- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
DigitXT #31209 üzenetére
Hagyd már abba.
Pont ezen a tempomat dolgon gondolkodtam a minap. Ha csak 25-el akarok haladni, de a roller 35-ig gyorsul, ha folyamatosan nyomom a gázkart, akkor elég bosszantó, h nincs lehetőség rá, h 25-nél "megálljon" a gyorsulás. Ez az elengedem, lenyomom a gázkart eléggé mapet megoldás, ugrándozik a roller csak, (ahogy lenyomom a gázt, megugrik).
Vagy ha pl 30-35-ig felgyorsul, elengedem a gázkart, visszalassul 24-25-re, aztán megint felgyorsítok 30-35-ig, megint lelassul, stb.
Hát így elég nehéz betartani a 25-ös korlátot.
Plusz a kijelzőre lenézni se nagyon szeretek.
Eddig azt gondoltam, csak nekem nem jön be, ahogy aktiválni lehet (mármint a metódus, h előre beállitott idő után magától beáll adott sebességre), de sokszor már tényleg jól jönne, ha lenne ott egy kis gomb, amivel aktiválni lehetne. -
Ha már frissítve lett a szoftvere, akkor otthon nem fog menni. Vidd be egy roller szervizbe, szétszedik, STLinkkel rácsatlakoznak, és mehet rá a módosított szoftver.
Pro 2 kb 33-35km/h-t tud ha tele az akksi.
Illetve hát nekiállhatsz otthon is, ahogy PociAti emlitette.Az újabb rollereknél (Segway F2 sorozat, G2) nehezebb a módosítás, Segwaynél szoftverfrissítés előtt egyszerűbb volt. Xiaomi 4-es sorozatánál nem lehetett sokáig. PociAti linkelt azóta leírásokat hozzá, de az a pár nagyobb budapesti roller szerviz, amelyeket kérdeztem, nem csinálják (még) egyiket sem, csak vezérlőcserével foglalkoznak.
Ti. a Segway rollerekhez lehet venni global verziós vezérlőt, utána már tudják a magasabb sebességet.Az új F3 sorozat, G3, Xiaomi 5-ös rollerek esetében azonban ez még nem fog egyből menni, erre azért számítsatok.
-
Valószínűleg jó roller lesz ez is, ahogy a Ninebotokkal nem szokott lenni különösebb gond.
De nehogy megbánja, h 400ezerért olyan rollert vett, ami csak 25-el megy.Ezek is csak 25-el mennek, lengéscsillapítósok, 1000W körüli teljesitménnyel, jóval kevesebbért:
Xiaomi 5 Pro, 5 Max
Segway F3, F3 PlusItt kint vannak az adataik.
-
-
-
-
válasz
PociAti #31184 üzenetére
Nem olvastam el a szitut, de a G30-akon egy körgyűrű is van a kinyitó mechanikán, amíg azt nem fordítják el, reteszeli a fület, nem lehet felnyitni.
Mikor félévig, hónapokig nem csukom össze, úgy elfelejtem ezt a reteszt, h a fül kinyitásakor kb majdnem letörik a körgyűrű (mert amúgy műanyag).De ezt csak lábjegyzetnek irtam ide, mert nem néztem még meg amit linkeltél.
-
-
-
válasz
GoodSpeed #31136 üzenetére
100ezerért a vevő jár jól, 120-ért az eladó jár jól.
105-nél többet én se adnék érte - bár tudom nem ez volt a kérdés.Én amúgy úgy vagyok ezzel, h azért, mert 1 hónap alatt nem sikerült eladni, még nem jelenti azt, h eladhatatlan egy adott termék. Az persze más, ha valaki egyértelműen túlárazva akar eladni valamit, és azért nem viszik el.
De a 111ezres E2 Pro szerintem "árában van". Még 1400km-el is. -
-
-
"Ahogy néztem a videókat a legtöbben elmondták, hogy ez a gumi elnyel valamennyit a rázkódásból valamennyire helyettesítve a lengéscsillapítót."
Ezt meg tudom erősíteni, korábban én is így gondoltam, de egy lengéscsillapítós roller azért mégiscsak teljesen más.Használt G2 egyébként 200ezer körül van, (drágábban már nem érdemes megvenni). Ha esetleg az olcsóbb megoldást keresnéd.
Írtam a Xiaomikat is korábban, mint lehetőségeket a G2 ellenében.
Itt át tudod az ötös sorozatot nézni. Ezt meg később adták hozzá.
-
Nem tudom.
Csak a Kontaktornál vannak egyelőre ezek az új rollerek.Ami az N65-öt illeti:
Miért kell a terepgumis kerék?
Földúton is akarod használni?
Vagy csak szimplán ha nagyobb a kerék, gondolod, h akkor jobb az úttartása a rollernek?
Szerintem teljesen mindegy milyen az úttartása, ha csak aszfalton mennél vele 25-el. (Mármint úgy értem ebben a kategóriában lényegtelen milyen pálcikarollert veszel, egyikkel sem fogsz úgy járni, h azt kellene majd gondolnod, h bárcsak az N65-öt vettem volna, az biztosan stabilabb roller.)Jótanács:
Inkább lengéscsillapítós rollert vegyél, mint lengéscsillapitó nélkülit.
