Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
Aktív témák
-
chicken
senior tag
kerio vs icq:
egyik barátom most tette fel a Keriot, működik is neki szépen, egy dolgot kivéve. Icqban írok neki, akkor megkapja, de én kapok mindig egy automatikus választ.
Példa:
én: ''hali''
ő: ''Auto-response from user: hali''.
nem állított az icq-n semmit, és ha a másik tűzfalat kapcsolja be, akkor nem történik ez. Mit kell átállítani? -
-
marcee
addikt
Asszem legújabb féle. (M*gy*r PC M*g*z*n DVD mellékletéről)
Máshogy kérdezem: Frissen felrakott tűzfalak általában minden konfigolás nélkül elkezdhetőek használni? Ez is kérezgette szépen az induló programokra, hogy hagyom-e, csináljunk-e a dologból rendszert, eddig oké volt csak bedögleszti a gépet, ha net is van. Lehetséges lenne, hogy közd valami beszopott spy-jal? -
X-COM
nagyúr
nem ismerem a terméket
lepucerálnám az egészet
letölteném a legfrissebbet (ha nem azzal próbálkoztál volna idáig), feltelepíteném -
marcee
addikt
Nem teljesen ide illik, de nem akartam ennek új témát nyitni:
Sz'al, betojtam egy kicsit ettől a sok spy/adware és nem utolsó sorban leginkább dialer programtól (itthon ugyanis egyelőre csak modem van, bár az külső és nincs halkítva). Felnyomtam egy Kerio-t, de világon semmit nem értek hozzá. Kikapcsoltam az XP tűzfalát, egyenként engedélyezem a progikat, eddig oké. De ha úgy lépek fel a net-re, hogy aktív a tűzfal akkor kb. 2 perc után úgy belassul a gép mintha 386-os sebességre váltana vissza. Először azt hittem kifagyott. A tűzfal processzének kilövésével megjavul.
Szerk: Annyiban mégis ide passzol, hogy ha itthonról net-ezek, akkor ph!-zok és így bizony erősen ''Kerio vs. ph!'' :O
[Szerkesztve] -
de jo ez a wigwam! :)
-
LukE
veterán
na, 53 port miatt (ha az a dns szerver), mehet. Kapcsolat ikonnál valami advanced fülön szerintem láthatod, hogy mi a szerver gép.
van 1 olyan, hogy [L]http://wigwam.sztaki.hu/varazslatok/kombinalt.php[/L] ami azt mondja, hogy déltávos szerver (gauss.deltav.hu a neve, ha nincs neve, akkor valszeg nem szerver. ha van értelmes neve(nem ilyen, hogy dialin-3213-fds-dsa.akármi.hu), akkor is lehet, hogy csúnya bácsi irányítja, de kevésbé valószínű). Ha déltávos net kapcsolatod van, akkor arról az ipről, 53-as port mehet.
egyébként meg simán a [L]http://wigwam.sztaki.hu[/L] cím is sok infót tartogat. Ami rögtön érdekelhet, az a [L]http://wigwam.sztaki.hu/programok/AtGuard.pdf[/L] ugyan atguardhoz készült, szóval a pontos lépések másképp néznek ki, de az elv u.az. -
LukE
veterán
jobbgomb a 'pajzsocskára'->admin->advanced.
Add
1:
- Description: mittom, lokálminden
- Protocol:any
- Dir: both
- remote endpoint: Single address - 127.0.0.1
1b: van helyi háló? mert akkor ne csak 127.0.0.1-re, hanem a helyi hálóban lévő gép(ek) IP-jére is állítsd be. (másik u. ilyen rule, csak remote endpoint Network/Range, és az első/utolsó IP-t értelemszerűen.)
2: kezdj el brózolni, ha feljön az ablak kérdéssel, akkor pipa a 'Create ... rule' mellé, enable. Admin ablakot újra, megkeresed a szabályt(ez lessz a legalsó), ráklikkolsz, protolcot átírod TCP&UDP-re.
Ha valami ismert progi akar netre menni, akkor amikor kell neki, akkor u.ezt megcsinálod. Ha valami csúnya dolog, akkor persze deny. (akkor irány is legyen both)
svchost a win része, időnként kell is beszélgetnie magával[/L], de lehet, hogy tényleg vírus. Ha a cél IP 127.0.0.1, vagy a helyi hálón valami (bár ilyenkor nem szabadna beszólnia, lsd. 1b. pont), akkor mehet. Ha valaki kívülről akar vele valamit (incoming connection), akkor azt tiltsd.
DC-nek meg hasonlóan, de irány both, protocol TCP&UDP(ekkor minden engedtél neki). Jobban megszűrni általában felesleges, meg közel lehetetlen is, ha normális működést akarsz atkív módban.
És nézd persze meg, hogy mihez akar kapcsolódni, értelemszerűen csak akkor engedj be valakit, ha várod is:). -
milyen jol felakadt ez a topic...
de lehet, hogy csak nekem. na majd most belerúgok. -
Csigapa
tag
Az svchost a win része, de mindenkinek ez volt a legfőbb tünet (svchost.exe hibákat generált... stb.). A vírus máshol van. Egyébként egyéb tünetek is szoktak lenni: pl. net állandóan pörög. Az meg, hogy valaki állandóan be akar jönni azért van mert rendszeresen ellenőrzi, hogy fertőzött-e még a géped, és ha leírtottd, de nem tetted fel a patch-et akkor újra fertőz :((( . Vannak még jó híreim: van egy változata ami vadássza az eredeti vírust, leírtja, viszont 2003.12.31-ig csücsül a gépeden és kisebb nagyobb zűröket csinál...
Nézz be ide pl:
p://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=20803&start= -
hi!
a minap 7! férget találtam a gépemen. és fogalmam sincs, hogy hogyan. mivel a norton anti mindig frissitve van, és mindig fut, a tüzfal hiányára gondoltam.
/ja persze a virusokat nem tudta a norton javitani, és még ki se irta, hogy melyik fájlokról van szó; de lehet, hogy csak én vagyok a láma, mert még nem igen volt virusom/
felraktam a kerio 2.1.5-öt. de nem tudom, hogy mi a szart kezdjek vele. egymás után jönnek fel az ablakok. pl. ph!-zás közben is feljön sokszor egy ablak, ami azt mondja, hogy a valahonnan xy ip cimről csatlakozni akarnak. pontosan most nem vágom ezt a cimet, de valami .cz :F
dc++-t ha elinditom, akkor végülis rajta is hagyhatnám a kezem az enter gombon /alapból a kurzor a deny gombon van/.
arra gondoltam, hogy bepipálom, hogy többet ne jelenjenek meg az ablakok, de sajna nem tudom, hogy ekkor esetleg nem valami ''fránya'' hozzáférést engedélyezek-e.
ez meg a másik progi ami állandoan cseszeget:
c:windowssystem32svchost.exe . ezt se tudom, hogy mit akar. lehet, hogy valami windows kém?
szóval irjatok már légyszi ötleteket, hogy hogyan tudnám belőni biztonságosra a keriot!! -
launcser
senior tag
megoldódott a probléma, kösz salazol
igy már kerióval is lehet fórumozni bejelentkezve :) -
salazol
őstag
Na megvan, a preferences nevű fülön vedd ki a web-filtering mellől a pipát.
Namost a web beállitásainál lehet aprólékosabban is játszani vele, akkor itt vissza kell tenni a pipát, és amott sokféle kuki meg egyéb beállítást kipróbálni.
Namost, ez nem az a kerio. Ez nekem már rohadtul nem tetszik. Nagyon olyan lett, mint a ZA. Ez egyébként ez a 4-es béta, én meg a kettőpontvalahányas stabilt használom. Érdekes, hogy a 3-ast ki sem adták véglegesben. Ez nekem nem tetszik, nem engedi hogy én állítsam be a portokat és cimeket, hanem ''felhasználóbarát'' lett, mindent maga akar csinálni. Például nem különül olyan jól el a belső háló és a net mint a réginél. Leszedem és visszarakom a kettőpontvalahányast. Ha úgydöntenél, hogy neked is az kell, akkor vagy a www.kerio.com-ról vedd le a personal firewall nem béta változatát, vagy szedd le a honlapomról. -
launcser
senior tag
-
launcser
senior tag
üdv
feltettem ilyen keriot, ne csak xp beépitett cucca legyen
van 2 féle brózerem: opera 7.11 és ie 6.0
namármost ha bármilyen formában fut a kerio, még ha stoppoltam is
az a lényeg, ha belépek akkor az aktiv tagoknál ott vagyok, de nálam nem lépett be, ugyanúgy belépés szó van, nem kilépés
mind2 brózer esetében
engedélyeztem mindent operára de semmit se ért
mi lehet a probléma?
Aktív témák
- Horgász topik
- Direct One (műholdas és online TV)
- PlayStation 5
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PayPal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Pro Display XDR 32 6K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku : 100%
- Apple iPhone 15 Pro - Black Titanium - 128GB - Akku: 87% - Megkímélt állapot!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest