Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Engem leginkabb a magasabb ppi miatt erdekelne, rendes ebook-nal en sem hinnem, hogy szamit, de PDF-nel lehet valamit segitene.
Probalnam persze kerulni a PDF-eket, de nem biztos, hogy mindig sikerulni fog, emiatt fontos lenne, hogy minel jobb minosegu legyen az is.
Ahogy nezegettem youtube-on volt valami frissites pw 2-hoz, ami alapbol sokat segitett s nekem kb. ez a szint eleg is lenne, de ha tenyleg csak hetek kerdese, hogy megjelenjen az uj, akkor azert az elso velemenyeket megvarnam, mar ugyis halogatom egy ideje a vetelt.
S emiatt kerdeztem, hogy volt-e hivatalos bejelentes, mert csak futolag neztem meg a cikkeket/forumokat, de kb. mindbe azt lattam, hogy hivatalos info igazabol nem volt. -
Zirowe
nagyúr
Nagyon rovid ideig volt pw1em, anyunak pw2je van, de a pw1 vilagitasa katasztrofa a pw2hoz kepest.
Mas kulonbseget nem vettem eszre, de a pw1 pottyos es valtozo arnyalatu es szinu megvilagitasa a pw2 homogen es allando fenyehez kepest rettenet.
Es nem egy hibas darab volt, mert 3x kuldtem vissza amazonnak es kaptam mindig ilyet, oldalukon is van fent kep, hogy ez a normalis.Aki vasarlas elott all es nem tudja melyiket valassza, mindenkeppen pw2 a pw1 helyett.
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
L4mie
veterán
válasz Zirowe #13755 üzenetére
nővéremnek van pw1 nekem touch volt amíg be nem csíkosodott :/
így nem láttam a különbséget világítás nélkül, a világítás mindenképpen hasznos a minőségéről nem volt megítélési alapom :]
így újdonság amit mondtál, mindjárt más a leányzó fekvése.Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Zirowe
nagyúr
Nekem is furcsa volt, mert először egy pw2-est szereztem be, aztán tökre meglepődtem, hogy az utána vásárolt pw1 mennyire rossz.
Talán ezeken a képeken látszódik (sajátok sajnos nincsenek, már eladtam az enyémet), az alján és oldalán lévő fényesebb és sötétebb pöttyök és az ebből származó árnyalat különbségek.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
-
bb0t
senior tag
válasz jambiyya #13760 üzenetére
Nem mondom, ha lemenne kicsit a PW2 ezt a mostanit bármikor el tudnám adni annyiért amennyiért vettem, no de egyelőre ennek is örülök, mint majom a farkának.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
bb0t
senior tag
-
goran78
tag
Sziasztok!
Előre is elnézést a béna kérdésért, kezdő használója vagyok egy Kindle5-nek.
Két pdf. formátumban lévő könyvet töltöttem fel az olvasóra és a problémám az, hogy nagyon kicsi a betűméret.
Alapból valahol be lehet állítani vagy könyvenként kell ezt megtenni?
Sajnos a "Change Font Size" sorom nem aktív, nem tudom használni.
Mi a teendőm ha szeretnék nagyobb betűméretet?
Köszönettel -
bb0t
senior tag
válasz goran78 #13764 üzenetére
Nyilván vannak akik nálam jobban tudják, mert nekem is pár napja van meg, de mikor én PDF-et nézegettem vele akkor volt egy olyan sor, hogy zoom és ott bele tudsz nagyítani. Érdemes még ilyenkor elforgatni fekvő módba a képet, de az ebook olvasók alapvetően nem PDF olvasásra valók, mert a PDF nem tördelhető.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
lord.lakli
őstag
-
Degeczi
nagyúr
válasz goran78 #13764 üzenetére
a PDF nem e-book!
csak szívás van vele ilyen olvasón, hiába ismeri a formátumot
(még ha bele is nagyítasz, akkor sem kényelmes)
még az RTF/DOC is sokkal jobb, mert az legalább folyószöveg
de a népszerű könyvek megtalálhatóak e-book-ban is (elsődlegesen MOBI/PRC/AZW3 formátumokat keress, de EPUB is könnyen átalakítható) -
goran78
tag
Ááááá! Már leesett, köszönöm a válaszokat! Megyek keresgélek a neten akkor más formátumban lévő könyveket...
-
Ébri
senior tag
válasz goran78 #13768 üzenetére
PDF reflow-t tud a KPV is, sőt egy csomó más formátumot is. Viszont én PW-n a belőle készült koreader-t használom, tehát nincs vele közvetlen tapasztalatom, azt se tudom, mennyire veszélyes telepíteni.
Ha jól emlékszem, megy K5-ön is, de értelemszerűen jailbreak és valamilyen indító telepítése után.
vagy
-
mattheus
őstag
Tud valaki Paperwhite-hoz olyan tokot ajánlani, ami Autosleep-es és mágneszáras is egyben (mint a gyári)?
Amazon.com-ról 39.99 dollárba kerülő tok, mire ideérne szállítással és vámmal 78 dollár lenne.
Kindleshop-ban ugyanaz a tok 15.600 Ft, ami legyünk őszinték rablás.Ebay-en amit találtam az autosleep-es, de nem mágneszáras.
De ha valaki tud ajánlani olyan helyet ahol olcsóbban lehet eredeti tokot venni, az is megfelelő.
-
jambiyya
őstag
válasz mattheus #13772 üzenetére
Én a vaterán az első találatra ráböktem, 3500Ft volt és még fóliát is adtak hozzá. Mágneszár működik, tok jó minőségű.
99EUR olvasóra nem fogok 40 dolcsis tokot venni, az tuti.
Keress olcsó tokot, megvétel előtt próbáld ki, és ha jó, akkor hajrá. Persze ha echte leder fetisiszta vagy...szerk: hardveraprón is lehet kapni, és van megbízható eladó (pl: ladi***o80)
[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
Én is gondolkodom tokon de nem szeretnék mágneseset mert félek, hogy nem tesz jót neki. Bármennyire is gyenge a mágnes akkor is.. .
-
-
bb0t
senior tag
válasz Degeczi #13775 üzenetére
hát ha így mondod, elhiszem, én még nem néztem utána pontosan, hogy hogy van..
-
mattheus
őstag
válasz jambiyya #13773 üzenetére
Szia!
A vaterás opciókat én is néztem, de máshol hasonló típusoktól eléggé színes visszajelzéseket olvastam.
Szavaiddal élve végül kiéltem fetisizmusomat és rendeltem egy Kindle tokot.....Tudom, hogy lehetett volna olcsóbban máshonnan, de nincs sok időm rohangálni, tesztelgetni, hogy jó-e , mágnes zár működik-e, kikapcsolás rendben van-e stb.Köszönöm mindenesre mindenki segítségét.
Ma kaptam meg a PW2-őt, ma este megismerkedem vele közelebbről. -
Phobion
őstag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni Kindle vásárlás ügyben. Paperwhite II, vagy Kindle 5? Paperwhite II-nél a háttérvilágítás mennyire fárasztja a szemet? Illetve ezen két készülék tulajdonosait kérdezném, hogy ki mit tapasztalt?
-
bb0t
senior tag
válasz Phobion #13781 üzenetére
Én nagyon agyaltam a PW2-n pont a felbontás miatt nagyon gondolkoztam, mert nagyon szép élesek a betűk. Viszont nem bántam meg, hogy a Kindle 5 lett. Ha van rá keret a PW2 még is csak jobb és a fényerőt sem kötelező rárakni, a fehér fehérebb rajta viszont a betű szürkésebb. A kindle 4 -nél meg pont fordítva. Ha az ára nem számít akkor addig kell nézegetni pl mediában míg az egyik mellett le nem teszed a voksod.
[ Szerkesztve ]
-
Phobion
őstag
(#13782) Degeczi , (#13784) bb0t - köszönöm a válaszokat , mediában szemügyre veszem őket
-
bb0t
senior tag
Fura, ha pont pesten nincs, én a szegediben néztem és ott a tabletek között ki volt rakva pár típus, K5 PW2 Wayteq meg Prestigio
-
bb0t
senior tag
válasz jambiyya #13789 üzenetére
én azonnal meglátom minden cuccomnál a lehető legnagyobb felbontásra törekszek mert azonnal kiszúrom ha nem éles a betű hanem kissé szálkás... van pl, hogy olvasás közben azon veszem észre magam, hogy elkalandoztam és azon agyalok, hogy bárcsak élesebbek lennének a betűk.. persze amíg nincs összehasonlítási alap addig nem olyan feltűnő.. na meg valakinek ez nem kardinális kérdés nálam az
-
Zirowe
nagyúr
Nem olyan rossz az érintésérzékelés, ellenben lapozáshoz pont, hogy szörnyű. nagyon rossz lépés volt az amazon részéről, hogy egy olvasó célhardverről pont a dedikált lapozógombokat hagyta le.
-
benjonino
tag
Olyan pletykát olvastam a PW3-ról, hogy a készülék megdöntésekor automatikusan az adott könyvről jelenít majd meg további háttér-információkat.
-
Degeczi
nagyúr
válasz Zirowe #13794 üzenetére
így van, én sem értem miért hagynak le ilyesmit (ráadásul a korábbi Kindle olvasóknak pont a jó lapozógomb volt az egyik erényük: tökéletes billentési érzékenységgel, jó elhelyezéssel. Jópár egyéb gyártmányon pl. csak alulra került ilyen gomb, ami nekem elfogadhatatlan lenne)
Egyébként szótárazás kijelöléséhez jobban szeretem a Kindle 5 kurzorgombjait, mint a Nook Touch érintőképernyőjét, amivel néha borzasztóan idegesítő a kijelölés (viszonylag kis betűméretet használok, és rámutatáskor az ember ujja pont eltakarja a szavakat, ezért gyakori a mellé-érzékelés). A PW-n nem tudom milyen, ezt elfelejtettem próbálni rajta (a családban pedig még nincsen) de valszeg jobb lehet.
-
Hege1234
addikt
-
mattheus
őstag
Valaki tud ajánlani olyan oldalt, ahol angol könnyített olvasmányokat lehet letölteni lehetőleg nem PDF kiterjesztéssel? Akár privátban is.
Köszönöm! -
Zirowe
nagyúr
válasz mattheus #13799 üzenetére
Ennél jobb oldalt nem fogsz találni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Interactive Brokers társalgó
- Kupon kunyeráló
- Milyen egeret válasszak?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen routert?
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Autóápolás, karbantartás, fényezés