Ha nem kell cipelned, emelgetned a rollert, akkor a tömege számodra szerintem mindegy.Korábban nem nagyon voltak lengéscsillapítós kis rollerek, de most már vannak, és nagyon más egy lengéscsillapító nélküli rollerrel menni.
-
Korábban 18km-t irtál. Bár végülis mindegy, ezek mindegyike tud 20-at is bőven. Emelkedők is vannak az úton?
Segway G2
Xiaomi 5 Pro/5 Max
Segway F3/F3 ProLengéscsillapító nélkül meg:
Xiaomi 4 Pro (2nd gen)
Esetleg Segway F2 Plus/ProA Navee is jó, de már régebbi modell.
Itt össze tudod az adataikat hasonlitani.
-
válasz
PociAti #31068 üzenetére
Igen, tudom.
De remélhetőleg Kenobi Mester az erő segítségével megtalálta a rollert.Egyébként a "Xiaomi Elite" keresésre Google az ugyanilyen fantázianevű Xiaomi légtisztítót adja be. A képek között ott van ugyan a roller is, de lefelé görgetve csak a Xiaomi Purifier Elite jelenik meg.
Az "5 Elite" az meg vegyesen adja a rollert, ill. a telefonokat.De amúgy jogos, nem úgy hívják a rollert.
-
válasz
hentes555 #31054 üzenetére
Amikor az első rollerek megjelentek, a kerékpárszervizek egy része egyszerüen nem is vállalta a roller kerék gumi cserét, mert annyira nehéz volt kicserélni.
Én a kerékpárkerekeket is szervizben cseréltetem, de van aki otthon is meg tudja csinálni a roller kereket is, vannak hozzá tutorialok YouTubeon is, ill. kellenek szerszámok hozzá, ami nélkül nem érdemes nekiállni se, mert csak felni sérülés lesz a vége.
-
-
-
válasz
csibor #31034 üzenetére
Okai Neon Lite.
Media Marktban csak 115ezer.
Kb 20km hatótávja van, úgyhogy 5-re elég lesz.
Itt össze tudod hasonlítani a tulajdonságaikat. -
-
-
-
-
Nekem még nincs.
A Xiaomik is csak most jelentek meg, nem próbáltam még azokat sem.A Segway F3-as rollereinél elasztomert írtak hátsó lengéscsillapítónak a korai katalógus adatoknál, ezért feltételeztem, h a Xiaomi rugós megoldásai lehet, h jobbak.
Itt ki vannak az adataik gyűjtve.
-
válasz
Peaceliker #30984 üzenetére
Ma már kétszer irtam a modkerbe, ez már így marad.
-
-
válasz
Sentosa72 #30989 üzenetére
De.
Viszont a defekttűrő náluk nem mindig jelenti azt, h zselés a kerék. A sima négyesé nem zselés, csak a 4 Pro, meg az Ultra esetében volt feltüntetve, h gél van benne.A többi újabb négyes sorozatnál, és az ötösnél már egyiknél sem szerepel, h zselés lenne a kerék, csak annyi, h defekttűrő, jelentsen ez bármit is.
Én nem értek a kerekekhez különösebben, lehet valami vastagabb szövetet használnak, amitől ellenállóbb. Lehetne valami teszt, ahol összehasonlítanak zselés Xiaomi, zselés Segway, és defekttrűrő Xiaomi kerekeket.
-
Igen, a G3 már a GT sorozatra hasonlít inkább.
Viszont az F3 sorozatnak meg ugyan a motorjai erősebbek, meg nagyobb a kijelző, akár GPS-t is fog tudni, meg nappali menetfény, meg extra akkut is hozzá lehet csatlakoztatni, de a rugózása lehet, h gyengébb, mint ezeknek a Xiaomiknak.
Szóval érdemesebb lenne tesztelni őket vásárlás előtt.A G3 meg szerintem már túl nagy lett. :/
-
Hát ez hamar ment, úgy néz ki, már kapható nálunk is:
Segway G3: 400.000Ft
F3: 260.000Ft
F3 Pro: 290.000Ft -
LOL
De, fordítva.
Telefonon szerkesztettem, szxrt se látni a kis képernyőn a képekből.
Nem tudom, ki kell próbálni, ahhoz, h véleményt mondjon az ember. Egy használt Segway G2 meg 200ezer.
Aztán lehet, h a hamarosan megjelenő új Segway rollerek meg hasonló, vagy még olcsóbb árazással jobbak lesznek, akkor meg az ember már inkább azt választja. -
-
válasz
Lehiñito #30961 üzenetére
A rugózás a különbség, ahogy írtad is.
A Max hátsója pl. ránézésre a G2-es Segwayre hajaz.
Nekem még csak G2-es Segway-el van tapasztalatom, (meg másokkal), nem tudom ezeknek a Xiaomiknak mennyivel rosszabb/jobb a rugózása érzetre.
A Max esetében hidraulikusként említi a Xiaomi őket, így elvileg jobb, mint egy "sima" rugós lengéscsillapitó.A 48V-os hajtás pl emelkedőn biztos, h jobbá teszi a Xiaomikat a G2-nél, de ha emelkedőn nem használnád, akkor ennek mondjuk nincs jelentősége.
A Pro ára mindenesetre eléggé a G2 ára alatt van, és a Maxé se éri el még a Global verziós G2 árát sem.
Max:
Pro:
Nagyon kíváncsian várom az új generációs Segway rollerek árát, mennyire mennek egymás árai alá.
Az 5 Max rolleren van még a trepni alján kétoldalt egy kékes-fehéres "ambient" fényt adó ledsor is "extraként", bár nem tudom, a Xiaomi mire véli az ilyesmit, mintha nem tudnák, h Európában a hatóságok nem nagyon díjazzák az utakon az ilyen jellegű jármű alatti fényshowt.
[ Módosította: Qru ]
-
válasz
csababarca #30969 üzenetére
Én slaggal szoktam, de nem erős víznyomással, csak simán megnyitom, és nincs szórófej a cső végén. Igy nem vereti a vizet, csak lassan folyik a csőből.
Mosogatószivacs, más nem nagyon kell hozzá.De nem szabad így se tisztítani, hiába vízálló, attól még nem ajánlom a bő vízzel mosást.
-
válasz
PociAti #30959 üzenetére
Hát igen.
Én is inkább úgy vagyok az ilyen kereszteződésekkel, h már jóval korábban elengedem a gázkart, és csökkentett sebességgel érek oda, számítva rá, h esetleg nem kapok elsőbbséget, mert hirtelen érek oda, kitakart valami autó, vagy szimplán csak nem figyelt egy másik autós, mindenesetre legyen időm fékezve nullára lassulni, ha szükséges.Autóval közlekedve ez persze nem gond, mert ha nekem is jönnek, a karosszéria megvéd.
De a rollerest csak az védi meg, ha ésszel, előrelátóan közlekedik.
Sajnos ez ilyen. -
válasz
Reaper #30906 üzenetére
A Limeot bérlettel jobb használni, akkor nincs feloldási díj. Kétezer havonta. Persze inkább azoknak éri meg, akik sokszor használják.
Ezt hozzácsaphatnák a bérlethez, akinek bérlete van, automatikusan használhatná a rollereket feloldási díj nélkül.Már csak azt kéne közös nevezőre hozni, h az összes bér rollert lehetne egy applikációval használni. Bosszantó, mikor csak Tier van a közelben. :/
-
-
-
válasz
enginev3.0 #30915 üzenetére
Ez 20-al teszteli.
Többen is kérdezték a komment szekcióban, 25-el mennyi a hatótáv?
Mi értelme az ilyen videóknak, ahol nem 25-el használják?
Meg ahol 1-2% marad benne?
És az utolsó km-eknél vajon mennyivel vánszorgott már csak a roller?
Mennyit vesz ki pluszban az akksiból, ha forgalomban használjuk, folyamatos fékezésekkel, gyorsításokkal használva, nem csak egyenletes sebességgel tíz km-eken keresztül?Ehhh... Kéne valami kombinált tesztpálya, ahol minden rollert egyformán lehetne kínozni.
-
válasz
Reaper #30902 üzenetére
A Xiaomi aláment árban a Segwaynek korábban is.
A 4 Pro (2nd gen) hasonló tudású volt az F2 Plussal (hatótáv, felszereltség), mégis jóval kevesebbe került sokáig.Az ötös Xiaomiknál a rugóút hossza pl eltér a G2-től, még ugyan nem próbáltam ez a gyakorlatban mennyit jelent, (mivel Xiaomival még nem nentem), de a gyengébb rugózási képesség indokolhat némi árkülönbséget.
Vagy az 5 Pro első lengéscsillapítója (csak) rugós felfüggesztésű, az 5 Max meg hidraulikus - ennek megfelelően drágább is, mint a Pro.Hatótávban kb ugyanott vannak.
De a Xiaomi 48V-os, emelkedőkön ez hozhat némi előnyt.A hamarosan megjelenő új G3, vagy az F3 sorozat árazására leszek inkább kiváncsi, azok már 48V-osak lesznek, még erősebb motorokkal. Eltűnik a Xiaomik hajtáslánc beli előnye. Meglátjuk mennyivel lesznek drágábbak idehaza.
-
-
-
válasz
balintka #30890 üzenetére
Nem.
Nem hiszem, h ilyesmi ellenőrzés lesz valaha is.De ha "esemény" van, baleset, akkor tuti ránéznek, és ha ott virít, h global verziós, de te nem kötöttél rá biztosítást, holott erre már kellett volna, akkor tuti, h ez majd egy rossz pont lesz a büntetőeljárás során.
Meg hát 25km/h felett már kelleni fog jogsi, meg védőfelszerelés, stb, és te tudtad, h olyan a rollered, ami többel megy 25-nél, akkor miért nem hordtad ezeket, hol a jogsi, stb.
Persze ha egy E-s verziójút hackelünk meg, h 35-el menhen, az se jobb.
-
-
válasz
Reaper #30884 üzenetére
Szerintem is a plakett a hátránya a globalnak.
Ezeket 10-15ezer km-re tervezik. Párszáz, vagy ezer km az semmi nekik. Az akksi kb 500 ciklust minimum kibír. 1000km alatt kb 20-25 ciklust lehet beletenni, szóval egy 1000km-t futott rollerben minimális az akksi elhasználódása.
A lengéscsillapító a gyenge pontja, nevezetesen az első, korábban sok poszt volt róla, h kotyog, vagy akár kifolyt a hirdaulika-olaj is; és ez előbbi hibával ráadásul a Ninebot garanciában nem is nagyon akart foglalkozni.
A környezetemben levő G2-knél nem jött elő ez a hiba, de ez nyilván nem vigasztalja azt, aki meg belenyúlt egy hibás példányba.200ezernél drágábban nem éri meg szerintem használt G2-t venni, mert most jönnek ki az új Ninebot rollerek, és a tapasztalat azt mutatja, h jó áron fogják adni, ami még lejjebb fogja nyomni a használt rollerek árát, így a G2-ét is.
A Xiaomi 5 Pro is csak ~230ezer újonnan.Gari vesztés nélkül nem lehet a sebességet növelni, mert fizikailag kell hozzáférni az elektronikához.
-
válasz
enginev3.0 #30879 üzenetére
Lemmy71 jöhetsz kérdezősködni.
-
-
-
válasz
GoodSpeed #30861 üzenetére
"...ha egy három éves eléd ugrik, hússzal vagy tizenöttel is olyan erővel csapod el, ha nincs időd fékezni, hogy elszáll mint a győzelmi zászló."
Pedig a 20km/h korlát pont emiatt van.
Az észlelés, és a reakcióidő, amíg a fékhez nyúlunk, meg az 1 másodperc alatt megtett út hossza, és a sérülések súlyossága között összefüggés van.Ha 20-al megy a roller, pár másodperc késlekedéssel együtt is mondjuk kb 13-15-re lelassulva történik a baleset. Ekkora sebességgel még akár el sem esik az ember, van aki kifutja, vagy elesünk és mittudomén 70% eséllyel nem lesz 8 napon túl gyógyuló sérülésünk.
Ha 25-el megy a roller, mire a baleset történik, lelassul mondjuk 17-20-ra. Ekkor már kisebb eséllyel lehet kifutni, inkább elesünk, és mondjuk 50%, h nem lesz 8 napon túl gyógyuló sérülésünk.
Ha 30-al megy a roller, mire csattanunk, még mindig túl nagy a sebesség, 30% az esély, h nem lesz csonttörés.
Stb, így tovább.
(Most azt hagyjuk, h 10-el is lehet úgy esni, h belehaljon valaki, nem az ilyen szélsőséges példákat kell alapul venni mikor sebességhatárokat határoznak meg.)Jobb lenne, ha baleseti statisztikákkal érvelnének a szakértők, le lehet ezt szépen vezetni, h miért érvelnek a 20 mellett, bár ennyire cizellált statisztika gondolom nincs.
Én Inkább a kerékpárutak építésében látnám a megoldást, nem a minél alacsonyabb sebességhatárok kijelölgetésében.
-
-
válasz
pescara #30865 üzenetére
Ettől még nem feltétlenül kellene 20km/h-ban maximalizálni a sebességet.
Az számomra sem érv, h "dehát vagy 10 országban 20km/h a sebességkorlát, legyen nálunk is akkor annyi".
Pláne mikor másik ~20 országban meg 25km/h a korlát. Vagy épp 30-32km/h.Aki 20-al akar menni, nyugodtan mehet továbbra is ennyivel, de aki haladni is akar, azt ne korlátozzuk már agyon mindenféle "fő a biztonság" lózungokkal.
Ha túl alacsony a sebessége, akkor nincs értelme használni, inkább autóba ülök én is.
Tökéletes példa a segédmotoros kerékpár, ami 40-45-el csak feltartja a forgalmat az úton. Nem tartom ördögtől való eretnek gondolatnak amit feljebb linkeltek, h célszerűbb lenne a lakott területek útjainak sebességkorlátjához kitolni a végsebességét, vagy hát akár legyen inkább a már említett 60km/h, így egy-egy előzést biztonságosabban meg lehet ejteni vele. (Mármint az smkp-nak, nem a rollernek.)
-
-
-
-
-
-
válasz
PociAti #30808 üzenetére
Jawohl, herr Obersturmbannführer General.
Amint megtalálom, linkelem.Miért nem teszed hozzá ilyenkor, h D módban, nem S módban?
De nekem teljesen mindegy, milyen kis akksis rollerra beszéled rá lemmyt.
Majd megbánja.És pont azért, h ne legyen menetszél, ami csökkentené a hatótávot.
-
-
-
válasz
lemmy71 #30799 üzenetére
Az nem elfogultság, h a 36V 10200mAh akksi biztonságosan kb 25km-t tud életszerű körülmények között. Értsd: gyorsitások, fékezések nincsenek a tesztekben.
A gyári teszt futópadon zajlik, menetszél nélkül.
Mindegy, milyen rollerbe szerelik be ugyanezt az akksit, akkor is ennyit fog csak tudni.
És mivel volt már jópár rollerem, tudom melyik akksival mekkora hatótávot lehet kihozni adott méretű akkupackkal szerelt rollerből.Pociati pl inkább "D" módban használja a rollereket, és inkább csak 20-al megy, neki rendre nagyobb hatótáv jön össze. Sajnos ez ilyen, "S" módban kevesebb a hatótáv.
Nem görgettél le végig?
"A gyárilag megadott hatótávot úgy számolják, h 15km/h-val haladva, ECO módban, 75kg-os súllyal, teljesen egyenletes sebességgel (gyorsítások nélkül), szélcsendben, sík terepen, 20C°-on - ez a szabvány (OTA teszt)."25-el is ugyanígy tesztelnek.
És a fogyasztás nem lineárisan csökken a sebesség növelésével, hanem inkább exponenciálisan.
Az elektromos roller nem olyan, mint egy autó, h amíg van benne benzin, addig megy akár 160-al is.
Hiába ír rá a gyártó 30km hatótávot, ha ezt menetszél nélküli teszten hozták össze, folyamatosan egyenletes sebességgel, és ráadásul úgy, h ha merül az akksi, akkor már csökken a roller sebessége, az utolsó km-eknél, 10-20% töltöttségnél visszaveszi ECO módba magát, hát persze azért, h többet lehessen megtenni vele, csak nem tudom mire jó, mikor ilyen 15, majd 7-10km/h sebességgel kell megtenni az utolsó km-eket.Ekkora hatótáv igényhez drágább roller kell, vagy noname. Az Alin találsz sok noname rollert, amikben nagyobb(nak mondott) akksi van.
A nagyobb akksis márkásak meg azért drágábbak, mert az akksi az egyik legdrágább alkatrész bennük.
Sokáig 190ezer volt a Xiaomi 4 Pro (2nd gen). Ez volt az egyik, ami a legjobb ár/érték arányú volt.
De már majdnem annyi, mint a most megjelent 5 Pro.
A Segway G2 300-320ezer, ez a most megjelent Xiaomi 5 Pro meg kb ugyanazt tudja majd` százezerrel kevesebbért.
De a G2 is egyre olcsóbb, Alzán csak ~270ezer.
A Xiaomi 5 180ezerért pl egész jó áron van.A Kugoot fikázni nem fogom, de nem elfogultság ha nem akarom ajnározni. Tett a Kugoo eleget róla, h inkább hírhedt legyen, mint híres.
Magát a G5-öst konkrétan nem ismerem, az akksija mindenesetre bíztató méretű.Itt feljebb pl a Xiaomi 5 Pro-ról van egy kis hatótáv teszt szösszenet. Ugyan közel 100kilóval mérve, de láthatod, h messze van a gyárilag 60km-nek titulált hatótávtól a valós, megtehető végeredmény.
És abban 10Ah-s a 48V-os az akksi.Nektek a 40km-hez 15Ah 36V-os akksi kellene (Segway G30, G2), vagy 12-13Ah 48V.
Ezért javasoltam használt G30-at, G2-t. Mindkettő amolyan mindentvivő Lola T a kategóriájában.
És ezek megbizhatóan hoznak 40km-eket.Sokszor hirdetnek kevés km-el, akár még 2-3 év garanciával, szinte vadiúj, alig használt rollereket, akár a dobozával együtt. Én is ilyenekre szoktam lecsapni.
Inkább egy ilyen, mint egy kis akksis vadiúj roller Aliról, aminél a garancia jóformán úgyse lesz, ha emiatt akarnál mindenképp újat venni.De ha meg júniusig ráér, akkor inkább tegyél még hozzá. Most fognak kijönni a Segway F3 sorozat, meg a G3, ezek minden bizonnyal lenyomják majd a mostani rollerek árait, (a használt piacon mindenképp).
Meg állítólag az újabb rollerek adott méretű akksiból nagyobb hatótávot képesek kihozni, nyilván a fejlettebb hatékonyságú motorok miatt, bár nekem ezt még nem sikerült összehoznom. -
válasz
RaZroX #30794 üzenetére
M365 Tools
https://play.google.com/store/apps/details?id=app.peretti.m365tools
Hogy megy a roller?
Hány km-t megy el? -
-
válasz
yodamester10 #30787 üzenetére
Facebookon az 50km/h + roller csoportban kérdezd meg inkább. Ott biztosan többen ismerik.
https://www.facebook.com/groups/946105562436247/ -
válasz
lemmy71 #30783 üzenetére
Ezt pl a minap rakta itt ki valaki:
https://prohardver.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_30729-30729.htmlIlletve az új Xiaomi rollerek közül az ötös is tud kb 40km-t, már kapható az is. Valamivel gyengébb mint a 4 Pro (2nd gen), de az akksi, így a hatótáv is ugyanakkora, és ha nem kell emelkedőkön mennie, minden bizonnyal elég a teljesítménye.
-
válasz
lemmy71 #30783 üzenetére
40km-es hatótáv igényt írtál, de amit linkeltél, az csak 30km-t tud.
36V-os rendszerű, 7500mAh akkupack kb 20-22km-t tud egyébként. (A 42V az a feltöltött állapotú 36V-os akksi, tehát nem 42V-os rendszerű.)Hány kiló a leányzó?
Milyen magas?
Emelkedőkön is fogja használni?
Esetleg cipelgetnie is kell majd? (A súlya miatt.)160ezerért márkásak közül csak a Segway E2 Pro van, de az nem tud 40km-t.
A hatótávokat egyébként 15km/h-s sebességgel mérve adják meg, ha 25-el mész, jóval kevesebb lesz. És ahogy merül az akksi, egyre lomhább a roller is, szoval nem jó kimaxolni a hatótávot, 40km-hez inkább picivel nagyobb hatotávút keressetek.
Amúgy mihez kell 40km?
20km-t 25-el megtenni, majdnem egy óra, meg visszafelé szintén. Negyed óra után már az ember azt se tudja melyik lábáról állljon át a másikra, annyira unalmas tud lenni. Ez nem bicikli, ahol ülünk, és tekerünk. Ezt azért vegyétek számításba.Ha csak 160ezer a keret, akkor vagy noname lesz, vagy inkább használtat keressetek.
40km-t nem sok roller tud.
Xiaomi 4 Pro (2nd gen), 5 Pro
Segway G30, G2
Esetleg neccesen Segway F2 Plus/Pro, F2 Pro II.
F65i
Inmotion S1 - nem nagyon kapható márEzekből 160 alatt szokott lenni használt is G30, 4 Pro (2nd gen), F2 Plus/Pro.
Ha van pénz lovéra, a G2-t javasolnám, 200ezer használtan.Itt ki vannak gyüjtve a márkásabb rollerek tulajdonságai, át tudod nézni őket. A szürkék még nem jelentek meg, csak most fognak.
-
válasz
GoodSpeed #30778 üzenetére
Ezeket 70-100-ért hirdetik.
Az más kérdés, h nem ér annyit.
40ezer baráti.Biztos jó ötlet lesz a kijelző miatt cserélni?
Lehet azért, mert én magas vagyok, de nekem nagyon nem állkézreszemre a rollerek kijelzője.
Néha lenézek, mert kíváncsi vagyok épp mennyivel megyek, de abszolút rossz helyen (túl lent) van a kijelző. Ahhoz, h lássam, le kell néznem, és addig nem az útra figyelek. Hiába csak pár másodperc, rollerrel pillanatok alatt lehet taknyolni, elég egy figyelmetlen gyalogos, egy útra esett kődarab, amit ki kellene kerülni.
Hiába lesz ott egy nagyobb kijelző, GPS-el, félelmetes lesz azt nézegetni.
Persze ha valaki alacsonyabb, és az új kijelzők is feljebb lesznek, lehet, h hasznos lesz, de én alapból kétkedve fogadom ezt az "újítást".
Az ötlet jó, de kétkedve fogadom, h használni lehet majd. -
-
válasz
RaZroX #30682 üzenetére
A G30P-hez ilyet ad a Ninebot alapból.
A kormányra szerelhető tartó is van hozzá.
Az összes rollerünkön ilyen van.
Viszont ezeket könnyű átvágni egy erővágóval.
A hajtogatós zárak ennyivel jobbak, azt nehezebb átvágni, ahogy az U lakatot is.
Mindenesetre gumi/műanyag bevonatost vegyél, h ne sértse a festést fel.U lakatot lehet nem tudod átfűzni pl fatörzsön, mert nincs akkora hely, ahol épp le akarod vele zárni. A spirál az elég hosszúra kinyúlik.Viszont tény, h könnyű kifűzni, ha nincs áttekerve pl a kormányrúdon, meg azon amihez lezártad. De áttekerni meg macerás, megy vele az idő. Meg mikor kinyitod, akkor is ki kell tekerni. Még több idő..
Szerintem 5-10 percre, míg boltba bemegyek, megteszi ez is, a tárolók amúgy is nagyobb forgalmú, bekamerázott helyeken vannak, az alkalmi tolvajokat elriasztja, annyira még nem jellemző, h erővágóval járkálnának a rollerbűnözők.
Meg hát a szoftveres zár is ott van még. -
-
válasz
DigitXT #30679 üzenetére
Én inkább úgy vagyok vele, h kifizetem az akksi építő embernek a munkadíját, de legalább megnyugtat a tudat, h olyan akksit rak össze, ami megbízható, és nem fog például kigyulladni.
És pont ez a gond itt, h nem lehet tudni az akksi építő ember az milyen minőségben gyárt.
Van pár nevesebb akksi építő ember, mindenki vele csináltatja meg inkább az akksit, gondolom pont ezért.Nem tudom milyen BMS-sel szereli, ezek Simon Máté árai. De teljesen jogos a felvetés. Viszont meg lehet kérdezni, ill. a legtöbb akksi építő ember olyan cellákkal, és olyan elektronikával rakja össze az akksit, amilyet a vevő kér. Nyilván az ár így változik.
Ezért nem árt, ha valaki legalább annyit ért hozzá, mint te, és akkor már tudod milyen akksit rakatsz össze, milyen cellákból, okosBMS-el, és így egy megbizható akksi építő ember segitségével megbízható lesz a végeredmény is.Azt tudom, h a cellák annyira nem drágák, és a munkadíj a többi inkább, de nem zavar. Van aki egy gyárban dolgozik, van aki íróasztal mögött, és van aki akkupackokat rak össze.
Ha megcsinál heti kettő akksit, 50ezres munkadíjjal, az havi 4-5százezer nettó. Ez teljesen rendben van.
Ha többet is összerak, ki tudja fizetni belátható időn belül a 60milliós kétszobás panellakása árát. -
válasz
vilmaboy #30675 üzenetére
A pálcikarollerek fölött van az E-Twow, majd a Mantis, és utána a drágább rollerek másfél-kétmillióig.
A Mantis Dualt szokták javasolni annak, aki nagyobb rollert keres, de azért nem milliókért. És akinek nincs pénze Mantisra, az vesz Kugoot.
Sokan használják, és sokan meg is vannak elégedve vele. Némelyik modell nyeklik, csuklik, nagy sebességen instabil. Egy GT2-es Segwaynek szinte elengedheted a kormányát, olyan az úttartása. Kugoonál inkább ne engedd el.
Az utóbbi időben a KuKirinek ára eléggé lement, de hát ennek ára van. Valamin spórolni kell, (fékek , elektronika), ha egy Mantis teljesitményét hozza feleannyi-harmadannyi árakon.
Korábban a váz volt problémás, egyszerüen meghajlott, eltörött pl hegesztéseknél.
Az újabb Kukirinek lehet, h már nem ilyen szxrok, annyi váz problémát mintha nem láttam volna már belőlük.G2-höz én vezérlő cserét szoktam javasolni, Alin 16ezer a Ninebot eredeti G2 Global vezérlője. Ezzel 35km/h-val is tud már menni. Az újabb vezérlők meg 40km/h-t is tudnak, de jelentős felárral, szerintem nem ér annyit.
Sokáig nem volt más szoftveres megoldás, vagy ahol mégis volt, ott 40ezerért vállalták - valami licensz díj miatt. A vezérlőcsere meg feleannyi volt.
Azóta Pociati linkelte a legújabb szoftveres megoldást, de nem tudom a hazai roller szervizek csinálják-e ezt a fajta beavatkozást már, ahol rákérdeztem, ott nem.Akksi csere ugyanannyi, mint pl a G30 esetében, ugyanaz fér ennek a trepnijébe is. A beépített töltőt ki szokták szerelni, így még több hely marad az akkupack számára. Spacerrel bővítve meg még nagyobb akku belefér.
De minek akkora akksi?
Mekkora hatótávot akarsz?48V 24500mAh az kb 120-130ezer. 21700-as cellákból 30000mAh fér bele ugyanekkora feszültséggel 150ezerért. Töltő még egy 20ezer.
-
-
válasz
hentes555 #30670 üzenetére
Facebookon van egy halom rolleres csoport, keresőbe beírod roller, átállítod a csoportokra a találatokat, és máris beléphetsz mindegyikbe. De eladni necces lesz ennyi lomot, vagy találsz valami hozzád hasonló fanatikust, aki megörül neki.
Kérj el valakitől egy G2-t, menj vele pár kört.
Inmotion S1 ami még elöl-hátul lengéscsillapitós, Xiaomi 4 Ultra, Navee S65, (ez majdnem ugyanaz, mint a Xiaomi 4 Ultra), és a most megjelent új Xiaomi 5 Pro is elöl hátul az.
Ezeket próbáld ki. -
válasz
hentes555 #30657 üzenetére
Inkább akksi építő emberrel csináltass hozzá akksit, a Facen van 18650 Li-ion Akkumulátor csoport, ott találsz akksi építő embert.
Nem szabad venni Aliról, nem éri meg, közel se akkora kapacitású akksit fogsz kapni, mint amilyet szeretnél, aztán hiába reklamálsz, elismerik, és kérik, h küldd nyugodtan vissza, de hát ugye az meg már nem opció.
Sajnos ez ilyen. Köztudott, h Aliról sokmindent érdemes venni, de az akksi az nem ilyen, azt nem szabad onnét rendelni.
De amúgy miért kell cserélni?
5-6km-t se lehet már megtenni vele? -
válasz
vilmaboy #30661 üzenetére
G30P Dhgateről volt ~220ezer.
Sharkset előre hátra 460Euro.
48V 24500mAh akkupack 120ezer.
Töltő hozzá 20ezer.
Átépítés, Xiaodash 70ezer.
Indexek beszereléssel 40ezer.
6-7százezer.Aztán egy G2 meg 200ezerért ugyanezt tudja szinte már - alapból.
Itt nem arról van szó, h valaki szeret tunigolgatni, szerelgetni, bütykölgetni.
Pont az alapok megléte miatt javasolta DigitXT is, h inkább egy G30-at kezdj el átépíteni, ne egy Pro 2-t.
Annál már legalább a 10"-os kerekek alapból adottak, és a trepni is akkora, h bele tehetsz egy 30000mAh akksit is.
Pro 2-re veszel lengéscsillapítókat, meg átszereled 10"-os kerekekre, azaz elköltesz egy zsák pénzt, aztán még mindig ott leszel, h olyan kicsi a trepnije, h nem fér bele egy tisztességes méretű akksi, azaz hiába a szuper roller, ha a hatótáv nagyon kevés lesz. -
válasz
vilmaboy #30659 üzenetére
Inkább add el, és vegyél egy Segway G30-at, ha nagyobb hatótáv kell. Annyi mindent írtál, amiket át akarnál alakítani, h nem éri meg szerintem se a Pro 2-re locsolni a pénzt.
A G30 az már legalább 10"-os kerekű, meg alapból nagyobb akksi van benne, és ha esetleg mégis cserélni akarnád mégnagyobbra, akkor belefér a trepnibe egy tisztességes méretű.Bár ha lengéscsillapítós roller kell, akkor meg egyszerűbb már egy Segway G2-t venni. Használtan 200ezerért is hirdetnek sokszor.
Amúgy lengéscsillapítókat a Monorim gyárt a rollerhez, vagy ha nagyon tutit akarnál, akkor előre Sharksetet, hátra meg Konykot keress. De szerintem nem éri meg, ahogy már írták feljebb. Én is csináltam ezeket korábban, de mióta létezik a G2, azóta azt javaslom inkább mindenkinek, sokkal egyszerűbb, mint kiegészítőket szerelgetni egy G30-ra, vagy Pro 2-re.
-
válasz
hunluki #30627 üzenetére
A 300Wattos korlát már időközben úgy néz ki, h 1000W-ra emelkedik majd.
Lengéscsillapítós roller nem sok van.
A G2-t javaslom én is.
Ha használtan veszed, alig használtakat 200ezerért is ki lehet fogni.Az új Xiaomi 5 Pro is lengéscsillapítós Árukereső már listázza.
Itt ki vannak gyűjtve a márkásabb rollerek tulajdonságai.
Egyébként 20km-re: E2 Pro
25-re: Segway F2
30-35-re: Segway F2 Plus
40-re: Xiaomi 4 Pro (2nd gen), Segway G2Most jön az új F3 sorozat, meg a G3, esetleg azt megvárhatod.
-
-
válasz
mastodon #30603 üzenetére
Itt ki vannak gyűjtve a rollerek súlya is.
Hány kiló az ember?
Emelkedőkön is fogja használni?A 8.5"-os kerekű korábbi Xiaomi modellek a könnyebbek, Mi 3, Pro 2, ezeknek kisebb a súlya, cipelni is lehet őket.
Nem nagyon van más.
Az újabb rollerek már nem repülőgép-ipari alu ötvözetből vannak, hanem szénacélból, így egy nagyságrenddel nehezebb a súlyuk is. -
válasz
fcbarca #30593 üzenetére
Igen, megéri, persze.
Pro 2 kb 33-35-öt fog tudni utána.
Ha már frissítve lett a szoftvere, otthonról nem fog menni, vidd be egy rolleres szervizbe, STLinkkel megcsinálják.Többet nem lehet kihozni ebböl, ne is engedd, mert károsodhat a vezérlés, kábelezés, csatlakozók, motor.
Lengéscsillapítók esetleg nem ártanak ekkora sebességnél már.
-
válasz
GoodSpeed #30592 üzenetére
Nem az E2 Pro-ra gondoltam, hanem a G30-ra.
Arra nem jellemző, h bármi pótalkatrészre lenne szükség hozzá.
De amíg garis, addig meg ugye elvileg nem is kell hozzá. Meddig is? 3 évig?Édesapám ilyen gyüjtögető, egy csomó olyan régi cucc van otthon, ami sose fog már kelleni semmire, de annak idején kettőt vett minden alkatrészből.
Az elmúlt nyáron dobtam ki két keverőtárcsás mosógép motort, meg egy régi Hajdu porszivó motort.
Persze rötyögött ő is, h hát tényleg, ezek már nem fognak kelleni, csak a helyet foglalták az egyik polcon a garázsban. -
válasz
Peaceliker #30589 üzenetére
Igen, nekem is ennyi lett, Sharksettel, picit nagyobb akksival.
De ma már a rxsseb vágna ebbe bele, csak akkoriban még nem volt olyan lengéscsillapítós pálcikaroller, ami érdemben felment volna emelkedőkre is.Szerencsére ritkán kell emelgetni. Aluljárókba le/fel, vonatnál le/fel. Vonatnál jobban zavar a szűk hely inkább, mint a súlya.
Lehet mégiscsak jobb ötlet a mozdony+kocsik kombó helyett az IC belső-elrendezésű Flirt. -
-
válasz
GoodSpeed #30585 üzenetére
Ez túl olcsó.
https://a.aliexpress.com/_EJH5fss
Az ilyeneknél szokott megesni, h a fém elhajlik.
1.6Kg
Monorim 3Kg
Sharkset 3.5Kg(De lehet, h nem öntöttvas, hanem titán-ötvözet, azért ilyen könnyű csak; bár ez esetben tízszer ennyibe kellene kerülnie - bár ha a kínai állam támogatásával készül, akkor megvan az olcsó dömpingár oka is.)
Nem akarok rosszindulatúnak tűnni, de 1. vettél egy csomó felesleges kacatot a rollerhez (szerintem ), amiknek az árából már egy Monorim is lehet összejött volna. 2. Ha kell a lengéscsillapító, akkor inkább egy G2-t vettél volna a G30 helyett.
Én nem értem az ilyet.
Szerintem ég és föld a lengéscsillapítós, meg a nem lengéscsillapítós roller közt a különbség.
Nem véletlenül ajánlok boldog boldogtalannak használt G2-t, mert az egy tökéletes, olcsó opció.
Az egyetlen eset amikor nem jöhet szóba, az a súly; mármint amikor olyan roller kell, amit majd emelgetni fognak.G30 ára + lengéscsillapítók ára = G2 ára
És akkor lesz index is, meg némileg erösebb teljesítmény. -
válasz
alphamooncam #30568 üzenetére
A ZT3-hoz is hihetetlen mennyi szxrt árulnak még pluszba.
-
-
-
-
-
-
válasz
Sirtaky #30520 üzenetére
Ez persze, oké, csak az emberek inkább kisebb feszültségre töltik az akksikat, mint nagyobbra, h kíméljék a cellákat.
Ha nem töltjük csutkára a cellát, több ciklust bír ki.
Ezért lehet pl az applikációban is beállítani, h 95, vagy 90%-ra töltődjön az akksi, ne 100%- ra.
Nem éri meg túltölteni szerintem, ha nagyobb hatótáv kell, akkor inkább nagyobb akksis rollert kell venni. -
-
válasz
Luck Dragon #30498 üzenetére
ZT3 már nem is játszik?
A global verziója 40-el is tud menni. -
-
Ez mi lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!