- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- weiss: Pant* rant
- N€T0X|N: SSD cserék
- bambano: Bambanő háza tája
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gh0sT
addikt
Leírok ide én is egy tanúlságos esetet:
Haverommal történt a napokban, hogy beszívott egy gyönyörűséges spywaret, aminek az lett az eredménye, hogy jelenleg egy kiirthatatlan vírus van a gépén.
A történet ott kezdődött, hogy valahogyan ellátogatott az www.updateyoursystem.com oldalra. Az oldal felhívta a arra figyelmét, hogy a gépe fertőzött. Ő ezt naív módon el is hitte, és letöltötte a linken található spyaxe nevű irtóprogramot.
És itt kezdődtek a gondok...
A spyaxe írtását nagy nehezen sikerült megcsinálni (remélem), de valami féreg (Win32:Hoaxalarm) egyfolytában bekerül a Windows\System32\1024 mappába.
Eddig a következőket tettem:
- rendszervisszaállító pont kikapcs
- indítás csökkentett módban
- Avast futtatás (boot idejű kereséssel)
- Ad-aware SE Personal
- Spybot Search and Destroy
- CCleaner
- Hijack This
- CWshredder
- manuális törlés
Minden a legfrissebb adatbázisokkal. Nagyon sok szemetet kiirtottam, de ezt a valamit hiába találom meg és irtom, a legközelebbi indításnál szintén ott lesz.
Az eredmény a következő: amíg a gép nincs net közelben, minden szép és jó. Viszont abban a pillanatban, hogy csatlakoztatom a kábelt a vírus megjelenik a fent említett mappában. Avast természetesen beriaszt és törli is, de ez nem állapot.
A Hijack This és az Avast az egyetlen, ami képes felisermi ezt az izét, de írtani sehogy sem tudom...
Egyébként róla lenne szó:
Avast:
C:\WINDOWS\system32\1024\ld5EB7.tmp\[UPX]
Hijack This:
O2 - BHO: HomepageBHO - {7caf96a2-c556-460a-988e-76fc7895d284} - C:\WINDOWS\system32\hpB3DA.tmp
Rohadtul nem tudom, hogy ez milyen összetett fertőzés lehet, de hogy nem csak sima vírus, az is biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Háztartási gépek
- Trollok komolyan
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hegesztés topic
- Drón topik
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest