- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
D-peti
csendes tag
válasz
huppancs89 #3748 üzenetére
Misa barátom, aki Kiskunmajsán szolgált az 5. gárda gép. lövész ezerednél, vegyvédelmis szakaszban töltötte le katonaidejét. Ők is jártak Tótvázsony mellé, sokat csencseltek a magyar bakákkal a közös gyakorlatokon.
És ha már vegyvédelmisek, akkor ez a kép nem maradhat ki:Ez a szovjet vv ruha (a köpeny Kecskemétről, a csizma Majsáról lett összeguberálva
), Общевойсковой защитный комплект (ОЗК) - összfegyvernemi védő készlet. Volt egy másik verziója is, az overall-szerű, egyben van a láb rész a felsővel.
A gázálarc típusa ПМГ - PMG (nálunk 70M néven licensz alapján gyártották azt hiszem). Ezenkívül számos gázálarc rendszeresítve volt még a szovjeteknél.
A kéztartás senkit ne tévesszen meg, ebbe is pillanatokon belül ki lehetett izzadni 1-2 litert!
-
huppancs89
tag
-
huppancs89
tag
Lehet hogy úgy van, lehet, hogy ezt már sosem tudjuk meg...
Bocs, úgy értettem, hogy amin ő rajt van, vagy beszél, nehogy valami baja legyen belőle...Bár mondjuk neki, hogy már nincs semmi titok ez ügyben, ő mégis mindig "süketnémát" játszott, ha olyanról kérdeztük
Ettől függetlenül egész jó anyagot sikerült készítenem. -
hadsz
tag
válasz
huppancs89 #3744 üzenetére
Hmmm, látod ezt lehetségesnek tartom. Ez megmagyarázná, hogy miért csak ~160-180cm a középső kerítés. Sima szögesdrótnak elég alacsony, viszont ha '82-ben átalakították, akkor már érthető, hogy miért nincs nyoma sem a szigetelőknek. Ha egykor valóban volt áram alatt levő kerítés, akkor az legfeljebb a két tároló területét választotta le a többi résztől.
Aknák biztos nem voltak.
Azt viszont nem értem, hogy milyen jogon tilt meg Neked bármit is a területen. Abszolút semmi köze hozzá, hogy mit csinálsz. -
gabyka
aktív tag
Ugyan nem laktanya, de mintha egy repülőtér lenne, épületek nélkül: 46.844577,17.110004
Lehet tévedés...de a víztározó is gyanús. -
huppancs89
tag
Köszi!
Vasárnap bejártam a terepet egy ott szolgált tiszttel.
Sajnos az északi részről nagyon keveset beszélt, sőt, akkor meg is tiltotta, hogy felvegyek bárminemű videóanyagot ezen a területen, ekkor mondta ezt is. Persze a lakótelepi részen engedte, és még mesélt is.
Ugyan nagyon sok helyen nem volt bent áram, de voltak részek ahol igen, de ezt (ő így tudja) '82-ben végleg leszedték, mert túl veszélyesnek ítélték. Főként az északi-keleti lehetett, ahol ugye nincs már, csak erdő.
Az aknákat egyenesen cáfolta -
hadsz
tag
válasz
huppancs89 #3742 üzenetére
Szia,
utálok ünneprontó lenni, de én úgy tudom, hogy a középső kerítésben nem volt áram, erre utal a szigetelő porceláncsigák hiánya is.
Az egy egyszerű szögesdrót kerítés. Amire szerintem Te gondolsz, az a legbelső, ami viszont "sima" billenőfejes jelzőrendszer volt.
Aztán ezeken kívül lehetséges, hogy a nyomsávban is telepítettek lépésjelző rendszert ( ennek például a Hajagon látható még itt-ott a nyoma), de ebben nem vagyok biztos.Ilyen, vagy hasonló az, amiben volt áram:
Ez pedig Tótvázsony:
-
huppancs89
tag
-
hadsz
tag
Ok, de ezúttal a cikk írója szervezte a bejutást.
-
D-peti
csendes tag
válasz
mitulabattyi #3730 üzenetére
Apafánál én a volt szovjet lőteret és lőszerraktárt (piros) ismerem, illetve a magyar vasútépítő-zászlóalj laktanyáját (kék), ami tényleg üres. Cikket is találtam róla, nem is egyet:
Milliók válnak az enyészetté Debrecen határában
Szétlopott laktanya a Lőtér utcánErről nincs valami infód?
-
D-peti
csendes tag
Úgy látom a cikk lemaradt, utólagos engedelmeddel belinkelem:
Ma is szigorúan őrzött Horthy-liget bunkervárosa
Gratula Leventének az írásért, és még egyszer köszönet!
Láttam a képtáradban, hogy a tököli képeket is feltöltötted, remélem ellenőriztetted őket a megfelelő személlyel, nehogy valami titkos felkerüljön!
-
huppancs89
tag
-
D-peti
csendes tag
Üdv!
A reptéren sajnos már elbontották a laktanyát, és a repülőgép fedezékek egy részét. Csak egy kibelezett épület illetve az időszakos javító hangár maradt meg.
A sámsoni úti laktanyának (amelyben egykoron egy harckocsizó kiképző alakulat volt) egy részét szintén elbontották, a másik részében egy menekülteket befogadó alapítvány vagy mi van. Talán a gyakorlótéren lehet valami érdekes, illetve hallottam valami magyar vasútépítő laktanyáról is ami üres, az egykori szovjet lőszerraktár vagy lőtér mellett. -
Morgal
aktív tag
Sziasztok!
Debrecenben található még valami érdemleges? Az évek alatt úgy láttam sok minden eltűnt, gyerekkoromból még emlékszek a repülőtér környékére, meg a Sámsoni úton is volt egy elhagyatott hely.
-
masacre
újonc
válasz
boeing707 #2944 üzenetére
Hello!
Én elég új vagyok ebben a témában csak mostanában olvasgatok illetve nézelődök ebben a témakörben, volt szerencsém megnézni a Szákszendi volt Orosz laktanyát és találtam itt ott érdekes hozzászólásokat.
Többek között olvastam a te hozzászólásodat is és ott azt írod régóta foglalkozol ezzel az elhagyatott laktanyával. Megköszönném ha megosztanád velem az eddigi munkádat összefoglalva.
Ilyesmire gondolok, hogy milyen laktanya volt, mit tároltak itt mekkora létszámmal voltak ebben a laktanyában milyen fegyverzettel és harci járművekkel és miből mennyi volt itt!
Előre is köszi. -
válasz
huppancs89 #3724 üzenetére
Miért nem mentél fel?
Biztos tuti a kilátás fentről...
-
huppancs89
tag
-
D-peti
csendes tag
válasz
benemano #3720 üzenetére
Korábban már én is kiszúrtam ezt az objektumot, de sejtésem sincs mi lehet ott, pedig érdekelne. A műholdfelvételeken azonban látni hogy aktív és őrtornyokkal őrzött. Még katonai teherautókat és egy helikuffert is (talán Mi-8?) észre lehet venni.
Rá gugliztam és ezt találtam:
"Az lesz az MH HEK EGÉSZSÉGÜGYI KIKÉPZÕ BÁZIS (MH HEK). A területen képezik ki a békefenntartó váltócsoportokat (is). Ők adják a (fedő)hátteret a belső, "X" területként nevezett, Ferihegyi leszállást irányító radarrendszer működéséhez."
Aztán, hogy igaz-e vagy sem, én nem tudom...
-
huppancs89
tag
-
benemano
csendes tag
Tud valaki, valamit a Bp XVII. ker Régivám utcai objektumról, repülőgépről, aktívnak látszott, sok járművel. Milyen alakulat lehetett a helyén ?
-
benemano
csendes tag
Üdv !
Kicsit régen jártam erre, viszon azóta van új információm Gödöllő témában, mint írtam is 1983-84-ben voltam itt sorkatona (MN9410 Dózsa György út) és akkor azt az infót kaptuk, hogy a kastélyban harckocsizók is vannak. Egy ismerős most megerősített, hogy a 19. Gárda Páncélos Hadosztály (Esztergom) részben itt diszlokált akkor. Valószínűnek tartom, hogy Gödöllői Gépgyárban végezhettek valamilyen karbantartást vagy átalakítást a harcjárműveken. Ez idő alatt lehetséges, hogy a parancsnoki állomány a kastélyban volt, a járművek pedig a gépgyárban.
Emlékeim szerint láttam is a vasútállomáson szerelvényen harckocsikat örző katonákat. Talán valaki több infóval tud szolgálni, aki jobban ismeri a 19. történetét.
-
hadsz
tag
A Kecelen és Magyargencsen készült képeket feltöltöttem a képtáramba:
-
D-peti
csendes tag
Jánoshalma, egykori magyar laktanya: Képek
Itt települt alakulatok: MN 4510 - 102. légvédelmi tüzérosztály, MN 6978 - 45/2 Rádiótechnikai század, MN 7455 - 8. Légvédelmi tüzér ezred
Az ötvenes évek elején épült, 56' novemberében egy szovjet páncélosszázad vonult be a laktanyába, majd a nagykőrösi szovjet légvédelmi ezred települt itt egy kis ideig. Ezt követően a magyar 102. vegyes légvédelmi tüzérosztály vette birtokba az objektumot. Az alakulatot 1990. október 31.-ei hatállyal számolták fel, akkor ürült ki a laktanya végleg. Jelenleg részben ipari parkként üzemel, egy útszakaszt felújítottak, és bekamerázták az objektum területét. Jó úton halad a teljes megújulás felé. Ha lesz energiám, később egy kis írást is összehozok róla.
-
huppancs89
tag
válasz
sztanozs #3715 üzenetére
bocsi, valami nem volt jó...
tehát
Hollywood társbérletben -
sztanozs
veterán
válasz
huppancs89 #3714 üzenetére
már most törölve
-
huppancs89
tag
-
szavapart
csendes tag
Az Index/ Kihalt laktanyák fórumához…( Ott nem vagyok regisztrálva)
A hétvégi csopaki rendezvény igazából családi nap volt. Tudomásom szerint csak a rendőrségen belül illetve a társszerveknél volt meghirdetve. A szokásos foci tornán kívül csak gyerekprogramok voltak. Ugráló vár, kutyás bemutató, helikopter, autó, motor bemutató stb.
Bár maga a hely lehetővé tenné nagyobb tömeg fogadását, kezelését, a parkolás nem megoldott. Más lejutási mód, mondjuk úgy kalandos….. Nem mindegyik busz áll meg az oktatási központnál, Csopakról visszagyalogolni pláne gyerekkel, vagy gyerekkel, életveszélyes. Gondolom ezért nem hirdették szélesebb körben a rendezvényt.
// A babgulyás finom volt.//
Ez:
http://www.hirhatar.hu/hir/nyilt-nap-a-rendorseg-csopaki-kikepzokozpontjaban -
huppancs89
tag
-
colonel8
csendes tag
Érdeklődöm, a szekszárdi laktanya bontás előtti állapotáról tud-e valaki fényképet. Sok szempontból fontos lenne, ha találnánk róla képet.
-
colonel8
csendes tag
-
colonel8
csendes tag
-
-
sztanozs
veterán
válasz
elodman #3702 üzenetére
Feltételezem van sokkal inkább haditechnikával foglalkozó magyar oldal is, ahol jóval nagyobb valószínűséggel lehet találkozni ilyen témával (
még ha nem is tematikus oldal, de az SG-n egy időben elég sok haditechnikai cikk volt) - szóval számomra nem meglepő, hogy egy hardveroldalon alapvetően nem "tekikatonákba" botlik az ember.mod1: Jelképes magyarázat a "ráadásul"-ra:
Állítás, ráadásul az elsővel összefüggő másik állítás.
Remélem így érthetőbb...mod2: Most látom csak, hogy most egy szóval-t sikerül odaillesztenem a kötőjel után. Remélem nem zavart össze.
mod3: ma nincs jó napom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC, 168e km, fapad, Alkuképes
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Black & Decker töltőt keresek
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500 SSD
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest