Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• rtrace

junior tag

válasz #13935616 #93136 üzenetére

Nem, én nem a 100g-os botról beszéltem.
    Hermanyi 0,10-es J-Braid-jére (PpenO Reiva zsinórja is ezt a méretezést használja) mondtad, hogy kevés, az általam ajánlott 0,148-asokra meg azt, hogy jó. Közben meg ez mind PE#0.8.

"Ugye azt te se vitatod az 42 grammos shimano és 100 grammos tököm tudja már milyen bot más zsinórt igényel"

De, vitatom, hogy a bot "igényelne" bármilyen zsinórt. Adott helyzet (dzsungelharc) meg technika (twitch, jerk) igényelhet vastagabbat, de ha a fék nem satura van húzva, akkor soha nem fog akkora terhelést kapni a zsinór, hogy a bot ereje szakítsa azt el.
    PE#1.2-1.5 fölé csukapergetésnél fölösleges menni, akkor is ha akkora óriásméretű csalit dobsz, amihez kell a 100g dobósúly.

"Minél nagyobb a PE érték annál vastagabb zsinór."

Ezt próbálom én is mondani... Ezért lenne érdemesebb ezt nézni és ez alapján ajánlani, nem pedig az eltérő mérési sztenderdek szerint mm-ben megadott átmérő alapján, amiben előfordul olyan, hogy a 0,128 vékonyabb a 0,09-nél.

"de kérdezd már meg tőle hányas zsinórt rakott rá, ha 0,10-et akármilyen szabványban én a kardomba dőlök"

Indulj ki abból, hogy a partdobós harcsás videójában a finomabb felszerelésén PE#1.5-öset használ, azt mondta ez 25 kilóig még elmegy. Daiwa nyelven az 0,16-os, de van olyan SpiderWire, ami 0,13-asnak nevezi.

Új hozzászólás Aktív témák