Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tepenzed
őstag
Én tegnap is kibírtam estig a tűző napon pólóban és napszemcsivel, szerencsére a bőröm nem igazán tud megégni, ellenben ilyenkor csoki barnán megyek haza, a hőség nem zavar annyira, ha van hideg pia a hűtőtáskában, asszonynak persze felállítottam a Decathlonos naperőnyot, azalatt is megpirult, úgyhogy ereszti az UV-t rendesen.
A nagyobb baj inkább az, hogy a halak reggel még csak csak mentek, aztán teljes halál. Lassan beszerzem a pellet waggler felszerelést és elkapom őket vízközt. -
tepenzed
őstag
válasz galervin93 #58500 üzenetére
szerintem a kolléga úgy kezdte el használni, ahogy a dobozba rakják helymegtakarítás végett
-
tepenzed
őstag
válasz galervin93 #58358 üzenetére
nektek melyik szín vált be a legjobban normál, illetve kicsit sárgás (nem fluo) zsinórra?
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Mostanában inkább a Dunára járok, de meló után le szoktam menni 1-3 órát minimál pecázni is tóra.
Jelenleg egy 3 méteres ea tubertiny trinity light feeder bottal járok le pontyozni, egy 15g-os preston ólmot rakok fel rá: [link] (method felszereléssel már le sem járok, macera az egész )
Erre fel egy 15 cm monofil előke, pellet karika a horgon, abba megy 8mm pellet. Bedobom, kiakasztom a klipszet és 5 percenként csúzlival pontosan rálövök ugyanabból a pelletből egy 6-7 szemet. Elképesztő eredményes, ha folyamatosan a pecára koncentrálok, feederesek csak néznek és az apró halak is elkerülnek, csak ponty eszi! De amit a legjobban szeretek benne, hogy csak egy vödör kell, a botzsák és a merítő, full minimál, bármikor készen állsz, mert csak a száraz pelletet dobálod be. Ezzel a bottal történő pontyfárasztás meg álom.....Na most nekem nagyon bejön az úszós peca, de nem, nem fogok abba is már beruházni, de kinéztem egy jó kis eszközt: [link]
Valaki használt ilyet? Ugyanezzel a felszereléssel, az ólom helyett felraknám ezt az úszót, megtalálom a megfelelő előke hosszúságot és mehet is a peca? Szeretném látni, ahogy nyáron a vízközti pontyok rángatják le az úszót Vagy ez annyira nem eredményes ponty esetén? Ugyanúgy lőném pontosan az úszóra a pelleteket.
Más: Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de teljesen elment a kedvem a 2 botos pecától. Sokkal jobban megy, ha egy bottal, pontosan egy helyre, kiakasztott klipsszel, ütemezetten dobálom, valahogy élvezetesebb az egész és kicsit "versenyszerű" érzést kelt bennem
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz tepenzed #58101 üzenetére
Azt a tanácsot kaptam, hogy sokkal beljebb keressem a márnát ezen a szakaszon az erős sodrásban és nem is kell oda etetni, tegyek fel sajtot és meg fogja érezni.
Ólommal kéne dobálni elvileg 50-60 métert. Csak ugyebár már 40-en is megy a sodrásban a 240g kosár is.
Ilyesmi ólmot ajánlottak, de itt nem láttam boltban, webshopokban is ritka, 190g volt a legnagyobb amit találtam belőle. Kérdéses, hogy ez mennyire akad, lehet drága mulatság lesz..
[link][ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Jézusom gyerekek, most nézem, hogy én ezt a lakásvásárlás topicba akartam írni Látszik, hogy állandóan ide járok ...
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Budapesthez közel még mindig Dunakeszi az egyetlen, ahol vizsgálgatva az ingatlan.com-ot hajlandó lennék lakni, mert meg tudom fizetni, illetve tetszik a környék a többi városhoz képest. Tény, hogy borzasztó sűrű, de azért sok fa van az utcákban.
A repülőtérhez közel Alagligetnél nézegettem már személyesen lakásokat. Onnan még viszonylag kijutni is gyors. Viszont eddig bárhol voltam, 2008 körül épült lakásokról van szó, csak kicsikartam mindenkiből, hogy mennyi gond volt már a lakással... Beázások, teljes fürdőszoba bontás..
Amit most általános problémának látok, azok az erkélyek. Egyszerűen nem tudom mit raktak rájuk, de mindenhol azt hallom, hogy eláztatják az alsó szomszédot. Kinéztem egy lakást, ami most tetszik, az egyetlen probléma, hogy az egyik szobában van egy folt, ami most is kicsit nedves (elvileg már 2 éve), a felső szomszéd erkélye miatt, idén kezdik el az adott épület erkélyeit felújítani. Így még lehet bele is megyek a vásárlásba, csak nem lesz nagyobb gond...Viszont nem tudom mennyire jó 'befektetés'. Most van Pesten egy garzon lakásom, ami 5 év alatt árban a duplájára emelkedett és első nap vagy 10-en hívtak mikor felraktam. Ezzel szemben DUnakeszin úgy látom nem kapkodnak ezekért. Így felmerül bennem a kérdés, ha 5 évre tervezünk most nagyobbra váltani és közben gyűjteni, nem csinálok-e rossz befektetést, mert nem fogom tudni eladni vagy még több gond lesz a lakással...
Egy kb 30 cm átmérőjű folt van a falon, nemrég a tulaj míg nincs teljes erkély felbontás, fugázott egyet, de azóta is kicsit nedves a folt.
Nem is tudom, hogy konkrét választ várok-e erre a posztra, csak kiírtam magamból. Valaki él egyébként a környéken?
-
tepenzed
őstag
Na megvolt a harmadik dunai peca. Márna megint elmaradt, pedig küldtem be az erős sodrásba 240g kosarat is, csonti csokorral próbálkoztam sajtos aromás sajtos magvas kajával.
Lehet, hogy sajttal kéne csalizni is? Amúgy, ha nem full sajtos kajával próbálkoznék, több halat foghatnék vagy kb mindenki szereti a sajtos ízvilágot?
Halak [link] -
tepenzed
őstag
válasz Koncipappa #57935 üzenetére
Eurostar Master Class MH feeder 3,6M
Nekem van egy háromszor használt patika, ha érte jössz Esztergomba
Van hozzá egy szintén patika nevis snipe 5000 orsó[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Na megvolt a második dunai pecám. Ezúttal csontival is készültem és sajtos aromát is adtam a sajtos kaja mixhez, illetve aqua 2mm pellettel dúsítottam. A márnák most is elkerültek, hiába dobáltam beljebb és beljebb a nagyobb sodrásba. De szerencsére azért volt hal, nem szakadtam be egyszer sem, sőt fogtam egy 100 grammos feeder kosarat is 😀 képek: [link]
-
tepenzed
őstag
válasz galervin93 #57804 üzenetére
köszi srácok, hát ahogy látom a búza és magvak is rablás áron mennek a boltban, de gondolom takarmányboltba veszitek.
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni nekem budget áron dunai kajában ?
Ilyen kajákat vettem, állítólag jó minőség, helyi bolt csinálja: [link]
450Ft egy kg, gondolom ennél olcsóbban nem találok. Ezt kellene még tuningolni, hogy ne oldjon ki hamar, illetve csalogatóbb legyen.Nyilván vennék csontit, 2 kg kajához elég lehet fél liter ?!, ez menne kosár közepébe és horogra.
Vásároljak horgászboltban agyagot? Vagy Duna parton egy kis sódert szedjek fel és rostáljam bele ? Nem tudom ez mennyire jó ötlet..
Van 2mm mikropelletem (aqua classic) vagy 20 kg, belekeverjem jó dúsan, hogy tapadósabb legyen?
Áztatott kenyeret,zsemlét rostáljak bele?Célhal:márna, paduc, ponty(de az úgysem jön)
-
tepenzed
őstag
válasz egykettő #57740 üzenetére
Gondolkodtam a telibe fonotton, de sok videót is néztem és elég népszerű a vékony monó és dobóelőke kombó, ezért alkalmaztam én is ezt a szereléket. Olyat is olvastam, hogy telibe fonottnál meg nem érdemes 0.11 fölé menni, mert akkor nagyon viszi a sodrás a zsinórt.
De ezt a dolgot ki fogom próbálni, hogy ólom fel horog nélkül, végignézem a medret és csak utána rakom fel a kosarat és előkét.Ezzel a szerelékkel az a legnagyobb bajom, ha bennmarad a kosár, ebből a szempontból tényleg egyszerűbb a telibe fonott
mono elvág
fonott dobóelőke kimérése és összekötése a monoval
erőgumi elkészítése és összekötése a fonottal[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz tepenzed #57734 üzenetére
Azon gondolkodtam még közben, hogy lehet jobb lenne, ha tányérólmot használnék? Abból a 200g is "csak" 800 Ft. Kevésbé akadós, nem?
30 méterre vajon el tudom dobni a gombócokat ? Gondolom az viszont nehézség, hogy úgy kéne dobni, hogy a sodrást belekalkulálva kb ott terüljön el a kaja, ahol az ólom csücsül. -
tepenzed
őstag
válasz egykettő #57733 üzenetére
Délután kicsit lejjebb mentem egy spori tanácsára, ott megállt a 150g kosár is. Egy azért bentmaradt itt is, halat nem fogtam, de nem volt nálam csonti, ezért kill billel próbálkoztam, nem adta.
szerelék: 22 mono főzsinór, 19 fonott dobóelőke, 15 cm erőgumi, 19 80cm mono előke, 10es horog[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Na megvolt az első dunai pecám. Hát 1 órásra sikerült 3 dobással Esztergomban. Nagyon furcsa volt nekem az egész, az eddigi light cuccok után egy power fighter river xxh botot fogtam 240 g önsúlyú kosárral. Megtöltöttem a kosarat, alig bírtam tartani, a hard spicc is már ettől görbült mint az állat. Nem is tudtam nagyon megdobni, vagy nem mertem... Mindenesetre valamit nagyon rosszul csináltam, egyik dobásnál sem bírtam kitekerni a szereléket. Elsőre két 200g deáky kosárral próbálkoztam, a sodrás vitte őket, le is akadtak. Felraktam egy big river 240 g kosarat, az megállt, odébb mentem. Második dobása után hiába próbáltam kitekerni, teljesen leakadt. Pedig mindig úgy kezdtem el tekerni, hogy jó magasra, ég felé emelten a spiccet. Szóval egy nagyon szomorú, szinte csak szerelék pótlással töltött peca volt. A többi kosaram 200g alatti volt, így még több forint beszakítással nem próbálkoztam.
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz FireFox1996 #57163 üzenetére
Én azt nem értem, mindenhol írják, hogy teljesen ugyanaz a bot, mint a Döme, csak a címke más, úgyhogy aki értelmes olcsóbban megveszi ugyanazt.
De akkor a két folyóvízi nagyágyú miért tér el dobósúlyban? Vagy a Nevis ezzel csak óvatoskodott?
By Döme TEAM FEEDER Power Fighter River Feeder 390XXH 100-250G 340g tömeg
NEVIS Vanity carp feeder 390 XXH 80-220G 330g tömeg[ Szerkesztve ]
-
-
tepenzed
őstag
válasz FireFox1996 #57094 üzenetére
Azt még nem vettem meg, jó drága is bakker. De őszintén minden boltban most ezt látom, 200-240 g kosarakat akarok venni erős sodrásba.
Köszi az ajánlásokat a kötésre!
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Ezt a szereléket rakom össze a Dunára.
Kérdezném, hogy az erőgumit milyen kötéssel rögzítitek a dobóelőkéhez, illetve horogelőkéhez, amit jól bírja?
Illetve az erőgumi és horogelőke közé ne rakjak be inkább egy gyorskapcsot vagy csak bosszúságot okoz majd?[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Dunára használja valaki a Fine Carp 6000 orsót? [link] Sipos Gábornak láttam a Big River filmjében. Állítólag ez már masszívabb, 240-300 g kosarakat kéne elviselnie. Eredetileg Okuma Longbow LB65 volt kiszemelve, de megfogtam, baromi nehéz, kétszer olyan súlyos mint a botom.
-
tepenzed
őstag
válasz galervin93 #56739 üzenetére
köszi mindenkinek. Akkor egy kis off topic, legolcsóbb mini hűtő/fagyasztó, amit pincébe beraknék Vett valaki mostanság? Én 30 alatt nem nagyon látok
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Beszereztem a dunai felszerelést, készülök a márna tilalom végére. Sajtos haldorádó vagy Jankovics Krisztián féle márnás kajára gondoltam. Egy bajom van, hogy kivétel nélkül minden cikkben és videóban azt látom, hogy csalizni is csontival szoktak, illetve a kajába is belekeverik. Lehet enélkül eredményesen horgászni rájuk? Láttam, hogy ezek a Kill Bill műcsalik is nagyon népszerűek, esetleg sajttal is lehetne próbálkozni. Viszont a kajába ha nem keverek élőt, akkor kevés az esélyem?
Sajna a tárolással van bajom, nem tudom a csontikat hol tárolni, peca előtt meg mindig boltba menni, háát...
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
-
tepenzed
őstag
válasz galervin93 #56006 üzenetére
Köszi, ez a Mitchell bot tetszetős!
-
tepenzed
őstag
Na hát hétvégén lenéztem a visegrádi öbölbe, egyik botom egy nova light feeder volt method kosárral, másik egy trinity light 300, amivel bomb feedereztem. Természetesen nem fogtam semmit, gondoltam, hogy max keszeg lehet reális, de hát az aqua pellettre nem jöttek , illetve elég kis távokat dobáltam.Alapvetően a light peca híve vagyok, minél tovább szeretem fárasztani a halat karika akcióban , de mostmár a karanténra való tekintettel is jó lenne valami Duna kompatibilis cucc, ha nem is a folyó vízre, de az öblökbe (visegrádi, pilismaróti).
Tudnátok ajánlani botot öbölbe, amivel nagy távokat elérhetek, hosszúelőkés feederezéshez? Létezik olyan, ami bírja a teli töltött kosarakat, nagy távra jó, de egy 2kg hal alatt már szépen dolgozik
Illetve a folyóvízre is szeretnék összeállítani egy fasza kis szettet, de attól félek, ez már nagyon nem az én világom lenne azokkal baromi kemény botokkal.
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Súlyos elvonási tüneteim vannak, a környéken bezártak a horgász tavak, de hétvégén amúgy sem mennék ennyi ember közé, nagyon felelőtlen dolog, hogy sok helyen azt látom, hogy egymás szájában ülnek, bográcsoznak, ülnek a tó büféknél.
Gondoltam akkor irány a Duna, viszont itt állok 3 light feeder bottal, method szerelékkelAzon gondolkodtam, hogy ilyen cuccal szerintetek pl pilismaróti öbölben vagy visegrádi öbölben lehet próbálkozni vagy teljesen esélytelen a dolog a távolságok, kagylók, meder miatt?
Illetve van még bomb feeder szerelékem egy ultra light boton, gondolom az sem túl jó
Jegyet meg veszek az interneten, így emberrel sem kell érintkeznem.[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Nem akarok vészmadárkodni, de kezd úgy festeni, hogy nem csak a versenyek maradnak el, hanem pecázni sem lehet majd menni.
Ha ugyebár a többi országhoz hasonlóan itt is bevezetik a kijárási tilalmat, akkor nem mehetünk pecázni sem elvileg, hiába ülünk a másiktól akár 50 méterre is .... -
tepenzed
őstag
Kis off,
egyszerűen mindenhol elfogyott a kézfertőtlenítő, napok óta vadászom rá.
Ma meg látom a horgászboltban, hogy 50 db antibakteriális halfertőtlenítő spray az asztalon. Elgondolkodtam, árthat ez nekünk? Csak bőrbarát, ha halra is lehet fújni... -
tepenzed
őstag
Vettem a mai Lidl akció keretében dropshot csali készletet Valami nagyon gagyi zsinór van rajta, ezt tuti leveszem. Viszont nálunk nem engedélyezett az FC előke, a cikkekben viszont mindenhol ezt mondják a dropshot szerelékhez. Dróttal nem lesz jó?
-
tepenzed
őstag
Bocsi nem találom a bejegyzést, de múltkor volt egy vita, hogy milyen FC előkét ajánlatos venni, mert sok csak bevonatos.
Krimpelnék párat, mert kifogytam belőle, süllőzéshez kellene. Pázmány Péter féléből fogytam ki, az nekem rövid is volt meg merev is (valakitől meg kaptam pár előkötöttet talán 50-es méretben, az tökéletes volt).
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Dunai pergető horgászathoz (elsősorban pilismaróti öböl) szeretnék venni horgász kajakot. Azt láttam, hogy gyakorlatilag 300 ezer forintért már olyan kényelmes székes kajakot tudok venni, amiben minden cucc elfér és a súlya alapján elvileg gond nélkül kézben le tudom vinni.
Valaki perget így rendszeresen? Kíváncsi lennék a tapasztalatokra, hogy valóban atom stabil-e peca közben, van-e olyan fogása, hogy kézben tudom vinni magammal. Tök király lenne nyáron még a Balatonra is le tudnám vinniMindenki a csónakot ajánlja, de nekem pont az lenne a lényeg, hogy csak feldobom a kocsira és egyedül kézben leviszem, segítség nélkül. Asszony persze mondta, hogy azonnal két személyeset vegyek, mert beülne mögém, na így mondjuk már lehet kevésbé biztonságos
Vagy gumi csónak jobb lehet? Pl BARK 310, motor nélkül persze
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz jansky1 #52400 üzenetére
Atomát most vettem meg 1,5 hónapja talán.
Nagyon profi, gyönyörű, hibátlan kidolgozás, táska is van hozzá!A menet egybe van építve a nyéllel, így lejönni biztos nem fog
Más: Vennék valami meleg ruhát téli pergetéshez, de a termo ruhák baromi drágák. Megfordult a fejemben, ezek vajon mennyit érnek most Aldiban ?
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
HAL.hu oldalról rendelt valaki mostanság?
Múlt hét csütörtökön rendeltem, azóta a rendelési visszaigazoló óta semmi nem jött, nem válaszolnak, facebook oldaluk ahogy látom hónapok óta inaktív. Lehet, hogy megszívattam magam egy már nem létező bolttal?[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani pergetéshez könnyen hordozható (valahogy magamra kéne csatolni ) mérőszalagos ragadozó "matracot" és egy rövid ragadozó merítőt csukához, süllőhöz?
A könnyen hordozhatóság lenne a szempont, mert most a pontymatracot és egy 1,5 méteres merítőt hordok (de ez tök felesleges) ami akadályoz könnyű mozgásban. -
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Van nekem egy két méteres 8-32 g pergető botom: [link]
Fonott 0.13 fonott zsinór (suf 832) + fc előke
A problémám az, hogy nem tudok vele elég nagyon dobni, hiába teszek fel akár 20 grammos wobit.
Pl a Pilismaróti öbölnél látom,hogy a hajóroncsok közelében folyamatosan rabolnak a halak, de 20 méterre kell ugyebár állni a hajóktól és a partról nem tudok eléggé messzire dobni a hajók mellé.
Ilyenkor egy 30 g-os dropshot ólom jó lehet, érdemes vele próbálkozni? Vagy ahhoz más bot is kellene? Ti hogy alkalmazzátok?[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Delphin márka mennyire számít jónak?
Kettétört a merítőm a hétvégén, ezért új nyelet kell vennem.
Ezt néztem ki: [link]
Ha jól látom itt a fej menet egyben van a nyéllel, szóval nincs ragasztva és szegecselni sem kell.Nem használ valaki ilyet?
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Na összeállt a bomb szett is, most kicsit háttérbe szorul a method, legalábbis ha menni fog
Bot:[link]
Orsó:[link]
Ólom:[link] 15g
Zsinór: [link] 0,20
Előke: [link] 0.17
Kaja és csali:[link]Elvileg ennél az ólomnál semmi nem kell a szerelékre, a kapocs félig fixen fogja tartani. Amit még nem látok, hogy a 25-30 cm előke zsinórom, hogy nem fog össze vissza gabalyodni
Szombaton próba
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Kéne már szép kártyával valami horgász cuccot venni, mert már év elején egész évre bevásároltam mindenből
Gondoltam kipróbálnám a bomb feeder technikát, szeretem a látványos kapásokat. Kis tavakon próbálnám, jó lenne a method mellett mást is alkalmazni ezeken a helyeken.
Na most mivel csak szép kártyás hely játszik, ez a bot szerintetek 3 méteres méretben megfelelő lehet a célra?
[link]
vagy inkább egy dart? [link][ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Szeretnék kicsit kinézni a pilismaróti és visegrádi öbölbe keszegezni a feeder botjaimmal.
A method szerelékemmel úgy érzem nincs értelme próbálkozni, találtam egy cikket, ami alapján viszonylag olcsón össze lehetne rakni a szükséges szereléket: [link]
Erről mi a véleményetek? Jó lehet vagy van praktikusabb szerelék erre a célra?i) -
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Ezekről az etetőanyagokról tudunk valamit? Sosem hallottam róluk:
[link] -
tepenzed
őstag
válasz galervin93 #49168 üzenetére
Köszi mindenkinek.
Megnéztem, annyira nem jön be, persze ebben az árkategóriában jónak tűnik, még a nova fine-t akarom személyesen megnézni
Sajnos a két részes botokat nem tudom szállítani.
-
tepenzed
őstag
Beújítanék egy új light feedert a sw novák mellé (úgyis már csak egy spiccem van a régihez ), esetleg valaki megfogdosta már ezt például, hogy milyen a kidolgozása, van-e benne anyag?
[link] -
tepenzed
őstag
válasz sityupityu #47647 üzenetére
Ja bocsi, csak pergetés, így sok hely kiesik sajnos, tavakon nem szeretik.
[link]Ennek kezdik most a munkálatait, holnaptól visszavonásig megközelíteni sem szabad, építkezési terület.
-
tepenzed
őstag
Segítene valaki, hogy Komárom-Esztergom megyében, Pest megyében hol lehetne csukázni? Elég gyér a választék (esztergomi kerek tavon szoktam, de ott most építkezés lesz). Benta tavakat néztem, de brutális.. Kifizeted a pergető jegyet, egy halat kötelező megvenni és 15 fokos víz felett minden kifogott halat ki kell fizetni...
Háziréti víztározón meg csak novembertől pontyozó szezonig lehet kb..Dunához nagyon nem értek, valószínűleg kiváltanám az engedélyt és a 10. betli után feladnám, csónakom sincs.
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz peterkiss9 #46322 üzenetére
köszi, lehet megnézem akkor, bár én csukára vagy süllőre mennék
Más:
Mivel egyre több helyen tiltják az FC előkét, múltkor elkezdtem drót vagy wolfram előkét keresni, de a boltiak baromi rövidek és szarok is.
Minőségi 49 szálas drótot találtam, de még a 9kg szakító is elég merevnek tűnt az 50-es FC előkémhez képest: [link]
Ezért nagy kiszerelésben wolframot is kerestem, de abból egyszerűen nem létezik?! Valamit rosszul keresek vagy tényleg csak fc, acél, hardmono kapható 10-20 méteresben?
[ Szerkesztve ]
-
-
tepenzed
őstag
válasz galervin93 #46251 üzenetére
esetleg tudsz megbízható készen kaphatót? 13-as fonott zsinórhoz, csukázáshoz mekkorát vegyek? gondolom hosszban 25 cm legyen meg, szakító?
-
tepenzed
őstag
Valaki megtudná magyarázni nekem, hogy a fluorocarbon előkét miért tiltják egyes tavakon pergetésnél? A szabályzatban annyi van, hogy harapásálló előke használata kötelező, ahhoz képest folyamatosan büntetik a népet, ha meglátják az előkét (én mindig előkapom a mobilt és elolvasom az ellenőrrel a szabályzatot, így nem csesz meg).
Csupán az érdekelne, hogy milyen problémát okoz? Mert a csuka nem harapja el az biztos, ha meg nagyon meg van már nyúzva nyilván cseréli a nép. Nem értem, hogy miért erőltetik azt a borzalmas wolfram előkét....[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Szerintetek csukázáshoz, 8-32 bothoz melyik méretben vegyem ?
[link]Vagy vegyek már egy normálisat ? Mindegyiket szidják, nem tudom már mi éri meg
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Srácok az alapvetően szabályos ugye, ha egy feeder bottal nyomom csak és mellette állva pergetek? 😀
-
tepenzed
őstag
válasz Recon666 #45599 üzenetére
Irigy vagyok a topic pergetőire
Megvettem tavaly a felszerelést csukázni,süllőzni, párszor kimentem kockatóra, de a sok horgász miatt nagy élményt nem nyújtott. Semmi vizet nem találok itt Esztergom 50 km körzetében, persze ott van a Duna, de csónak nélkül semmi értelme
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz sityupityu #45488 üzenetére
ez az esztergomi biciklisút mentén van?
Egyszer leírod légyszi, hogy ide milyen felszerelést használsz, kezdem unni a hétvégi tavi tömeget
-
tepenzed
őstag
-
tepenzed
őstag
válasz vendingo #43927 üzenetére
az a baj, hogy ha az embernek a haverja el akar jönni pecázni egy évben egy vagy két alkalommal, akkor ne kelljen már neki vizsgáznia, saját felszerelése sincsen és nem is fog többet pecázni az évben. Szóval én örülök ennek az online turista jegynek (bár ez is kicsit túlzás), az meg hogy nem fogadják már ezt sem el egyes helyeken, azt elég szomorúnak tartom, így nehéz lesz megszerettetni a sportot az emberekkel...
Úgy gondolom, hogy kísérettel elég lenne annak az egy embernek a rendes vizsga, ami amúgy sem tanítaná meg az alanyt a kíméletes horgászatra, a halak felismerésével meg kitörölheti a kocka tavakon..[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Azt nem tudjátok, hogy egyes gyártók mikro pelletei mitől ilyen olyan színűek?
Például a hd chilis ugye piros, ördögűző fehér stb. Ezt eleve ilyen színű anyagból készítik vagy egyszerűen festik valamivel vagy a panírral csináljak meg ilyenre valahogy?
Azért kérdem, mert például tegnap kipróbáltam a marosnak a halibut pelletét, 2mm és piros, köröket vert az aqua pelletre.
-
tepenzed
őstag
válasz Gabesz26 #43759 üzenetére
jut eszembe, egyszer kölcsön volt nálam egy ilyen bot:
100 métert simán dobtam vele, viszont nagyon jó karakterisztikája van, ha valahol meg tudod fogdosni nézd meg. Persze lehet a 60g kosaradhoz ez is kevéske.Tudom tudom MH, de ha fontos neked, hogy jobban dolgozzon...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Xbox Series X|S
- E-book olvasók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Cyberpunk 2077
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Witcher topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest