Hirdetés
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
Aktív témák
-
rzoli
senior tag
Sziasztok!
A következő feladatot kapta az egyik kolleganőm, én is próbálkoztam vele, de nem megy, mit rontottam el?
f(x)=2^x adjuk meg ennek a Taylor polinomját!
f' = 2^x*ln2 = 2^x*0,6931 = 1,3862^x
f'' = .............................. = 0,4526^x
itt rájöttem, hogy felesleges deriválgatni, mert a tételbe (t(x) = SUM(f(i. deriv.)(0 helyen)/i!*x^i) visszahelyettesítve, 0-val behelyettesítve, mindig egyet kapok, x^0 = 1, így ez jön ki:
1 + 1x + 1/2x^2 + 1/6x^3 + 1/24x^4 + 1/120x^5 ..... de ez így nem tűnik jónak...
Hol a hiba?
előre is kösz,
Z -
Metalwarrior
tag
válasz
Metalwarrior
üzenetére
már nem aktuális
-
Metalwarrior
tag
Segítenétek a következő kérdések megválaszolásában, megmagyarázásában?
Milyen leképzés jön létre két középpontos szimmetria összetételével, ha a két leképzés középpontja megegyezik. Milyen forgatások összetételével jön létre középpontos szimmetria? -
k.t.a.
senior tag
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Sejtettem hogy parciális törtes lesz, csak nem volt kedvem végig számolni, amíg nem tuti. Majd holnap kipróbálom, hogy valóban kijön. Köszi!
És szerinted ezt a feladatsort mennyi idő alatt lehetne megoldani? Meg ha másik példában is tudsz segíteni annak is örülnék. Mégegyszer thx.

[Szerkesztve] -
Apollo17hu
őstag
Nah, megvan, nem véletlenül 8 pontos.

Először is e^x = t helyettesítést kell használni. (--> x = lnt --> dx = 1/t)
Ezután kapsz egy olyat, h 1/(1+t^3).
Ezt parciális törtekre bontod.
Kiintegrálod (lesz egy abszolútértékes, egy ''sima ln-es'' és egy arctg-es tagod), majd visszahelyettesítesz x-et, és már mehetnek is a határok.
-
k.t.a.
senior tag
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Már én is próbáltam ezt, de nem úgy van, hogy azonos alapú hatványok szorzatánál a kitevőket összeadom? És akkor e^((3/2)+x)^2, már nem jó nekünk.
-
Apollo17hu
őstag
Igen, tényleg rosszat írtam. Most volt egy kis időm, és egy másik képlettel már valóban kijön:
integrál[ f'(x) / (1+(f(x))^2 dx] = arctg f(x)
Tehát a nevezőben az e^3x-et átalakítod úgy, h [e^(3/2)*e^x]^2, és így már csak egy e^(3/2)-es szorzóra van szükséged a számlálóban, hogy alkalmazd a képletet. Egy fél óra múlva visszanézek, aztán leírom bővebben, ha neked addig nem sikerülne.
[Szerkesztve] -
k.t.a.
senior tag
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Köszi a segítséget, de szerintem nem jó amire gondolsz. Ha megszorzom 3-mal, akkor lesz a számlálóban 3e^x, ami ha f' a te elgondolásod alapján, akkor az f^n mi is?
Mert szerintem nem 1/((e^3x)+1). Szólj ha valamit rosszul gondolok. 
-
k.t.a.
senior tag
Inkább felrakom az egészet: [link]
Jelenleg ezzel szenvedek. Az 1/a, és a 6-os megy, de a többivel gondjaim vannak, ha valaki segítene egy kicsit, vagy a megoldást megadná, akkor már kitalálom hogyan kell megoldani. Előre is köszi.
[Szerkesztve] -
k.t.a.
senior tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni:
Keresem egy ív előállítását, amely a (-1,1) és (2,2) pontokat köti össze, és az f függvény értelmezési tartományában halad. Az f függvény pedig: f(x,y) = ( ((-2x)/y)+1 , (x^2/y^2)+2y ), és y>0.
Ha valakit érdekel a teljes a feladat, akkor a vonalintegrál volt az, és az f függvény fent leírt ívre vonatkozó vonalintegrálját kell kiszámoljam az a=(-1,1) kezdőponttól. -
válasz
Metalwarrior
üzenetére
A trapéznak a két oldala egyazon szögben középre tart, 7 cm alatt 2 cm-t szükül a teteje az aljához képest (alja 8 cm, teteje 6 cm), így a további 6 cm-t 3*7 cm alatt fogja elérni ami még további 21 cm. Így 21cm + 3 cm az 24 cm (Lehet nem ilyenre gondoltál, de ez helytálló, ha nem is matematikailag)
Mod: Apollo megelőzött és ő szebben is írta, mint én
[Szerkesztve] -
Apollo17hu
őstag
válasz
Metalwarrior
üzenetére
Pofonegyszerű.

Veszed a 3 cm-es körnek és egyik érintőjének érintési pontját. Abból merőlegest bocsátasz a 4 cm-es körnek az ábrádon berajzolt sugarára, így az előbb említett érintési pont és ahol a merőleges metszi az sugarat, egy - a TO egyenessel párhuzamos - (3+4=) 7 cm-es szakaszt határoz meg. Ez a szakasz a 4 cm-es kör sugarát egy 3 cm-es és egy 1 cm-es szakaszra bontja.
A 7 cm-es és az 1 cm-es szakaszok - össze-nem-érő - végpontjait összekötve egy olyan derékszögű háromszöget kapsz, ami teljesen hasonló ahhoz a derékszögű háromszöghöz, amit a 3 cm-es kör általad berajzolt sugara és e sugár végpontjainak a T ponttal összekötött szakaszai alkotnak.
Így tehát:
7 : 1 = (TO1 szakasz) : 3, amennyiben O1 a 3 cm-es kör középpontja.
Ebből TO1 = 21, amihez a 3 cm-es kör sugarát adva a megoldás 24 cm. -
shev7
veterán
válasz
Metalwarrior
üzenetére
ha a hosszuk kell:
sa= gyok((a/2)^2+b^2))
sb= gyok((b/2)^2+a^2))
sc= gyok((a/2)^2+(b/2)^2)) -
shev7
veterán
válasz
Metalwarrior
üzenetére
Adott 2 kör, 3 és 4 cm sugarú, kívülről érintik egymást. Határozd meg a hasonlósági középpontok távolságát. Ezt meg lehet oldani számolásssal is vagy csak grafikusan?
Nemtom mi az a hasonlosagi kozeppont.
Adott ABC derékszögű háromszög. Átfogója AB, határozzuk meg a súlyvonalak halmazát.
Nem ertem a kerdest. Mit ert sulyvonalak halmazan?
ABCD trapéz, S a trapéz átlóinak metszéspontja, AB=6, CD=3, ABC háromszög területét, ha CDS területe 13 cm2
Adott CD es CDS haromszog terulete. Ebbol megvan CDS magassaga. CDS es ABS hasonlo, ebbol megvan a trapez magassaga. Abbol pedig megvan az ABC haromszog terulete.
ABC háromszög, BC = a oldal, AC= b oldal = 6cm, és tc súlyvonal = 5 cm. Megszerkeszteni, és az a paraméter változtatásával mennyi megoldás?
Ez trukkos picit, de nem nehez, csak le kell rajzolni. Egy a,b oldalu paralelogramma egyik atlojanak ketszerese az sc. Ez most bonyolultan hangzik, de ha lerajzolod latni fogod. A szerkesztes menete: a,b, 2sc oldalu haromszogat szerkesztesz. Ennek a haromszog 2sc oldalahoz tartozo sulyvonala=c/2. Az a parameter valtoztatasaval sztem 1 vagy 0 eset lehet. -
Metalwarrior
tag
Az, ha abból indulnak ki, hogy alapsulin már tanultad. A többiben is tudnál segíteni?
-
shev7
veterán
válasz
Metalwarrior
üzenetére
ABC háromszög adva van az a oldal, va magasság, ta súlyvonal. va, ta fóggvényében hány megoldás lehetséges, és hogy kell megszerkeszteni?
Felveszed a-t. a tol va tavolsagra ket egyenest. a felezopontjabol ta sugaru kort huzunk. Metszespontok szamatol fuggoen 0-2-4 megoldas lehet. Ez nehez? -
kondor
tag
Sziasztok! Extrasürgősgyors segítséget kérek!
Egy évfolyam 400 hallgatójának magassága normális eloszlást mutat, 170 cm átl magassággal és 16 cm szórással.
Mi a valószinúsége, hogy egy hallgató 190 cm-nél magasabb?
A megoldáshoz stat tábl használandó. -
matekmatika
tag
Momentán az iwiw-re gondoltam, de a fizikára is igaz.
-
chokeee
aktív tag
válasz
Metalwarrior
üzenetére
mer az is témába vág.
mire kellenek neked ezek a feladatok? éreccségi?
-
chokeee
aktív tag
válasz
Metalwarrior
üzenetére
na aszongya, hogy először is de nem másodszorra:
a pí-t elosztod huszonhárommal, majd annak köbgyökének a reciproka kiadja a centripetális gyorsulásnak a szubvektorát.
remélm ez így érthető....

-
Metalwarrior
tag
Már tényleg az utolsó kérdések:
Adott 2 kör, 3 és 4 cm sugarú, kívülről érintik egymást. Határozd meg a hasonlósági középpontok távolságát. Ezt meg lehet oldani számolásssal is vagy csak grafikusan?
Adott ABC derékszögű háromszög. Átfogója AB, határozzuk meg a súlyvonalak halmazát.
ABCD trapéz, S a trapéz átlóinak metszéspontja, AB=6, CD=3, ABC háromszög területét, ha CDS területe 13 cm2
ABC háromszög, BC = a oldal, AC= b oldal = 6cm, és tc súlyvonal = 5 cm. Megszerkeszteni, és az a paraméter változtatásával mennyi megoldás?
ABC háromszög adva van az a oldal, va magasság, ta súlyvonal. va, ta fóggvényében hány megoldás lehetséges, és hogy kell megszerkeszteni?
Kicsit hülyén van megfogalmazva, de remélem így is tudtok rajtam segíteni. -
Metalwarrior
tag
köszi szépen
-
shev7
veterán
válasz
Metalwarrior
üzenetére
a masik sem nehez, csak le kell rajzolni. Es felteve, ha a romboid==paralelogramma, es a BM es CD metszeten egy pontot ertenek. Ebben az esetben van ket hasonlo haromszog: BCN es MAB. Ennek megfelelo oldalai aranyosak, tehat: CN/CB=AB/AM -> AM*CN=AB*CB.
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
válasz
Metalwarrior
üzenetére
a masodik konnyu. x oszthato harommal, akkor x=3k ha y nem oszthato harommal, akkor y=3m+-1
ebbol x+y=3(k+m)+-1 vagyis nem oszthato harommal -
Metalwarrior
tag
Helló!
Megakadtam a következő példánál:
ABCD romboid AD oldalán válasz egy M pontot. Legyen N eleme BM metszet CD, bizonyíts be, hogy minden M-re érvényes AM*CN = konstans
Bizonyítsd be ha x osztható 3-mal és y nem osztható 3-mal akkor x+y sem osztható 3-mal. Milyen x+y esetében lesz osztható 3-mal?
- szóban nem jó bebizonyítani, csak a matek nyelvén -
Trash-02
újonc
Hi! mi az iwiw meghivo??

-
norbiphu
őstag
válasz
matekmatika
üzenetére
A hajlásszög definiciója az, hogy két egyenes hajlásszögén értjük az általuk bezárt szögek közül a legkisebbet
.Legalábbis valamelyik füzetemben így van leírva.
Üdv -
matekmatika
tag
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Ok, ok
Győzött a többség és a logika. De azért valaki majd, csak leírhatnál ezt egy okos matekkönyvbe. Köszi mindenkinek. -
Apollo17hu
őstag
válasz
matekmatika
üzenetére
Ugyanez a kérdés felvetődött bennem 4-5 éve gimiben (nemcsak téglalap esetén), és a tanár úr - aki matematikus végzettségű
- is azt mondta, h mindig a kisebbiket kell nézni. -
chicken
senior tag
válasz
matekmatika
üzenetére
nemtom ha most kéne definiálni először, én is a kisebbet választanám, az olyan hülyén hangzik, hogy a téglalap átlóinak hajlásszöge 140 fok

-
vedini
őstag
válasz
Apollo17hu
üzenetére
ööö, most néztem meg jó kis obádovicsban a szinuszt lehagytam

-
chicken
senior tag
válasz
matekmatika
üzenetére
ja értem. ha megguglizod, találsz olyat felvételi példasoroknál, hogy 30 fok. ezek szerint a kisebbik.
-
KMan
őstag
kicsit off de minden matekos feladathoz ajanlom a MATLAB es MATHEMATICA progikat, hihetetlenul meggyorsitja a munkat hogy nem kell papiron bogaraszni. Linalghoz, diszkret matekhoz, analizishez is teljesen jo. a MATEMATICA-t egyszerubb kezelni es megtanulni hasznalni.
-
chicken
senior tag
válasz
matekmatika
üzenetére
azért nemértem a kérdést, mert az h mondjuk 40 fok, egyértelműen meghatározza a téglalapot
a kisebbik + a nagyobbik = 180 fok
úgyértem tökmindegy h két egyenes 40 vagy 140 fokos szöget zár be
[Szerkesztve] -
matekmatika
tag
válasz
matekmatika
üzenetére
Senki?

-
matekmatika
tag
válasz
matekmatika
üzenetére
Hahó, matekosok!
-
matekmatika
tag
Mit értünk egy téglalap átlóinak hajlásszögén? A két átló által bezárt kisebbik 2 szöget? Vagy a nagyobbik kettőt? Esleg mind a négy hajlásszöge?
-
eXodus
őstag
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Jó az csak a mondat végén ez hiányzik: szinuszai.
-
DanteHix
tag
Sinus, cosinus tetel, vagy pedig szogfv(ha tudsz csinalni benne derekszoget))
sinus
a/sin(alfa) = b/sin(beta) = c/sin(gamma) es ebbol barmely ketto igaz.
cosinus
a^2 = b^2 + c^2 -2*b*c*cos(alfa)
.
.
. -
vedini
őstag
válasz
matekmatika
üzenetére
az oldalak úgy aránylanak egymáshoz, mint az oldalakkal szemben lévő szögek
-
matekmatika
tag
Sziasztok! A háromszög megadott oldalaiból hogyan tudom kiszámolni a szögeket (nem derékszögű).
-
eXodus
őstag
3F8
16 hatványait veszed : pl 16 a 0dikon,16 az elsőn így tovább
... _4096 _ 256 _ 16 _ 1
megnézed hogy melyik legnagyobb hatvány van meg a decimális számban és hányszor van meg pl1016ban a 256 3x van meg maradt a 248 ...248ban az eggyel kisebb szám hányszor van meg 15 = F marat a 8 ban az 1 megvan 8x maradt a 0.
[Szerkesztve] -
SaNyEe
aktív tag
Üdv, lenne egy kérdésem, nagyon fontos lenne, vagyis inkább sürgős.
Hogyan kell decimális számot hexadecimális számra váltani?
Pl 1016 decimálisnak mi a hexája és hogy jön ki
A választ előre is köszi. -
törölt tag
Hella!
Srácok adva van nekem két szakasz végpontjaival, a metszéspontjukat csak úgy tudom kideríteni hogy felírom mindkettőre az egyenletüket és utána egyenletrendszer??
remélem van egyszerűbb módja is, mert a faszomnak sincs kedve ezt programba foglalni.
-
k.t.a.
senior tag
válasz
Jester01
üzenetére
Köszi, de ezt ismerem. Volt egy másik hapi, aki csinált valami hasonlót, ami nem grafikus egyszerüsítés, és jól használható sok változó esetén is. Nem tudom hogy írják a nevét, de valahogy így ejtjük ''Kvín Meklaszki'' (talán Queen Mclackey, de nem találok rá semmit a google-ben). Az ő módszeréhez volt hasonló az amit én szeretnék. Egy függvényt én is tudok egyszerüsíteni, de nekem egy olyan algoritmus kellene, amivel 6 függvényt tudok egyszerre egyszerüsíteni, hogy megtaláljam mindegyiknek azt az egyszerűbb alakját, amelyiknek vannak olyan részei, ami a többiben is szerepel, mert akkor a közös részeket elég csak egyszer megvalósítsam. Amit linkeltél, abban volt valami hasonló a végén, de azt ránézésre csinálja, meg próbálgatásra. Az én problémám meg bonyolultabb annál, hogy végignézzem az összes variációt.
-
k.t.a.
senior tag
Üdv!
Tudnátok nekem segíteni egy kis függvény dekompozícióban. Konkrétan, hogy hogy is kell csinálni. Van 6db logikai függvényem,és őket szeretném leegyszerüsíteni. Egy leírás, vagy egy példa is jó lenne. Már egyszer tanultam, csak nem emléxem tisztán rá, ezért jól jönne most egy kis help. Vagy akármilyen módszer függvény egyszerüsítésre. Digitális technikában jártasak előnyben, de matematikai alapokon nyugszik a dolog, így ide írok. Előre is köszi a segítséget. -
Jester01
veterán
válasz
peterszky
üzenetére
A három oldal: a, aq, aq^2
Pitagorasz: (aq^2)^2 = a^2 + (aq)^2
a^2-el egyszerűsítve q^2-re másodfokú, megoldod.
Egyik szög ugye 90. A második legyen x, a harmadik ugye 90-x.
tangens definíció: tg x = aq / a = q
MOD: a magyarázat. az első egyenlet simán az x=1 behelyettesítés, ekkor a feladat szerint a fv értéke 2. A második egyenlet az első derivált behelyettesítése szintén x=1 helyen. Itt a szélsőérték miatt ez nulla kell legyen. Bocs Föccer
[Szerkesztve] -
peterszky
őstag
nagyon szépen köszönöm

csak egy kis magyarázatot tudnál írni a két egyenlet felírásáról? sejtéseim vannak, de abban nem vagyok biztos
még lenne egy feladat
derékszögű háromszög, oldalainak hosszúsága egy mértani sorozat első három tagja
határozza meg a 3szög szögeit
[Szerkesztve] -
peterszky
őstag
Az f(x) = xnégyzet+bx+c függvényben (D egy =R) határozzuk merg b és c értékét úgy
úgy ,h az f x fv minimum helye az x=1 legyen, és a min értéke legyen 2
-
Jester01
veterán
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Igen, ezt már írtad és értem is

Viszont azóta erre járt a kérdés feltevõje, és igazán ráböföghette volna, hogy errõl van-e szó.
Én sem jutottam vele semmire
-
Apollo17hu
őstag
jaaj, nem igaz, h nem értitek
sztem ez a helyzet:
Van egy pozitív egész számod, aminek veszed a négyzetét. A szám és a négyzete között - beleértve a négyzetet is - olyan számokat keresünk, amik maradék nélkül oszthatók az eredeti számmal, és nem szerepel számjegyei között a 0,1,2,...,9 számjegyek mindegyike.
Pl. én próbálkoztam azzal, hogyha bármit beszorzok 5-tel, akkor 0-ás és 5-ös számjegyeket kapok, de az összeadandó maradékok 0-tól 4-ig lehetségesek, szal így nem jutottam semmire. Felírtam az összes számra a szorzásokat 1-től 9-ig, de nem vezetett eredményre. Ez már az én bajom. (Igaz nagyon sokat nem volt időm foglalkozni vele, pedig szeretem a számelméletes feladatokat.) -
zoty314
aktív tag
Miért kell a matek házikat itt elvégeztetni másokkal? Osztálytársak sokkal biztosabban tudnak segíteni.
-
rauschie
senior tag
válasz
Jester01
üzenetére
ha jól gondolom azt kéne bebizonyitani, hogy minden természetes számhoz találhatunk ojant, ami nem nagyobb az ő négyzeténél és osztható vele, továbbá van ojan számjegy amivel nem osztható.
u.i:ettől nemhinném h sokkal érthetőbb lett, de inkább nem futok megint neki...
[Szerkesztve] -
Apollo17hu
őstag
mod: ide hülyeséget írtam az előbb

[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Hmm, úgy valóban több értelme van. Hogy ez nekem miért nem jutott az eszembe?

Na akkor kezdhetek gondolkodni a bizonyításon
-
kíváncsi
őstag
Sziasztok!
Aki tud légyszíves segítsen a következő feladatokban.
[link]
[link]
[link]
[link]
Illetve lenne még egy nehezebb feladatom:
Bizonyítsuk be, hogy minden ''n'' pozitív egész számhoz található olyan ''nnégyzet''nél nem nagyobb n-nel osztható szám amelyben nincs meg mind a 10 szám (ez a 10 szám: 0,1,2...9)
Előre is köszönöm -
rauschie
senior tag
asszem megoldottam...
huzz be 2 hurját az ivnek, ezeknek szerkezd meg a szakaszfelező merőlegesét.
ez a két szakaszfelező merőleges az origóban kéne hogy metssze egymást, ezután márcsak le kéne mérni az origó ivtől való távolságát a szakaszfelező merőleges mentén.
mégse, az iv nincs meg csak a végpontok távolsága....bocccsss

[Szerkesztve] -
net84
őstag
válasz
Apollo17hu
üzenetére
megkísérlem... nem egyszerű, mert egy minden irányból kerekített tárgyról van szó
nem találok ithon egy nyamvadt szögmérőt sem... nincs a neten olyan, amit ki lehet nyomtatni?
[Szerkesztve] -
Ultram3jor
senior tag
válasz
Ultram3jor
üzenetére
Magamon röhögök hogy 3kor matekozok....
azt a paramétercuccot hogy kell érteni??? -
Ultram3jor
senior tag
válasz
Jester01
üzenetére
Ööö... Nem megy, öszintén megmondva a kis háromszögig eljutottam, meg hogy hasonlo ahhoz aminek az egyik olldala x.
De ha azt vaszem hogy a m által félbevágott kis 3szögnek 2 oldalát ismerem (AC=26 és m=24), akkor az AB szakasz felosztható 2 részre egy 10esre és egy 32esre. De akkor most arányokkal hogy számoljak mikor se az x-et, se az y-ont nem ismerem? -
Jester01
veterán
válasz
Ultram3jor
üzenetére
Ha a magasság már megvan, akkor vegyünk fel egy 0 < t < 1 paramétert ami az (m - x) / m értéke (vagyis a C csúcsnál keletkezett kis háromszög aránya a nagyhoz).
A hasonlóság miatt y = t * 42 illetve a definíciónk szerint x = m * (1 - t)
Innen a téglalap területe T = y * x = (t * 42) * m * (1 - t) ami egy másodfokú egyenlet aminek a szélsõértékét keressük. Feltételezem, hogy innen már megy.
Ha valamit elrontottam, hülyézzetek le
MOD: t intervallum jav.
MOD #2: x és y fordítva
[Szerkesztve] -
Ultram3jor
senior tag
Szevasztok!
Egy számomra fura, és eléggé nehéz feladattal állok szembe, amivel az emeltszintü matek éretségi feladatok közül a zuzosabb, potom 16 pontot ér
[link]
Szóval az a feladat hogy kiszámoljuk a lehetőő legnagyobb területü téglalap oldalait (x és y). A téglalap ''alja'' az AB szakaszon végig fekszik, és a AC ill BC oldalon 1x érintkezik.
A magasságot sztem a héron-képlet segítségével [egész gyök alatt s(s-a)(s-b)(s-c), s=K/2] ki lehet számolni, de utána mi van????
Plz!!!!
[Szerkesztve]
Aktív témák
- GIGABYTE RX 6800 XT 16GB GDDR6 GAMING OC - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 500GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- BESZÁMÍTÁS! AsRock H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Adata 600W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4671
- Apple iPhone Air - Black - 512GB - Újszerű - ALZA Jótállás: 2028.09.28-ig
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4574
- Honor Magic 8 Lite 256GB Midnight Black Újszerű állapot 2029.02.11. garancia
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO 2,5" SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
És szerinted ezt a feladatsort mennyi idő alatt lehetne megoldani? Meg ha másik példában is tudsz segíteni annak is örülnék. Mégegyszer thx. 

Mert szerintem nem 1/((e^3x)+1). Szólj ha valamit rosszul gondolok.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)