettől függetlenül lehet vele szépen menni, némi gyakorlás után.
Ha az e-féket maxra rakod, még jobban rángat, mivel gázelvételkor nem kigurul, hanem egyből fékez.Elinduláskor nehezebb pl lassan gyorsulni, pláne elsőkerekessel vizes úton; menet közben már jobban adagolható.
Az S1 gyengébb, ezért óvatosabban gyorsul, de a Mi 3-ra se jellemző, h "kitépné az ember kezéből a kormányt".
Az újabb, erősebb motorokkal szerelt rollerek se gyorsulnak olyan észvesztően.
De főleg az a lényeg, h ne féljünk már a rollertől, egy hét alatt megszokható a használata.
Ismerek sok embert, aki kipróbálta, gyakorlatilag félt tőle, de megértette, h ez amúgy nem ilyen "félelmetes", csak hozzá kell szokni. Legalább próbálja meg az ember, gyakorolgasson vele. Aztán ha hetekig nem megy, még mindig idegen neki, az más.Én pl kertvárosi részen lakok, nagyon gyér forgalmú kis utcák vannak körülöttünk, első alkalmakkor csak kivittem napi 1 órát járkáltam vele fel/alá az utcában, csatornafedeleket, parkoló autókat próbálgattam kikerülni. Kanyarodni az utcák végében értelmezhető sebességgel pl egyáltalán nem tudtam, csak néhány napnyi gyakolás után, eleinte csak jobbra, aztán már ment balra is.
3-4 nap után éjszaka (mikor senki se volt az utakon) elmentem azon az útvonalon is már, ahol munkába fogok járni, (kb másfél km), és csak másnap használtam "élesben".
Kb egy, másfél hétig csak D módban mentem vele, és "meg voltam róla győződve", h ennél gyorsabban sose fogom használni, utána "mertem" az S módot bekapcsolni, és 20 helyett már 25-el is mertem "száguldani".A D és az S között nem csak végsebesség beli különbség van, S módban a leadott teljesítmény is nagyobb, bár a 300Wattos Mi 3 esetében nem jelentős a különbség S és D között. Írtad, h csak sík a terep, de pl D-ben nem megy fel az emelkedőn, S-ben meg felmegy - na ez a különbség.
Ezeket csak azért irtam le, mert irtál a gáz adagolhatásáról. Hát lehetne lineárisabb is.
Most néztem, a Mi 3 is kifut lassan, szinte már nem is kapható. De ettöl függetlenül nem kell az akksi miatt előre aggódni.
-
válasz
Blaster #30282 üzenetére
Az összes márkás pálcikaroller benne van.
Ha nem tudsz közülük választani, nincs más.Természetesen a Mi 3, Pro 2 megvehető újonnan is. Csak ezek a fórumok arra valók, h szakmai szemmel nézve ajánljunk rollert. Ezért irtam oda, h szerintem már nem éri meg. De akinek mindenáron új kell, meg 13kiló körüli, annak nincs más.
Nem tudom kitől vettél használt rollert, és mi baja lett, vagy milyen típus volt, de ettől függetlenül továbbra is egy használt Pro 2-t javasolnék. Jópár használt Xiaomi megfordult már a kezeim között, nekem nemigen volt bajom egyikkel sem.
-
-
-
-
-
válasz
Peaceliker #30249 üzenetére
Én inkább a kivehető akkumulátort tudnám értékelni.
Esetleg kétmotoros verziót. Nagy súlyú embereknek hasznos lenne Kugoo helyett egy kétmotoros G2 variáns.
Végre átkerültek a gombok a kijelzőről az indexkapcsolóhoz.
-
-
válasz
rld411 #30242 üzenetére
Segway E2 Pro 20km, 150ezer
Segway F2 25km, 180ezer
Segway F2 Plus 30km 200ezer
Xiaomi 4 Pro (2nd gen) 40km 190ezer
Segway G2 45km, 290ezerA Pro 2-t én nem javaslom, amennyiért adják, annál már van jobb annyiért, és a 300W-os motorja se valami sok a 90-100 kilóhoz.
A 4-esből pedig kizárólag a második generációst válaszd. Ez ráadásul 48V-os, nagy súlyhoz ideálisabb.
Itt van egy táblázat, össze tudod az adataikat hasonlítani:
https://prohardver.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_26133-26133.html
Segway G2 a legnagyobb jelenleg a pálciakrollerek között, használtan 200ezer körül vannak kevés km-el, akár még sokévnyi garanciával, dobozával.
Ennek van global verziója is, ami tud 35-el is menni. Vagy lehet hozzá venni global vezérlőt, akkor már az EU-s verzió is tud 35-el menni.
Viszont:
Ekkora súlyhoz nem ártana egy erősebb roller.
Emelkedőkön is használnád majd?
Ez fontos, mert sík terepen elvisz téged egy pálcikaroller is, de emelkedőkre erősebb motor kell.
Azok, amik 25-nél többel tudnak menni, elképzelhető, h jogosítvány, bukósias, stb kötelesek lesznek a közeljövőben. Ezt azért tartsd szem előtt. Különben egy Kugoot keress inkább, a súly miatt, és hát azok tudnak menni 25-nél jóval többel is.
Nem egy tuti márka, de a Dual Mantis meg jóval a kinézett ársáv felett van már. -
válasz
Mákdaráló #30236 üzenetére
Ugyanazokat tudom ajánlani, mint korábban.
Ekkora testsúllyal kihozható belőlük a megadott hatótáv is.Ezek viszont nem tömör gumisak.
A tömör kerék a noname rollerek jellemzője inkább.
Lengéscsillapító nélküli roller tömör kerékkel a lelket is kirázza az emberből + a roller elektronikai alkatrészei (pl az akksiban az összeheftelt cellák) is megsínylik előbb utóbb a tömör kerekek áldásos hatását. Tapadása se olyan jó, mint egy normális keréknél.150ezerért viszont csak az E2 Pro van.
Használtak között meg az F2, F2 Plus, 4 Pro (2nd gen), G30. G2-t használtam 200ezer körül szoktam látni, kicsivel 200 alatt is esetleg.
-
-
Semmi extra.
Használjátok, és kész.
Ha lemerül, meg feltöltiek.
Gyárilag nincs tele, hiszen ki tudja mióta állt gyártás után, merült közben, értelem szerűen. Kikapcsolt állapotban is megy a készenléti áramkör, ez meríti, ezért tudod felébreszteni egy gombnyomással, plusz a Bluetooth is merítni. -
Írd be a keresőbe Facen, h roller, bead egy csomó csoportot, ha kiválasztod a találatoknál, h "csoport", ami többezres létszámú, azokba lépj be, és ott is sokat hirdetnek.
Vagy a Marketplace van még, meg a Jófogás.Ahol nincs értékelési rendszer, érdemes inkább személyes átvételt preferálni, nem előreutalni. Ez fontos. A Marketplace nem a Hardverapro.
-
válasz
enginev3.0 #30224 üzenetére
Ezzel én is így vagyok, h kis hatótávú rollerrel csak a szívás van. Például most az ünnepek előtt szoktam vásárlókörútra menni 1-1 nap ajándékokat nézegetni, volt, h ilyen 15-30 százalék körül maradt a G2-ben. Pont az volt eszemben, h ha kisebb akksis rollerrel mentem volna, akkor haza kellett volna mennem vagy tölteni (ez életszerűtlen), vagy rollert cserélni, (nem mindenkinek van több rollere), vagy inkább autóba ülni, azt azzal araszolgatni az utakon. (Annyi mindent egyébként nem szoktam venni, h a hátizsákomba ne férjen el, szóval nekem nem kell autóval mennem mindig mindenhová.)
Nyilván 265ezer sok pénz, de hát ezek ennyibe kerülnek.
Aiz iScooter, meg a többi az olcsóbb. Ez van.
Aovonak van egy ugyanilyen modellje, a G30-ból is volt egy ilyen aovos verzió, ebből is csináltak. -
válasz
enginev3.0 #30220 üzenetére
Gyakran látni 180-200között.
Ki kell fogni.
Az egyik rolleres csoportban 160-ért rakott ki valaki egyet, nem tudom megvan-e még, alig volt benne km, garival, dobozzal. (Nem találom.)
Nem mondom azt, h megy le az ára, mert ennél lejjebb már nem fog menni, de ez a 180-200ezres ársáv ez teljesen reális - és nem a sokezer km-es példányokról beszélek, hanem az alig-használtakról.Érdemes a pénzt rááldozni, mert nagyon jó roller, a lengéscsillapítókat ha az ember megszokja/megszereti, utána már soha nem akar lengéscsillapító nélküli rollerrel járni.
És annak is ideális, aki nem csak 25-el akarja használni, mert 35-el is tud menni.A noname rollerek egy része tud még 30-al menni alapból, Aovo-k, meg ha jól rémlik, kábé mindegyik.
Vagy itt van ez a Mamba. -
válasz
enginev3.0 #30218 üzenetére
Használt Segway G2.
Global vezérlővel megy 35-el, és ilyen sebesség mellett is tudja a kívánt hatótávot ekkora súly alatt.
Nincs más, ami 35-el is tud menni.Vagy vesz egy Kugoot.
-
-
válasz
alphamooncam #30209 üzenetére
Hát én a 90-es évek elején.
Úgy látszik a későbbi gyerekeknek is meghatározó kártyajáték volt. -
válasz
Mákdaráló #30207 üzenetére
Itt van egy táblázat:
https://prohardver.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_26133-26133.htmlHány kiló?
Milyen magas?
Mekkora hatótáv kellene?
Emelgetni is kell? (a súlya miatt)
Mennyit akartok rákölteni?
Használt is jó?Segway E2 Pro 20km, 150ezer
Segway F2 25km, 180ezer
Segway F2 Plus 30km 200ezer
Xiaomi 4 Pro (2nd gen) 40km 190ezer
Segway G30 45km, 170ezer (akciós a Media Marktban)
Segway G2 45km, 290ezerHa van pénz lóvéra, a G2-t javasolnám, az a rollereknél a mindentvivő Lola T.
Használtan 200ezer alatt vannak már kevés km-el, akár még garanciával, dobozával.
Ez a G30 utódja, ezen vannak lengéscsillapítók is már.Ami a szélesebb kerekeket illeti, azok inkább csak a nagyobb rollereken vannak, azok nem feltétlenül drágábbak (Kugook például), de 40-50-el is tudnak menni, emiatt biztosítás kötelesek. És ha lesz valami szabályozás, akkor minden bizonnyal kell majd rájuk bukósisak, és jogosítvány is.
-
-
-
"Tegnap még ment a rollerem a hóban/fagyban, ma reggel meg már el se indult. Miért...?"
-
-
válasz
Blaster #30076 üzenetére
Itt ki vannak a súlyok is gyűjtve:
https://prohardver.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_26133-26133.htmlXiaomi Mi 3, Pro 2 kb a két legkönnyebb.
De ezeket ujonnan már nem éri meg szerintem megvenni. Használtan viszont 100ezer körül vannak, sokat hirdetnek kevés km-el, akár még garanciával, dobozával.Az újak közül ezek kábé a jobbak:
Segway E2 Pro
Segway F2, F2 Plus
Xiaomi 4 Pro (2nd gen)
Súly alapján viszont már nem olyan könnyű ajánlani.A másik roller meg egy Mantis Dual lenne, ez a belépő a nagyobb rollerek közé.
Ha nincs pénz Mantisra, marad a Kugoo.
Vagy ha elég a max 35km/h, és maradnál a pálcikaroller kategóriánál, akkor egy global verziós Segway G2 is megteszi. -
Segway E2 Plus II.
https://hu-hu.segway.com/products/e2-plus-e-ii
Elképzelni nem tudom miért az ilyen belépő szint alatti specifikációjú rollereket "feljesztgeti" a Segway.
24V, tömör kerék, elöl lengéscsillapitó, index -
válasz
Mustármag #30031 üzenetére
Ird be hozzá, h Ninebot, vagy Segway, akkor már ad be találatokat.
F2 Pro helyett már inkább a G2-t ajánlom, jó roller. Én használtan vettem őket 200ezer körüli (~alatt) összegekért, Aliról rendeltem global vezérlőt hozzá, igy 35-el is tudnak menni, (viszont a trepni alján az adattáblán G2 E szerepel).
Az első lengéscsillapító el tud romlani, és gariban nem is akarják cserélni. Erről majd biztos találsz posztokat.Állítólag a Xiaomi is jó, de különösebb tapasztalatom nincs vele.
G2 Alin pont akciós. Onnét a global verziót lehet beszerezni.
Az Inmotion S1 lenne még, de az már nem nagyon kapható. Esetleg a Navee S65, bár az meg hangosabb motorú.
Itt össze tudod az adataikat hasonlítani.
Nemigen van más pálcikaroller, a Kugook ugyan erősebbek, de más kategória.
-
-
-
-
-
válasz
Lehiñito #29949 üzenetére
A 4 Pro (2nd gen) jó roller, nem nagyon van más ebben az ársávban. Ráadásul 48V-os, ifeálisabb nagy súlyhoz.
Segway F2 Plus van még esetleg, vagy a Segway G2, de az meg már jóval többe kerül.
Inmotion S1 meg már nem nagyon kaphatóHány km hatótáv kellene naponta?
Ami a Kugoot illeti, azt neked kell eldöntened, h pálcikarollert veszel lengéscsillapitók nélkül, ami csak 25-el megy;
Vagy egy Kugoot, ami jóval többel is tud menni 25-nél.A kettő nem egy kategória.
Itt össze tudod az adataikat hasonlítani.
-
-
-
válasz
INGJOKE #29938 üzenetére
A G30 "csak" 30-al megy.
A G2 tud menni 35-el.De G2-höz már vannak olyan vezérlők is Alin, amikkel 40-el tud menni valamilyen új verziós szoftverrel párosítva.
Én még nem rendeltem belőle, meg nem is fogok, csak láttam, meg olvastam róla.
Azok a vezérlők egy tizessel drágábbak. -
-
-
Valaki vett itt a napokban G30-at.
Na hát most a G30P 177ezer Aliról.
Ugye ez volt DHGateről 230ezer.
https://rendeljkinait.hu/hirek/termekajanlok/ninebot-max-g30-roller-ven-kecske-is-megnyalja-a-sot/Tempomat, és 30-as végsebesség jellemzi.
-
válasz
Szikravadász #29903 üzenetére
Nincs bennük.
Asszem a négyes Xiaomiban mintha még lenne. Vagy valamelyik szoftverfrissités előtt még volt benne. -
-
válasz
Szikravadász #29899 üzenetére
E2 Pro.
Akksi egyforma bennük, Segway hátsó kerekes, picivel erősebb a motor, és index is van rajta.
Esetleg használt F2 Plus, Xiaomi 4 Pro (2nd gen) is van ennyiért, sőt, kevesebbért is már.
Itt össze tudod az adataikat hasonlítani. -
válasz
csababarca #29897 üzenetére
Nem, azok a global verziók, az 35-el megy.
A módosított szoftver használatával valóban ugrik a garancia. Pláne ha az eredeti szoftvert már nem lehet visszatenni rá, vagy a módosított szoftvert csak úgy lehetett rátenni, ha megbontották a rollert.
-
válasz
csababarca #29895 üzenetére
Miért veszne el. Hát ezek gyári frissitések. Ha nem frissíted, addig dobálja fel, míg nem frissítesz.
Inkább ha nem rakod fel, akkor veszne el a gari, annak lenne értelme.
Egyik korábbi frissitéssel pl a korai kiadású rollerek komoly melegedését orvosolták, h ne tudjon leégni a motor, miután történt pár kellemetlen motorhiba. -
-
-
220ezerről indult, már csak 190ezer.
Ilyet kell kifogni. -
válasz
pescara #29881 üzenetére
Már nem riaszt el.
Nálam nem jött elő még, már két G2-esünk van, és még három nem saját. Egyiknél se jött elő, igaz, nagyon rossz utakra nem viszem be inkább, pedig van egy szakasz ahol nem lehet közlekedni, de arra vezet az út (inkább kerülök másik átkötőúton). Lehet, h csak azoknak jött elő, akiknél rossz utakon használták, nem tudom.De ég és föld egy nem lengéscsillapitós rollerhez képest. Mindhárom 200ezer alatt volt, max párszáz km-ekkel.
Ha mégis jelentkezik a hiba, veszek rá másik első lengéscsillapítót. Problem solved.
Feljebb írta valaki, h a Ninebot az újabb rollereinél már javította a hibát, de nem tudom mikori gyártástól kezdődően.
-
-
válasz
GoodSpeed #29837 üzenetére
Sárvédő merevitő?
Az mihez kell?
Rá akarsz állni a sárvédőre?
Ez nem Xiaomi, ennek akkora a trepnije, h nem kell a lábad a sárvédőre tenni, h elférj. És nem fog lehajolni, letörni a saját súlyától sem, se nem rezeg, semmi se indokolja, h venni kellene rá.
Ne nézegesd inkább a kiegészítőket. Ezzel csak az eladó jár jól.Szerintem inkább nagyobb akksi kellene neked, ha nem elég a 15000mAh. Ennek a rollernek a trepnijébe elfér 36V-ból kb 30-35ezer mAh. Az aztán végtelen hatótáv lenne, akkor nem kell töltögetned.
-
válasz
GoodSpeed #29834 üzenetére
Miért olyan fontos, h hamar feltöltsd a rollert?
Nem ér rá töltődni?
Lehet kettő töltővel is tölteni egyébként. Viszont ahogy már irták, jobban melegszik gyorstöltéskor. Persze túémelegedni nem fog. Te meg a széltől is óvni akarod azt a rollert, akkor az akksit is kímélhetnéd, pl azzal, h nem használsz gyorstöltőt.Elköltesz egy zsák felesleges pénzt ilyenekre, h extra töltő, meg kijelzövédő. Ez utóbbi ennél ahogy irták is, nem kell, mert a G30 kijelzője egy darabban van, nem tud közéfolyni a víz. Telefontartót esetleg?
Ennyiért már vehettél volna egy global verzióst DHGateről, azon van tempomat is, grátiszként gyorsabban is megy, ami nálad jól jött volna, mert hosszabb távokra is használod a rollert.
Egy akasztót vegyél hozzá, az jól jön.
Az E betüt kb a webshopok felénél lehagyják, anélkül is tudja mindenki, h adott rollernek mi a típusa. De ettől még nem global, és nem is kell ezen gondolkodni, elég egyértelmű.
-
válasz
GoodSpeed #29805 üzenetére
Áhh, leárazta a Media Markt a beragadt készletüket?
Eddig 280ezer volt náluk.
Hát azt nem mondom, h rossz vétel, de megemlitem azért, h alig használt Segway G2 is rendszeresen felbukkan enmyiért. De ha garis kell, akkor csak ez van, nyilván.Ahhoz képest, h ezidáig inkább csak DHGateről volt érdemes megvenni, végre életszerű áron is kapható.
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Arch Linux
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- DJI Mini 3 RC drón szett - 2 akksi, Care Refresh, táska
- DJI FPV Fly More Combo drón szett extrákkal
- DJI Mini 4 pro / Mini 3 pro / DJI Mini 3 drón Fly More Kit Plus - 2x47 perc
- DJI AVATA Explorer Combo (Fly More combo) drón szett - 3 akku, táska, FPV RC2
- BH Fitness Prisma M30 futópad kedvező áron, első tulajdonostól
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
- Eladó karcmentes Huawei Nova 8i 6/128GB / 12 hó jótállással
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest