Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tepenzed
őstag
srácok mivel ez a gyorskapocs gyöngy nem forgós, ezért mindig azt tapasztalom, hogy amikor kiveszem a 3 részes botot a táskából, akkor a zsinor össze vissza van csavarodva a boton, kell 1 perc mire rendbe teszem, összecsavarodik a mellette lévő zsinorral, orsó hajtokarra stb.
Ez így tönkreteszi hamar a monofilt vagy tárolásnál, míg nincs igénybe véve addig nem vészes?
-
tepenzed
őstag
válasz Zoli bácsi #24082 üzenetére
nekem is ajánlották, hogy mennyire jó és talán még többet is lehet vele fogni, de nagyon nem így tapasztaltam, nekem is állandóan leakadtak, berántottam és már a következő pumpálásnál rajta sem volt. Csak azért a nagy reklám gondolom, mert a kíméletesebb a hallal, de a szakállas horoggal sokkal jobb napjaim vannak
-
tepenzed
őstag
srácok én most vettem törőszitát, hátha ettől jobb lesz nekem (bár szerintem így is iszonyat finom szemcsés az etetőanyagom és nem nagyon szokott darabos lenni), de ha horgászat előtti este bekeverem az etetőanyagot, akkor még aznap a vizezés után x időn belül kell megtörni vagy elég másnap a parton? Számít valamit, hogy mikor csinálom?
-
tepenzed
őstag
ma kint voltam methodozni, fokhagymás és sima gumikukoricára kevés kapás volt. Aztán a mellettem horgászó odajött és adott pár darab minibojlit, hogy azt rakjam inkább a csalitüskére. Nagyon meglepődtem, mert utánna rendesen beindult a szekér, 5db 2-3kg körüli pontyot kifogtam pár óra alatt. [link]
Valaki használ még ilyet? Én csak a fűszereset próbáltam, kiváncsi lennék methodhoz ti miket használtok még
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz Zoli bácsi #24117 üzenetére
na köszi, akkor ezt a pelletet is kipróbálom (szerk:mondjuk ebből 10mm-nél kisebb nincs ahogy látom, ez rajta marad a 7mm csalitüskén?), etetőanyagnak te most mit használsz, ha szabad kérdeznem?
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Srácok mivel egyedül nem szoktam horgászni, ezért mindig más fogja a merítőhálomat és veszi ki a halat, viszont ma gondoltam, egyszer csináljam azt is én. Rá kellett jönnöm, hogy nagyon nem megy, főleg ha komolyabb halakról van szó, szinte már közvetlen a partra kell húzzam, hogy egyáltalán esélyem legyen elérni, de a botot így meg nem tudom normálisan tartani (360cm) és megy oldalra a hal, dobhatom el megint a hálót, hogy visszahozzam.
Lehet, hogy szar választás volt a 125cm nyél vagy ezzel is meg kéne tudni oldani ?
[link][ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz sityupityu #24190 üzenetére
hát én nem tudom 320as amúgy
https://www.dropbox.com/s/hnwwjdx1309f1l1/2016-07-27%2013.29.33.jpg?dl=0meg van rajta egy ilyen kis gyűrűke, aminek nem értem a rendeltetését, mert random tudom ide oda húzni, ahogy most látszódik, ott feszül meg kb és nem értem az ott mire jó:
https://www.dropbox.com/s/x9rp8et7vv0zl68/2016-07-27%2013.30.47.jpg?dl=0[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz sityupityu #24193 üzenetére
boltban vettem, de a neten nem is találom
-
tepenzed
őstag
válasz sityupityu #24195 üzenetére
amúgy carson a márkája, csak nem látszik a képen annyira
-
tepenzed
őstag
Haldorádós Fluo Energy termékcsaládot használja valaki methodozni(ördögűző,vörös gyümölcs,citrom stb)? A top method családhoz képest 500 forinttal olcsobb, ami azért sokat számít, kiváncsi vagyok mennyire működik, mert mintha az ördögűzőt sokan dicsérnék
-
tepenzed
őstag
válasz sityupityu #24240 üzenetére
Nekem a testverem es az osszes haverja ugy vizsgazott le a szigoritas ota, hogy ott sem volt. Ugy szar a rendszer, ahogy van,.
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
srácok én nem tudom mivan, mostanában sehogy sem találom el a method mixek bekeverését. Szépen este bekeverem másnapi horgászathoz, adok hozzá 3dl vizet jól átkeverem majd rostán is átszűrőm, viszont másnap 2 problémával találkozok, ezek váltják egymást folyamatosan(töltőt használok):
-szétesik még mielőtt bedobnám vagy repülés közben
-egyszerűen a teteje a töltőben marad, az alja a kosárba ragadElkezdem vizezni vagy éppen szárítani, akkor néha jó lesz, de pár dobás után ismét ezekkel a problémákkal találkozom, így gondolom a vízben sem fog úgy viselkedni ahogy én azt akarom.
Érdemes lenne inkább a mikropelletekkel próbálkozni? Azok nem ilyen körülményesek, nem?
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Múltkor volt lent egy method versenyhorgász a tónál, kb 5-10 percenként fogta a pontyokat, míg mindenki más jó ha 1 óra alatt fogott egyet. Odamentem hozzá megkérdezni, hogy mégis milyen csoda etetőanyagot használ (a csaliból ugyanazt használjuk, azt már multkor ellestem tőle ). Annyit árult el, hogy 2 féle dovit etetőanyagot kever össze.
Nincs ötletetek, milyen ütős kombók lehetnek ?
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz sityupityu #24332 üzenetére
Voltam
A környezettel nagyon meg voltam elégedve, a híd mellől horgásztam a parti szakaszról, gyönyörűen meg van csinálva minden
[link]
[link]
[link]10 db halat fogtam a 4 órás peca alatt, viszont nem igazán működött itt a cucc (methodoztam fermentx-el és lebegő 8mm minibojlival), egyik halam sem volt 1kg-nál nagyobb, pillanatok alatt felvették a kicsik, legtöbbször rögtön a bedobás után. Egyszer volt kapás egy 6-10 kg körüli agresszív halra, annak sajnos szakadás lett a vége
-
tepenzed
őstag
válasz golyós #24338 üzenetére
a gyorskapocs feletti résznél szakadt el a 22-es zsinor, szóval még csak nem is a csomónál, a hal nem ment akadóba. Amúgy lehet kissé szoros volt a fék, kézzel meg lehet húzni azért,de szerintem finomabbra kéne vegyem. Nem nagyon tudom mi a tökéletes, úgy gondoltam addig jó, míg kézzel erővel meg tudom húzni a zsinort
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
szerintetek method feederezés mellé mi illik telepített tavakon ? Egy bottal horgászom, de jó lenne kettővel, de nincs kedvem ugyanazt a technikát alkalmazni, vigyünk bele egy kis változatosságot Gondolkodtam pickeren, de annyira nem vagyok oda az apró halakért. Ami még kiváncsivá tesz, az a matchbotos horgászat. Esetleg tudtok ajánlani valamit? (bojlis nem játszik, nem kedvelem)
Bár gondolkodtam már azon is, hogy inkább lenne még egy bot, amivel Dunára járok (bár kicsit rettegek tőle, azért oda jóval magasabb tudás szükségeltetik)
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz Zoli bácsi #24352 üzenetére
mondjuk nekem bejönnek ezek a nagyon vékony kis botok, szóval a pickernek kéne adjak egy próbát
-
tepenzed
őstag
Amúgy tényleg fordítva használoma fejeket xd ?
[link] -
tepenzed
őstag
Olvastam ma ezt a zsinorklipsz kiakasztásos témát ([link]). Igazából az a problémám és talán ezért sem vagyok annyira eredményes methoddal mint szeretnék, hogy nem tudok pontosan dobni. Az iránnyal nincs problémám de a távolság elég változó, ezért gondoltam, hogy ez jó lenne számomra. Mivel vadul a bot mellett ülök és sasolom folyamatosan, attól nem tartok, hogy esetleg elvinné a hal a botomat.
Viszont vannak kétségeim. Pl
-nem gáz, ha mondjuk túl nagy erővel dobom, miközben azért a beállított távolság jóval közelebb van?
-írja, hogy a féket jól meg kell húzni, ezt most úgy érti, hogy tövig fékezzem (vagy csak arra utal, hogy itt ne legyen olyan ráérős laza fék beállítva, hogy az éppen alvó emberke időben reagáljon)
-többen írják a hozzászólásokban, hogy sokkal jobb ha minden dobás után kiveszed a zsinort a klipszből?!
-mikor a feszítés miatt tekerek párat, akkor nem marad túl kevés zsínór ? -
tepenzed
őstag
válasz golyós #24442 üzenetére
köszi, szerintem methodnál nem erőltetem ezt, majd ha bojlissal horgászom valamikor, kipróbálom, ott azért elég hasznos
Más:nem akarok megint HD reklámot, de van például ez a fermentx család ([link]) ami előre be van keverve és nem is drága. Pont egy methodos cikkben olvastam ma róla, ott mondjuk kifejezetten amurra horgásztak.
Szerintetek ez működhet pontyozáshoz is, simán method töltővel? Nem túl durva a szemcsézettség ahhoz? Tetszik, hogy nem kell bekeverni, így legalább biztos nem a horgászat során káromkodok, hogy már megint elcsesztem a bekeverést[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Srácok arra gondoltam, kicsit hanyagolom most a flat method kosarat és próbálkoznék sima 3 bordás kosárral, durvább etetőanyagokat belegyúrva, a 8cm előke a csalitüskével természetesen marad, csak nem rakom bele a kosárba.
Mivel teljesen csúszós a szerelékem, csak a gyorskapocs gyöngy van a kosár alatt, ezért olyat szeretnék, aminek ez nem okoz problémát, erre gondoltam: [link]
Ez jó vagy esetleg tudtok ajánlani valami faszántosat?
más: most tünt fel, hogy a korum már csinálja a gyorskapocs gyönynek a továbbfejelsztett, gubancgátlós változatát is, ilyet használt már valaki? [link]
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz Steady74 #24517 üzenetére
lehet akkor ilyesmi lesz a következő, most egy egyszerű 40-es nevis snipe feederem van, teljesen emg vagyok elégedve vele, de megnéznék egy komolyabbat is
Amúgy olyat nem tudnak az orsók, hogy pl két fékbeállítás között válthatunk egyszerűen? Mert pl elsőfékes orsómnál nehéz visszaállítanom az optimális keménységűre a féket, mert közben mindig húzogatnom kell a zsínort, ami annyira azért nem tesz jót neki, egyszerűbb lenne, ha rögtön tudnám, meddig tekerjem
-
tepenzed
őstag
-
tepenzed
őstag
válasz DonThomasino #24565 üzenetére
ezt bátran ajánlom: [link]
-
tepenzed
őstag
válasz Zoli bácsi #24575 üzenetére
nekem a 12-es fonott előkének 2kg-val nagyobb a szakítószilárdsága, mint a 22-es trabucco főzsinornak. Ennek milyen problémát kellene okoznia?
-
tepenzed
őstag
ja értem, hát ha nekem szakad, akkor a gyorskapocs kötésnél szokott, bár szerencsére mostanában ritka, szépen kiszedi az 5-10 kg halakat is.
Amúgy feederezéshez mennyire jók a nanofil zsinórok? Nekem teljesen ismeretlenek, viszont elég meggyőzőnek tűnnek, hogy mindkét fajta zsinór előnyeit ötvözik.
Pl itt van 20-as zsinor 12,6kg szakítószilárdsággal. Ára persze van, de ha megéri...
-
tepenzed
őstag
Szerintetek sokat számit, hogy 8as vagy 10es horgot használok methodhoz? Minden cikkben azt látom,hogy 10es horgot használnak, nekem gamakatsu f22 8as horog van, szinte soha nem akad le róla a hal szóval szeretem, de egy kisebb horoggal lehet sokkal több kapásom lenne vagy annyit nem számìt?
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Valaki tudna segíteni, hogy a képen látható módon, hogy tudom a méretre vágott horogra való szilikoncsövet helyesen felhúzni a horogra? Szeretném rögzíteni a csalitüskét, hogy bombabiztos legyen.
Nem értem a procedúrát, utólag alulról nem lehet felhúzni, felülről sem látom a megoldást Le kell szedni a horogelőkét és a horog tetejétől rátuszkolni valahogy?
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz golyós #24659 üzenetére
igazából csak azért gondoltam, mivel itt nem a kosárból kinálom a csalit, hanem szabadon repül befelé, egy esetleges csalitüske körbetekerődés után már nem úgy fog lebegni az a csali ahogy szeretném.
De lehet tényleg semmi értelme, nem tudomViszont mostmár kipróbálom egy üvegben, hogy jelenleg hogyan lebeg a csalim, mert a balansszal nem nagyon foglalkoztam eddig
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
-
tepenzed
őstag
nem tudtok egy gyakran frissülő blogot (magyart nem találtam, de angolt se nagyon), főleg feederezéshez, amiben új praktikákat, trükköket osztanak meg, szerelékeket stb és nem a termékek reklámozásán van a hangsúly, hanem a módszereken?
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Ugyebár nagyon fontos a balanszírozás, most kipróbáltam egy kicsi edényben, hogy viselkedik a gumikukoricám(7mm csalitüske,8mm gumikukorica, gamakatsu f22 8as horog). Szépen felemelkedik, de a horog továbbra is teljesen elfekszik a talajon, így azért sokkal nehezebb elcsípni a halat (persze azért fogok halat, de gondolom ha normálisan egy kicsit a horog is felemelkedne, sokkal több kapás lenne). Vagy azért a nagy vízben nem így történik a fizika ?
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Eléggé összenyomtam ma a 3 részes botot és mikor próbáltam szétszedni, hallottam egy kicsike reccsenést :'(
Átnéztem a botot, sehol nem látok repedést, a belsején se láttam ahol össze van tolva.Ez mennyire normális? Valami elkezdődött ?
-
tepenzed
őstag
Van olyan 3 méteres picker bot amire mehet ugyanaz a szerelék mint a 360as botomra es nem torik el egy akar 10kgos haltol sem? 22es fozsinor, 40es orso. 30g kosar. Van itt egy jo to a kozelben de csak nagyon kicsiket lehet dobni es a kishal is sok,ugyhogy a farasztas elmenyet is erdemes lehet fokozni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Háztartási gépek
- Xbox Series X|S
- Építő/felújító topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szólánc.
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C robotporszívó feltörlőfunkcióval
- Eladó Krups Evidence One EA895N10 full automata darálós kávéfőző - garanciális időn belüli!
- 3 db Shelly Pro Dual Cover PM eladó
- TP-Link Tapo okos dugalj okoskonnektor Tapo P110M - ÚJ!!
- Transmitter BC49BQ Bluetooth autós MP3 lejátszó Fm LED kijelzővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest