Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• driv4r
    aktív tag

Szerintem ne menj át, max a Casio topikba, már ha 'eredetiséget' keresel, a sima óra topikban simán felteszik a kínai befektetési csoport tulajdonában álló 'svájci' márkákat vagy a 'svájci' private label tokozó vállalkozás amúgy Kínából behozott darabjait (mínusz szerkezet).

Nemzetközi értékláncok vannak, konkrétan semmi értelme már a földrajzi alapú eredetjelölésnek, mindenki ott gyárt(at), ahol akar és tud. A microbrandeket pl. illik szeretni a művelt hobbista körökben, pedig jelentős részük csak egy jó esetben 'eredeti' saját dizájnnal áll elő, a gyártás meg fullra ki van szervezve. Én pl. egy Jody-féle Erebus esetében is vakarnám a fejem, mert kb. semmi értelme beskatulyázni földrajzi alapokon, skót faszi, ausztrál tőke, kínai bérgyártás, generikus ergo univerzális formanyelv, de nevezzük mondjuk 'Made in YouTube' márkának:)

Ebben a topikban azért legalább egy dolog a biztos: kínai és / vagy olcsó órák vannak itt. Én személy szerint jobban örülnék, ha több lenne az eredeti(bb) formaterv, de azért ez is javul már, ráadásul egyelőre a jól ismert dizájnt akarják a vevők, hát akkor ezt kapják.

Ha nagyon megszaladna mostanában, a következő kínaim tuti egy Atelier Wen lenne, de némelyik Behrens is tetszik. Addig marad az évi egy darab SM, de csak szigorúan padlóáras akcióban.

Új hozzászólás Aktív témák