Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:19:28

LOGOUT.hu

Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20751) rarki72 válasza dzsi23 (#20750) üzenetére


rarki72
tag

persze, de a szíj-óra összhang nem csak ezen múlik, ráadásul ez teljesen szubjektív.
sokszor ami nekem nem jön be arra az asszony vagy a fiam azt mondja, hogy nem értik miért nem látom mennyire teljes az összhang máskor meg ők nem látják :D

(#20752) Keil Walker válasza Soká (#20746) üzenetére


Keil Walker
aktív tag

Drágább, mint az eddigiek, de ebben elemet sem kell cserélni, 40mm, tutira rozsdamentes:

[link]

A linkelt oldalon 43mm-t írnak, de az szerintem koronával együtt értendő. A Citizen hivatalos oldala 40mm-t ír.

(#20753) dzsi23 válasza rarki72 (#20751) üzenetére


dzsi23
addikt

Nem csak ezen múlik, pl. nekem egy Rolex GMT vagy egy SKX007 is jubilee szíjjal az igazi, de a Vostokomra rá nem raknám. :D Viszont egy kerek csatlakozású óratok és egy ahhoz illő end link nélküli fémszíj nekem sosem áll össze. Ez alól a mesh, milanese, shark és hasonló fémszíjak kivételek. :)

[ Szerkesztve ]

(#20754) Soká válasza dzsi23 (#20750) üzenetére


Soká
senior tag

"Ez továbbra sem a kínai órák, hanem az olcsó órák topikja."

Ugye nem haragszol, ha emlékeztetlek a topik címére és a topik leírására. Összesen háromszor szerepel a "kínai" szó és háromszor az "olcsó" kifejezés. A kettő között pedig egyértelmű reláció is mutatkozik és szerintem mindannyian tudjuk hogy ez kb. mit jelent. Ezért sem azzal kezdtem, hogy az árkategóriát pontosan belőjem, mert nem céges vásárlásról van szó, ahol kötelező x forintot elköltenem. Fontosabbnak gondoltam az alsó határt meghúzni. Ha csőbe akarsz húzni, ajánlj egy 2-300dolláros kínai quartzot és akkor hallhatsz nyavajogni :)
És azt se keverjük ide, hogy ajándéknak ez most kellően ajándék-e vagy sem, mert nem ajándék lesz, véletlenül sem azt írtam, hogy szeretném megajándékozni Apámat. (Karácsonyra ide sem érne, ráadásul azért sem lesz ajándék, mert előbb megmutatom neki és megpróbálom rábeszélni, hogy jó lenne neki, semmi meglepetés mert az Apámnál elég rosszul szokott elsülni ha kihagyjuk őt a döntésből, de ez egy másik történet...)
Ez egy praktikus eszköz amiből ő közel hatvan év alatt összesen kettőt viselt.

Köszi a megnyugtatást, hogy a két Pagani ugyanaz!

(#20755) joci86 válasza Soká (#20737) üzenetére


joci86
senior tag

Egy ilyennel (szerintem) nem lőhetsz mellé.

[link]

Kicsit "modernebb" változat: [link2]

Garantált az acéltok, és a jó minőség, méghozzá megfizethető áron. Egy ókonzervatív idősebb úriembernek valószínűleg a megbízhatóság a legfőbb szempont. Ha így van, akkor én olyat választanék, ahol nem kell fenntartásokkal olvasni a specifikációt (legtöbb kínai). :)

Sinobi kb. biztosan nem acéltokos, a hozzászólások alapján Benyar szintén, a Pagani Design olcsóbb modelljeivel is nagyon szkeptikus lennék, ahogy kb az összes 40 dollár alatti kínaival.

(#20756) dzsi23 válasza joci86 (#20755) üzenetére


dzsi23
addikt

Azért csak óvatosan az olcsó órákkal... ennyiért sem a Lorus, sem a Casio nem ajánl acéltokos órát, csak az a különbség, hogy ők nem is hazudják acélnak. Amiket linkeltél, nem acélból vannak. :)

(#20757) Soká válasza Keil Walker (#20752) üzenetére


Soká
senior tag

Ez az óra tetszik, köszönöm, és tekintettel arra, hogy itt a márkanevet is meg kell valamelyest fizetni, egyáltalán nem drága.
Azt viszont férfiasan bevallom, hogy számomra ez az eco-drive dolog nagyon marketingszagú. Tök jól hangzik, hogy nem kell bele még elem sem, de általában igaz a mondás, hogy nincs ingyenebéd. Lehet, hogy távoli a hasonlatom, de elég sok elektromos szerszámom van. Ezek egy kisebb része akkumulátoros. Szép és jó, de tudomásul kell vennem, hogy 4-5 év alatt még akkor is megdöglik benne az akku, ha keveset használom, és bizony a piac úgy van kitalálva, hogy ne nagyon érje meg cserélni az akksit, mert akkor már érdemesebb megvenni az újabb, a jobb kütyüt. Így aztán van féltucat használhatatlan csavarbehajtóm, meg van 4-5 ma is kiválóan működő vezetékes fúrógépem.

Tehát anélkül, hogy ismerném ezeknek a Citizeneknek a beltartalmát, lehet, hogy én nagyobb bizalommal lennék egy ilyen változat iránt. (a számlap színétől most tekintsünk el)
Egyébiránt a Citizen órák inkább a százezres kategória, fogalmam sincs, hogy az ilyen, legolcsóbbnak számító darabjaik mennyire megbízhatóak? Mi jobb, egy márkásabb gyártótól a legolcsóbb órát megvenni, vagy ugyanannyiért egy olcsó gyártótól a prémiumabbnak szánt darabot? Érveim lennének mindkét megoldás mellett.

(#20758) sandró60 válasza Soká (#20757) üzenetére


sandró60
addikt

Idézlek"4-5 év alatt még akkor is megdöglik benne az akku"
2007 óta egy Casio-órában jól működik.Egyszer volt problémám amikor teljesen lemerült.Hirtelen felindulásból elvittem óráshoz.Közölte velem,hogy nem tart ilyen akkut,de egy próbát csinál ha itt hagyom az órát.Egy asztali lámpa világítása alá tette.Másnap érte mentem.Azóta is működik.Oda figyelek,hogy még egyszer ilyen ne forduljon elő

[ Szerkesztve ]

(#20759) Keil Walker válasza Soká (#20757) üzenetére


Keil Walker
aktív tag

Nekem egy 7 éves eco drive-om van, hasonló árkategóriában vettem. Talán annyival jobb, hogy zafír. Eddig soha semmilyen baja nem volt, egy kicsit unalmas is emiatt :D
Egyébként 15 éves élettartamot ígértek az energiaforrásának. Szóval még ugyanennyi kb. hátra van :)

(#20760) joci86 válasza dzsi23 (#20756) üzenetére


joci86
senior tag

[link1] [link2] [link3] [link4]
Ezek alapján nekem acélnak tűnik. :)

[ Szerkesztve ]

(#20761) pulutodurumo válasza Soká (#20748) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Nekem van ilyen kékben. Tudom ajánlani, azt adja amit igér. Nem szuperretró, de klasszikus fazon. Nem bántottam még a tokot, de 99% hogy acél.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#20762) alex89 válasza Soká (#20748) üzenetére


alex89
senior tag

A 46mm jelen esetben a koronával mért átmérő. A valós tok átmérő ennél azért kisebb, bár még lehet úgy is túl nagy lenne. Egészen biztosan egyféle verzió van belőle, ezt viszont az eladók/shop-ok igazából annyiért adják amennyiért akarják ezért vannak szélsőséges árak.
A rendszeresen visszatérő acél-nem acéltok kérdést én magamban gyorsan rövidre szoktam zárni azzal, hogy amelyik óra akár fényes akár matt natúr "fém" színű tehát nem fekete,kék,zöld hupilila stb és valamilyen bevonat van rajta legyen az krómozás, festés bármi, az az óra tuti nem acél. Aztán persze lehetne ezt a kérdést még tovább boncolgatni hosszasan..
Visszatérve az órára, lehet, hogy egy ilyen, kicsit talán mai szemmel kevésbé divatosnak mondható casio is megfelelne. 5-15 ezer ft között rengeteg féle van.

''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''

(#20763) dzsi23 válasza joci86 (#20760) üzenetére


dzsi23
addikt

[link], [link]

Azt mondtam, hogy a Lorus nem hazudik, a forgalmazók attól még megtehetik. :D

(#20764) joci86 válasza dzsi23 (#20763) üzenetére


joci86
senior tag

Hogy menjenek a ..... :W
Jogos. :)

(#20765) dzsi23 válasza Soká (#20754) üzenetére


dzsi23
addikt

Nem haragszom, ha nem tudod értelmezni a címet, akkor sem, ha feleslegesen megpróbálsz kioktatni, és akkor sem, ha veszel egy rossz órát, akár magadnak, akár édesapádnak, akár bárki másnak. Abszolút jóindulattal próbáltam segíteni, de nekem mindegy, áldásom a döntésedre. :R

"véletlenül sem azt írtam, hogy szeretném megajándékozni Apámat"

Azt írtad, hogy szeretnél venni neki egy órát. Mi ez, ha nem ajándék? Nyilván nem fogod elkérni tőle az árát, és semmilyen ellenszolgáltatást nem vársz érte... ez bizony ajándék. :U

[ Szerkesztve ]

(#20766) csubuka


csubuka
addikt

Sziasztok!

A Barátnőm Édesanyjának néznénk órát és felmerült pár darab. A vélemyényeteket szeretném kérni ár/érték és műszaki tartalom oldalról.

Bár quartz szerkezeteknél annyira nincs nagy műszaki tartalom, de a hangosan kattogó, hamar bedöglő ipari hulladék sajnos ott is felmerülhet, azt azért el kéne kerülni.

Semmi extra óra kell a kinézet nagyjából adott, ilyesmikek vannak célban.

Sekonda 2408

-PVD ötvözet ház
-talán "Japanese" quartz werk
-talán drágább picivel, mint a Lorus, de kb szerintem ugyanaz a minőség

Lorus RRS53RX9

-nemesacél tok
-remélem jó szerkezet?

Én elsőre a Lorus-t mondanám, semmi extra. Óra. Kivéve, ha az arany bevonat nagyon fontos volna...

Esetleg még felmerült a "divat"-óra Thomas Sabo-féle. Valamelyik.

-Ezek jóval drágábbak.
-Mind nemesacél tokos
-Miyota szerkezet hangosan hirdetve (ez pár ezer Ft érték persze csak)

Érzésre a tartalmához képest túlárazott a Thomas Sabo.

Ti mit gondoltok? :R

(#20767) pulutodurumo válasza csubuka (#20766) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Nekem ez a titkos favoritom. Egy Rolex Datejust szinte 1:1 másolata, japán automata, zafírüveg, acél.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#20768) dzsi23 válasza pulutodurumo (#20767) üzenetére


dzsi23
addikt

A "kavicsmentes" változat is elég jó. :K Csak kérdés, hogy automata is szóba jöhet-e.

(#20766) csubuka:
A felsoroltak közül a Lorust ajánlanám, de nem tudom, mennyire kényelmes az a szíj, érdemes lenne felpróbálnia vásárlás előtt, ha nem meglepetésnek szánjátok.

(#20769) csubuka válasza pulutodurumo (#20767) üzenetére


csubuka
addikt

Köszönöm! Ez kicsit férfias dizájnra sajnos. Illetve az automata felesleges bonyolítás lenne itt. A Rolex másolat meg hátrány ezen esetben szintén.

(#20768) dzsi23: A Lorus lesz akkor. A cápaháló szíj cserélhetetlen akkor? Most az kb. kifejezetten igény, bár azt nem tudom, hogy a kényelmi hátrányával tisztában van-e a célszemély.

(#20770) dzsi23 válasza csubuka (#20769) üzenetére


dzsi23
addikt

Netes rendelésnél, hazai bolt esetén mindenképp él a 14 napos elállási jog, ha esetleg kényelmetlennek találja.

(#20771) csubuka válasza dzsi23 (#20770) üzenetére


csubuka
addikt

Jogos :) Ámde lehet Rubicon lesz a vége. Akár feleannyira is kijöhet simán.

(#20772) gyapo11


gyapo11
őstag

Solaros óra szerintem ajánlott, lámpa alatt is teleszívja magát hamar, 100 m vízálló, 0.4 s/nap.
Ha mégis megmakkan, akkor alin 12 $ az akku bele (CTL920). Casio AQ-S800W-1B.

Ha már fórum, akkor a nyelv elég fontos, hogy ugyanazt értsük az egyes szavakon. Apámnak vennék egy órát, ebben nincs benne az ajándékozás szándéka. Lehet, hogy megbízott, hogy keressek neki megfelelőt és vegyem meg. Lehet, hogy üzleteltünk, ő is ad valamit, cserébe egy órát kér.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#20773) Soká válasza Keil Walker (#20759) üzenetére


Soká
senior tag

Köszi mindenkinek a hozzászólást, (dzsi-nek inkább majd privátban)
Elugrottam, megnéztem az eco-drive-ot.

Amit kézbe vehettem, az nagyjából tetszik, bár nem volt csak fém szíjjal. A hátlapon sok szöveg van az acélra vonatkozó csak annyi, hogy "st. steel" ami ugyebár ha Kínáról lenne szó, akkor sokféleképpen lenne értelmezhető, de miután a Citizen a saját honlapján is acélnak írja a tokot, így nincs okom kételkedni. Beszéltem a helyi órással is, igazából azt éreztem, hogy nincs sok tapasztalata, de azt mondta, hogy 5-8 évet biztosan kibírnak ezek az akkumulátorok. Rákérdeztem, hogy mennyibe kerül a csere, kicsit hasraütve mondott 15.000Ft-ot. Mindenki döntse el, hogy mi a jobb, 8-10 évig nem nyúlni hozzá egy órához és utána egyben (bőven) kifizetni az "elmaradt" elemcserék árait, vagy cserélgetni 1-2-3 évente az elemeket.

Ennél érdekesebb volt számomra, hogy rákérdeztem két órásnál, miből is állapítják meg egy tokról, hogy acél-e vagy sem. Mindketten azt válaszolták, hogy a hátlapra írt szövegről. Ekkor előhalásztam a még becsomagolt Kingnuos nevű remeket, aminek a hátlapjára ugyebár az van írva, hogy all stainless steel (meg saphyr glass...) Figyeltem, és azt láttam, hogy mindketten a másodlagos jelekből próbálnak következtetni a tokra, vagyis, hogy mi a márkanév, milyen minőségű a szíj, milyen a kivitelezés minősége. Aztán elhitték nekem, hogy nem acél a tok és mindketten megállapították, hogy könnyű az óra, szóval nem acél. Csak aztán egyikük hozzátette, hogy a réz tokok már csak ilyenek, mire felvilágosítottam, hogy a réz fajsúlya nagyobb mint a vasé, szóval, ha könnyű az a tok, akkor az valamilyen könnyűfém ötvözet, mire elhallgatott.
Szóval, olyan nagyon ezek az áruházi órások nem szakértői ennek a témának, egyikük sem vette elő a lupét, hogy a forgácsolásnyom és a belső élek milyensége alapján próbáljon véleményt mondani.
Viszont amikor rákérdeztem, hogy a 40ezres Citizen és a nagyon hasonló megjelenésű de 80ezres Doxa között van-e érdemi műszaki különbség, akkor ingatta a fejét.

pulutodurumo
Köszi, láthattad is, hogy a "gyűjtésemben" szerepelt ez a bizonyos Nakzen. Az a pagoda logó olyan nagyon nem hiányzik (nekem), de tulajdonképpen nincs vele komoly gond.

(#20774) dzsi23 válasza csubuka (#20771) üzenetére


dzsi23
addikt

Ha már rubicon: [link].

(#20773) Soká:
Gratulálok a választáshoz! :K A priváttól meg kímélj meg, mert annyira azért nem unatkozom.

(#20775) nebancsa


nebancsa
senior tag

Addig addig néztem a sinobi órákat, hogy majdnem megvettem ezt. :) Az utolsó pillanatban gondoltam meg magam.

Már nem gyártják, így az eredeti ár duplája lett, és ez sem acél...

[ Szerkesztve ]

(#20776) topi66 válasza Soká (#20737) üzenetére


topi66
aktív tag

Hamár retró feeling akkor olcsó Vostok mechanikus,vagy automata?

(#20777) dzsi23 válasza nebancsa (#20775) üzenetére


dzsi23
addikt

Elég érdekes megoldás, hogy az óra- és a percmutató egymástól teljesen függetlenül, külön szerkezettel van megoldva. Annyi előnye lehet talán, hogy óraátállításkor elég csak az órát állítani, közben a percek mehetnek tovább. :D

(#20778) petipetya válasza topi66 (#20776) üzenetére


petipetya
nagyúr

Ha hordod akkor automata, ha nem, akkor kézihúzós.

[ Szerkesztve ]

"nincs rá lezsóidő"

(#20779) Jank válasza dzsi23 (#20721) üzenetére


Jank
tag

Megérkezett a Loreo submariner. Az első benyomások nagyon kedvezők. See Gull szerkezetnek gondolom ST16 lehet, másodperc stoppos . Az óra tok finomabb kidolgozású , laposabb mint a Binger. A küklopszon sokkal jobban látható a dátum. Minden egy kicsit precízebbnek tűnik. Az óra nagyon halk, gyakorlatilag nem hallani a működését. Zafír, kerámia, 20 atm. Az óraszíj masszív szép kidolgozású.


Most boldogság van. :C

(#20780) Fall-N válasza Soká (#20754) üzenetére


Fall-N
veterán

Pedig jogos amit ír, mert nem feltétlenül kínai, ami olcsó. Meg relatív kinek mi az olcsó. De egy Casio 10-20 ezer Forintért is olcsó kategóriásnak számít.

Ezenkívül szerintem ha normális órája volt a faterodnak, akkor ne kínai órát nézzetek neki. Egy Casio árát ki lehet gazdálkodni és az is működni fog sokáig. Az acél tok meg fontos, mert olcsón nincs jó kidolgozás, ami sokáig bírja. Nincs rondább egy szétkopott réz tokos óránál.

(#20781) Soká válasza topi66 (#20776) üzenetére


Soká
senior tag

"Hamár retró feeling..."

Az van, hogy egy 70+ embernek a legkevésbé "retro" az, amit annak idején a saját fiatalságaként élt meg. Ki miben szocializálódott, az áll hozzá közelebb. És itt egyébként nem is arról van szó, hogy valaki maradi és régi dolgot akar, sokkal inkább arról, hogy a mai óradivat kellően divatérzékeny, olyan bumszli, zavaros, harsány órát divat használni, ami egy sokat látott embernek cseppet sem vonzó. (most a divatórákról beszélek)

Ha megkérdezel egy idős embert, akkor nem fog repkedni a szovjet óramárkákért. Rettenetesen untuk, hogy Rakéta, Lucs, Molnija, Zarja, Pobeda, Szlava, Vosztok órákat árultak a boltokban, miközben be-bejutott az országba néhány sváci, később japán óra is. Apámnak egyébként egy UMF (ndk-s) órája volt nagyon sokáig, ha jól emlékszem, gyerekként mindig azt hallgattam a csuklóján. Miközben a nagypapa doxája meg a falra volt kiakasztva...

(OFF)Kezdetben egyébként a retró a 70-es éveket jelentette, aztán most már szinte minden retró ami a 90-es évek előtt volt. Én meg, ahogy öregszem, furcsán élem meg, hogy a gyerekkorom akkor is elég silánynak gondolt dolgai köszönnek vissza egyfajta butácska nosztalgia formájában.
Nem tudom, hogy a nickedben a 66 mire utal, de feltételezem, hogy nem a születési évedre :)(/OFF)

(#20782) Soká válasza Fall-N (#20780) üzenetére


Soká
senior tag

"nem feltétlenül kínai, ami olcsó."

Jaj, ne kelljen már újra kezdenem a magyarázkodást... Elolvastad a kezdő hozzászólásomat (#20737)????
Leírtam a "kínai" szót????
Pontosan leírtam, hogy milyen paraméterekkel, milyen árkategória feletti órára gondoltam, összegyűjtöttem egy csokor órát a külcsín miatt, hogy érthető legyen. Talán még azt is odaírtam, hogy ne a márkajelzéseket nézzétek. Szerintem baromira egyértelmű voltam, de arról nem tehetek, hogy jön dzsiakármennyi és ahelyett, hogy javasolna valamit, ahogyan a többiek ezt mind megtették és én igyekeztem is megköszönni, ehelyett a topik címét próbálja átértelmezni, meg ajándékozásról dumál. Leírom azt a mondatot (miután mindenki kínai órát ajánlott) hogy (#20746)

"ha a kínaiak között keresgélek, akkor..."

amit dzsi már úgy idéz a (#20750), hogy

" a kínaiak között keresgélek..."

És most jössz te is, és ahelyett, hogy ajánlanál valami olyasmit, ami szerinted a paramétereimnek megfelel, ehelyett rágod gittet a kínaival meg az olcsóval. Ne haragudj, erről nincs kedvem tovább értekezni.
Oké, én nem az a fazon vagyok, aki tőmondatokban kommunikál, de ha valakinek gondot jelent néhány összetett mondat értelmezése, az jobban teszi ha továbbgörget.

Csak azért nem értelek benneteket, mert legutóbb, amikor beesett ide valaki és csak annyit mondott, hogy ne legyen másodpercmutatója az órának, akkor az volt a baj, hogy nem tudja mit akar, így hogyan lehet segíteni neki. Én tényleg alaposan, pontosan leírtam a szempontjaimat. Amikor valaki a Citizent ajánlotta, akkor nem mondtam azt rá, hogy de az nem jó mert japán, sőt felugrottam, elmentem megnézni élőben.
Erre most Te is kezded ezt a nem feltétlenül kínai, ami olcsó szöveget. Szerinted erről kell beszélni?

Ha javasolhatom, akinek nincs konkrét órajavaslata, amit örömmel megköszönhetnék, az nyugodtan görgessen tovább. Vagy olvasson figyelmesen.

A többieknek meg tényleg köszönöm, hogy órákat javasoltak!

(#20783) dzsi23 válasza Soká (#20782) üzenetére


dzsi23
addikt

Nem volt elég, hogy privátban zaklattál? :C Most már be lehetne fejezni a hisztit, mert szerintem senki sem kíváncsi rá. Attól, hogy f0s0d a szót, és 10 sorban írod le, amit más egyben is le tud, még nem lesz igazad, és okosabb sem leszel ettől senkinél. Ha egy hozzászólás nem tetszik, ugord át, nem kötelező mindenre reagálni, főleg nem ilyen hangnemben. ;)

[ Szerkesztve ]

(#20784) nebancsa válasza Soká (#20773) üzenetére


nebancsa
senior tag

Binger -nek is vannak klasszikus órái, kicsit drágább kategória, de minőségibb is.




[link]

(#20785) csubuka válasza dzsi23 (#20774) üzenetére


csubuka
addikt

Köszönöm a tippet! Bár ez drágább, de jó lehetne akár. Cápahálósítani lehet ezt akár? A másikat (Lorust) nem lehetne más szíjasra csinálni ha mégse jön be?

(#20786) dzsi23 válasza Jank (#20779) üzenetére


dzsi23
addikt

Jól néz ki! :K Szerencséd van, ha kifogtál egy csendes ST16-ot. Bár nekem ST17 van, de hangerőben hasonlónak olvastam, és az enyém elég zajos. :D

(#20787) dzsi23 válasza csubuka (#20785) üzenetére


dzsi23
addikt

Egyszerű stiftes megoldással csatlakozik a Lorus szíja, bármikor cserélhető pl. bőr szíjra, vagy akár egy másik meshre, amin másféle csat van. Ha jól tudom, 14 millis kell rá.
A Seikonál ugyanez a helyzet.

(#20788) csubuka válasza dzsi23 (#20787) üzenetére


csubuka
addikt

Köszönöm szépen! :R Ez remek hír :)

(#20789) Soká válasza nebancsa (#20784) üzenetére


Soká
senior tag

Köszi, a Bingert ismerem is, amikor vagy másfél éve gyűjtögettem az IWC pilótaórájának "parafrázisait", akkor betettem közéjük egy Bingert is. (azóta feltűnt néhány újabb fantázianév de lusta vagyok pótolni)
Ez megint olyan óra, amit ajánlhatok, legfeljebb jó lenne tudni, hogy vajon milyen szerkezetet takar, vajon hihető-e az acéltok, a zafírüveg? Mert hát én óvatosan kételkedem... :)

(#20790) Jank válasza dzsi23 (#20786) üzenetére


Jank
tag

Még egy észrevétel. Éjszaka az olvashatósága az valami brutális. Nagyon erős a lumineszcencia. Még csak hasonlóm sincs az óráim között. Nem is értem, hogy lehet ilyen eltérés. Remélem ez teljesen biztonságos megoldás. :U Nem szeretnék én is világítani..... :N

(#20791) petipetya válasza Jank (#20790) üzenetére


petipetya
nagyúr

Erről a Kreml sugárzástól izzó csillaga jut eszembe a "Metro 2033" című könyvből...

"nincs rá lezsóidő"

(#20792) Fall-N válasza Soká (#20782) üzenetére


Fall-N
veterán

Ha te is értelmezted volna leírtam, hogy Casio amelyik tetszik. Konkrét típust azért nem írtam, mert ezer féle van belőle és sokszor van ugrás az árak között is.

(#20793) schawo válasza Jank (#20790) üzenetére


schawo
titán

persze, teljesen biztonságos

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#20794) gagyilovag


gagyilovag
aktív tag

Sziasztok!

Kínai alap automata szerkezethez szeretnék rendelni gátkereket.
Milyen néven keressek rá?

(#20795) pulutodurumo válasza gagyilovag (#20794) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Escape wheel. De nem mindegy milyen szerkezethez kell. És valószínűleg nem találsz külön, csak komplett werket. Én is sokat túrtam az ebayt, de csak japán és európai szerkezetekhez találtam alkatrészeket egyesével.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#20796) gagyilovag válasza pulutodurumo (#20795) üzenetére


gagyilovag
aktív tag

Köszi

(#20797) pulutodurumo


pulutodurumo
őstag

Pár napja befutott a Guanqin, majd egyszer csinálok róla rendes képet is, addig ez van:

Teljesen jó, szinte kitűnő. Az akciós ára (38$ mindenestül, DPD-vel házhoz) nevetségesen kevés volt. NH36, acél, zafír, műkígyó pillangócsatos szíj. Ami egyébként lehet hogy valódi bőr, egészen puha, kényelmes.
Már csak fekete nap- és dátumtárcsát akarok bele venni, de nem találok sehol olcsón. Hivatalos forrásból beszerezve a két kis műanyag korong drágább lenne mint az egész óra.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#20798) petipetya válasza petipetya (#20445) üzenetére


petipetya
nagyúr

Alin megkapta az első vásárló, akinek a fotóján az "automatic" és "sapphire" szöveg látható a számlapon. Tehát mégsem kvarc.

[ Szerkesztve ]

"nincs rá lezsóidő"

(#20799) Soká válasza petipetya (#20798) üzenetére


Soká
senior tag

Azért én tudnék neked mutatni olyan órát, amin szerepel az automatic felirat és bizony quartz...
De félre ne érts, nem azzal akarok vitatkozni, hogy jelen óránál mi a helyzet.
Csak az, hogy mi van ráírva egy órára, az Kínában semmiféle garanciát sem jelent.

Tegnap kérdeztem, hogy erről a Benyar óra tokjáról mi a közvélekedés, acél-e ahogyan a hátlap büszkén hirdeti:

Nos, senki nem tippelt.
Akkor egy közelebbi fotó a tok fülének belső oldaláról, hátha beszédesebb:

(#20800) Keil Walker válasza pulutodurumo (#20797) üzenetére


Keil Walker
aktív tag

Gratulálok, szép óra és nagyon jó áron vetted. Ha jól emlékszem Gearbest-ről rendelted. Ott hardlex-ként hirdetik. Biztos zafír? Vagy több verzió is van Gearbest-en?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.