Hirdetés

2024. június 8., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Kerékpárosok, bringások ide! - Archívum V. (téma lezárva)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:49:52

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49562) Stauffenberg válasza Toomy (#49556) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Érdiként mondom, hogy ebben nincs semmi meglepő. Én is jártam már így párszor. Ide jó ha 1-2 példány jut az akciós dolgokból. De ez máshol sincs így. Múltkor egy másik (elektronikai) boltban volt jó áron egy nagyon jó HDTV igen tekintélyes akcióval. Budapesten az összeset (5 helyen vannak) megjártam és mindenhol azt mondták elfogyott. Mindezt nyitás után 1,5 órával. Gondoltam, hogy csak pár darab lesz üzletenként, de az ötödik helyen kimondták a lényeget: Csak egy-két példányt kapott minden üzlet és az a feladatuk, hogy a csalódott vevőknek egy másik készüléket ajánljanak. Volt is hasonló árban alternatíva, de fele annyira sem volt jó. A laikust meg jól átvágják, hogy az is fasza lesz.

Más:

Lenne pár amatőr kérdésem. Még tapasztalatlan vagyok a bringa szerelésben. Apámtól ellestem azért egy-két dolgot (például defektet gyorsan javítok), de nem rohanhatok haza hozzá mindig. :D Szervizbe meg akkor vinném ha nekem ez már magas. Alapvetően három kérdésem van:

- Ez nem probléma, vagy nem tudom, hogy az-e. Az outim egy Condor vázas acél Cro-mo darab, nem mai már, kb 15-20 éves. Amikor satufékezek, akkor az egészen olyan érzés, mintha lenne egy első teleszkópom (érzetre), szépen alám hajlik az első villa. Ez normális? Ilyen acél vázas bringám sosem volt, de azt tudom, hogy ezek nem olyan merevek, hajlanak erőhatásokra.

- A hajtás felől néha hallok egy-egy kattanást, de a fogaskerekek nem kopottak ahogy a lánc sem (az új), pedig arra gondoltam, hogy a lánc ugrik egyet. Ha könnyű fokozatban tekerek, akkor ritkább, nehezebb fokozatban viszont gyakrabban kattan, meg van egy folyamatos kotyogó hangja, de csak tekerés közben.

- A másik nagyon hasonló kotyogó hang nagyobb sebességnél jön elő, meg például kisebb bukkanókon, ez meg olyan mintha elölről jönne.

Nem nagy értékű a bringa, sok alkatrész gyári (azaz öreg és elavult). Tippek, hogy ezek mitől vannak? Illetve, hogy normális-e, hogy fékezésnél hajlik/rugózik az első villa?

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Kerékpárosok, bringások ide! - Archívum V. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.