- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- weiss: Pant* rant
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ringring
csendes tag
válasz
#10726912 #2790 üzenetére
Ezeket mind megtettem, és sajnos hiába próbálkoztam többféle driverrel, dx verzioval, vagy újrahúzott op-rendszerrel, egyik sem segített. Próbáltam Furmark tesztet, de azonnal kilép és lefagy, amint elindítom a tesztet. Volt a képernyő piros, fekete, és fehér is, nincsenek illúzióim, gondolom cserélni kell majd a kártyát.
-
Málni
csendes tag
válasz
#10726912 #2746 üzenetére
Ugye kint van már a rossz hdd, visszatettem a catalystot, ps nem szállt el azóta, viszont most először csinálta játék alatt (death space 3), előtte nem fordult elő iylen
Most éppen zöld lett a háttér, mert a játék háttere is zöldes volt...akkor most mi a baj lehet a géppel?
-
laca29
csendes tag
válasz
#10726912 #2729 üzenetére
A memóriák letesztelve azok jók 800mhz 2*2gb, de leirom a teljes történést azzal kezdődött, hogy a gép 5 percenként leállt, vagy lapjáraton ment de ha bekapcsoltunk egy dirt 3 at azonnal mágállt és újraindult, tettünk bele egy e5400 at azzal gond nélkül megy nem kapcsol le igaz lassabb is de lehet vele játszani is vhogy a videokártya vmi 512ddr5 van benn nem tudom pontosan a nevét, vettem egy q9300 at arra gyanakodva hogy az e8400 a szar de bekapcsol a gép felismeri a procit de nem tudott elindulni a win7 kékhalál, fel akartuk újra telepiteni a win7 et de pár százalék telepités és kékhalál. Vmi tanács hol keressük a hibát?
-
rolexes
csendes tag
-
LOWzjeeeeE
csendes tag
válasz
#10726912 #2714 üzenetére
Hali !
Hát az egész úgy kezdődött, hogy a napokban vettem ez a PC-t ( Múlt hét pénteken ) -> tehát minden dolog benne még új , és aztán próbálgattam a játékokat és kék halál.
Minden szépen fut egyszer csak úgy dönt a játék, hogy kész vége és kék halál.CoolMan81: VGA Driverből a legújabb van fent. A tápegységem pedig: Kolink 600 W.
-
800.henrik
senior tag
-
pocokmaster
csendes tag
válasz
#10726912 #2699 üzenetére
Már megint kékhalálozott a rendszerem videokártya driver lecserélve.Memóriákat más slotokba tettem.
Sőt a windows 7-et is újraraktam mert már lassú volt.
/dl/upc/2013-03/30/415073_huwtwg6fgk5wlzmb_bs.jpg most ez volt.És megint Chrome használata közben játékoknál nem jelentkezik ez a hiba pedig akkor rendesen le van terhelve a rendszer.
Esetleg ez mitől lehet válaszodat előre köszönöm. -
creative24
csendes tag
válasz
#10726912 #2681 üzenetére
Üdv!
Alaplap:Gigabyte GA-B75M-D3V (BIOS verzió F10-es)
CPU: Intel Core i5 3570
RAM: Kingston 4GB 1333mhz
HDD: Samsung 1TB 7200rpm SATA2
TÁP: Chieftec CTG-500-80PB 500W
VGA: (Átmenetileg,még nem lesz meg az új videokártya): Gainward 9800GT 512MB
(Azt elfelejtettem tegnap leírni, hogy az alaplap,proci,ram vadonat újak, 3 hete vettem őket.)Futtattam egy memtestet, nem dobott ki hibát memóriára.Videokártyát is megjárattam Furmark v1.10.5-el (igaz csak 1 órán keresztül ment) a hőmérséklet max 69 fok volt,és nem fagyott ki. Winchestert is megnéztem HD Sentinellel: Teljesítmény 100%, kondíció 100%. Lefuttattam egy Prime95 tesztet is (In-place large FTTs) 2 órán keresztül ment, de ott már 7 perc után kidobott 1 warningot.[Prime95 kép]
Ennyi lenne, remélem tudtam valami ötletet adni.
-
Giot
addikt
válasz
#10726912 #2642 üzenetére
& CoolMan81
Memóriák jók az előző gépben tökéletesen kocogtak, ráadásul ki is lettek tesztelve, ettől függetlenül 1333Mhz-en mennek auto beállítással.
Procko is jó az hibátlanul ment az előző gépben tuningot nem kapott.
Táp csere megvolt. Igaz az előző is hibátlan de biztos ami biztos betettem a nagyobbik Chieftec-et.
Tehát a CPU+memória+alaplap kombó egyben került át ebbe a gépbe. És előzőleg tökéletesen kocogtak majd egy évig.
Kösz a válaszokat!
Talán még annyit, hogy a mikrotorrent-ben most levettem autora a memóriahasználatot. Hátha. -
Zoley74
csendes tag
-
petyo92
csendes tag
válasz
#10726912 #2604 üzenetére
Rendben, holnap megcsinálom...beteszem pár órára.... utána irok ide vissza vagy esetleg Neked privát üzenetet ha nemgond
...hát a driverek a legújabbak vannak fent...ma raktam fel őket.... szal nemtudom...hát mondjuk a vga-t nemtudom mivel az nem régi...2 hetes :S...amúgy pl. operációs rendszer újra telepitése megoldhatja a problémát???
-
gapjunction7
csendes tag
válasz
#10726912 #2573 üzenetére
T. Tiger!
Feltettem a gyári driverét- amit hozzá kaptam. A kékhalál hiba eltünt viszont most az jött elő , hogy ha magára hagyom a gépet és késöbb visszajövök akkor az a kép fogad , hogy a gép nem reagál semmire csak a reset gombra. Érdekes , hgy használat közben soha nem jött elő a hiba csak leálláskor vagy ilyen üres járatban.
A kifagyás után az orig. driverrrel ezt találtam a felügyeleti naplo bejegyzésben 4x beirva.A(z) amdkmdap képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt.
részlet:
- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <System>
<Provider Name="Display" />
<EventID Qualifiers="0">4101</EventID>
<Level>3</Level>
<Task>0</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2013-01-24T20:40:23.000000000Z" />
<EventRecordID>5488</EventRecordID>
<Channel>System</Channel>
<Computer>MM-PC</Computer>
<Security />
</System>
- <EventData>
<Data>amdkmdap</Data>
<Data />
</EventData>
</Event>Ha esetleg találnál valamit , hogy egyátalán mi lehet az ok már akkor is határtalanul boldog lennék.
Segítségedet előre is köszönöm!
p.s.Ha kell sykdriven-on meg tudom osztani a dmp file-t vagy msinfo32 file-tüdv.
Levente
-
deceiver
csendes tag
válasz
#10726912 #2582 üzenetére
Sziasztok
Úgy néz ki, megoldódott: kicseréltem a hdd-t 20 GB Quantumra és sikerült feltelepíteni az XP-t!!
2 apróbb hiba volt: az Opera 12 lefagyott ill. újraindul néha + Avast Antivirus 7.0-t 3x sem sikerült feltelepíteni (remélem, ezek csak a verziók hibája miatt történnek)Kérdésem: mennyire valószínű, hogy a Vargáné táp rontotta "meg" a hdd-t? Magától is el tud az romlani, nem igaz?
A régi hdd-t van-e értelme tárolóként használni, ha már XP-t telepíteni nem sikerült rá? (persze úgy, hogy közben dvd-n, pen driveon megtartanám az adatokat, csak a könnyebb elérhetőség végett csinálnám így)
Mennyire zavarna be a régi hdd, ha újra beiktatnám a rendszerbe (pl. IDE2-re)?Köszi a választ
Üdv -
deceiver
csendes tag
válasz
#10726912 #2582 üzenetére
Sziasztok megint.
Egy adalék, ha esetleg ez mond még valamit:
(az alaplap v. hdd v. táp hibás gépről van szó még mindig)
amikor futtatom a Linux disztro-t, akkor gyakran előfordul, hogy pdf megnyitás közben lefagy (ePDFviewer nevű programot használ).
Ez utalhat valamelyik hardver hibára?Köszi
-
Csutak000
csendes tag
válasz
#10726912 #2585 üzenetére
A CPUID nem jelez túlmelegedést így szerintem ne az a baj. Portalanítottam (bár mivel most raktam össze a gépet ezért nem nagyon volt poros) de így is kifagy kékhalállal. Kaptam olyanokat hogy: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA és volt aminél nem volt szöveg csak annyi hogy 0x0000007e a hozzá tartozó paraméterekkel és egy nv4_disp.dll fájlnév.
-
deceiver
csendes tag
-
deceiver
csendes tag
válasz
#10726912 #2490 üzenetére
Üdv,
sajnos egyelőre nem oldódott meg a bsod (a költözés óta). Viszont végeztem 2x is XP CD-ről javítást (helyreállító konzolon chkdsk/p/r mindkét partíción) és azóta, kb. 2 napja "csak" 1 restart indításkor vagy restart + 1 fagyás és utána már "OK". Előtte volt, hogy alig bírt elindulni 6-7 restart után!
Akkor mégis csak marad az alaplap, mint bűnös?
Az lehetséges, hogy új XP telepítésnél driver hiba legyen?
Köszi -
TGWH
őstag
válasz
#10726912 #2496 üzenetére
Ötletem sincs hol szerezhetnék olyat.. lehe win újratelepítés lesz, hátha alapon...
Nekem is az a bajom, hogy semmit sem lehet megtudni az üzenetből... Szerencsére ritkán csinálja. Majd tarto egy játéknapot ünnepek alatt és megnézemköszönet mindenkinek a segítségért.
-
deceiver
csendes tag
válasz
#10726912 #2487 üzenetére
Azt hiszem, értem.
Annyit még hozzáfűznék, hogy azóta van ez (pár hónapja), amióta költöztem és újra összeraktam a gépet. Először kivettem a hangkártyát, aztán cseréltem RAM-ot, majd áttértem a WIN7-re (ami ugyanaz volt, mint most, csak kék képernyő is volt az elején). És 2 hete vissza az XP-re, az azóta történteket elmeséltem.
Ki érti ezt? -
deceiver
csendes tag
válasz
#10726912 #2483 üzenetére
Üdv,
A ram-ot levettem 100 Hz-re, modulokat oda-vissza cseréltem. Bill. egér USB vezérlőit, alaplapi hangot szintén disabled.
A LAN PCI (nem integrált), szóval az maradt.
A helyzet jobb nem lett, sőt tán rosszabb, mert a restartokon kívül volt chkdsk magától, a MS security essentialt nem ismerte fel a biztonsági központ (még most se), sőt a végén nem is volt bootoláskor kép, csak hosszabb sípolás utáni fekete kép! Hagytam egy-két órát pihenni, így most működik.
Lehet, hogy videókártya?
Köszi -
deceiver
csendes tag
válasz
#10726912 #2462 üzenetére
Szia.
A ram-ot egyenként kipróbáltam, másik slotban is.
A bios-ban a Spread Spectrum disabled.
A ram clock default szerint: by SPD (133 MHz), nem állítottam rajta.Sajnos nincs pót hw tesztelésre. Az alaplap elemet kivettem és vissza, ennyit tudtam tenni.
Most IDE1 a hdd, IDE2 a cd-rom. Gondolod, hogy segítene, ha megfordítom?
A lan kártyát hol tudom letiltani? Vagy egyszerűen vegyem ki? -
-
deceiver
csendes tag
válasz
#10726912 #2462 üzenetére
Üdv.
További fejlemény, hogy a tiszta indítással is van restart 3x(!) egymás után kevéssel.
Az egyiknél, amikor megnyitottam az Operát, a címsor környékén vékony rózsaszín vízszintes vonal jelent meg a bsod előtt (mintha filctollal ráhúzták volna kb.)
Akkor lehet, hogy a VGA rossz?
(Dmp file általában változatos, szinte mindig más) -
robi baggio
tag
válasz
#10726912 #2428 üzenetére
Köszönöm,majd most kiderül,beszéltem egy ugyanilyen lap tulajával aki mondta,h nézzem meg hova vannak bedugdosva a winyók,természetesen sata3-ba volt dugva mind a kettő sata2-es winyó.Állítólag kényes a lap ezekre.majd most meglátjuk,hagyom pihenni a gépet 20-25percre
Ja Neki is ugyanezzel a hibaüzenettel,de viszont az a gép el sem indult.Nála is rossz helyen voltak a saták... -
Moyko
csendes tag
válasz
#10726912 #2398 üzenetére
Na sajnos nem a táp volt kicseréltem.
Proci VGA-val is x124 BSOD van inditáskor, aztán meg nincs billetnyűzet - ez lehet más hiba is.itt a full kofigom hátha beugrik valakinek valami:
i7-2600k
Zotac Z68-itx wifi
2x4GB Kingstone 1600mhz 1,65V
Sap. AMD HD6950 2GB
A-data 128 SSD
Antec h20Teljes default settings -nem húztam, mert minek.
sok fórumon olvastam hogy feszültség ingadozás okoz ilyet, alaplapi tápvezérlés, vagy RAM kompatibilitás, egy helyen meg a proci cseréjével szűnt meg a BSOD. szóval elég tág a téma. a gond, hogy nem tudok csak ugy cserélgetni alkatrészeket. mert mindenből 1 van. minden garis csak más-máshova jó lenne kitalálni hogy ki a ludas!
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest