- Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Az e-sport napistenének ajándéka: Lamzu Inca gamer egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gh0sT
addikt
Leírok ide én is egy tanúlságos esetet:
Haverommal történt a napokban, hogy beszívott egy gyönyörűséges spywaret, aminek az lett az eredménye, hogy jelenleg egy kiirthatatlan vírus van a gépén.
A történet ott kezdődött, hogy valahogyan ellátogatott az www.updateyoursystem.com oldalra. Az oldal felhívta a arra figyelmét, hogy a gépe fertőzött. Ő ezt naív módon el is hitte, és letöltötte a linken található spyaxe nevű irtóprogramot.
És itt kezdődtek a gondok...
A spyaxe írtását nagy nehezen sikerült megcsinálni (remélem), de valami féreg (Win32:Hoaxalarm) egyfolytában bekerül a Windows\System32\1024 mappába.
Eddig a következőket tettem:
- rendszervisszaállító pont kikapcs
- indítás csökkentett módban
- Avast futtatás (boot idejű kereséssel)
- Ad-aware SE Personal
- Spybot Search and Destroy
- CCleaner
- Hijack This
- CWshredder
- manuális törlés
Minden a legfrissebb adatbázisokkal. Nagyon sok szemetet kiirtottam, de ezt a valamit hiába találom meg és irtom, a legközelebbi indításnál szintén ott lesz.
Az eredmény a következő: amíg a gép nincs net közelben, minden szép és jó. Viszont abban a pillanatban, hogy csatlakoztatom a kábelt a vírus megjelenik a fent említett mappában. Avast természetesen beriaszt és törli is, de ez nem állapot.
A Hijack This és az Avast az egyetlen, ami képes felisermi ezt az izét, de írtani sehogy sem tudom...
Egyébként róla lenne szó:
Avast:
C:\WINDOWS\system32\1024\ld5EB7.tmp\[UPX]
Hijack This:
O2 - BHO: HomepageBHO - {7caf96a2-c556-460a-988e-76fc7895d284} - C:\WINDOWS\system32\hpB3DA.tmp
Rohadtul nem tudom, hogy ez milyen összetett fertőzés lehet, de hogy nem csak sima vírus, az is biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 13" FHD Áthajtós érintős 1 év garancia
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest